zondag, januari 23, 2005

Lijst

De maand is bijna om dus is het weer tijd voor de lijst met mensen en dingen die de afgelopen weken mijn galblaas hebben geactiveerd.
Het eerste fenomeen waarbij ik denk: de verantwoordelijken moesten aan vurig kringspierschurft ten prooi vallen is de restyling van De Zevende Dag. Let wel: Frieda & Alain valt niets te verwijten. Dat er vanalles mis liep met de beeldvoering vind ik ook niet zo erg, dat hoort bij vernieuwing - al leek het soms of de cameraploeg geblinddoekt en op rolschaatsen moest werken - neen, het gaat mij vooral om het nieuwe decor waarin meer vrolijke kleuren te zien zijn dan in een K3 video. Allemaal goed en wel als het gaat om opvallend reclame maken voor Espresso, het frivole nieuwe zusje van de bevriende krant De Standaard (het geluid van vingernagels op dankbare ruggen was duidelijk te horen) maar wat wanneer men volgende week in dit decor ernstige zaken zal behandelen? Ik denk bv aan de zestigste verjaardag van de bevrijding van Auschwitz. Over de holocaust praten met op de achtergrond meer fleurige tinten dan in de gemiddelde Dreft Color reclame zal volgens mij toch een zekere spanning veroorzaken, een beetje zoals wanneer Hugo Coveliers en Karel De Gucht samen in één kleine lift staan.

Een tweede verschijnsel waardoor ik regelmatig mijn anti-kotsmedicijn moet innemen is de trend om de meest onnozele maar plechtig klinkende woorden te gebruiken, een trend die vooral bij belangrijke pilaren van de maatschappij en bij Yves Leterme opgang kent. Men concretiseert, responsabiliseert en securiseert zich bewusteloos. Dat ze allemaal opflikkeriseren met hun nietszeggend getestikeliseer.

Nog iets waarbij ik denk: het moet nu echt gedaan zijn of ik gebruik die semtex die ik via het internet heb bemachtigd, is het niet te stoppen geëmmer over de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde, iets wat als een gigantisch probleem wordt beschouwd door wel dozijnen mensen. Meestal mensen die een houtsnede van Tijl en Nele op het dressoir hebben staan en voor wie een begrip als 'wereldkeuken' gelijk staat met: een kleintje met stoofvlees en Samuraisaus. Dat oeverloos gelul over wat op de keper beschouwd een volstrekt non-probleem is mag eindelijk eens ophouden. Diep in onze boxershort zijn we allemaal Belgen. Ja, Vlamingen en Walen zijn op veel vlakken heel verschillend, maar onze diversiteit is precies onze kracht, vergeet niet dat wij de wereld én Trappist van Westmalle én de saxofoon hebben geschonken. Dat is iets om trots op te zijn. De Bart De Weverisering van het discours tussen Vlamingen en Walen is dat niet, integendeel.

Nog iets waarbij ik denk: de verantwoordelijken moesten kennismaken met op krachtige batterijen aangesloten tepelklemmen, is de zoveelste kwakkel over de fameuze lijkwade van Turijn. Deze keer beweert het katholieke internetpersbureau Kerknet Vlaanderen dat het hier wel degelijk om de lijkdoek van Christus zou kunnen gaan, dat leiden ze af uit - ik citeer - 'een nieuwe chemische test'. Wellicht bedoelen ze met 'chemische test': iemand heeft een aanzienlijke hoeveelheid gin en tonic bij mekaar gegoten en dan een persbericht de wereld ingestuurd. Voor de laatste keer: de lijkwade van Turijn is een tafellaken uit de middeleeuwen, zoals diverse internationale onafhankelijke koolstof-14 onderzoeken al uitentreuren hebben aangetoond. Steek dat in uw pijp en fumeriseer het.

16 opmerkingen:

Huug zei

Schitterend idee! Hoeveel 'pétards' zouden we uit die lijkwade kunnen rollen? En wat zou het effect zijn? Mmm...

Neverbeendead Religion zei

Gaat het katholieke internetpersbureau Kerknet Vlaanderen binnenkort ook beweren dat het ook als atheist,die zich als gelovige voordoet,nog steeds beter verdienen en leven is in zulke organisatie wanneer je bv. iets veiliger wil ondernemen als loser van de maatschappij die ook de No future?Join the army boodschap kent?Er wordt namelijk ook in de realiteit wat afgeacteerd.En dat zijn de bazen in dat milieu.Omdat de echte gelovigen in dat milieu ook op de tv nog nooit betrapt zijn op hun bewijs dat de nog nooit dood geweest zijnde almachtige goed is ipv slecht.
Weak examples in contradictie met de unrecordable strong from the streets that make things happen.
Hier is de vraag alleen waarom de intelligentie het hier belangrijk vind de humorist van weerlegging te zijn voor groepen die daar geen aandacht aan besteden,omdat ik ze hier net beschreven heb zoals ze zijn,terwijl men dan net zo ernstig als hen met de wereld verder gaat.

En binnenkort hier een sample van The 90's over het waarom ik hier verder schrijf terwijl ik hier al had vermeld dat niet meer te doen.

Neverbeendead Religion zei

En ondertussen kan men de teksten van onze alreeds gekende limo rider ééns checken die ook al ééns als mailman fungeert en die om de 1 of andere rede on black days gevallen is op dat oude 90's album door de nummers 7 en 15 daar aan te klikken.
Nummer 10 is het beste.A personal been there done that a mine.Dezelfde dag en situatie als mijn vorige been there done that.

Anoniem zei

Volledig akkoord met het lijstje. Wordt het echter niet stilletjesaan tijd dat Neverbeendead religion daar ook wordt in opgenomen?

Neverbeendead Religion zei

Lijstjes.Ter illustratie een oud grapje.
De gelovige en de atheist.
G-Ben jij vroeger al ééns dood geweest of heb jij al altijd geleefd?
A-Ik heb al altijd geleefd.

Educatief wanneer je op basis van hun vraag en antwoord (waarbij men wel in staat moet zijn om tussen de regels te lezen) de 2 in een lijstje moet zetten met de omschrijving van de 2 groepen erbij.

Sure to play a part
So you love the game
And in truth your lies become one and same

It's a see trough show
But you may not heard it
What you think you know

Stukje uit Grind van Alice in chains

Anoniem zei

Zeg, meneer Religion. Denkt u nu werkelijk dat er ook maar iemand geinteresseerd is in die brouwseltjes van u? Vermoedelijk weet u dat u deze vraag ontkennend moet beantwoorden, want anders zou u niet zo vaak in het helder schijnend licht van (pdw) gaan staan om aandacht te krijgen, dan had u wel op uw eigen logje vertrouwd. Maar neen, daar komt geen hond, want er is zelden iemand op aarde geweest die met zo veel woorden zo weinig had te melden. Moge u onder een pletwals terechtkomen waarna uw platte resten onder de deur van Eddy Walravan (beter bekend als de kannibaal van Dendermonde) worden geschoven.

Groet,

Max

Anoniem zei

Meestal mensen die een houtsnede van Tijl en Nele op het dressoir hebben staan.... dat moet duidelijk zijn: op de wandkast (of wil je die mensen op den dressoir jagen)
graag gedaan
d@b
http://markant.skynetblogs.be

Neverbeendead Religion zei

Discussie over belangrijke tegenover onbelangrijke schrijfsels hier.
Wie schrijft,die blijft.
En wie wordt er hier in het jaar 234.436.824 tot de macht 543.674.097 + 436 nog vermeld door de vlamingen van die tijd?
In dat jaar zitten ook die in een discussie over het wel of niet mogen maken van een ruimteschip,zo groot dat de aantrekkingskracht gevaarlijk is voor een zonnestelsel.Als het te dicht in de buurt is,trekt het het stelsel aan zodat het vernietigd wordt tegen de wand.Discussie over de gratis tractor beam of over de machine die je nog niet ééns hoeft in te bouwen.
Ook is dit zonnestelsel tegen dan uitgedoofd,gesupernovat,gestorven,enkel dood zoals in enkel geweest.
Maar ook u bent in die toekomstige discussie weer aanwezig om op het belang van uw hedendaagse schrijven te wijzen.

Neverbeendead Religion zei

En de aangekondigde sample met how you always undo what you told tekst.
Een sample uit de uptempo versie die ik voor 10 frank vanuit Rusland heb moeten downloaden.
From Russia with love.Typisch.

Aangekondigde sample

Anoniem zei

@ n. reli:
u neemt de woorden uit mijn mond

ik zoek wel andere
er zijn er genoeg
d@b

Muggenbeet zei

Nog straffer dan de lijkwade vond ik die beschimmelde boterham die op Ebay werd geveild. De nuchteren onder de geëvolueerde apen vormen stilaan een minderheid.

Richard zei

Gelukkig is er ook nog steeds de BBC:
http://news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/4210369.stm
(26 jan. 2005)

Anoniem zei

Geluidsbrokjes van goeie ouwe Bill Hicks:

http://shootspeed.com/bill/sorry.htm

Anoniem zei

bedankt!
prettige kennismaking met bill hicks levend,
lijkt me de grote broer van eddie izzard
d@b
kwaliteit.skynetblogs.be

Anoniem zei

Onnozele zeveraar, B-H-V is heus wat meer dan gewoon een ruzie tussen Walen en Vlamingen. Maar dat past niet in je links beeld natuurlijk.

Anoniem zei

Exactamundo. Behalve een nikszeggend akkefietje onder politici die het op eigen kracht niet verder kunnen schoppen dan hun faciliteitengemeentje in de Brusselse rand en elkaar uit nijd en onversneden Salièri dan maar vliegen en de bijhorende stemmen willen afvangen met kinderachtig gedram over een kiesmaatregel (die dus per definitie niks met dagelijks bestuur maar alles met de kiesverrichtingen en meer bepaald met 'wie kan hoeveel stemmen krijgen en heeft die dan niet meer dan ik?' te maken heeft) is het ook een slaapverwekkend nieuwsfeuilleton, een illustratie van de belachelijke navelstaarderij van de Vlaamse politici en een schoolvoorbeeld van de bekrompen schaapsmentaliteit van de gemiddelde Vlaam, én 15 minuten faam voor een kluit in hun eigen middelpuntvliedende zelfoverschatting gaar sudderende beroepszageventen die, hadden ze dit 'dossier' niet om zich op te 'profileren' met hun 'correcte maar consequente houding' precies het soortelijk gewicht zouden hebben dat ze verdienen: twee keer niks.

En dat zijn, net als een stompzinnige ruzie tussen Vlamen en Walingen, allemaal dingen die we ook zonder 'links beeld' kunnen missen als kiespijn.