dinsdag, juni 28, 2005

LIJST

Een bussel brandnetels in het kruis is eigenlijk nog te goed voor iedereen die, gevraagd naar zijn of haar mening over de digitale televisie die er nu ieder moment zit aan te komen, nog neusophalend durft te verwijzen naar ’57 channels (and nothing on)’ van Bruce Springsteen. Het is niet clever, het is verre van origineel, het onderstreept enkel wat voor een oppervlakkige sad bastard u bent en al werden onze contreien getroffen door een zondvloed van kamelenpis en woonde u in een hoge boom, dan nog zou niemand naast u op een tak willen zitten. Voilà, dat moest er af.
Ik ben namelijk blij met de komst van de digitale televisie. Zal de digitale televisie ons dan geen geweldige gulp scrotumverwekende crap schenken? Natuurlijk wel, dat is ook de bedoeling. Daar hebben we met zijn allen overigens zelf om gevraagd, het is niet alsof we momenteel zo kieskeurig zijn, de kijkcijfers liegen niet wat dat betreft: pulp doet het heel, héél erg goed. Televisieprogramma’s zijn dan ook zoals water, dat zoekt uiteindelijk altijd naar het laagste niveau. Hoe sneller we dat inzien, hoe sneller we zullen genieten van wel honderd nieuwe kanalen vol goed gerangschikte pap waarbij we ons iedere dag zullen kunnen afvragen: kijken we vanavond niet naar het tuinkanaal of niet naar het huisdierenkanaal?
Een tweede verschijnsel waarbij ik denk: de verantwoordelijken moesten met een aambeeld rond de nek gebonden in een beerput worden neergelaten is de opleuking van het televisienieuws met hartverwarmend bedoelde reportages. In Irak zijn weer 31 mensen vermoord bij een zelfmoordaanslag, in Aalst werd een man in koelen bloede doodgeschoten, in Darfur creperen ze nog steeds van de honger, dit weekend zijn er 15 doden gevallen op de Belgische wegen, in Nepal worden 90 scholieren al dagenlang gegijzeld maar kijk eens hier: hier zijn twee schattige tijgerjongen die door hun mama werden afgestoten maar nu door een hondenteef worden grootgebracht, aaaah... Onlangs zat er, geprangd tussen het zoveelste non-item over de paus en een verslag van de Spaanse betoging tegen de armoede zowaar een reportage over een vinkenzetting. Een vinkenzetting! Ik heb onmiddellijk de thermometer genomen en mijn koorts gecontroleerd want ik dacht: ik ben aan het ijlen, maar neen: ik had Jan Becaus inderdaad wel vijf keer het woord ‘suskewiet’ horen zeggen. Moord, brand, doodslag, ziekte, hongersnood, oorlog, Vlaams Belang, aids, terrorisme mààr: suskewiet suskewiet suskewiet!
Als het goed is moeten we het ook zeggen en ik wil hier een pluim overhandigen aan Bart De Pauw, die voor het programma ‘Fata Morgana’ een oproep doet om in Eppegem voor de grootste bijeenkomst van clowns sinds ooit te zorgen, het record staat momenteel op 850 clowns, dus dat belooft. Ik hoop dat hij erin slaagt want ik doe hier een oproep om en masse naar Eppegem af te zakken... met base ball knuppels waarin roestige nagels werden geklopt om die teringclowns brutaal en genadeloos mee te lijf te gaan. Clowns zijn namelijk ongeveer even geestig als teelbalkanker en dankzij Barts oproep kunnen we straks het clownbestand gevoelig uitdunnen en plaats maken voor mensen die écht grappig zijn zoals Jan ‘suskewiet’ Becaus.

49 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ken een clown met teelbalkanker. Hij gaat in Eppegem zijn collectie zelfgekweekte griepvinken uitlaten. Werkt altijd.

Anoniem zei

wij van de cliniclowns komen ook, hopelijk ligt u dan nog in het ziekenhuis

Anoniem zei

wacht tot JIJ teelbalkanker krijgt...misschien zie je dan wel graag een clown bij je ziekbed langskomen...

Anoniem zei

Ah daarom dat (pdw) alle spiegels in zijn huis verwijderd heeft!

Anoniem zei

aha, zuur gezeik over de vrt: pdw en vb: één blok,
het kordon vinaigrette

asskicker zei

Teelbalkanker kan nochtans heel geestig zijn, in tegenstelling tot bvb. aarskanker. Met aarskanker valt echt niet te lachen.

Ik dacht dat clowns niet dienden om grappig te zijn, eerder om stoute kindjes een trauma en/of een eerste sexuele ervaring te bezorgen.

Anoniem zei

Ook bij mij won leedvermaak het van medelijden toen ik Jan Becaus met een uitgestreken gezicht zag en hoorde melden dat 'Basiel' de West-Vlaamse kampioenschappen vinkenzetten gewonnen had. Na de goedbedoelde uitleg van een vinkenzetkundige dat zangriedels alleen als geldig worden afgevinkt als ze eindigen met 'suskewiet' lag ik al in meerdere deuken tegelijk, en de onthulling dat zulks in het jargon 'Vlaams zingen' heet, volstond om mij te doen hyperventileren. Bij de nochtans logische gevolgtrekking 'alles wat niet Vlaams is, is fout' ging ik blauw aanlopen, en naar het schijnt hebben mijn huisgenoten mij gereanimeerd, luttele minuten nadat de geïnterviewde foute riedels als 'Waals zingen' omschreef.

Tijdens mijn korte periode van bewustzijnsverlies trakteerde mijn onderbewustzijn me op dit inzicht:

Een (ver-)blinde vink die zich door een stel kinkels in een muf en véél te klein hokje heeft laten lokken, en met amper genoeg licht om de contouren van haar benepen leefwereldje te kunnen onderscheiden, al lang niet meer denkt aan vliegen, laat staan aan de kleur van de hemel buiten heur hokje,
maar in ruil voor het zaad der zelfbevestiging gretig het aangeleerde riedeltje van haar gijzelnemers napiept, tot het steeds herhaalde mantra 'Vlaams is goed, Waals is fout' zich als een koekoeksjong in de geest van het beestje heeft genesteld...

Ik kan geen betere metafoor voor het miljoen VB-kiezers verzinnen. Geen trots het noord-atlantische zwerk doorklievende formatie blauwvoeten, maar een lintwormgewijs door Vlaanderen slingerende rij volières vol met handtam gemaakte, weldoorvoede, schijterige, niet verder dan de zaadbak kijkende kleine vogeltjes, die bij elke wedstrijd in de donkere eenzaamheid van hun hokje on cue 'suskewiet' piepen omdat ze niet beter meer weten.

Dàmn! Ik wou het daar niet eens over hebben! Gewoon melden dat ook ik mij ook helemaal slap heb gelachen met Becaus. Nou ja, volgende keer beter.
Zoals Julien Vrebos bij zijn laatste bezoek aan de Bulldog in Amsterdam zei: Suskewiet!

Anoniem zei

Als ik in het ziekenhuis lig met teelbalkanker, is het laatste wat ik wil zien een stel pipo's die aan mijn bed met drié ballen staan te spelen.

Anoniem zei

Ongeveer vijfhonderd jaar geleden heb ik Bart De Pauw met zijn toen verse dochter ontmoet in Mechelen, op het slotfeest van een actie van Vlaamse ngo's. Hij was al tabloidvoer, en ik was mijn mensen-met-een-onbestemd-gevoel-van-verontrusting-en-onbehagen-opzadelende zelf. Omdat hij géén bus pepperspray in mijn tronie heeft leeggespoten, niet schichtig om zich heen kijkend en steeds sneller achterwaarts lopend uit mijn bereik probeerde te komen, maar in de plaats daarvan ongevraagd maar vriendelijk en overtuigend expliceerde dat hij was waar hij was omdat hij zich als local en niet als (in geld, exposure of imago) betaalde mediapersonality achter het doel van de ngo-actie kon scharen, lag hij, mocht ik er een ladenkast, gevuld met mensen die in de media werken en toch geen pod people zijn geworden, op nahouden, in mijn bovenste schuif. Jeez, wat een ziek beeld. Ik lijk Jeffrey Dahmer wel. Of Jeff uit 'Coupling' . Waar was ik? Oh ja. Bart Depauw. Van hem gaan we volgens mij nog veel boeiende dingen zien en horen. Benieuwd of (bij gebrek aan beter) een typering als 'Vlaamse Paul De Leeuw' breed genoeg zal zijn.

asskicker zei

Er heeft nog maar één iemand zitten zeiken over verzuurd links tot nu toe. Waar zitten al die anonymoussen? Vakantie in Beieren? Bezoekje aan opa's farm in Argentinië?

Anoniem zei

Teleurgesteld?Waarop wacht u?Vul zelf anoniem wat 'rechtse praat' in,aangezien jullie toch altijd iets of iemand nodig hebben om op te kakken.
Ik persoonlijk vind het de moeite niet meer om mijn tijd te verspillen aan fascisten.
Lap,nu heb ik het toch weer gedaan.

asskicker zei

"Jullie"? Hoe bedoel je "jullie"? Jullie mensen-met-een-enorme-schwanz? Jullie hoger opgeleiden? Jullie mensen-die-nooit-anonymous-reageren? Jullie clownhaters?

Anoniem zei

Jullie=linkse fascisten.

Anoniem zei

Kan dat nog iets specifieker?
Ik wil graag weten wat ik moet doen om bij die zogezegde 'linkse fascisten' te horen. Moet ik een clown vermoorden? Een vink vrijlaten? Een tong draaien met Jan Becaus?

Anoniem zei

Wat een gelul hier, zeg. Linkse fascisten, rechtse verzuurden, anti-racisten, pff. Veel te werm buiten.
Voor de goede orde: Clowns zijn niet grappig. So what? Clowns zijn er voor kinderen. Kijk es naar Calimero. Is ook niet grappig. Moeten we Calimero dan ook maar dumpen? Stoer, hoor.
Jan Becaus is niet grappig. Wel bekwaam, maar grappig? Neuh. Aan de toog, of in een column, is het misschien wel 'cool' om te zeggen: 'Jongens, wie vindt er Becaus ook zo grappig? Ik alvast wel'. De weirdo uithangen, daar v allen sommige wijven wel voor, naar 't schijnt.
Anoniemen die (pdw) na-apen zijn niet grappig. "Bij de nochtans logische gevolgtrekking 'alles
wat niet Vlaams is, is fout' ging ik blauw aanlopen, en naar het schijnt hebben mijn huisgenoten mij gereanimeerd, luttele minuten nadat de geïnterviewde foute riedels als 'Waals
zingen' omschreef", yeah, right.
Digitale televisie? Afwachten, zou ik zeggen.

Anoniem zei

Nou bart, dat heb je goed gezegd. En onder een échte naam nog wel. Daar hebben we niet van terug. Tijd om dit blog op te doeken (pdw). Tegen deze meestercriticus kun je niet op. Laten we allemaal weer in onze grot kruipen en gewoon weer zoals vòòr het ontstaan van het internet, bij het licht van het haardvuur grove schetsen in rendiervet maken op de gladste binnnenmuur. Door bart gewogen en te licht bevonden! Oy gevalt!
Dieu, ayez pitie de moi et de mon petit peuple - of zoiets.

Jammer dat bart - zijn naam vervulle tot in de zevenenenzeventig komende generaties alle would be-scribenten van ontzag - hier niet vaker komt. Dan zou hij misschien het verschil zien tussen (pdw) en iemand die er misschien een gelijkaardige stijl op nahoudt, maar die nog lang niet goed genoeg is op (pdw) na te apen. Dan zou bart, de schrik van schrijvend Vlaanderen, misschien ook weten dat (pdw) op zijn beurt een deel uitmaakt van wat ik bij gebrek aan beter maar de 'Humo-generatie' ga noemen: Rudy Vandendaele, Hugo Matthysen, Tom Lanoye, Guido Van Meir... Allemaal na-apers van (pdw), zeker? En dan beperk ik me nog tot Vlaanderen. Surf een beetje rond, bart, dan ontdek je vast wel ene Bill Hicks, die zo op het eerste gezicht òòk gewoon een na-aper van (pdw) is.

Overigens vind ik goeie clowns wel grappig. Het is een verdomd moeilijk vak, daarom zijn er zoveel die sucken.
Ik weet voor de rest niet aan welke toog bart zijn veel te lange dagen slijt, maar mij zul je er in elk geval niet gauw zien.

Anoniem zei

Op wie zou deze Antwerpenaar stemmen, denkt u?
"http://users.pandora.be/sam.serrien/politie.wmv"

asskicker zei

Groen!

Ik herken Jos Geysels uit de duizend, wazig gemaakt gezicht of niet.

Anoniem zei

Volgens mij is dat gezicht niet wazig gemaakt, asskicker. Het is gewoon de wazige kop van elke VB'er met weinig verstand.

Anoniem zei

U stigmatiseert een bepaalde bevolkingsgroep.Is dit niet strafbaar?

asskicker zei

Toegegeven, Jos Geysels is de laatste tijd een beetje aangekomen, maar om hem nu direct als een bevolkingsgroep te catalogeren?

Als het nu nog Mieke Vogels was, dát is weer iets anders.

Anoniem zei

Zelfs begrijpend lezen is er voor die linkse wacko's te veel aan.

asskicker zei

Ik? links? Moi? Gij hebt mijn blog nog nooit gelezen zeker?

Dat is het probleem tegenwoordig, je kan niet tegen die bruine kloten van het Vlaams Blok zijn zonder van staliniestiese linksigheid beschuldigd te worden. En vanaf je iets zegt dat een beetje rechts klinkt wordt je onmiddellijk in het Vlaams Blok kampf geduwd.

Kijk, het is heel simpel. Ik geloof in niets. Ik heb geen ideologie. Ik geloof enkel dat er voor bijna alle problemen een oplossing van gezond verstand bestaat die niets met ideologie te maken heeft. En net zoals ik het schijt heb aan alle vormen van godsdienstbeleving, heb ik ook de vliegende spetter aan alle ideologieën. Links of rechts, het zijn alleen maar vormen van eenzelfde collectieve, artificieel opgeklopte zinsverbijstering.

Dus als het anoniem opkomen voor de rechtse zaak u een testosteron-stoot van jewelste geeft, leidende tot een halve minuut wilde junglesex met u ongetwijfeld blonde, potige en misschien iets te harige vrouw, genaamd Helga, go right ahead, maar probeer geen debiel labeltje op mij te plakken, Heinrich.

Anoniem zei

@Asskicker: Je slaat de nagel op de kop. Wie tegenwoordig zijn gedacht zegt over extreemrechts, verklaart zichzelf vogelvrij in de ogen van het groeiend leger nitwits dat ons fiere Vlaamsche volk helaas blijkt te tellen. Ik wil niet lulliger doen dan strikt noodzakelijk, maar (pdw) heeft dat, in zijn bevoorrechte positie als VB-afkattende mediafiguur, al een paar maanden geleden geconstateerd. Ik maak mezelf graag wijs dat dit voor engerds zoals (pdw), u en (vooral) mij net een stimulans is om extreemrechts nog meer op de kast te jagen. Of misschien ook niet: ik wil u niet beïnvloeden. Of toch. Of niet. Enfin, goed bezig, ga zo door, be your own dog and let nobody put a leash on you.
Prettige zomer,
vanderkelenisering

Anoniem zei

Hoe houden jullie het uit, jongens? Ik hou de polemiek rond extreem-rechts al een paar jaar in de gaten, en als er iets is dat mij opvalt, dan is het dat die VB-kliek er intussen hoe langer hoe meer in gespecialiseerd is om de retoriek van anti-VB te recycleren voor eigen gebruik!
Marc

Anoniem zei

Marc, extreemrechts recupereert en recycleert àlles wat ze kunnen gebruiken. Het is extreem rechts voor iets. Omdat hun ideeën op zichzelf niet verdedigbaar zijn, pikken ze slogans, beeldspraak, tot zelfs de naam van hun nieuwe partij, van anderen. Het zet de veelgeprezen communicatiestrategie van de Vlaamse fascisten wel in een ander licht als je bedenkt hoeveel ze gewoon hebben gejat. Voor wie actief extreem-rechts wil indijken, is het zaak zich niet door die strategie te laten ontmoedigen, maar gewoon stug door te gaan met ze te pakken waar het telt: op de inhoud van hun denkbeelden en op hun politieke praktijk. Tot het onzalige tij is gekeerd.

Anoniem zei

Maar dat van die wazige VB-kop was 'totally uncalled for'. De hoofdwaas bij veel VB-stemmers zit trouwens van binnen, niet aan de buitenkant. Een beetje niveau bij het VB-bashen graag, we hebben ook een reputatie hoog te houden.

Anoniem zei

Dringend gezocht: ander communicatiekanaal!

Anoniem zei

Probeer politicsinfo.net eens.

Anoniem zei

Of het Schipdonkkanaal.

Anoniem zei

Niveau is dus volgens jou (vdk) nodig om VB'ers te overtuigen dat ze het fout voorhebben. Ik heb daar zo mijn twijfels over. Niet in het minst omdat diegenen die hen overtuigen dat het VB het bij het rechte eind heeft absoluut géén niveau hebben! Een flinke scheldpartij is de taal die die mannen begrijpen, het is immers de hunne!

Anoniem zei

Het VB-bashen is voor mij een onschuldig volksvermaak, om de Vlaamse fascisten mee op de kast te jagen. Vanuit die positie laten ze sneller het achterste van hun tong zien. En dat is nodig: dat zo veel mogelijk mensen Vlaams Belang te zien krijgen als wat die partij ìs, en niet meer als wat ze voorwendt te zijn.

Zoals je in first person shooters al eens van wapen wisselt om een beter resultaat te hebben, zo benader ik VB-mandatarissen anders dan VB-stemmers. Inderdaad: de Vlaamse politiek is voor mij één gigantisch real life Quake - maar dan zonder live ammunition. Zò dicht wil ik ook weer niet bij het onderwerp van mijn studie komen te staan.

VB-mandatarissen die ook nog eens door de partij tewerkgesteld zijn, en dus met gemeenschapsgeld diezelfde gemeenschap verkloten, benader ik dus anders dan VB-stemmers die gevangenen zijn van hun eigen, door de haatpraat van het VB tot een verstikkend harnas verhardde, bestaansangst. Het is die angst die deze laatsten ertoe drijft om al wie een VB-stemmer van zijn of haar geloof probeert te duwen, de huid vol te schelden en van allerlei duistere complotten of collaboraties te beschuldigen. Onze door de VB-prop bedwelmde, hallucinerende medemensen zien VB-bekritiserende soortgenoten als bedreigende monsters. Op dat niveau kan de ratio niks komen doen: 'feelings are facts'. Je moet er eigenlijk een soort paardenfluisteraar voor zijn. En héél veel geduld hebben.
Die mensen uitschelden helpt niet: dan denken ze alleen: "Zie je wel? Hij wil mijn ziel opeten!"

Elke categorie VB-stemmer vereist zijn eigen benadering. Dat miljoen mensen - want dat zijn het, daar blijf ik bij, zelfs al klimmen VB-stemmers morgen op de muren en noemen ze zichzelf Brundlefly - is geen homogeen blok.

Mijn grof geschut bewaar ik dus voor diegenen die het verdienen: Frank 'Roi Soleil' Vanhecke, beroepsracist Dewinter en Gerolf Annemans, de 'jurist' met evenveel gezichten als wangzakken - geen van die gezichten is trouwens voor een haar te betrouwen.

Dat ik de VB-stemmers als mensen beschouw, en ze dus niet snel zal uitschelden, betekent niet dat ik begrip heb voor hun keuze.

Als een onnozelaar als ik het verstand heeft om het land niet uit te leveren aan de fascistische grillen van een kliek machtsgeile bloedzuigers, dan ga ik er van uit dat tenminste drie kwart van dat miljoen VB-stemmers dat ook heeft. Het kost alleen een beetje moeite: enkele minuten nadenken. Daar is mijn contact met het VB-electoraat op gericht: een vonkje doen overspringen, dat hun plaatselijk geblokkeerde vermogen tot kritisch denken weer in gang doet schieten.

En passant een bekende VB-mandataris kunnen ontmaskeren als een ordinaire leugenaar, is dan een leuk extraatje.

Anoniem zei

Eén 'd' in 'verharde' volstond.
Mijn oprechte verontschuldiging voor deze grammaticale misser (het is een voltooid deelwoord, geen verleden tijd van een vervoegd werkwoord, en er moet dus geen extra 'd' aan de werkwoordstam toegevoegd worden).

Anoniem zei

Het enige waar ik mij bij dat gebash wat zorgen om maak, is dat we zo amper tijd overhouden om de pricks die wél beleidsbeslissingen nemen, in de peiling te houden. Nog een goeie reden om die dotaties te schrappen dus: dan kunnen alle Blokwatchers zich eindelijk weer op de belangrijke zaken focussen.

In dat verband nog dit inzicht, mij net door RealPlayer aan de hand gedaan: ter verdediging van Johan Sauwens moet ik zeggen dat het Horst Wessel-lied, of het suskewiet van de nazi's zo u wil, een heel aanstekelijke deun is - dat moet ook om kanonnenvlees te enthousiasmeren - die erg uitnodigt tot meezingen, -klappen en, waarom niet, -stampen. Ik kan Sauwens' enthousiasme dus wel ergens plaatsen.

Dat van het Sint-Maartensfonds - stel u daarbij een roedel bejaarden voor, die polonaisegewijs door een met nazi-versierselen aangeklede parochiezaal hossen - om tegen beter weten in de agressors van zowat het bloedigste conflict van de vorige eeuw als helden te blijven afschilderen, begrijp ik volstrekt niet.

En als u mij nu wil excuseren: de polonaise wacht. "Die Fahne hoch, die reihen hecht geschlossen"... (ganzenpassend af)

Anoniem zei

Ik deel je bezordheid, (vdk). Ik zit constant te twijfelen of ik, als ik kritiek uit op de actuele beleidsvoerders, daarmee niet automatisch propaganda maak voor de rattenpartij.

Misschien moeten we ons op dat gebied toch wel minder inhouden. Per slot van rekening zijn ze inderdaad te laf om de dotaties te schrappen (laat staan ze terug te vorderen) die ze zo royaal aan die bende uitkeren.

Anoniem zei

Heb jij trouwens soms een link naar Sauwens' capriolen?
Alvast bedankt!

Anoniem zei

Ik heb er geen beelden van. Als er een jaaroverzicht op video of DVD is van het jaar waarin Sauwens op die fuif werd gefilmd (2001), zal daar misschien een fragment op te zien zijn. De enigen die full footage van het incident hebben, zijn de VB'ers die het vanuit hun bevoorrechte positie hebben kunnen filmen.

CNN heeft er een pagina over, Wablieft ook, en er is ook een Duitstalige site over. Die laatste is Sauwens zowaar dankbaar dat hij zich heeft laten kieken op een feestje voor de handlangers van goeie ouwe Fritz. Ik denk dus dat Junge Freiheit nogal in de rechtse hoek van 's Moffens politieke spectrum te citeren is.

Anoniem zei

... te situeren is. Sorry.

Anoniem zei

Is Johan Sauwens nu ook al lid van het Vlaams Belang?
Over dotaties gesproken,is het Augusta smeergeld nu al terugbetaald?

Anoniem zei

Hewel, misschien wel een vergelijking waard, ja! Over hoeveel Agusta-smeergeld spreken we hier, en hoeveel dotatie krijgen alle VB'ers stamen om in onze parlementen een beetje een grote bek op te zetten (maar meer ook niet)?

Anoniem zei

De dotaties die een partij ontvangt hangt af van het aantal kiezers dat die partij heeft.Democratisch toch?Is dan ook totaal niet te vergelijken met het gesjoemel van de sossen.

Anoniem zei

est-ce que tu sais pourqoui la wallonie est jolie?

Anoniem zei

wablief, je ne comprend pas

Anoniem zei

love is all around

Anoniem zei

't Begint eentonig te worden, maar kom, we doen het nog maar eens.

De dotaties die een partij ontvangt hangt af van het aantal kiezers dat die partij heeft.Democratisch toch?

Met dat argument kan je stellen dat er 60 jaar geleden een paar miljoen joden op democratische wijze vermoord werden.

Anoniem zei

Wat Fata Morgana betreft, misschien daar nog even over doorbomen. Ik ben benieuwd hoeveel afval er dit weekend zal geproduceerd worden om de kosmische dromen van Frank De Boosere te verwezenlijken! Wedden dat er hele vrachtwagens bubbelfolie zullen verkwist worden?

Anoniem zei

Ah zo: het enige argument om de straffe- en schaamteloosheid van een partij die zich al dertig jaar volvreet, de wetten van het volk waaraan hun verkozenen trouw zweren, consequent aan haar reet veegt, en de boel voortdurend verziekt met leugens en haatzaaierij zonder ook maar één poot uit te steken om het land of het volk waar ze het zogezegd allemaal voor doen, vooruit te helpen, te verdedigen, is: "de sossen hebben smeergeld aangenomen!"

Ijzersterke argumentatie. "De sossen hebben smeergeld aangenomen, dus het VB staat boven de wet". Natùùrlijk. Vanzelfsprekend. Evident, om het met Martens (Wilfried, niet Ludo) te zeggen.

Nou, veel geluk ermee.
Eén vraagje misschien nog: hoe diep moet Filip Dewinters lul precies in je rectum zitten voor je doorkrijgt, dat hij je aan het naaien is?

Anders gesteld: wanneer worden jullie even kritisch voor het VB als voor alle andere 'politiekers' waar het VB zich zo graag mee wil meten, dat het dezelfde rechten opeist, ook al is er nog nooit één zinnig wetsvoorstel uit hun handen gekomen?

Anoniem zei

Ah zo: het enige argument om de straffe- en schaamteloosheid van een partij die zich al dertig jaar volvreet, de wetten van het volk waaraan hun verkozenen trouw zweren, consequent aan haar reet veegt, en de boel voortdurend verziekt met leugens en haatzaaierij zonder ook maar één poot uit te steken om het land of het volk waar ze het zogezegd allemaal voor doen, vooruit te helpen, te verdedigen, is: "de sossen hebben smeergeld aangenomen!"

Ijzersterke argumentatie. "De sossen hebben smeergeld aangenomen, dus het VB staat boven de wet". Natùùrlijk. Vanzelfsprekend. Evident, om het met Martens (Wilfried, niet Ludo) te zeggen.

Nou, veel geluk ermee.
Eén vraagje misschien nog: hoe diep moet Filip Dewinters lul precies in je rectum zitten voor je doorkrijgt, dat hij je aan het naaien is?

Anders gesteld: wanneer worden jullie even kritisch voor het VB als voor alle andere 'politiekers' waar het VB zich zo graag mee wil meten, dat het dezelfde rechten opeist, ook al is er nog nooit één zinnig wetsvoorstel uit hun handen gekomen?

Anoniem zei

Overigens staat hier nergens dat Sauwens bij het VB is. Wie schreef hier ook weer: "Zelfs begrijpend lezen is er (...) te veel aan?

Een alien... Ik denk niet dat ze een 'alien' naar Vlaanderen zullen krijgen. Niet met de reputatie die Vlaanderen (ra ra dank zij wie) heeft, wat het gastvrij ontvangen van vreemdelingen betreft. En àls er eentje komt, geraakt hij waarschijnlijk niet verder dan 127bis.