zondag, november 07, 2004

11

In De Zevende Dag is de in Vlaanderen hoogst populaire Nederlandse filosoof Rick De Leeuw met veel gravitas komen vertolken hoe symbolisch het wel is dat Theo Van Gogh precies 911 dagen na Pim Fortuyn is vermoord. 911 meneer! Dat is – gelieve hier zelf onheilspellende muziek bij te bedenken - hetzelfde als nine/eleven zoals de hele wereld 11 september onder druk van de Amerikanen is gaan noemen. Nu ben ik zoals iedereen weet een groot voorstander van de vrije meningsuiting, en sinds kort vooral van de kogelvrije meningsuiting, maar ik zou toch tegen broeder Rick willen zeggen: hou alstublieft uw klep, want u doet niet alleen de weldenkenden dijenkletsen bij zoveel stompzinnigheid, erger is: u zaait onrust bij de niet zo snuggeren.

Het getal 911 zou symbolisch zijn? Euh...nee. De term die broeder Rick zocht is ‘toevallig’ en zelfs die term is totaal misplaatst want dan wordt nog altijd gesuggereerd dat een soort geheimzinnig numerologisch verband bestaat tussen de datum waarop Pim Fortuyn is vermoord, de aanslagen op de Twin Towers en de datum waarop Theo Van Gogh werd afgeslacht.

We bevinden ons hier onmiskenbaar op het glibberige terrein van de numerologie. Hoe glibberig? Wel, stel u een vorstelijk met snot ingewreven Jurgen Verstrepen voor, terwijl hij een met bruine zeep ingesmeerde glijbaan probeert op te kruipen.....met in elke hand een paling....zo glibberig. Ik zal iedereen veel tijd besparen: de numerologie – zeg maar: het bestuderen van de occulte betekenis van cijfers en hun invloed op het leven van de mens – is onzin, bollocks, stierenstront en wie erin gelooft is een idioot.

De numerologie is na de aanslagen op de Twin Towers plots weer erg populair geworden dankzij Ubercharlatan Uri Geller. Die wees op de grote invloed van het onder numerologen magische cijfer 11 op de gebeurtenissen. Hij beweert letterlijk, en ik citeer: ‘dat het getal 11 een toegangspoort is naar de geheimen van het universum‘. Geller verwees daarbij gretig naar die andere grappenmaker Nostradamus – 11 letters – en beweert dat in het drama een cryptische, numerologische boodschap aan de mensheid zat verborgen, rond het magisch cijfer elf. Ik geef slechts enkele voorbeelden:
- de datum: 9/11. 9 +1 +1 = 11
- 11 september is de 254e dag van het jaar. 2 + 5 + 4 = 11
- het eerste vliegtuig was vlucht nr 11 van American Airlines, en die had 92 passagiers aan boord. 9 + 2 = 11
- de Towers hadden elk 110 verdiepingen, maar aangezien 0 geen waarde heeft levert dat eigenlijk twee keer het cijfer 11 op.
- en tenslotte – en dit vind ik de beste – de twee torens vormden samen het cijfer 11.

Wordt u al een beetje bang?

Dan bent u een idioot. En dan moet u mijn vurige toorn vrezen. Ik leg uit:

Ik ben geboren op 11 november 1958. Dat is 11.11.1958. We splitsen 1958 in twee getallen: 19 en 58. We trekken zowel bij 19 als bij 58 het kleinste getal af van het grootste. In het geval van 19: 9 min 1 is 8. In het geval van 58: 8 min 5 is 3. En kijk eens aan: 8 plus 3 geeft weer 11.
Sterker nog: op 11.11.1969 werd ik 11 jaar oud. En kijk eens naar het getal 1969. Ook hier kunnen we hetzelfde doen: In het geval van 19: 9 – 1 is 8. In het geval van 69: 9 min 6 is 3. 8 plus 3 geeft weer 11.
M.a.w.: ik ben het vleesgeworden cijfer 11. Sidder en beef, wereld! (pdw)

9 opmerkingen:

Dirk zei

Steek uw twee armen eens in de lucht ...

Brrrrr, afschrikwekkend.

Neverbeendead Religion zei

Bij elke respectabele wetenschap komen natuurlijk altijd de charlatans die daar op inpikken en die wetenschap in een slechte naam brengen zonder dat ze weten waar ze mee bezig zijn of de aard daarvan.En dan de zogezegd interessante columnschrijvers die het alleen maar over die groep hebben.Hier gaat het over getallen die meer dan zichzelf zijn.Dat toont men op de volgende manier aan.Alles wat bestaat in deze realiteit heeft een perfect beeindigde leeftijd weergeefbaar in een perfect getal want alles wat bestaat kan zijn geschiedenis theoretisch nog ééns overdoen zoals het was omdat het allemaal realiteit was.Zo heeft een auto momenteel bv. een perfect beindigde leeftijd perfect weergeefbaar in het getal 45,5 van 45,5 jaar.En dan is de vraag wat de perfect beeindigde leeftijd van het universum is.U geeft dat perfecte getal dat ook een naam heeft na het woord beeindigd om dan ééns na te gaan wat de combinatie van die 2 woorden op het gebied van inhoud dan betekent.En u geeft zelfs antwoord op de vraag waar het universum of deze oneindige ruimte was voor zijn leeftijd perfect weergeefbaar met het getal 0.

Anoniem zei

Zijn de preselecties voor het WK koeterwaals alweer begonnen? Als we het dan toch over getallen hebben:

66 Jaar minus ongeveer 16 uur geleden begon in Nazistan de Kristallnacht. Deze georkestreerde reeks (waarmee ik niet bedoel dat het tuig in kwestie werd begeleid door een stemmig strijkkwartet) van aanslagen op joodse huizen, personen, gebedsruimtes, winkels en bezittingen was de opmaat voor de holocaust, de poging tot volkerenmoord op de joden, zigeuners, homo's en voorstanders van het vrije woord die wij nu nog kennen uit de geschiedenisboekjes, en die gisteren in Gent werd herdacht.

Oké, in de Gentse studentenbuurt heeft Kristallnacht tegenwoordig een iets gewijzigde betekenis. Gelukkig mag ik daar bijna geen kroeg meer in, zodat ik er ook weinig last van heb.

Waar wil ik naartoe? Naar hier: bijna 66 jaar na de originele Kristallnacht worden in Nederland een moskee beklad en een bomaanslag op een moslimschool gepleegd. Nu kan het volstrekt geen kwaad om een moslim er af en toe eens op te wijzen dat Allah eigenlijk niet echt bestaat - draag als u dat doet wel een stevige halskraag en een kogelvrij vest - en een school die alleen voor moslims is lijkt me even bekrompen als een exclusief joodse onderwijsinstelling of een streng katholiek, door een uit de Congo gegooide potelpaap bestierd internaat, maar toch: de methode en de timing van deze actie - die vast wel als een vorm van vrijheid van meningsuiting zal worden gesleten aan één of andere achterban - vind ik een beetje ongelukkig.

Zestig jaar na de Tweede Wereldoorlog zijn er nog steeds een handvol idioten die de uitslag betwisten, maar dat de ref ondertussen hoogbejaard is, is geen reden om op eigen houtje een rematch te organiseren.

Anoniem zei

Met een 11-punts Times krijg ik het precies op een A4 uitgeprint.

Neverbeendead Religion zei

Voor mensen als anonymous is het volgende tekstje gemaakt.Ze zijn immers alzheimer free zoals de rest van de planeet in eigen mening en kunnen dat ook bewijzen zodat men dus weet dat ze laten weten dat ze ook later hun teksten uit het hoofd kunnen voordragen vanwege de inhoudelijk ultra planetaire ultra stichtende ultra belangrijke ultra effectieve boodschap.Men kan die ultra intelligente mensen niet associeren met een iet of wat omgekeerd beeld en hen daarmee confronteren want dat zou fataal zijn met al die ultra omgekeerden.

En hier het tekstje:Ongelovigen geloven dat ze niets worden na de dood.Het niets zoals bv. dat wat ze zelf geworden zijn in de assen van een verbrand lichaam.En het niets kan alleen maar niets zijn en is het dus ook al altijd geweest.En daarom stelt de ongelovige dan ook dat men hem of haar ook nu al niets mag noeman.

Anoniem zei

Het gaat er niet om dat er 911 dagen zitten tussen twee vliegtuigen die al dan niet toevallig in het WTC vlogen en de moord op Theo van Gogh. Het gaat om de data waarop deze gebeurtenissen plaatsvonden en wat die data voor de bijbehorende naties betekenen.

De Amerikanen hebben het over 'nine eleven' als ze praten over de gebeurtenis van 11 september 2001. 'Nine' staat voor september, 'Eleven' voor de elfde. Dit is dus de Amerikaanse manier van dateren. Als wij dat nu doen met de datum waarop Theo van Gogh is vermoord (2 november 2004) dan komen wij op 112. En 112 is voor Nederland wat 911 voor Amerika is: het alarmnummer.

Overigens was Theo van Gogh met een film bezig die 06/05 heette, naar de datum waarop Pim Fortuyn was vermoord. En, inderdaad, 6 + 5 = 11.

Uri bedankt. Ik wordt nummerfundamentalist.

Gegroet,

Max J. Molovich
nummerfundamentalist

tettenman_met_mening zei

Meneer de godsdienstige, gezien zijn naam is ons aller Anonymous zich daar al van bewust, me dunkt.

Neverbeendead Religion zei

En om de getallen te besluiten in verband met hun geheimpje
Een rijmpje

Men krijgt een mirakel om het eeuwige niets,dat al altijd niets was,te worden na de dood
En zo win je elke seconde de lotto en die is wel zeer groot
Want zoals je evengoed ziet
Krijgen alle andere aardse dingen zo een komend mirakel niet

Anoniem zei

OK, dit blog mag dan zo dood als een pier zijn, toch nog even op de nummerfundamentalist inpikken: in Nederland wordt de datum tot nader order NIET op de Amerikaanse manier gespeld. Tip: het sleutelwoord in bovenstaande zin is 'NIET'. Ik neem aan dat iedereen die daar zin in heeft, zelf de bijhorende conclusies kan trekken.