dinsdag, januari 11, 2005

Blokwatch?

Sinds een paar dagen ligt de nieuwe Blokwatch site plat. Weet iemand wat er aan de hand is? Ik mag hopen dat het komt door de massale belangstelling en niet omdat ze van het net is gehaald of door een hacker-actie vanuit VB hoek. Heeft iemand trouwens ReDaTtAcK nog gezien de laatste tijd?

7 opmerkingen:

wannesdeloore zei

Man man man.
Een beetje zoektocht zou je dit opleveren: http://lvb.net/item/768
lvb geeft een beetje duiding bij het hoe en waarom...
Iets minder navelstaarderij en oogkleppen beste vrint!

Patrick zei

Ohhhhh....Relax, Ted Turner :-)

Anoniem zei

Op de oude site die online is gebleven als e-archief en die geloof ik onder http://www.blokwatch.skynetblogs.be of iets dergelijks) zit, staat dat het technische problemen zijn waarvan de oorzaak nog wordt onderzocht.

Hetzelfde gebeurde eerder met de site waarop handtekeningen werden verzameld voor het schrappen van subsidies voor racisme. Die site heeft een stuk of 58000 positieve reacties opgeleverd in anderhalve maand. Als ze de 'Achmed OCMW's en andere creatieve pennenvruchten van VB'ers niet uit hadden gevist, hadden ze met gemak de kaap van de 60.000 gehaald. Die reacties bewijzen trouwens nog eens waar zo'n veroordeling van het verspreiden van racisme voor nodig is.

Vreemd trouwens, die obsessie van VB'ers met het OCMW. Rob Verreycken probeerde twaalf jaar geleden al dat van Antwerpen op te lichten, en je kan geen vijf minuten met een Blokker praten ('luisteren naar de kiezer' heet dat - in de praktijk is het vaak ook 'overspoeld worden door klakkeloos nagebalkte leugens, dwaasheden en vooroordelen' maar een mens moet iets overhebben voor de vrije mening) en er vallen twéé dingen op:

a) de mens verstaat onder 'vrije meningsuiting' vaak iets als: "Ik draai mijn litanie af en jij maakt instemmende geluidjes en houdt verder je kop"
en
b) ze zijn ervan overtuigd dat àlle migranten met ocmw-steun een luilekkerleven leiden.

Het eerste daargelaten, maar het tweede is utter crap. Je wordt om te beginnen niet rijk van een leefloon, ze worden ook niet zomaar toegekend en wie er wél een krijgt -rechtmatig en dus niet à la façon de Rob Klop - is daarmee alleen niet uit de brand geholpen. En over profitariaat moeten de beroepsracisten van het VB niet te veel zeggen. De uitbater van de Blokkneip bij ons, tevens schoonpa van de zwart bijklussende VB-kandidaat van het dorp (eeuwig kandidaat, nooit verkozen) zit officieel al jaren aan het ziekenfonds, maar pinten tappen, dikke sigaren roken en zijn vrouw uitschelden lukt hem nog best.

As for Blokwatch: Offline voor ze goed en wel begonnen zijn.. het geeft een heel nieuwe swing aan hun geleende slogan "You ain't seen nothing yet".

Anoniem zei

De duiding van Lvb is alleen wat er op de site van blokwatch zelf ook staat. In de commentaren er op staan een heleboel dingen die niet kloppen, en die ik onderaan (naam: Klaus Schenk) heb geprobeerd recht te zetten. Alleen dat stuk over die marketing had ik misschien moeten schrappen - het mag dan kloppen, of het het verloren schaap weer binnenhaalt is zeer de vraag en BW kan elke goeie kracht gebruiken.

Ik parafraseer Joel De Ceulaer niet graag, maar vooruit: 'De strategie is even simpel als doeltreffend: aangezien niet alle Blokwatchers het overal over eens zijn - wat volstrekt normaal is - proberen de tegenstanders een wig te drijven in de stam van de kritische benadering van extreemrechts, om die stam uiteindelijk te splitsen'.

Ik vrees dat dit gewoon een opgeblazen akkefietje tussen twee personen is, menselijk maar jammer.
Want BW wàs nu eens iets waar rood en groen zich in konden vinden zonder wederzijdse vrees voor messen in de rug. Misschien ligt daar het kalf (nee Morel, het gaat niet over u. Knoop uw bloes maar weer dicht) wel gebonden?

wannesdeloore zei

blokwatch is terug on-line!!!

Anoniem zei

'DOS-attack', toch een georkestreerde aanval om de boel plat te leggen dus. Benieuwd of er iemand de aanval gaat opeisen.

T zei

Ik alleszins niet.