maandag, oktober 25, 2004

Kim

Waarom staat de gezonnebrilde berg spek genaamd Kim Schmitz, Duits miljonair alsook het kalf dat een ongeval veroorzaakte en daarna het slachtoffer al lachend begon te filmen, tegenwoordig om de haverklap in mijn krant? Er is een tijd en een plaats voor dikke Duitsers en dat is: de zomer, in Lanzarote, Benidorm of Tenerife. Niet alle dagen in mijn krant. Vandaag lees ik dat de 'Dickste Mann des Internets' zoals Bild Zeitung hem noemt, verantwoordelijk zou zijn voor het platleggen van de SP-A website. Wat? Is hij er bovenop gaan liggen?
Wat weten we eigenlijk van Schmitz? Hij weegt 165 kilo, is steenrijk maar niemand weet precies waar zijn poen vandaan komt, hij rijdt graag met snelle wagens, snoeft over zijn seksleven met call-girls en heeft over het algemeen een bijzonder grote muil....Wacht eens even! Heeft iemand Jean-Pierre van Rossem en Kim Schmitz eigenlijk al een keer in dezelfde kamer gezien? Volgens mij zijn Jean-Pierre en Kim een en dezelfde persoon.
Van Kims gesproken: waarom moet ik door het journaille dagen lang op de hoogte worden gehouden van de stand van zaken bij de familie Clijsters - of huisje Weltebree zoals ik het graag noem? Als ik nog één keer ergens lees dat 'het love game voorbij is' steek ik alle tien mijn vingers tegelijk in de keel.
Dit weekend las ik ergens zelfs een verzonnen interview met Kim Clijsters, onder de kop: 'Exclusief, het interview dat ze had kunnen geven....'. Que? De redacteur met dienst liet Kim in dat gefingeerde interview o.a. praten over het pijpenmuseum in Opitter. Ik verzin het niet. We zitten volop in het magic mushroom-seizoen, ik wijt het daar aan.
Degene die het luidst zit te vloeken in huisje Weltebree is volgens mij vader Lei, en niet enkel omdat zijn dochters liefdesleven in het slop zit. Lei dreigde niet zo lang geleden met een verhuis naar Australië 'als de Belgische fiscus zich niet dringend wat soepeler begon op te stellen'. Die verhuis zit er nu niet meer in vrees ik.
Oeps. (pdw)

Jean-Pierre Van Rossem, gisteren

3 opmerkingen:

Joeri zei

Over Kim™ : de eerste roddels :)

Anoniem zei

Off topic, en helaas bijzonder dood: Sir John of Peel.

Na Tommy Cooper, Lady Di en het twaalfdelig muntstelsel gaat weer een Brits instituut voor de bijl, als was het het hoofd van Ken Bigl... enfin, you catch my drift.

De popmuziek is een vader kwijt. Op de BBC-platenreeks 'The Peel sessions' figureren, bien étonnés de se retrouver ensemble, de trashmetallo's Napalm Death naast de sfeer- en bliepjesboeren annex elektropioniers van Autechre. Om maar te zeggen dat Peels oren en hersens altijd zijn blijven zoeken naar goeie, nieuwe, vreemde en opwindende stuff - steek dàt in je raap en laat hem stoven, Verstrepen.

Ik heb het nooit gehad voor de verafgoding en het fetisjisme die bij de hedendaagse clubcultuur lijken te horen als een zwart verleden bij een Vlaams nationalist, of zo u wil, als een paar kniehoge wollen sokken bij een goed ingevette Lederhosen. Ik vind Emma Peel nog steeds een stuk sexier dan Sir John. Maar ik zal hem, Ob La Di, Ob la Da! nog aan toe, missen. Gelukkig hebben we Luc Janssen nog.

Anoniem zei

Mijn stuk over de Ad Visser van de BBC is verstuurd maar nergens te bespeuren... Cuntybollocks!