donderdag, januari 10, 2008

SPAM 2

4 opmerkingen:

Neverbeendead Religion zei

Sofie lemaire brengt het nieuws

Sofie-Vlaams minister van cultuur bert anciaux heeft besloten om de muziekwereld naar de beurs te begeleiden en die begeleiding mag 'een noot' kosten.

Bert-Aangezien er veel illegaal wordt gedownload en men elk stukje muziek apart als single kan kopen heeft dat gevolgen gekend in de muziekwereld en dat is niet tof. Met dit nieuwe beurssysteem kan men aandelen kopen van een muzikant of band die een bepaald percentage op de winst heeft. Alles gebeurt via de website waar je een persoonlijke account kan aanmaken en de waarde van de aandelen wordt bepaald door verschillende hitlijsten, airplay en nog wat factoren die je allemaal apart of samen kan volgen op de website. Zo zullen wij hier gesprekken opvangen van mensen met aandelen van die muzikant of die groep en zo hoeft het niet altijd over bv. omega pharma of telenet te gaan en geef toe, dat is al heel wat toffer want daar zit toch wat meer swing in en zo wordt er nog culturele vooruitgang geboekt ook. Als na verloop van tijd blijkt dat dit project werkt, kan de muziek meer en meer gratis via het internet aangeboden worden zodat men zich niet meer moet inlaten met dalende verkoopscijfers in de muziekwereld.

Sofie-Wij zijn even aan de woordvoerder van sabam gaan vragen hoe sabam tegenover het nieuwe project staat.

Sabam-Mijnheer anciaux is looking a bit too much on the bright side of life zoals wij hier af en toe zeggen. Wij zijn niet onbekend met initiatieven die de problematiek menen aan te pakken maar die in de realiteit totaal uit de lucht gegrepen zijn.
Bert-Tja, sabam is ook zo 1 van die organisaties that cannot always get what it wants, maar als je heel hard probeert, tja, dan wordt het misschien toch nog wel iets tof.

Peter van de veire-Van wie zou jij aandelen kopen sofie?
Sofie-Millionaire, right before the crash.

LaDoe zei

Geweldig!
Net de eerste Spam-aflevering gezien op canvas --- sinds wanneer apprecieert canvas humor zo vroeg op de avond?
Zaaaalige televisie. Sofie is erg goed gecast - de crème de la crème der acteurs (Peter Van den Eede!!!) - en die goeie ouwe ironische knipogen... Ik wou dat de DENG terug was!
De thuisfilmpjes van Lamoot waren trouwens ook echt om te gieren.
Kamagurka vond/vind ik minder.. Maar soit. 't Was een verademing dit te vinden tussen alle crap die dagelijks op tv losgelaten wordt.

Andreas zei

Gisteren énorm genoten van Spam. Sofie Lemaire zou zo bij CNN kunnen presenteren!

SveN zei

Vond het zéér geslaagd! Kamagurka iets bondiger en ik blijf met véél plezier kijken en reclame maken voor dit programma! Eén valse noot: lachen met het uiterlijk van quizkandidaten is wel zeer laag en goedkoop (Lannoot over De Pappenheimers).
en o ja, eindelijk iemand die eens met Thuis lacht, eigenlijk één van de meest (onbedoeld) komische programma's op de vrt.