maandag, september 20, 2004

Liberaal Appel vs. Ben Crabbé

Het Liberaal Appel, de rechts-liberale splinterpartij-ette van Ward Beysen, gaat klacht indienen tegen de VRT en tegen Ben Crabbé. In Blokken heeft Crabbé naar verluidt ‘een beledigend gebaar’ gemaakt. Toen hij vermeldde dat burgemeester Denert van Kruibeke – een man die zijn baard draagt alsof het een onderscheiding is – naar het Liberaal Appel is overgelopen, sloeg Ben zich demonstratief tegen het hoofd. Of er zat gewoon een vlieg op zijn hoofd, of Ben wou te kennen geven: wat een kalf is die Denerdt! Ik gok op het laatste.
In een officieel persbericht op hun website zegt het Liberaal Appel hierover het volgende:

Ben Crabbé heeft recht op zijn eigen mening. Hij kan en mag echter zijn persoonlijk recht op vrije meningsuiting niet fulmineren tijdens een amusementsprogramma via de openbare omroep. Het is immers de taak en de opdracht van de openbare omroep om zich neutraal op te stellen en alle levensbeschouwingen, politieke partijen en filosofische overtuigingen aan bod te laten komen. Daarvoor dienen nieuws- en duidingsprogramma’s.

In amper vier zinnen slagen ze erin om a) de moerstaal aan te randen. Of heeft u uw persoonlijk recht op vrije meningsuiting nog gefulmineerd de laatste tijd? Gefulmineerd recht, het lijkt op iets dat in de vitrine van een slager hoort te hangen. 100 gr gefulmineerd recht voor madame....niet te dik gesneden.... en b) om zichzelf tegen te spreken. Eerst wordt Blokken immers terecht een amusementsprogramma genoemd. Twee zinnen verder is het al een nieuws-en duidingsprogramma.

En laat ons niet vergeten dat het hier om een gebààr gaat. Ben had evengoed iets kunnen zeggen van de strekking: ‘burgemeester Denert van Kruibeke is overgestapt naar het Liberaal Appel, een partij die werd opgericht om ons eraan te herinneren dat niet àlles zin heeft in het leven’. Maar nee, hij koos voor een subtiel gebaar.
Samengevat: een verse regenworm heeft meer poten om op te staan dan het Liberaal Appel in deze. Als Ben Crabbé zin heeft om zich voor het hoofd te slaan, laat hem zichzelf voor het hoofd slaan..ik ken mensen die zelf ook Ben Crabbé wel eens voor het hoofd willen slaan. (pdw)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Het moet zeer doen in de linkse wakke krochten lijdzaam te moeten toezien dat rechtvaardigheid uiteindelijk zegeviert op links imperialimse.
Of zoals Filip Dewinter zal zeggen op 08/10/06: NU IKKE!

Anoniem zei

Gatver, Pope, jouw agenda mag er best wezen! Twee jaar op voorhand al verkiezingsuitslagen voorspellen, ik moet het nageven, jij bent een straffe!