donderdag, maart 24, 2005

Boek

De Duitse historicus Goetz Aly heeft een opmerkelijk nieuw boek geschreven over de vraag 'hoe komt het dat de Duitse bevolking 12 jaar lang schijnbaar de ogen sloot voor de ware aard van hun Führer en waarom beweerden velen achteraf het allemaal nicht gewüsst te hebben?'. Blijkt dat Adolf ze gewoon heeft omgekocht met oorlogsbuit. Hier vindt u een interessante recensie.

15 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo,

Eens zien of hier evenveel adepten van flup zijn clubke gaan reageren.

Anoniem zei

Hij heeft ze omgekocht met 'Freiheit und Brot', met Lebensraum, met een uitweg uit de economische crisis. En als stokken achter de deur had hij nog zijn eigen redenaarstalent, een erg gesmeerd lopende propagandamachine, een stal kant en klare zondebokken, het opkomend communisme dat òòk niet bang was om ergens met vuile voeten door te gaan, en, als de nood echt aan de man kwam, de knokploegen van de S.A. Ik kan best geloven dat een hongerige mof daarvoor te porren is, als zijn enige alternatief de parochiale soepkeuken is... 'Erst das Fressen und dan die Moral' + 'Millionen stehen hinter mir' = 'Wir haben es nicht gewuBt'. Een Catch-22, vrees ik. Geen wonder dat ze er daar na amper 60 jaar nog niet mee klaar zijn.

Overigens ben ik blij dat (pdw) zijn keen eye voor petites brunettes met een flinke bos hout voor de deur niet uit het oog verloren is. Maar de jurk van Lotje in de Rechtvaardige Rechters sméékte er dan ook om. Komt ze ook mee naar Stroprock?

Neverbeendead Religion zei

Waarom loopt een vlaming in de zomer niet naakt over de straat?Blijkt dat je een slaaf bent van de mening van anderen, van de meerderheid.

Als kind had ik zo ééns een heilige test ondergaan op de speelplaats.Ik had daar ongeveer een 3-tal vrienden.En die dag was besloten dat ik hen baas was.En ze vertelden dat ook nog verder want ik had hen verteld dat ze beiden telkens 1 individu moesten mededelen dat ze zich moesten aansluiten bij mij als ze niet een pak slaag van mijn onderdanen wilden.Zelf had ik voorspeld die dag de baas van de speelplaats te worden net zoals hitler in vergelijking van een mannetje dat je zo omver blaast.Daarna zou ik dan stoppen met de grap en de speelplaats zoals voordien laten verdergaan.Maar het liep niet zo goed af.Er was er 1 tussen die zich niet neerlegde bij de gehele speelplaats.Gelukkig was ik heilig en gelukkg waren mijn onderdanen op de één of andere manier er zich van bewust dat het om een onrealistisch experiment ging zodat het achteraf min of meer met een zogezegde echte uitkomst kon vergeleken worden.Maar het leert wel veel over systemen natuurlijk.

Anoniem zei

Niet zo lang geleden leerde ik uit Histories dat maar een klein percentage (minder dan 10%) van de misdadigers van Auschwitz-Birkenau vervolgd werden. "Ach, laat ze maar doen!" was allicht het credo, net zoals vandaag zovelen de VB-ers maar laten begaan...

Anoniem zei

Zo een beetje als populaire Steve nu dus,door alles gratis te geven.Deden de nationaal-socialisten ook,zij gaven de mensen gratis steenkool,radio,...Ach ja nationaal-SOCIALISTEN.

Anoniem zei

Het is toch om te gieren met wat voor armtierige ideeën onze bruine vrienden op de proppen komen: voor de tweede keer al maakt iemand een allusie op het woordje socialisme in het woord nationaal-socialisme. Alsof het ongelooflijk intelligente, scherpzinnige en allesverhelderende opmerking is. Zo weten we meteen ook wat spitsvondigheid in die kringen voorstelt.

Voor alle duidelijkheid, bruine vriend: het nationaal-SOCIALISME is iets waar de stichters van het VB tot op heden mee dwepen. Oops, die leukigheid had FDW u niet voorgekauwd, zeker?

Anoniem zei

Kunnen we het alsjeblief weer over Lotjes borsten hebben?

Anoniem zei

Maar wacht! Het verschil tussen socialisme en nationaal-socialisme als ideologie wordt eigenlijk perfect geïllustreerd door het thema van dit boek. Nationaal-socialisme is in die zin een contradictie, dat het het welzijn van de 'hele gemeenschap' nastreeft, maar dan wel éérst die gemeenschap beperkt tot een klein groepje uitverkorenen, het 'eigen volk' zogezegd. De belangen en het welzijn van alle andere volkeren zijn daaraan ondergeschikt. Vanuit die redenering is het perfect normaal dat je joden, zigeuners, nichten, buitenlanders en iedereen die niet tot je kunstmatig afgebakende gemeenschap behoort, hun geld, kostbaarheden en tanden afhandig maakt om ze voor jezelf te gebruiken. Het socialisme, zonder 'nationaal' ervoor, heeft in beginsel de welvaart van 'de gemeenschap' tot doel. Van al de volkeren dus. Van 'de mens' in zijn geheel (maak hier zelf uw Frank Vanderlinden, Michel Decoster of Die Andere Kerel-grap) dus. Niet voor niks heet het socialistisch lijflied 'de internationale' en bestaat het in meer talen dan de kerstboodschap van de paus. Over de praktische invulling zwijg ik - de televisiedocumentaire van gisteren, over de Oostduitse clenbuterolmonsters die ooit meisjes waren en die geslachtofferd werden op een altaar van als sport vermomde politieke propaganda, ligt nog te vers op mijn maag. Maar strikt theoretisch genomen, ligt daar dus het verschil. Nog vragen?

Anoniem zei

Mag ik naar het toilet alstublieft?

Neverbeendead Religion zei

Om ook nog ééns verder te gaan op Gematigde moslims bestaan niet,moslims zijn geen democraten.

Wat slim van pdw om informatief te zijn met een leugen want gematigde bestaan wel en wat zou de wereld zijn zonder pdw om elke leugen te ontmaskeren.

Zijn volgende missie is een zwart jongetje dat sinds geboorte ontvoerd werd door 2 blanke mannen die het kind nog altijd dagelijks folteren in zijn kamer die hij nog niet heeft verlaten.Zonder vensters,zonder andere bezoekers zodat voor het jongetje,dat al te horen had gekregen dat er niemand bestond om hem te redden omdat ze de enige anderen waren en dat hij zijn kamer nooit levend zou verlaten,alle blanken slecht waren omdat hij zijn ontvoerders gelooft.Het jongetje denkt dan wel zijn waarheid en legt zich neer bij zijn situatie maar toch wat dom want er is immers nog pdw.

Huug zei

Zolang ik niet kan rondrukken waar ik het leuk kan vinden (zoals op een scéne bijvoorbeeld...) zal het bij mij géén waar zijn !

Neverbeendead Religion zei

U ziet het,DruugeFoto is uit de definitie van de kamer geraakt als slachtoffer.Gezegend zijt gij die de definitie van het onmogelijke kan waarmaken als mogelijk met constant gegarandeerd succes.Wherever you may roam trouwens.

Anoniem zei

Pdw als redder van de wereld?LOL.

Anoniem zei

Pdw redder van de wereld! waarom? cause he showed us (of toch onze vriend camera-man) the way to.... LOTJES BORSTJES!! haha
"2 kaalkoppen in een hangmat", oh boy, blozen kunnen ze niet, maar dat deed het Rechtvaardige Lotje dan maar in hun plaats.
(wel geestig dat in het RR-tribunaal een personage met de naam (het) Lot aanwezig is!)

nog ff een bedenking: zou het ganse RR-panel, camera crew incluis, voor de aftrap de beider kaalkoppen Barthez-gewijs op de glimmende kruin kussen? mss een tip voor tijdens de aftitteling, kunnen we pas echt gelukzalig ter bedstede gaan!

En ja, zeikertjes, noem me gerust "gefrustreerd". Ik lig er niet wakker van.. deze log loopt toch al vol van de foute 'bruine' frustroos, dan is mijn subject toch tenminste gezond gefrustreerd, wat van adepten van Flupkes Clubke niet -nooit- kan gezegd worden! Adieu

Anoniem zei

Waarom de borsten van Lotje als je het over de prammen van Els Pynoo kan hebben?