vrijdag, januari 20, 2006

'Wittenond' gehackt

De website www.wittenond.be , de Vlaamse tegenhanger van de Hollandse comedysite www.zwartekat.nl blijkt te zijn gehackt door ene 'PowerCobra'. Blijkbaar vindt iemand dat er aan het verspreiden van comedy-nieuws dringend een eind moet komen. Huh?
UPDATE: Site is sinds vandaag - zondag - weer normaal

Goodbye Deng....?

Deng moet er - noodgedwongen - waarschijnlijk mee ophouden na 31 nummers, dat is na 2,5 jaar. Waarom? De hoofdaandeelhouder ziet het niet meer zitten, vindt dat de groei té traag gaat en trekt zich terug. Niets aan te doen. We moeten wellicht dichtvouwen. De ware redenen blijven troebel, slechts één ding is duidelijk: het enige blad dat zich écht onafhankelijk mocht noemen dreigt te verdwijnen. Laat het leedvermaak bij de rechtse wankers een ongebreidelde aanvang nemen.

Samen met Ah-nuld zeg ik 'I'll be back' maar wààr precies weet ik uiteraard nog niet. Misschien geef ik er wel helemaal de brui aan, qua in een blad publiceren. Er zijn immers geen kloekborstige, onafhankelijke, niet-voor-één-gat-te-vangen, geestige kranten/bladen/magazines meer. Misschien concentreer ik me beter vanaf nu uitsluitend op tv & radio. Weet het nog niet. Wat ik wel weet: met Deng zou de enige dissonante stem in het grote a capella dat wij kennen als de vaderlandse media verdwijnen. Which isn't nice.

UPDATE: Kennelijk wordt dit blog gelezen, want tien minuten nadat bovenstaande post werd, euh....gepost, werd er links en rechts driftig getelefoneerd en krijg ik te nu horen dat ondertussen een en ander in beweging is gezet waardoor Deng mogelijkerwijs gewoon blijft bestaan. Kruisen die vingers.


PS: Zopas ook vernomen dat Roland Lommé niet meer onder ons is. Hey (mm), he's all yours now.

donderdag, januari 19, 2006

Comedy Casino II


De opnamen voor de tweede reeks beginnen maandag. Alles is al uitverkocht, maar er komen nog eens 5 extra programma's. De opnamen daarvoor zullen in maart plaatsvinden. Ook die data zullen meteen 'vol' zitten, mààr....comedyliefhebbers moeten deze blog maar in de gaten houden want hier zullen de laatste zes plaatsen 'verloot' worden.
Naast het kruim van de nationale stand uppers en enkele interessante nieuwkomers zullen in reeks 2 en de extra 5 programma's weer een paar buitenlandse kleppers optreden: Martin Davis, Craig Hill, Sarah Kendall, Shazia Mirza (de enige moslim stand up comédienne ter wereld), Jim Speelmans, Ed Byrne, en de geweldige Fin (!) Tommi Walamis. Allez-hop et tralala!

dinsdag, januari 10, 2006

Hoax...


Via Zattevrienden.be nog maar eens op een bewijs gevallen van de stelling: geloof vooral niet alles wat in de krant staat. Muis neemt wraak en zet huis in vuur en vlam? Klinkt geestig, très Tom & Jerry, maar de waarheid is enigszins anders.

dinsdag, januari 03, 2006

De Vloek van Vlimovost


Zopas vernomen dat Canvas vanaf volgende maandag De Vloek van Vlimovost - zeg maar 'Spike III' - opnieuw gaat uitzenden. Which is nice. Ook al is het telkens rond middernacht. Spike is de meest bevreemdende, Kijk Eens Op De Doos is de meest toegankelijke, maar De Vloek is volgens mij - en ik zou het moeten weten - de beste reeks van de drie.

Foto: Antje De Boeck op de set, wachtend om gestalte te geven aan Mona Lisa....