woensdag, november 10, 2004

Doe de Lee

Zondag houdt het Blok op te bestaan in zijn huidige vorm. Zal er iets wezenlijks veranderen? Hebben kippen lippen? Kan Jean-Luc Dehaene in een maatje 28 jeans? Groeit er Eddelweiss in Nederland? Kan Fabiola een joint rollen? Wordt Hugo Coveliers vaak getongzoend?
We mogen ons, als straks de nieuwe partijnaam bekend wordt gemaakt, wellicht wel aan een charme-offensief zonder weerga verwachten. Een soort Wiedergutmachung. Zo heb ik uit goeie bron vernomen dat de Blok-leiding tijdens privé-bijeenkomsten niet langer de Hitlergroet zal brengen. Er werd naar een nieuw, minder beladen armgebaar gezocht en na rijp beraad zijn Van Hecke, De Winter en Annemans uitgekomen op de goeie ouwe Lee Towers-elleboog. Véél sympathieker dan die eeuwige gestrekte arm. En met als bijkomend voordeel dat men zijn vrouw een elleboogdreun in het gezicht kan verkopen en het vervolgens afdoen als 'een ongelukje'.


Foto: enkele Blok-kiezers oefenen hun nieuwe gebaar met een niets vermoedende Lee Towers.

6 opmerkingen:

Neverbeendead Religion zei

Confituur of jam.Het wilt weer lukken.
En hier Lee Towers.Het wilt weer lukken.
Let wel.Volgende oude foto is wederom een 18+ foto.

Clearlee

Neverbeendead Religion zei

Hoe leg je een vlaams blokker het eigen planeet eerst gegeven uit?
Veel meer als een slogan en veel meer als een negatief gegeven want onze nog nooit dood geweest zijnde vader in de hemel gaat het hier zoals men inééns vanuit een bepaald gebed herinnert maken zoals in de hemel.En hier is dus ook het gegeven van de oneindige ruimte waarin men dus een eigen planeet van hem zal krijgen.Zo groot als men zelf wil en volledig aangepast aan eigen willekeur.En dat is dan nog maar het begin.Van 1 komt 2 enzoverder.Men weet hoe dat gaat.Travel ook ééns snel met je Settlestar Galactica naar de party van en ga zo maar verder.Vertrouw het onderhoud van je planeet ééns toe aan robots die alle kennis bevatten en volledig menselijke ziel geprogrammeerd zijn vanbinnen en buiten.Het is maar een stuk dode massa.Je hoeft het niet als meer te behandelen maar je kan het wel en het is ook ééns interessant om je ééns mee bezig te houden in een verkennend gesprek.
Hoe doet men dat?Waar bevind de cursus zich ergens?

Anoniem zei

Betekent dat, dat we voortaan de Elvisachtige, met de hernia flirtende heupslag van Wim "als ik nog iets meer met Adolf Hitler wil dwepen, zal ik Wim Felix moeten vragen mijn rechter teelbal er af te schieten" Verreycken zullen moeten missen?

Heerlijk om zien nochtans, hoe Wolfsschanz Wimpie het vee op de Blokcongressen wist op te zwepen met zijn "Eigen volk?" -"Eerst!" vraag- en antwoordspelletjes.
Het is bijna jammer dat de Jo met de Banjo van de Vlaamse fascisten heeft aangekondigd de lederhosen aan de wilgen te hangen, de gaspijp aan Maarten te geven en het bundelbijltje erbij neer te leggen.

Hoewel: senator W was er toch maar mooi bij, toen zijn jongensclubje gisteren nog eens duchtig de oren werd gewassen.
En stoppen is relatief: wie weet is Wilhelmus stiekem wel een Tina Turner-fan?

Over geblondeerde oude wijven gesproken: Marino Keulen verdient hulde. Dertig jaar na de officiële erkenning van de islam in België, is de Vlaamse minister van integratie op het lumineuze idee gekomen de problemen met 'de moslims' op te lossen door het federaliseren van de, nu nog Belgische, Moslimexecutieve. Wat dat voor flikker gaat uithalen?

Geen enkele, vrees ik. Van DHL, de mensenhandel en Lernaut & Hauspie heb ik vooral onthouden dat wij Vlamingen het er in het zaken doen met machtige multinationals gewoonlijk niet zo denderend afbrengen.

En ik heb, als ik de plannen van de Vlaamse én federale VLD-excellenties hoor, geen reden tot optimisme.
Goed, de islam in België gaat nu misschien éindelijk dezelfde rechten, plichten en fondsen krijgen als zijn net zo sympathieke collega's van de kruisvaarders en de keppeltjesclub. Goed, er zullen imams worden opgeleid aan Vlaamse scholen -
onze moslims, en dan vooral de integristen onder hen, kunnen zo tenminste eindelijk kennis maken met het stichtende werk van hun zielsverwant Cyriel Verschaeve.
Het is ongetwijfeld allemaal goed bedoeld van Marino, daar niet van, maar het is ook een beetje zoals Klein Duimpje die de bus mist: too little, too late.

Het tegenovergestelde kan jammer genoeg worden gezegd van het blik reactionaire en repressieve maatregelen dat zijn federale collega van binnenlandse zaken Patrick Dewael eerder deze week opentrok. Ik zal een bloemlezinkje proberen te geven: om het vrije woord te beschermen, zullen Arabische websites en radiozenders voortaan kunnen worden platgelegd en uit de ether gehaald; fundamentalistische imams die na de hadj nietsvermoedend weer voet op Belgische bodem proberen te zetten, zal de toegang tot ons land worden ontzegd, en diegenen die blijven zullen - door Vlamingen opgeleid of niet - op elk moment hun nationaliteit kunnen worden afgenomen.

Dit pakket maatregelen is kortzichtiger en contraproductiever dan een mol in een mijnenveld.
Het is dan ook niet te verwonderen dat Patrick Dewael zich zodra hij het onding in de media gooide zijn zelfingenomen kop zozeer glimmend van misplaatste vastberadenheid en valse onverzettelijkheid dat ik mijn TV-toestel moest bijregelen, haastte om zich ervan te distantiëren. Het waren immers allemaal maatregelen die al lang gestemd waren, maar nog niet uitgevoerd. En het had vooral helemaal volstrekt niks te maken met de moord op Pim van Gogh, bezwoer de sympathieke Limburger ons nog, terwijl achter hem een moskee in de hens ging.

Kijk, dat éérste, dat kan ik heel goed begrijpen. De wet is de wet. Daarom ook, dat extremistische imams die onze wetten overtreden, hun trekken thuis moeten krijgen En 'thuis' dat is in dit geval hiér, niet in Djalalabad. Deportatie is bij mijn weten geen courante strafmaatregel in Vlaanderen. Tenzij je een man of vrouw met een kleurtje en zonder toekomst bent, en de misdaad begaat hier een beter leven te zoeken.

Leg die fundamentalistische feestjurken indien nodig een boete op, gooi ze in een Belgische gevangenis - op zich al een aanfluiting van de Conventie van Genève - of laat desnoods beslag leggen op hun kameel, hun vrouwen of hun met De Beersdiamanten ingelegde Rolls: het kan mij niet schelen. Maar hou je tenminste aan de wet, in plaats van een slechte imitatie van Robocop neer te zetten met een dode dikke Hollander als zeepkist. Want dat diens dood niks te maken had met Dewaeles vlucht naar voren, zoals hij beweerde, gelooft geen hond.
Net zomin als ik nog geloof dat iemand die mij zo'n streek levert, zich vrij, liberaal of democratisch kan noemen.

En - ik zou het nog vergeten - wat is al dat gehannes met die nationaliteit nu weer? Ik kan niet meer volgen. Eerst moeten de allochtonen zich integreren, met de nationaliteit als voorwaarde voor stemrecht, terwijl de Vlamingen hun Belgische nationaliteit liever kwijt dan rijk zijn. Daarna komt er een vereenvoudiging van de procedure om nationaliteit te verwerven op een andere manier dan door geboorte, tot grote vreugde van de Vlaamse administratie en de organisaties die zich nog bekreunen om het lot van diegenen die volwaardig deel van onze samenleving willen uitmaken. Dààrna staan de Vlaamse volksvertegenwoordigers in het parlement, wiens job het is wetten te maken en te stemmen om die samenleving het beste te doen draaien, zichzelf urenlang te bescheuren van het lachen met humoristische pareltjes als de naam van de Thaise koning ('Boumibol'! Geef toe! Een giller, nietwaar? Boumibol! Ik blijf er in!), en het karakteriseren van de bevolking van Borgerhout als 'ringstaartmakis'. En ze doen dat niet om Geert Hoste op zijn eigen terrein te verslaan, maar in een poging te verhinderen dat een deel van de inwoners van ons land stemrecht krijgt. En nu krijgen we dit: de VLD die de nationaliteit blijkbaar ziet als een lolly die je, naar eigen pedagogisch inzicht en goeddunken, een kleuter in de handjes kan stoppen, maar net zo goed weer af kan pakken als hij of zij niet 'braaf is'.

Ik begin te begrijpen wat Tom Lanoye bedoelde toen hij zei dat het gros van onze opiniemakers en politici is opgevoed door enggeestige boemannen van zwartrokken die het verschil niet konden of wilden maken tussen pedagogie en pedofilie - enfin, ik parafraseer nu even - . Maar Lanoye schreef dat ergens in de tachtig; Ik wist niet dat Paterick Dewael al zo oud was.

Ondertussen lees ik in Humo dat onze eigen Mohammed B, Rob 'Rover' Verreycken - de zoon van bovenstaande Wim - een zitje heeft in de commissie voor wonen, stedelijk beleid, inburgering en gelijke kansen van het Vlaams parlement.

Voor het volledige palmares van Verreycken verwijs ik u naar Blokwatch, maar u proeft vast ook de ironie in het gegeven dat een gewelddadige extremist, huisjesmelker, anti-islamist (hij voerde ooit campagne met de subtiele leus 'stop islam, stem Rob - Indonesië was diep onder de indruk), die desnoods persoonlijk het onveiligheidsgevoel in Borgerhout levend houdt, vandaag in Vlaanderen verantwoordelijk is voor inburgering, gelijke kansen, wonen en stedelijk beleid.

In datzelfde Vlaams parlement hebben de VLD, de CDNVA en de voorzitter, SPA'er Debatselier vandaag laten weten dat ze geen zin hebben, het veroordeelde Vlaams Blok hun dotatie van 1,6 miljoen Euro per jaar af te nemen.

De veroordeling voor racisme van de vzw's die aan de basis liggen van deze club van gewelddadige extremisten, fundamentalistische flaminganten, rabiate antidemocraten en katholieke integristen, biedt hen nochtans die mogelijkheid.

Zelfs de wetten om het Vlaams Blok simpelweg te verbieden, liggen, gestemd en wel, klaar: alleen de uitvoeringsbesluiten hoeven nog goedgekeurd worden. Welaan dan? Er zijn in de Vlaamse politiek met een enkel nachtje doorduwen al hardere noten gekraakt dan dat.

Het is allemaal een kwestie van wìllen, zou Verhofstadt zeggen.
En Patrick Dewael zal mij als jurist en liberaal vast niet tegenspreken als ik zeg: de wet is de wet, en de wet geldt voor iedereen. Ik heb nog wel een nachtje geduld.

Ondertussen wacht ik - vermoedelijk even vergeefs - tot Jan Leyers, Frank Vanderlinden, Bob Savenberg of desnoods Gert Verhulst met een vlot bekkende vertaling komen van dit schattige en bijzonder actuele aftelrijmpje:

"Yes I know my enemies. They're the teachers who taught me to fight me. Compromise, conformity, assimilation, submission(!) ignorance, hypocrisy, brutality, the elite... All of which are American dreams". (Rage Against the Machine).

Desalniettemin: een fijne verjaardag, (pdw).

Anoniem zei

Betekent dat, dat we voortaan de Elvisachtige, met de hernia flirtende heupslag van Wim "als ik nog iets meer met Adolf Hitler wil dwepen, zal ik Wim Felix moeten vragen mijn rechter teelbal er af te schieten" Verreycken zullen moeten missen?

Heerlijk om zien nochtans, hoe Wolfsschanz Wimpie het vee op de Blokcongressen wist op te zwepen met zijn "Eigen volk?" -"Eerst!" vraag- en antwoordspelletjes.
Het is bijna jammer dat de Jo met de Banjo van de Vlaamse fascisten heeft aangekondigd de lederhosen aan de wilgen te hangen, de gaspijp aan Maarten te geven en het bundelbijltje erbij neer te leggen.

Hoewel: senator W was er toch maar mooi bij, toen zijn jongensclubje gisteren nog eens duchtig de oren werd gewassen.
En stoppen is relatief: wie weet is Wilhelmus stiekem wel een Tina Turner-fan?

Over geblondeerde oude wijven gesproken: Marino Keulen verdient hulde. Dertig jaar na de officiële erkenning van de islam in België, is de Vlaamse minister van integratie op het lumineuze idee gekomen de problemen met 'de moslims' op te lossen door het federaliseren van de, nu nog Belgische, Moslimexecutieve. Wat dat voor flikker gaat uithalen?

Geen enkele, vrees ik. Van DHL, de mensenhandel en Lernaut & Hauspie heb ik vooral onthouden dat wij Vlamingen het er in het zaken doen met machtige multinationals gewoonlijk niet zo denderend afbrengen.

En ik heb, als ik de plannen van de Vlaamse én federale VLD-excellenties hoor, geen reden tot optimisme.
Goed, de islam in België gaat nu misschien éindelijk dezelfde rechten, plichten en fondsen krijgen als zijn net zo sympathieke collega's van de kruisvaarders en de keppeltjesclub. Goed, er zullen imams worden opgeleid aan Vlaamse scholen -
onze moslims, en dan vooral de integristen onder hen, kunnen zo tenminste eindelijk kennis maken met het stichtende werk van hun zielsverwant Cyriel Verschaeve.
Het is ongetwijfeld allemaal goed bedoeld van Marino, daar niet van, maar het is ook een beetje zoals Klein Duimpje die de bus mist: too little, too late.

Het tegenovergestelde kan jammer genoeg worden gezegd van het blik reactionaire en repressieve maatregelen dat zijn federale collega van binnenlandse zaken Patrick Dewael eerder deze week opentrok. Ik zal een bloemlezinkje proberen te geven: om het vrije woord te beschermen, zullen Arabische websites en radiozenders voortaan kunnen worden platgelegd en uit de ether gehaald; fundamentalistische imams die na de hadj nietsvermoedend weer voet op Belgische bodem proberen te zetten, zal de toegang tot ons land worden ontzegd, en diegenen die blijven zullen - door Vlamingen opgeleid of niet - op elk moment hun nationaliteit kunnen worden afgenomen.

Dit pakket maatregelen is kortzichtiger en contraproductiever dan een mol in een mijnenveld.
Het is dan ook niet te verwonderen dat Patrick Dewael zich zodra hij het onding in de media gooide zijn zelfingenomen kop zozeer glimmend van misplaatste vastberadenheid en valse onverzettelijkheid dat ik mijn TV-toestel moest bijregelen, haastte om zich ervan te distantiëren. Het waren immers allemaal maatregelen die al lang gestemd waren, maar nog niet uitgevoerd. En het had vooral helemaal volstrekt niks te maken met de moord op Pim van Gogh, bezwoer de sympathieke Limburger ons nog, terwijl achter hem een moskee in de hens ging.

Kijk, dat éérste, dat kan ik heel goed begrijpen. De wet is de wet. Daarom ook, dat extremistische imams die onze wetten overtreden, hun trekken thuis moeten krijgen En 'thuis' dat is in dit geval hiér, niet in Djalalabad. Deportatie is bij mijn weten geen courante strafmaatregel in Vlaanderen. Tenzij je een man of vrouw met een kleurtje en zonder toekomst bent, en de misdaad begaat hier een beter leven te zoeken.

Leg die fundamentalistische feestjurken indien nodig een boete op, gooi ze in een Belgische gevangenis - op zich al een aanfluiting van de Conventie van Genève - of laat desnoods beslag leggen op hun kameel, hun vrouwen of hun met De Beersdiamanten ingelegde Rolls: het kan mij niet schelen. Maar hou je tenminste aan de wet, in plaats van een slechte imitatie van Robocop neer te zetten met een dode dikke Hollander als zeepkist. Want dat diens dood niks te maken had met Dewaeles vlucht naar voren, zoals hij beweerde, gelooft geen hond.
Net zomin als ik nog geloof dat iemand die mij zo'n streek levert, zich vrij, liberaal of democratisch kan noemen.

En - ik zou het nog vergeten - wat is al dat gehannes met die nationaliteit nu weer? Ik kan niet meer volgen. Eerst moeten de allochtonen zich integreren, met de nationaliteit als voorwaarde voor stemrecht, terwijl de Vlamingen hun Belgische nationaliteit liever kwijt dan rijk zijn. Daarna komt er een vereenvoudiging van de procedure om nationaliteit te verwerven op een andere manier dan door geboorte, tot grote vreugde van de Vlaamse administratie en de organisaties die zich nog bekreunen om het lot van diegenen die volwaardig deel van onze samenleving willen uitmaken. Dààrna staan de Vlaamse volksvertegenwoordigers in het parlement, wiens job het is wetten te maken en te stemmen om die samenleving het beste te doen draaien, zichzelf urenlang te bescheuren van het lachen met humoristische pareltjes als de naam van de Thaise koning ('Boumibol'! Geef toe! Een giller, nietwaar? Boumibol! Ik blijf er in!), en het karakteriseren van de bevolking van Borgerhout als 'ringstaartmakis'. En ze doen dat niet om Geert Hoste op zijn eigen terrein te verslaan, maar in een poging te verhinderen dat een deel van de inwoners van ons land stemrecht krijgt. En nu krijgen we dit: de VLD die de nationaliteit blijkbaar ziet als een lolly die je, naar eigen pedagogisch inzicht en goeddunken, een kleuter in de handjes kan stoppen, maar net zo goed weer af kan pakken als hij of zij niet 'braaf is'.

Ik begin te begrijpen wat Tom Lanoye bedoelde toen hij zei dat het gros van onze opiniemakers en politici is opgevoed door enggeestige boemannen van zwartrokken die het verschil niet konden of wilden maken tussen pedagogie en pedofilie - enfin, ik parafraseer nu even - . Maar Lanoye schreef dat ergens in de tachtig; Ik wist niet dat Paterick Dewael al zo oud was.

Ondertussen lees ik in Humo dat onze eigen Mohammed B, Rob 'Rover' Verreycken - de zoon van bovenstaande Wim - een zitje heeft in de commissie voor wonen, stedelijk beleid, inburgering en gelijke kansen van het Vlaams parlement.

Voor het volledige palmares van Verreycken verwijs ik u naar Blokwatch, maar u proeft vast ook de ironie in het gegeven dat een gewelddadige extremist, huisjesmelker, anti-islamist (hij voerde ooit campagne met de subtiele leus 'stop islam, stem Rob - Indonesië was diep onder de indruk), die desnoods persoonlijk het onveiligheidsgevoel in Borgerhout levend houdt, vandaag in Vlaanderen verantwoordelijk is voor inburgering, gelijke kansen, wonen en stedelijk beleid.

In datzelfde Vlaams parlement hebben de VLD, de CDNVA en de voorzitter, SPA'er Debatselier vandaag laten weten dat ze geen zin hebben, het veroordeelde Vlaams Blok hun dotatie van 1,6 miljoen Euro per jaar af te nemen.

De veroordeling voor racisme van de vzw's die aan de basis liggen van deze club van gewelddadige extremisten, fundamentalistische flaminganten, rabiate antidemocraten en katholieke integristen, biedt hen nochtans die mogelijkheid.

Zelfs de wetten om het Vlaams Blok simpelweg te verbieden, liggen, gestemd en wel, klaar: alleen de uitvoeringsbesluiten hoeven nog goedgekeurd worden. Welaan dan? Er zijn in de Vlaamse politiek met een enkel nachtje doorduwen al hardere noten gekraakt dan dat.

Het is allemaal een kwestie van wìllen, zou Verhofstadt zeggen.
En Patrick Dewael zal mij als jurist en liberaal vast niet tegenspreken als ik zeg: de wet is de wet, en de wet geldt voor iedereen. Ik heb nog wel een nachtje geduld.

Ondertussen wacht ik - vermoedelijk even vergeefs - tot Jan Leyers, Frank Vanderlinden, Bob Savenberg of desnoods Gert Verhulst met een vlot bekkende vertaling komen van dit schattige en bijzonder actuele aftelrijmpje:

"Yes I know my enemies. They're the teachers who taught me to fight me. Compromise, conformity, assimilation, submission(!) ignorance, hypocrisy, brutality, the elite... All of which are American dreams". (Rage Against the Machine).

Desalniettemin: een fijne verjaardag, (pdw).

Neverbeendead Religion zei

Ik vroeg ééns aan god hoe hij er toch in slaat van almachtig te zijn?
Hij antwoordde me dat hij in dualiteit leeft.
Hij gaf éérst het voorbeeld van het verleden.Zelfs als er éérst niets was voordat er iets bestond,was dat niets er dan al altijd,verwijzend naar het beeindigde oneindige verleden.Beeindigd oneindig.(Dat is zoiets als de plaats buiten het 3 coordinaats oneindige universum,geestelijk meer geevolueerde dan ik anonymous zal dat trouwens ééns op een logische en eigen verstandelijke manier aan u uitleggen zodat u uw eigen veld van onwetendheid kan verlaten en zijn eigen van wetendheid 'kan betreden')
Hij gaf dus een voorbeeld van het onmogelijke dat wel degelijk mogelijk is omdat je het kan vaststellen in de realiteit.Dan weet je al dat een onmogelijkheid over zijn mogelijkheid beschikt in de realiteit.En op zichzelf alleen gaat die mogelijkheid dan alleen maar verder als een realiteit(Visualiseer alleen de mogelijkheid en hoe die verder gaat).Alleen een additionele onmogelijkheid van buitenaf op die mogelijkheid kan er voor zorgen dat die mogelijkheid niet verder als een realiteit gaat.De vraag is dus of een onmogelijkheid over zijn anti onmogelijkheid beschikt.In zijn geheel krijg je dan de vraag of alle onmogelijkheden over hun anti beschikken.Als dat het geval is bewijst 1 tegenvoorbeeld alle tegenvoorbeelden.Dan zouden alle onmogelijkheden realiteit zijn ipv van geen enkele.En dat tegenvoorbeeld is hier in het begin gegeven.Verdere studie van alle onmogelijkheden zijn realiteit leert dan dat men zowel de onmogelijkheid met anti als *zonder anti heeft(Het leest misschien niet zo overtuigend maar men vergelijkt het met de dualiteit van het overtuigende beeindigd oneindig)En dan zei God *zonder anti me dat hij in die 'dat men zowel de onmogelijkheid met anti als zonder anti heeft' zelf een onmogelijkheid is die al altijd beschikte over elke go en no go of elke no anti en anti en ze dus al altijd ééns allemaal gechekt heeft om ze al altijd additioneel in tijd maar tegelijkertijd(overtuigend) aan zijn eigen willekeur te hebben aangepast.En dit niet alleen als beeindigde oneindigheid van niet alleen het verleden maar natuurlijk ook als die van de oneindige toekomst erbij genomen.

Anoniem zei

Zonet woei mij vanop het 19h journaal de muziek tegemoet die de Wederdoping van het Blok heden begeleidde. Van het groot verschot stopte ik samen met mijn toebak ook mijn das mee in de pijp (een echte Schlimmermann!), iets waarvoor het Blok ten gepasten tijde ook rekenschap zal moeten afleggen. Vanwaar mijn ontzetting? De Winter en de zijnen hebben het bestaan om het hele gebeuren te laten plaatsvinden op de tonen van "Also sprach Zarathustra" van Richard Strauss. Denkt u even mee ? Het boekwerk is van de hand van Nietzsche. Nietzsche lanceerde het begrip Uebermensch. Nou! NOU!!!

Czuhc