zondag, april 30, 2006

Norman

Meer Norman op www.normanieren.be

24 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste Patrick, hoe kijk jij tegenwoordig aan tegen Humo? Gewoon nieuwsgierig, en ook: je Zappa wordt nog steeds node gemist.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Patrick zei

Dat Zappa wordt gemist krijg ik wel vaker te horen, meestal van ex-collega's Humo-journalisten :-)
Maar ik ben er nog niet zo zeker van of ik nog in Humo zou passen, ook al heb ik er 23 jaar voor gewerkt. Het is een totààl ander blad geworden.
Dat De Standaard de eersten waren om mij na MaoMagazine/Deng een forum aan te bieden zegt in elk geval iets over de kloekborstigheid van De Standaard anno 2006.
Afijn, binnenkort duik ik nog ergens op, maar dat moet voorlopig een verrassing blijven.(pdw)

DS zei

Gisteren naar Functioneel Naakt van Theo Maassen gekeken op video. Fucking fantastisch, geniaal en bovenaards goed. Beter dan Ruwe Pit. Door een onzalige speling van het lot stond er net daarna een stukje van Comedy Casino geprogrammeerd. Het contrast was helaas pijnlijk groot. Ook de uitzending van vrijdag vond ik helaas heel zwak, op de bijdrage van Richard Hall na. Maar wat was Theo Maassen goed in Functioneel Naakt.

marlon vanco zei

Sorry (pdw), maar hier staat het foute item, je had nog een rechtzetting op je vorige column moeten inlassen. Het ging dus niet om Poolse daders. Je fietste ook wat makkelijk voorbij aan de meest nabije getuige: de vriend van Joe was formeel dat het om Noordafrikanen ging, evenals de andere omstaanders. Achteraf begrijpelijk nu blijkt dat het om Roma zigeuners ging. Is het je ook ontgaan hoe "bereidwillig" de imams waren om mee te werken aan een potentieel onderzoek binnen hun gemeenschap? Ik vind dat je in deze kwestie de hypercorrecte clown hebt uitgehangen. Je wou scoren op de kapstok van een pardonnabel misverstand. Ik heb omstandig over deze zaak geschreven op mijn blog (i-Pod vs I-not), ik loop beroepshalve nogal vaak in die buurten rond en meen dat ik recht van spreken heb. Met al mijn respect voor jouw mening. Succes bij DS en de rest, ik lees met belangstelling mee.

Patrick zei

Bollocks. Zigeuners of niet, het waren Polen. Spraken die Polen plots Noord-Afrikaans toen ze die mp3-speler vroegen/eisten? Of gelijkt Pools nu ook al op Marokkaans?

marlon vanco zei

Nee, Pools lijkt niet op Marokkaans, maar het is begrijpelijk dat de huidskleur van een Roma verward kan worden met een Maghrebijns uiterlijk. Nuanceren dus die column van jou, je had bijna gelijk, maar toch net niet.
Conclusie, je tikte ook maar vanuit de losse pols. De stijl was bekoorljk (als steeds), maar de inhoud mangelde. Sorry voor de socio-correcto's.

Patrick zei

Double bollocks. Er valt helemaal niets te nuanceren, het waren Polen, zigeuners of niet, en ze spraken Pools, 'Maghrebijns uiterlijk' of niet. Dàt is precies mijn punt: gaan we iedere Duitser, Vlaming, Italiaan verwarren met een Noord-Afrikaan van zodra hij a) de wet overtreedt en b)er een beetje bruin uitziet? Als je dat 'begrijpelijk' vindt, dan bewijs je mijn stelling: jaren van extreemrechtse stemmingmakerij hebben ons letterlijk kortzichtig gemaakt.Om dat in te zien hoeft men niet hypercorrect te zijn en ook geen clown. Gewoon correct volstaat ruimschoots. Al de rest is kukelekuuu.....

marlon vanco zei

In onze achtertuin (bij Wilsele) wonen ook Roma zigeuners, ze spreken al een behoorlijk mondje Vlaams. Ik meen echter niet dat ze als Vlamingen wensen bestempeld te worden.
Euh, de eerste verwarring sloeg toe bij de ongelukkige kroongetuige, vandaar het verkeerde onderzoeksspoor. De Federale Politie heeft zich trouwens geëxcuseerd. Het lijkt wel alsof jullie ons, de modale burger (Vlaam of Belg), willen stigmatiseren. Liever niet met mij hé.
Btw, wat mbt de voorbeeldig "solidaire" imams?
Ach, wat baat deze discussie? Het VB wordt hier toch weer slapend rijker mee. Ook mede dankzij jullie, de hypercorrecto's, jullie polariseren de zaken, Pédéwé.

Patrick zei

Triple bollocks. Sinds wanneer polariseren 'wij' de zaken? Enige rechtse demagogie is je duidelijk niet vreemd. Ik hoor VB-gekraai: iedereen die niet meesurft op de rechtse golf en er daarentegen uitgebreid commentaar op heeft is ofwel hypercorrect, ofwel links verzuurd ofwel aan het polariseren, ofwel het Belang slapend rijk aan het maken en kukelekukelekukelekuuuu. Dat doorzichtig geleuter ben ik echt wel moe. En nu: hup, naar je eigen blog.

Tom zei

(pdw), u maakt mijn dag weer goed.

marlon vanco zei

Oké Patrick, ik huppel terug naar mijn eigen blog, wel teleurgesteld door je botte kortzichtigheid en je linkse demagogie (hoe heet dat anders?).Heb jij dan nooit eens een tikkeltje NIET gelijk? Er is een bende gatlikkers die je in deze positie bevestigt. Schud die koorknapen toch van je af man. Als je verder (relevant) wil discusiëren, kan je me mailen. Ik heb de handicap dat ik voor een stuk mijn bakkes moet houden, net daar waar er openingen in de discussie kunnen komen. Foute job voor open communicatie. Het weze zo. Mijn troost is wel dat ik op het "werkterrein" sta, tussen de merde. Jij orakelt vanuit je salon met propere handjes. Je betichting mbt mijn VB-gekraai vergeef ik je. Zulke aantijgingen zijn ondertussen stereotiep, dus steriel. Ajuus jong, misschien tot in real live. Ik bagger verder.

DS zei

(pdw) bij Knack binnenkort?

Karel zei

Ook hier is Marlon vanco weer opgedoken. De man die niets beters te doen heeft dan bloggers koeieneren met zijn ongewenste mening. Zij slachtoffers hebben er al een site aan gewijd: http://www.bakkesmarlon.be/
De afspraak is dus geworden om elke reactie van Marlon te beantwoorden met "bakkes marlon"
Maar bollocks is ook goed.

Neverbeendead Religion zei

Een oud achteraf tekstje in comment 1
en een nieuw:
Gelukkig worden we binnenkort met ons allesbepalende uiterlijk veel beter herkend met de nieuwe cameras, ook al waren we niet op de c.s. aanwezig maar daar waar het alibi flauw was.
Ondertussen een blik op wat men momenteel een hollywood disaster noemt.

Anoniem zei

Kinders, geen ruzie maken.
Joe is dood en komt - helaas - niet meer terug.
De dader zit in Polen in de lik en komt misschien - gelukkig - niet meer terug.

Spouw uw gal niet op elkander, maar op de echte ploerten. Michel Nihoul is er een. Ik ga er verder niet over neuten want iedereen heeft waarschijnlijk wel zijn eigen gedacht over de Benny Hill van de Brusselse onderwereld. Alleen dit: check uw Witte Gids eens bij 'Brugge' onder de 'N'.

Ik kwam hier vooral een beroep doen op de popencyclopedische kennis van (pdw) over een (vooral ter hoogte van mijn boxershorts) nijpende kwestie: wereldvamp Natacha Atlas schijnt ooit te hebben gezongen bij 'een Belgische salsagroep'. Enig idee welke?

Patrick zei

Hmmm...Ik weet enkel dat ze in België geboren is en in Brussel is opgegroeid, tot haar 17e of zo. Ik neem aan dat ze tijdens haar periode in Brussel met tal van muzikanten heeft opgetrokken. Zal het eens aan Riguelle vragen, die weet dat vast...

marlon vanco zei

Oké Pédéwé, spijts eertijds Mao- en Deng-fan voel ik me door jou bedrogen. Je plaatste mooi demagogisch die kretologie van ene Karel (wie?) tov mij, maar mijn finale sossen-repliek laat je onvermeld. "Hup, naar je eigen blog", orakelde je. Dat deed ik, lees maar na dd 5 mei, zonder wrok aan jou gewijd, beste DS-kameraad? Saluut.

Karel zei

Bakkes Marlon!

asskicker zei

eeeuuhh... ik heb hier een tijdje geleden een comment achtergelaten en die staat hier nog altijd nie op (het ging oa over hoe pdw zich nooit zou verlagen tot de Knack). Is er technisch iets misgelopen of ben ik gecensureerd? Which would be nice want dat heb ik nog nooit meegemaakt.

vinejo zei

Jammer, zo' n meningsverschil tussen au fond gelijkgestemden.
Annemans en co rukken zich hierop af.
Zo, ben snel weer weg naar m'n eigen blog. Kom je ook 'ns kijken Patrick ? Misschien heb je wel een spitante reactie klaar?

Patrick zei

Ik heb voorlopig enkel maar stuff van Neverbeendead tegengehouden, dus is er 'iets misgelopen' asskicker. Is nog al gebeurd met die comment-moderation. Misschien moet ik dat er opnieuw af flikkeren.

Jabbe zei

Karel wat is dat voor kinderachtig gezeik.. "Bakkes Marlon"..

"Niemand vraagt om zijn mening".. niemand vraagt ook om de jouwe, dus doe eens chill.

Schuppe zei

Natacha Atlas speelde ooit bij de Belgische salsaband Mandanga. Dat vond ik (vrij snel, na een beetje googlen) bij http://natachaatlas.net/ onder Biography

Heb jij tips voor een goeie cd, anonymous? Ik heb er ooit eentje van de bib meegebracht die op geen kloten trok. Teleurgesteld, want in het cc in mijn gemeente draaiden ze wèl goeie muziek van haar.

ps: ik vind het ook maar niks, dat afblaffen van Marlon. Ik zou hem eerder dit stukje bollocks eens laten lezen, zodat hij de colère begrijpt...