donderdag, januari 13, 2005

Surfen voor 1212

Ik begin stilaan tsunamimoe te worden. Men kan zijn kont niet meer keren zonder een 1212 collectebus om te stoten of die kolerebenefietsingle te horen. Men kan godverdomme geen koffiekoek meer kopen zonder dat iemand zegt: de opbrengst van de rozijnen gaat naar 1212. Gesponsord surfen voor 1212, dat is zowat het enige wat er nog niet wordt georganiseerd, terwijl dat nochtans voor de hand ligt. Vreemd, het zal aan mij liggen.
Er duiken ook veel teveel BV's op die plots de weldoenerij schijnen te hebben ontdekt. Bij sommigen denk ik: ik hou vanaf nu mijn pis op tot ik die nog een keer tegenkom. Maar wees er maar eens kwaad op, nu. Edoch, als ik nog een keer de frase 'mijn steentje bijdragen' uit de mond van zo'n talentloze nitwit (of nitwiteuse, laten we vooral niet discrimineren) hoor komen, vlak vooraleer hij of zij camerageniek wegwandelt om 'te doen wat we kunnen doen' doe ik een Elvis op mijn tv.
Wat ik Martine Tanghe in het Journaal wil horen zeggen is: 'Vandaag heeft de regering beslist om de aanschaf van nieuwe gevechtshelicopters met twee jaar uit te stellen om zo 12,5 miljoen Euro aan het 1212 rampfonds te kunnen schenken. De regering redeneerde als volgt: dit is goed gespendeerd belastinggeld, alle landgenoten hebben op die manier meer dan hun solidariteit getoond en kunnen dus stoppen met al die versplinterde acties en goedbedoelde, maar vaak nogal een beetje op de zenuwen werkende initiatieven. Een woordvoerder van het Ministerie van Landsverdediging verklaarde: het geld lag er, we hadden die helicopters eigenlijk niet echt nodig, dus...We doen wat we kunnen doen om ons steentje bij te dragen. Over naar Sabine met het weer...'


5 opmerkingen:

Tom zei

Applaus voor pdw!

T zei

Terry Jones sec:

http://www.guardian.co.uk/Iraq/Story/0,2763,1387511,00.html

T.

Anoniem zei

Right on, pdw!

Neverbeendead Religion zei

Nog een tsunami connected filmpje hier om het af te leren.

Bekend van hier pre-tsunami filmpjetsunami filmpjeZeg nu nog dat we het niet wisten.

Jurriaan Persyn zei

best kut ... voor al die mensen in tsunamiƫ