maandag, mei 30, 2005

LIJST

De maand is om en dus is het tijd voor de lijst van mensen en dingen die mij de afgelopen weken hebben doen terugverlangen naar de dagen van de brandstapel en de radbrakerij.

De eersten die met loden pijpen op de schenen moesten worden geklopt zijn al die politici, commentatoren en journalisten die Stevaert nu met een witte zakdoek in de hand en een traan in de ooghoek uitwuiven naar Limburg, als was het hun beste kameraad die ze lange tijd niet meer zullen terugzien. Ik kan het gemist hebben, maar ik heb nog geen enkele stem gehoord die bij Stevaerts plotse vertrek uit de actuele politiek onderstreept dat we met Stevaert een sterke bondgenoot tegen oprukkend rechts verliezen Als er één politicus was waar ze bij het Belang schrik van hadden, was het Stevaert wel, die nu door zijn eigen spreekwoordelijke gat-in-de-haag naar het pre-prepensioen is geglipt. En dat op dezelfde dag dat het Belang vanuit het buitenland met een soort Radio Milles Collines begint. Het vertrek van Stevaert uit de actuele politiek is een kwalijke zaak. Het socialisme zal gezellig zijn of niet zijn, luidt een van zijn bekendste one-liners. Akkoord, maar achter een pruimenvlaai in bronsgroen Bokrijk gaan zitten is misschien iets té gezellig en te weinig socialistisch.

De tweede soort mensen die het verdienen om door een dronken en geblinddoekte chirurg aan het oog te worden geopereerd zijn de zogenaamde 'mondige burgers', het slag volk dat op hoge poten lezersbrieven naar de kranten schrijft en internetforums - of moet dat fora zijn? - vol kwakt met knullig geschreven proza waarbij de schrijver uitgebreid op zijn strepen gaat staan. Welke strepen? Wel, afwisselend maakt men zich druk vanuit de positie van 'belastingbetaler', 'trouwe lezer', 'trouwe luisteraar', 'trouwe kijker' of 'verontruste Vlaming'. Wat al die brief- en forumschrijvers schijnt te ontgaan, is dat we allemààl trouwe, verontruste Vlaamse lezers, luisteraars en kijkers zijn die belastingen betalen. En dat er een tijd en een plaats is voor volstrekt irrelevante en krakkemikig geformuleerde meninkjes en dat is het café, zo rond sluitingstijd of hoogstens: op een eigen weblog.
Want vergis u niet, o Uwe Mondigheid, dat uw bijdrage aan het maatschappelijk debat op een internetforum wordt geplaatst of in een apart katern van de krant wordt gepubliceerd betekent immers niet, ik herhaal: NIET dat uw mening op enigerlei wijze van tel is. De rubriek lezersbrieven en al die openbare forums bestaan enkel en alleen om u de illusie te schenken dat uw mening interessant is. De advertenties voor massage door Filipijnse ladyboys staan ook in een apart katern van de krant. Denk daaraan vooraleer u nog eens uw mening over eender wat met de rest van de bevolking meent te moeten delen.
En als u zich toch niet kunt inhouden, controleer dan alstublieft eerst of u wel over een gram talent beschikt om uw gedaas op zijn minst interessant te doen lijken. Word politicus, schrijver, commentator, journalist of desnoods stand up komiek, maar als het talent u daarvoor ontbreekt: trek uw conclusies en aanvaard het feit dat niemand een halve zak geeft om wat u denkt.

Een derde fenomeen waarbij ik denk: stuur de verantwoordelijken stante pede een euthanasiekit, zijn die filmpjes van 'één' waarin onze algemene verbondenheid wordt geaccentueerd middels zwemmende bejaarden, trouwende holebi's en de meest sinistere van allemaal: spaghetti-vaders. Het zal wel aan mij liggen, maar de manier waarop een van die zogeheten spaghetti-vaders naar die kleine kijkt heeft mij doen besluiten om mijn zoon nooit op kamp te sturen. In gedachten zie ik boven die man zijn hoofd altijd een tekstballon met 'kom je later even naar mijn tent jongen....?'.

Laatste op de lijst is Bart 'MonChiChi' Somers. Ik zag hem gisteren op tv en ik dacht: iemand moest hem tot aan de nek in een termietenheuvel begraven, om vervolgens een goedkope plastieken emmer over zijn hoofd te plaatsen. Waarom? Gewoon omdat mij dat als trouwe, belastingbetalende Vlaamse kijker een groot plezier zou doen. (pdw)

51 opmerkingen:

Neverbeendead Religion zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Tanguy_Veys zei

PDW geeft hier weer een staaltje van de hoogste zuurtegraad. Ik dacht nochtans dat volgens de politiek correcte goegemeente een bepaalde politieke partij, die PDW gewis hoog in het hart draagt, voor de verzuring verantwoordelijk was...

Ben ik dan zo mis?

Anoniem zei

Wees gerust, Tanguy. De passage over de forum- en lezersbrievenschrijvers was niet tegen jou persoonlijk gericht: we weten allemaal, dat je het voor de kost doet. Je moet tenslotte ièts om handen hebben als er even geen kroegentocht wordt gelopen. Het gewicht dat je in de Oost-Vlaamse provincieraad in de schaal legt, is nu eenmaal kleiner dan dat van een gedroogde kolibristront, en als gevorderde dertiger nog elke week in korte broek lopen vendelzwaaien is zelfs bij de Vlaamse fascisten geen claim to fame.

Dat we je alleen horen als iemand - kijk daar, een vrije mening! - eens iets kritisch over je partij zegt, verbaast dus niet.

Maar als ik jou was, zou ik toch eens iets aan mijn Nederlands doen.

Want of het nu hier is, op het JWN-forum of eender waar je jezelf op een lopende discusssie hebt gesmeten als een verdwaalde modderworstelaar op de finale van een schaaktoernooi voor junioren, overal valt je beperkte beheersing van je moedertaal op. Hier is het al in je eerste zin prijs: "een staaltje van de hoogste zuurtegraad geven"? De Croo in het diepst vanje gedachten, Tanguy? Dream on.

Probeer eens een Assimil-cursus. Of schrijf je in voor een module NT2 bij de VDAB. Dan zal je je voornaamste bezigheid - memmen over andermans mening - tenminste kunnen doen zonder dat je jezelf, als verkozene voor een zogezegd Vlaams-nationalistische partij, voortdurend in de voet schiet. Of je dan ook éindelijk naar de partijtop door zal stoten, durf ik niet garanderen. Ook bij het VB weten ze dat een mens niet verder kan springen dan zijn stok lang is.
Evengoed: veel succes!

PS Ik was liever op de inhoud van je bijdrage ingegaan, maar die is er niet.

Anoniem zei

hilarisch !!

MonChiChi en Bart Somers...
they should be family

Neverbeendead Religion zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
asskicker zei

Dat van die spaghetti-vader is zooo juist. Ik heb dat gisterenavond ook op de VRT gezien. Echt disgusting hoe die laatste spaghetti-opschepper naar dat klein ventje zit te kijken! Pure cult! Het kan ook zijn dat iemand in de VRT een superieur gevoel voor humor heeft. In dat geval: respect.

Anoniem zei

Grappig om te zien hoe de pioniers van de maatschappelijke verzuring anderen proberen te beschuldigen van zuurheid. Face it, Tanguy: jullie zijn op dat vlak zonder meer onklopbaar. Sla er eens een brochure van jouw partij op na. Het kromme Nederlands en de niet al te intelligente inhoud moet je er wel bij nemen, maar daar zal je wellicht geen moeite mee hebben.

Anoniem zei

Waar is de tijd dat de rode kameraden pedofilie verdedigden?Al vergeten?Net zoals jullie de socialistische collaboratie in 1940 met de nazi's 'vergeten' zijn.Of de smeergelden,de moord,de visa,de,,,.

Anoniem zei

Linkse verzuring bestaat dus ook als ik het gezeik van de omhoog gevallen PDW lees. Wat een uitgerolde flapdrol is me dat zeg!

Anoniem zei

Ik wil niet weten wat een spaghettivader is. Hou er over op voor ik nachtmerries krijg. Bedankt.

Anoniem zei

Eindelijk nog eens een stukje blog van (pdw) dat me behoorlijk kon bekoren, vooral dan dat stukje over de "één"-filmpjes. Maar we mogen ons gelukkig prijzen: de voice-over die er nog een doordachte "ieder zijn één" bovenop smeet, lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen.

Nu die oude wijven in badpak nog.

Anoniem zei

@ blog administrator.

Bedankt. :-)

Anoniem zei

Ik ben altijd vreselijk teleurgesteld als ik het waag op "comments" te klikken in deze blog... in elk geval ligt het geneut van neverbeendead er al tussenuit. Keep up the good work, patrick!

Anoniem zei

Hela, wat krijgen we nu? Censuur?
Normaal scroll ik die Neverbeendead Religion replies gewoon door wegens onleesbaar, maar ben nu wel benieuwd wat voor ergs er dan wel in stond. Vreemde zaak.

Anoniem zei

van spaghettivader naar spaghettiarrest is blijkbaar een kleine stap...

Patrick zei

In de regel laat ik àlle comments staan, ook de meest bittere haatmail. Dus niks geen censuur.

Ik heb lang gewacht en ben er lang van uitgegaan dat er zich een zelfregulerend effect zou aandienen, maar nee en dus werd het tijd om Neverbeendead - die de comments meer en meer als psychedelisch dagboek begon te gebruiken - wat te kortwieken. Wanneer onze kameraad in de toekomst iets te zeggen heeft over het onderwerp in de post laat ik het vanzelfsprekend gewoon staan.

De fans van Neverbeendead's kosmische bespiegelingen - ze bestaan vast - verwijs ik voortaan graag naar 's mans eigen weblog: http://neverbeendeadreligion.blogspot.com (pdw)

Neverbeendead Religion zei

Een comment die verwijderd werd omdat die zogezegd niets met het onderwerp te maken had.

Een comment die nu op mijn eigen weblog staat zodat men in eigen talent daar nog ééns over kan oordelen.

Deze comment blijft alvast staan en wordt ook in mijn archief opgeslagen omdat deze verder op pdw literatuur gaat.

Neverbeendead Religion zei

Ondertussen ziet men ook dat pdw niet in de wolken loopt over mijn comments.(Deze misschien wel laatste comment van me hier wordt ook niet ge-delete omdat die hier ook nog on topic is)
Je zou een eikel zijn als je daar geen begrip voor toont.
Want elke type aanhouder moet verliezen op de dag dat aan een bepaald type voorwaarde is voldaan.
In dit geval is dat wanneer een bepaalde vraag beantwoord word.
Het volstaat dat pdw een getal met daarachter gram geschreven geeft in een antwoord zodat ik hier niet meer in comments de interessante kom uithangen.
Dat antwoord geeft hij hier dan op de vraag hoeveel 1 kogeltje of 1 gewichtje weegt dat uit een gsm pistool komt dat men op de volgende foto kan zien.
Het gsm pistool is vergelijkbaar met dat van een roker die de trekker overhaalt om zo een vlam te doen verschijnen aan het uiteinde van het pistool om zo zijn sigaret of sigaar aan te steken.Bekend van bv. een The pink panther film met Peter Sellers.Bij het gsm pistool haalt men dan de trekker over om het gesprek te starten met degene wiens naam of nummer je hebt ingetikt.Dat antwoord is dan bepalend want uit de verzameling van de gsm bellers weet je dan dat ze allemaal in elke richting constant schieten zodat iedereen het gesprek kan opvangen ongeacht waar hij of zij staat zodat de teveel botsingen de informatiekogeltjes niet op de juiste plaats in de juiste serie doen aankomen.

Want het is nog steeds mijn mening dat we ons in de nieuwe bonanza bevinden.
Pdw mag natuurlijk een getal naar schatting geven met daarachter gram want het exacte getal is niet algemeen gekend.Zelf schat ik dan 0,00000001 gram.Onder het motto als het maar een klein is omdat dat het meest overtuigend overkomt.

Anoniem zei

joepi,

ik ben de eerste die Neverbeendead mag uitwuiven.
Dit was zijn allerlaatste comment hier! hip hip!

Daaaag, we zullen je missen, ay

Anoniem zei

Ach, ik had persoonlijk niet veel last van hem. Ik maak me eigenlijk een beetje zorgen over NR, zeker nu hij met pistolen begint te zwaaien.

Anoniem zei

Wie had gedacht dat Tanguy Veys nog eens iets zou aannemen van een stierenneukende priestermoordenaar?

Neverbeendead Religion zei

In afwachting van een getal met gram achter dat hier terloops door pdw wordt gezet wat info voor de vb'ers hier.
Info uit het nummer Bullet in the head van Rage against the machine.Daar komt de zin I give a shout out to the living dead in.Wat betekent dat?Dat ook in dit land de anti-vb'ers al dood zouden zijn als het vb al een meerderheid had behaald in the nineties.Cellular phones soundin a death tone uit dat nummer is dan weer voor pdw in verband met zijn getal met gram achter.
Je moet 's morgens de dingen maar als 1 van de living dead begroeten vanuit het realistische standpunt.
Dat geeft inzicht en dat is educatief.Zeker als het van Neverbeendead Religion komt.

Let ook op hoe brave pdw de theorie van de living dead,van de realiteit niet toepast want not from da streets,does not keep it real.

Anoniem zei

Zeg, neverbeendead, waarom mogen WIJ op JOUW blog niet wat komen lullen? Ik heb hier de Gouden Gids op CD-rom en zou die graag integraal overkopiëren, geen bezwaar?

Tanguy_Veys zei

Wie had gedacht dat Tanguy Veys nog eens iets zou aannemen van een stierenneukende priestermoordenaar?

Het ligt wellicht aan die "gedroogde kolibristront" maar wtf is die "stierenneukende priestermoordenaar"?

Anoniem zei

Probeert neverbeendead terug in de gratie van pdw te komen door het Vlaams Belang in de zeik te zetten?

Anoniem zei

De metaforen met 'stront' en de namen met 'neuk' blijven al hangen. Nu de rest nog. Elke werkdag Google, Altavista et les autres afschuimen met de zoektermen 'Tanguy' 'Veys' 'VB*' 'Vlaams' en 'Belang' kan nooit zo afstompend zijn dat het onomkeerbaar is. Hoop doet leven.

Anoniem zei

moet het niet 'kolibriestront' zijn?
of toch ook eigen vogels eerst:
gedroogde winterkoninkjeskeutel
groetjes
d@b

Neverbeendead Religion zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei

Na Els en Johan, nu Greet en Patrick.
Het nieuws is al verschillende maanden bekend bij diverse media maar voorlopig zwijgt iedereen als vermoord.
Vlaanderen's Slimste vrouw die haar hart geeft aan die rat van de VLD, de brandstapel op !

Anoniem zei

mag dit iets meer worden toegelicht, niet iedereen leest hln
en niet iedereen heeft het fulltime over bv's, enfin, ik wil het graag weten, alsof u een cliffhanger van belang hebt gepost
groetjes
d@b

T zei

Kan er eens iemand tegen radiohost Jurgen Verstrepen, former journalist and active radio&tv producer zeggen zeggen dat het woord broadcastinglicense niet bestaat? Kwestie van uw eigen als radiohost former journalist and active radio&tv producer niet compleet belachelijk te maken.

Neverbeendead Religion zei

En dan hier mijn laatste post die veel lijkt op die van 3:11 PM maar toch mijn laatste of wat men er van onthoud op een planeet zoals deze.

Anoniem zei

@T: U hebt het niet goed verstaan. Dat ligt misschien aan de kwaliteit van uw internetverbinding. Verstrepen had het niet over een uitzendvergunning, maar over de 'luizen' in zijn 'broodkast':

Zo luidt de politiek correcte term waarmee het VB sinds de veroordeling van haar Propaganda-Abteilung de Walen en allochtonen benoemt. Dat u het voor een Engels leenwoord hield, komt waarschijnlijk doordat Verstrepens verleden als disc jockey bij een vrije radio hem zoals veel van zijn collega's heeft opgezadeld met de onhebbelijkheid om woorden te pas en te onpas met een vet Engels accent uit te spreken. Vandaar: 'broadcastlicensing'= 'broodkastluizen'. Die beestjes bestaan overigens òòk niet. Wat zei Louis Tobback indertijd ook weer over een giraf met een korte nek en veel haar?

Anoniem zei

In 'Lijst' van deze maand wijdt (pdw) welgeteld twee zinnen aan het VB. Een zin eerder heeft hij het over 'oprukkend rechts'. Is dat òòk al een belediging voor de VB-meningenpolitie?

De andere zinnen, kort samengevat: "Bij het VB hadden ze schrik voor Stevaert".

Elke politicus die om stemmen verlegen zit, had aan Stevaert een ferme kluif. Een uitgesproken populistische partij zoals het VB zit altìjd om stemmen verlegen. Zeker in Limburg, waar ze weinig potten breekt. Maar ook dat mag blijkbaar niet gezegd.

Tweede zin: "Net op de dag dat het Belang vanuit het buitenland een soort Radio Milles Colines begint".

De Rwandese radio Milles Colines werd door één bepaalde bevolkingsgroep gebruikt om oproepen tot haat te spuien over de andere groep, en creëerde zo de verdeeldheid die bijdroeg tot een burgeroorlog. De andere bevolkingsgroep werd er 'kakkerlakken' genoemd.

Het VB is wel eens verweten dat het thema's behandelt op de wijze der mestkevers, maar zelf hebben ze die score ruimschoots overtroffen: "islamieten, parasieten", "ringstaartmaki's in Borgerhout", "anti-Makak" enzovoort. Daar werden ze voor veroordeeld, en bij hun snel volgende opsmukbeurt lieten ze horen dat ze zich daar niks van zouden aantrekken. Sindsdien gaat het 'kakkerlak' roepen gewoon door, in juridisch beter gedekte termen. Nu heet het: 'een moslim kan geen democraat zijn'. Dat klinkt iets beschaafder dan 'aan elke tak een makak', maar veel verschil is er niet.

De vergelijking met Radio Milles Colines is zo bekeken wat grof, maar niet zo gek.

En zelfs als je dat gezichtspunt niet deelt: welke door de jonge VB'ers zo gretig geciteerde Franskiljon zei: "Meneer, ik ben het van harte oneens met uw mening, maar ik zal er alles aan doen opdat u ze zou kunnen uiten"?

Blijkbaar onderschrijft de partij dit alleen als er een veroordeling boven haar hoofd hangt. De bijdragen van meneer Veys hier laten weinig heel van het 'Blok light'-imago.

Anoniem zei

En waar is meneer Veys dan wel in de fout gegaan?Omdat hij het woord 'stront' in mond nam?Tja,blijkbaar wil hij zich enkel aanpassen aan jullie 'niveau'.

Van populisme gesproken,nu dat die cafebaas zijn gratis verhaal is uitgezongen,pleegt hij vaandelvlucht door middel van zijn gouverneurschap.Wat overigens een zuiver politieke benoeming is.

Btw.Wie noemde het toenmalige Vlaams Blok mestkevers?Juist ja,dus die vergelijking raakt kant noch wal.Ach links en de waarheid,,,

Anoniem zei

Greet Op de Beeck en Patrick Dewael.
De redacties van de meeste geschreven media 'beamen' dat de contacten een heel stuk verder gaan dan interviewer en geinterviewde.
Voorlopig durft enkel Koen Meulenaere erover schrijven, niet HLN.

Anoniem zei

Beste Anonymous,
Ga zitten en maak het u gemakkelijk: ik zal uw vraag proberen te beantwoorden.

Meneer Veys' activiteiten stroken niet met het proper imago dat het VB wil verkopen, zolang hij systematisch bij elke gelegenheid al wie zich op een forum - ook al is het zijn of haar éigen weblog of forum - kritisch over het VB durft uiten, aanvalt.

Als 'parlementair medewerker' van het VB besteedt hij zijn door alle Vlamingen betaalde werkuren blijkbaar vooral aan de hierboven omschreven activiteit. Dat toont naast minachting voor zijn kiezers, ook een intolerante en rancuneuze basishouding tegenover de vrijheid van meningsuiting. Meneer Veys mag graag zijn tijd steken in het opsporen en uitschelden van al wie in het openbaar kritiek uit op het VB. Maar hij doet dat in de uren en met de instemming van de partij die met òns geld - ook dat van (pdw) - zijn loonzakje vult. Bovendien zijn zijn intimdatiepogingen een inbreuk op de principes van de vrije pers en het vrije woord. En zijn praatjes over 'malafide bloggers' die 'misbruik' maken van blogs overtuigen me evenmin. Veys kreeg geen mandaat van de kiezer om bloggend en forumgebruikend Vlaanderen voortdurend te stalken. Zijn verontwaardiging over dat zogenaamde blogmisbruik is, als je de praktijken van zijn VBJ-maatje Hans Verreyt in acht neemt, wel erg selectief. Het van de vrije meningsuiting ten behoeve van het eigen ego en de eigen partij bewijst Vlaanderen geen dienst.

Meneer Veys heeft voor de rest de term 'kolibristront' onthouden, maar blijkbaar niet datgene waar die metafoor op sloeg: dat zijn prestaties in de Oost-Vlaamse provincieraad, een beleidsniveau dat het VB zelf liever opgedoekt ziet, maar waarvoor Veys zich wél succesvol verkiesbaar heeft gesteld, ondermaats om niet te zeggen nihil zijn. Onder het motto 'wiens brood men eet, diens woord men spreekt' voelt hij zich duidelijk beter in de rol van partijslaaf, dan in die van beleidsmaker. Vergeef me dus, dat ik niet zo wegloop met meneer Veys als jij - dat is òòk "een kwestie van vrije meningsuiting".

Anoniem zei

er stond toch echt een sluittag :(

Anoniem zei

Wat die 'maatregelen' betreft waar Veys het op zijn site over heeft: Filip Dewinter die een klacht neerlegt is oud nieuws en een erg bizarre interpretatie van de wetgeving ter zake. Het is niet erg sportief en ook niet effectief: de geviseerde blog is zo aangepast dat zelfs een kind direct ziet dat het een parodie is. Dat slaat de bodem onder de klacht weg. Maar Dewinter, nochtans goed omringd met juristen, heeft al zo vaak ongegrond klacht ingediend, dat hij daar niet meer bij stilstaat. Deze klacht is niet bedoeld om recht te halen, maar om critici te intimideren. En dan maar klagen over de gerechtelijke achterstand.
Nog een tip voor meneer Veys: bij de volgende kroegentocht ook eens de achterkanten van de bierkaartjes inspecteren. Wie weet wat voor onheuse dingen dààr allemaal niet over je partij worden geschreven!

Tanguy_Veys zei

Moest ik alleen maar tijdens mijn betaalde uren op het net actief zijn..

Anoniem zei

Slimme zet van Greet. Geen betere manier om van de Humo-idolatrie af te komen dan het aanleggen met Patrick Dewael.

Anoniem zei

Hoe ver staat het met de terugbetaling van het Agusta,Dassault,,, smeergeld?Toch ook belastingsgeld niet?

Anoniem zei

Daar krijg ik dus ook het vliegend van hé. Socialisten zijn, als het van de Vlaamse pers afhangt, blijkbaar de meest corrupte mensen op god's mooie aarde.

Geen kat herinnert zich nog het verzwegen schandaal rond de milieuboxen (ja, dat groen monster waarvan je de sluiting met ijzerzaag en lasapparatuur te lijf bent gegaan teneinde er je dagverse visvanst in te kunnen bewaren). De schriftjes van ene Delcroix stonden vol met soortgelijke affaires maar voor tjeven knijpt zowat elke rechter een oogje dicht.

Achja, (even een laag bij de grondse opmerking opdat je toch iets van deze opmerking zou begrijpen) ze troeven hun vrouw dan toch niet publiekelijk af.

Anoniem zei

@Voodoochile: Goedbedoeld, maar energieverspilling. Aan iemand die forums volkakt met pogingen om de kuiperijen van het VB te rechtvaardigen door over iets anders te beginnen zagen, is geen redelijkheid besteed. Therapie lijkt me een beter idee. Prettige zondag.

Anoniem zei

Als die losse "Veys" zijn kost kan verdienen met politiek...mag mijn hond dan ook solliciteren?

Anoniem zei

Bijt uw hond de hand die hem voedert?Of loopt hij weg als het hem te warm wordt onder de poten?Ja?Dan is hij welkom bij de SP-A.

Anoniem zei

Anderzijds, is uw hond even achterlijk als dat anomieme kalf hierboven, dat geen verstand heeft van leestekens of het feit dat daar een spatie achter hoort, dan... Ach, u weet wel: iedere kemel die kan lezen en schrijven (maar meer ook niet) is welkom bij het VB!

Anoniem zei

Blijkbaar doet het toch meer pijn dan dat u wilt toegeven.:))

Anoniem zei

Dat van die lezersbrieven is wel waar. Wanneer ze wel inhoud hebben, worden ze niet opgenomen.

Anoniem zei

veys is gewoon een kalf dat zijn tekort aan IQ compenseert in een hangbuik en dito weblog

Anoniem zei

Man, die neverbeendead-cosmonaut is hilarisch. Dat kletst uit zijn nek dat het een kunst is. "wij bevinden ons in Bonanza" Toen NBD als baby in die emmer vloeibare LSD is gevallen, moet het een topjaar voor de kwaliteit van acid geweest zijn.