maandag, september 27, 2004

Lijst

Hier is mijn maandelijkse lijst met mensen en dingen die op mijn zenuwen werken.

Om te beginnen:
Al die Vlamingen, bekend of niet, die de afgelopen dagen paginagroot in alle kranten hun beklag hebben gedaan over hoe de orkaan Jeanne hun vakantie in de Dominicaanse republiek heeft verknoeid. In het Nieuwsblad op zondag stond gisteren weer zo’n koppel: ‘Wat een droomvakantie moest worden werd een nachtmerrie We dienen dan ook klacht in tegen Jetair, want ze wisten dat die orkaan ging komen en lieten ons toch vertrekken en de electriciteit viel uit en we konden niet sms-en naar huis, en het hotel was op niets voorzien....’ Hou uw klep alstublieft. In Haiti vielen 1500 doden en zaterdag werd een miljoen mensen geëvacueerd. Verschoning dus als ik mijn medeleven niet betuig voor het feit dat het ochtendbuffet toch niet je dat was, daar in de Dominicaanse Republiek

Ten tweede
Pechverhelpingsdienst Touring stuurde dit jaar al naar 2500 leden een brief met de melding dat ze ,,meer dan gemiddeld" een beroep hebben gedaan op de pechverhelping en dat ze dus dreigen geschrapt te worden als lid. Ook bij de VTB-VAB stuurt men dergelijke brieven. Meer dan gemiddeld is volgens Touring en VTB-VAB 5 keer per jaar. Wat krijgen we nu?.
Dat is een beetje zoals wanneer een ober in een eetgelegenheid enkel het eten en de drankjes wil brengen, hoogstens nog wat extra brood, maar een potje mayonaise moet u zelf in de keuken gaan halen, want dat is misbruik maken van ’s mans oberschap. De tip schuilt hem in de benaming ‘pechverhelpingsdienst’: een woord dat zich moeilijk anders laat interpreteren dan: de dienst die helpt in geval van pech. Dan moesten ze zich maar de ‘tot vijf interventies beperkte pechverhelpingsdienst’ noemen. Maar dat békt natuurlijk niet zo goed.

Ten derde
Jan Buquoy. Wil iemand aub Jan Buquoy een staanplaats voor zijn caravan in Middelkerke of Blankenberge aanbieden? Het oeverloos gezeik over Camping Cosmos moet dringend ophouden. Beste vrienden, het is een camping, geen historische site of belangrijk cultureel erfgoed maar een camping, en hij ligt in natuurgebied dus hij moet dicht. En jajaja, ik weet het: voor de nonnen in Opgrimbie kon wél een uitzondering gemaakt worden, maar dan hadden we destijds maar meer van onze kloten moeten maken. Dus sorry, Buquoy maar de boel gaat onherroepelijk dicht en ik reken erop dat uw klep hetzelfde doet.

Tenslotte
Het Vlaams Blok is volgens de jongste peiling nu onbetwistbaar de grootste partij van het land en Filip De Winter is de tweede populairste politicus van het land. Nu zijn we dus helemààl zot geworden. Heeft mijn grootvader hiervoor den Duitschen vijand tot twee keer toe in de pan gehakt? Over 25 jaar zal een nieuwe Maurice Dewilde zijn opgestaan en hij zal vragen: waar waart gij toen het Vlaams Blok de grootste partij in Vlaanderen was? En gij zult antwoorden: ‘op de Dominicaanse republiek... ‘ (pdw)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Het leuke is natuurlijk dat als Touring dit doortrekt er op den duur niet veel klanten meer gaan zijn. Per definitie gaan er mensen blijven boven het gemiddelde zitten. Heeft Test Aankoop of zo daar nog niet op gereageerd?

Anoniem zei

Over de VTB-VAB wil ik het volgende kwijt:
er zijn mensen die hun wagen niet op regelmatige basis naar hun garage brengen voor een nazicht (je kent dat wel na x aantal kilometers), maar gewoon een beroep op een pechverhelpingscontract: op dat moment wordt de service misbruikt. Als de persoon in kwestie beroep doet op de betreffende dienst, en de verhelper meldt dat "het probleem" tijdelijk is opgelost , maar dat een tussenkomst van een garagist nodig is om het in de toekomst te vermijden of definitief te verhelpen, dan zou je verwachten dat de persoon in kwestie dat doet en niet een maand later opnieuw gebruik maakt van de pechverhelper voor hetzelfde probleem (dezelfde pech zeg maar).

Stel je gaat een restaurant binnen en bestelt een soepje, maar je vraagt er 10x opnieuw een broodje bij om je grote honger te stillen.

Ruben zei

Toch wel bizar dat ik dezelfde brief kreeg van Touring na 3 "interventies". Van die "interventies" waren er dan nog twee nauwelijks dat woord waardig, of hoe noemt u het geven van een paar tikken op de achterwielen omdat de handrem vastgevroren zat? Ik heb zelf naar Touring gebeld om mijn beklag te doen over de brief, want daarin werd -zoals de persoon met het moedige pseudoniem Anonymous hierboven doet- gesuggereerd dat ik mijn wagen onvoldoende onderhoud, en dat er sprake was van "misbruik van vertrouwen". Moi, die mijn wagen godbetert om de 5000 km door een garagist laat nakijken en onderhouden?
Het telefonistje van dienst gaf me dan nog gelijk ook, en stelde me voor dat ik een schriftelijke klacht zou indienen, ze zou wel even de gegevens van de klachtendienst doorgeven. Goe bezig...