donderdag, september 16, 2010

Hoeveel??

Hoeveel kinderen heeft de pedofiele bisschop Vangheluwe eigenlijk te grazen genomen? Wanneer u geneigd ben om deze vraag met ‘een à twee’ te beantwoorden dan vindt u het aannemelijk dat Vangheluwe twee decennia geleden enkel de occasionele neef jarenlang heeft misbruikt. Dat hij de knapenschenderij toen, zo halfweg de jaren tachtig, ineens niet meer interessant vond. Dan gelooft u dat seksueel kindermisbruik als een tijdelijke hobby kan worden beoefend.
Ik heb eerlijk gezegd nog nooit over part time pedofilie gehoord. Het zou kunnen bestaan, ik ben geen expert. Ik weet wel dat er recidiverende pedofielen zat zijn, ongeveer 77% volgens een studie van klinisch psychologen Hanson, Steffy en Gauthier (A comparison of child molesters and nonsexual criminals : Risk predictors and long-term recidivism. Journal of Research in Crime and Delinquency, 1995).
Dat hoeft ook niet te verwonderen. Een seksuele geaardheid is nu eenmaal niet te ‘genezen’. We proberen tenslotte ook geen holebi’s te ‘genezen’. Enkel in oerkatholieke milieus doet men dat wél nog. Ja, Vrouwe Ironie blijft een onvoorspelbare bitch.

‘Bisschop Vangheluwe maakte twee slachtoffers’, koppen de kranten. Twee maar. Dat gelooft zelfs een gelovige niet. Pedofielen vertonen opvallend junkiegedrag. Wanneer de computer crime unit van Interpol weer eens een kinderpornonetwerk oprolt gaat het zelden om enkele tientallen filmpjes of foto’s. Meestal gaat het om tienduizenden afbeeldingen die in het netwerk circuleerden. Pedo’s wisselen codewoorden en geheime internetadressen van websites uit zoals junks de adressen van schimmige dealers. Net zoals junks zoeken ze mekaar voortdurend op want enkel onder gelijkgestemden vinden ze begrip voor hun verslaving. Na het losbarsten van het pedofilieschandaal heeft de gevallen ex-bisschop naar eigen zeggen nog maar één 'vriend' overgehouden: Tom Flamez, een priester uit Waregem die twee jaar geleden zelf als leraar een minderjarige aanrandde in het Sint-Vincentiuscollege in Ieper. Tijdens Vangheluwes ballingschap in Westvleteren zocht Flamez hem herhaaldelijk op en toen Vangheluwe de abdij onder druk verliet zou het Flamez zijn geweest die hem met zijn auto is komen ophalen.
Junkies.
Ik lees en hoor overal gemekker waarin woorden als ‘pastoraal’ en ‘laïcisering’ om de haverklap worden gebruikt, daar waar termen als ‘strafrechtelijk onderzoek’ en ‘onmiddellijke aanhouding’ meer op hun plaats zijn. Om het antwoord op de hamvraag te achterhalen: hoeveel zijn het er, meneer Vangheluwe? (pdw)