maandag, juni 06, 2005

Verschoning, Nederland

Ik zou willen beginnen met te zeggen dat de Nederlandse premier Balkenende absoluut géén mix is van Harry Potter en stijfburgerlijkheid. Ik wil hier dan ook, in naam van het hele land, de Nederlandse bevolking onze verontschuldigingen aanbieden voor de uitspraken van Karel De Gucht en in het bijzonder voor de opvallende slapte van zijn beledigingen. We kennen Karel en we moeten toegeven, Hollandse vrienden, dat hij zijn best niet heeft gedaan en dat hij een kans heeft laten liggen. Hij had bijvoorbeeld kunnen zeggen: ‘die Balkenende is zo’n stijve flurk, dat de honden voortdurend tegen zijn broekspijpen zeiken en dat hij overal een stroboscoop moet meezeulen om toch enige beweging te suggereren’. Hij had kunnen zeggen: ‘Balkenende heeft het sex appeal en charisma van een dood schaap waar iemand een klamme dweil heeft over gelegd, maar dat schaap is net dat tikkeltje méér met zijn tijd mee’. Of: ‘Balkenende lijkt sprekend op de helft van de geheime bastaardtweeling van Bart Somers en Moeder Teresa, de helft die niet onmiddellijk aan de Rottweilers werd gevoerd’. Dàt zijn beledigingen die een diplomatieke rel waard zijn. Dus, Nederlandse vrienden, nogmaals onze welgemeende excuses voor de flauwe en ongeïnspireerde uitspraken van onze minister van Buitenlandse Zaken en maak aub mijn groeten over aan die geheel uit koekjesdeeg en tjeverij opgetrokken cocksucker van een premier van u. (pdw)

46 opmerkingen:

Muggenbeet zei

We zijn het blijkbaar eens over het relletje De Gucht al doe je er een schepje bovenop. Toch had Karel m.i. zijn kak niet moeten intrekken. Dat had hem gesierd, nu komt het potsierlijk over.

Anoniem zei

De Gucht heeft zich zeer dom laten vangen. Van Miert is slimmer: die kakt op een aftredend premier.
Wat ik me nu wel afvraag: hoeveel HLN'ers zaten er niet te wachten op zo'n spectaculaire rel, waar Karel geef-nog-eens-een-sneer-naar-het-VB De Gucht misschien wel zijn post en prominente positie binnen de VLD kan kwijtspelen? Ik wed dat er heel wat leedvermaak is, in die kringen!

Anoniem zei

Die stroboscoop,... was die niet van Bourgeois ???

Anoniem zei

Ik vind dat Karel meer Harry Potter heeft beledigd dan Balkenende.

Eerherstel voor Harry aub!

Folkertje zei

Al die zever omdat die man z'n ego gekwetst is. So what dat het een duf, nuffig mannetje is; een politicus moet tegen gefundeerde kritiek kunnen, maar als hij al niet tegen volledig irrelevante uitspraken kan...

En ik voel nog het meest mee met onze arme ambassadeur in Nederland: mag die arme man het allemaal gaan proberen glad te strijken, liever hij dan ik.

Anoniem zei

Waarom zegt Balkenende niet gewoon zoals het is: dat De Gucht een niet al te snuggere en volstrekt charismaloze stoethaspel is die een grote bek opzet als zijn vrouw voldoende ver van 'm verwijderd is? En dat hij nog liever een hondendrol opeet dan verder in te gaan op wat De Gucht uit zijn hooghartige VLD-nek kletst? En dat ook zwakzinnigen in onze moderne democratie recht hebben op een mening?

Zo'n mooie kans op een plaatje aangeboden krijgen, maar er geen gebruik van maken. Je zou bijna gaan denken dat De Gucht gelijk heeft.

Anoniem zei

Waarom zegt Balkenende niet zoals het is: dat De Gucht een niet al te snuggere en volstrekt charismaloze stoethaspel is die maar zijn mond durft open te doen als zijn vrouw niet te dicht in de buurt is? En dat hij nog liever een dampend verse hondendrol opeet dan in te gaan op wat De Gucht uit zijn hooghartige VLD-nek kletst? Dat hij er geen graten in ziet dat zwakzinnigen - zeker als ze in de politiek actief zijn - ook recht op een mening hebben?

Dan had Balkenende twee dikke bromvliegen in één klap geslagen: De Gucht voor lul zetten (nu ja, niemand doet dàt beter dan Karel zelf) en zijn saaie sukkel-imago opgekrikt.

Anoniem zei

Excuus voor de (bijna) dubbelpost, dacht dat ik die eerste post gewist had, maar dat kan dus blijkbaar niet.

Anoniem zei

Man toch, waar verschijten we tijd en geld aan? Dit is zo'n typisch komkommertijdverhaaltje, maar tegenwoordig is het een heel jaar door feest voor de kleingeestigen.

Leef door wereld, want het was slechts een zucht van onze goede vriend De Gucht.

Anoniem zei

Hebben we eens een minister die zegt waar het op staat, is het weer niet goed. Diplomatieke rel? Wat gaan die Hollanders ons maken? Tegen onze kathedralen komen pissen? Mohammed Bouyeri over de grens zetten? Of erger nog, Emile Ratelband of Jomanda tot ambassadeur in België bombarderen? Ik huiver nu al. Als Donald Rumsfeld hetzelfde over het Midden-Oosten zegt als Degucht over Afrika, knikt de halve wereld, de Hollanders voorop. Maar o wee als een Belg voor de verandering eens zegt, wat de Nederlanders denken. Ooit hadden ze een bescheiden wereldrijkje, en nu niks meer. Zelfs hun rechts-populisten zijn amateurs die hier de stiel moeten komen afkijken. Mijn rug op met die Hollanders. En geef Degucht alsjeblieft een microfoon, een DJ en een P.A.
Onze eigen Eminem op buitenlandse zaken, is dàt nu niet eens iets om blij mee te zijn?

Verder: Balkenende ìs een druiloor, Dewinter is een ordinaire racist wiens platte kiesshoererij een belediging is voor de échte fascisten, al de Afrikaanse staatshoofden die wel Belgische wapens kunnen kopen maar er niet in slagen hun eigen mensen te voeden, zouden uit hun door Westerse postbodes in 't zwart opgetrokken paleizen moeten worden geschopt, Berlusconi is een operette-fascist en als dusdanig precies het soort leider dat de Italianen verdienen, Haider is een nicht, Coveliers een sikkeneurige frustraat met de maturiteit van een kwaaie kleuter, Jean-Marie Dedecker is een aartsleugenaar, een lafaard en een poujadist die nadat hij van de tatami was gestampt en daarna ook nog eens de voorzittersverkiezingen verloor waar hij zich met veel bombarie voor kandidaat had gesteld, beter in een bejaardentehuis was gaan zitten, Beysen was een schlemiel waarmee zelfs Edwin Ysebaert niet gezien wilde worden, Verhofstadt is alleen premier omdat hij daar minder schade kan aanrichten dan als VLD-voorzitter, Dirk Stercks is een gepommadeerde jezuïet in een krijtstreeppak, Ivo Belet is een mislukte garagist, was als journalist ook niks waard en is dus alleen geschikt als backbencher bij de tsjeven, Stevaert is een zak hooi, Tobback is een dikke lul, Yves Leterme een geitenneuker een Geert Bourgeois een droogkloot. Zo.
Ik vraag me af of Degucht in zijn cd-collectie ook Zappa's "Have I offended someone" heeft steken.

Anoniem zei

@ DS
Gewoon dom, of te lang naar Harry Potter gekeken met de josti band op de achtergrond? Persoonlijk denk ik aan een combinatie van de twee. Ik bedoel, hoe kan je anders in één comment zoveel onwaarheden zetten?
Als er nu iemand charisma heeft, dan is het GVD De Gucht wel.
Dat De Gucht een van de slimste Belgische politici is, geven zelfs zijn vijanden toe.
Zeggen dat De Gucht saai is, lijkt me gezien zijn imago (vlijmscherpe analysevermogen, rechtlijnig-rationeel denken en dat altijd ook nog zonder meer zeggen) al helemaal onbegrijpelijk.

Als u hem dan toch iets wilt aansmeren, praat dan over zijn diplomatie.

Anoniem zei

pdw zelf vind ik in dit stukje maar een zure pikkel, waarom moet hij zijn moeder erbij sleuren en dan nog in combinatie met potter harry ,het lijkt wel een kindertuin verdekke,volgens mij staan er soms grappiger dingen in de palieter, of in kerk en leven, of in het vaticaans reklameblad, het intieme dagboek van karel klucht, dana winter, ief desperm, jan dedekker, huugo vogeldier,sergio burlesconti, felice damiano, gie verzakwat, enfin, vergeef me het namedroppen, 't is een rage hier in de creche

Anoniem zei

Zozo, zelfs persoonlijke fans van Karel De Gucht frequenteren deze weblog. Ofwel worden de acolieten van het blauwe fabriekje er nu ook virtueel op uitgestuurd om de schone schijn rond hun partij hoog te houden. Wel, laat me u zeggen, beste fan: De Gucht heeft voor mij het charisma van een dampkap. Waarmee ik de dampkappen in deze wereld niet wil beledigen. Ik kwam eerlijk gezegd even niet bij toen ik zag dat u De Gucht enig charisma toeschreef. Het kan niet anders of u vindt Annemie Neyts een lekker ding.

En wat in de Wetstraat doorgaat voor intelligentie, zal me gestolen worden. De Gucht heeft - met als illustratie de uitspraak van dit weekend - al meer dan eens bewezen wat zijn intelligentie écht voorstelt. Veel dommer kan je niet worden: zelf geen sprankel charisma hebben én dan nog 's op een duffe, inspiratieloze manier een buitenlandse premier schofferen. Nu ja, De Gucht weet in elk geval wél zijn vijanden goed te kiezen. Een beter evenbeeld dan Balkenende had Harkerige Karel niet kunnen vinden. Doe je hem de groeten van mij?

Anoniem zei

Wat zijn die linkse verzuurde eikeltjes weer lekker gefrustreert vandaag.

Anoniem zei

Haha Anonymous, ik heb uw zelf uitgevonden taaltje wel herkend, beste Herman (DeCroo). Tja, is vervelend in zo een ziekenbed he? Maar bekijk het van de "soleilkant": daardoor had u effe tijd genoeg om deze blog te ontdekken. Hopelijk zit u snel weer op uw paard (letterlijk en figuurlijk).

Anoniem zei

Misschien kan Degucht zijn zwart geld in de lancering van een Balkenende poppetjesreeks steken? Kan hij zich er thuis - gefrustreerd door zijn gedwongen verontschuldigingen - voodoogewijs mee amuseren om er de breinaalden van vrouwlief doorheen te boren.

Anoniem zei

Ik ben het 100% met DS eens. Waaraan hebben we De Gucht verdiend? Waarom een absolute non-communitatieve drol op buitenlandse zaken zetten? Zodat ze'm wat minder zouden zien, maar terwijl hij nu Chinezen zit te beledigen krijgen we dit weer. Kots kots Karel wát een kuttekop ben jij.

Anoniem zei

In de Pallieter (twee l'en) is namedroppen misschien een rage, in mijn stukje was het alleen toepasselijk. In een stukje dat gaat over publieke figuren beledigen, kan het nogal eens voorvallen dat je die figuren bij naam noemt. In het geval van een serieschoffeerder als De Gucht zijn dat nu eenmaal veel namen. Sneu voor jou als je daar moeite mee hebt.
Er zijn vast andere en betere blogs voor jou. Veel plezier in je crêche.

Anoniem zei

En als je dan toch probeert een stukje te parodiëren, probeer dan ook het niveau een klein beetje te benaderen. Dat komt de kwaliteit van de parodie ten goede.

Anoniem zei

Ik was daar al over aan het denken achteraf, hoeveel l'en in Pallieter, en inderdaad, het is zoals in 'lul', twee l'en, zéér toepasselijk.In een stukje over zure pikkels, die zichzelf zo au serieux nemen als elk van karels kluchten,kan het nogal eens voorvallen dat je die figuren een bijnaam geeft,sneu voor jou, Ernst, als je daar moeite mee hebt, maar word nu niet direct zo sikkeneurig.
Er zijn vast andere en betere reacties voor jou. En als je dan toch probeert op een stukje sikkeneurig te reageren, probeer dan ook je niveau een klein beetje aan te passen aan je publiek, en gebruik wat minder moeilijke woorden, dat komt de kwaliteit ook ten goede

Anoniem zei

Mooi staaltje van projectie.

Anoniem zei

daar ben ik het mee eens, een mooi staaltje is het wel,en tegelijk een gratis staaltje, maar projectie?
neen, Ernst, dat is het niet

Anoniem zei

Mooi staaltje hypocrisie deze weblog.

Anoniem zei

Toch n fraai ding, die vrije meningsuiting. Vooral voor sukkels met te veel vrije tijd en te weinig verbeelding om iets anders te doen dan de reactiemodule van andermans blog vol te kakken met partijtjes kinderachtig schaduwboksen. Dump die reactiemodule, (pdw). Het sop is de kool niet meer waard.

Anoniem zei

Toch nog effe proberen. Op de site van Radio 1 stond zonet nog een apart forum met de vraag of de neen-stemmers gelijk hadden, en of wij ook zo'n referendum moeten organiseren. Onmiddellijk na mijn bijdrage werd het forum gesloten...

Hebben de neen-stemmers gelijk? Uiterààrd hebben ze gelijk! De mensen hebben altijd gelijk! Als ze, zoals destijds op de Heizel, met hele hopen naar 1 hoek van het stadion willen, om daar dan gezellig met z'n allen te verstikken, wie kan hen ongelijk geven? Als dàt hun ultieme wens is? Dàt heet nu eens democratie, zie!

Maar even iets ernstiger, misschien: als je een optelling maakt van alle foertstemmers + alle kwieten die zich eens interessant willen maken door voor de grap eens neen te zeggen + iedereen die gewoon tegen een groot Europa is + iedereen die oprecht vindt dat die grondwet (zoals ze nu geschreven is) onleesbaar is, hoe zou je dan niét aan een meerderheid kunnen komen die "neen" zegt?

Moeten er bij volgende verkiezingen geen testvragen worden gesteld, die een minimum aan intelligentie van de stemmer bewijzen, zodat zijn stem geldig wordt? Ik zeg maar wat: "som eens 10 Europese hoofdsteden op", zou er dan al niet 95% van de VB'ers afvallen?

Anoniem zei

en daarna? de vrouwen? de homo's? de dommeriken? de analfabeten? de vrouwelijke analfabeten? en op de duur mensen zoals jij? betweters? mensen zoals ik? betweters? anonieme reageerders? misschien meer stemmen per persoon mogelijk maken, is dat geen goed idee?

Anoniem zei

inderdaad, dat is geen goed idee

Anoniem zei

pdw, ik hoop dat je in je omgeving mensen hebt die van je houden, zoals je bent, en zoals je soms niet bent, want dat is nodig, met aldi nieuwe dingen die op zo'n ouwe man afstormen, die je zelf bent, ok ik geef het toe, ik ben het ook een beertje

Anoniem zei

en daarna? de vrouwen? de homo's? de dommeriken? de analfabeten? de vrouwelijke analfabeten? en op de duur mensen zoals jij? betweters? mensen zoals ik? betweters? anonieme reageerders? misschien meer stemmen per persoon mogelijk maken, is dat geen goed idee?

Kijk, als je wil blijven het risico lopen dat onze gemeenschap het slachtoffer kan worden van toestanden zoals die in de jaren '30 in Duitsland hebben plaatsgevonden, dan moet je vooral niks ondernemen. En blijven prediken dat zij die het goed voorhebben met onze sameleving maar harder hun best moeten doen om zich te verantwoorden (zodat er allicht geen tijd meer over blijft om degelijk te besturen, en alle energie opgeslorpt wordt door het antwoorden op imbeciele opmerkingen, iets wat hier op dit forum stilaan ook de gewoonte wordt - is dat trouwens ook niet de reden waarom neverbeendead hier gekortwiekt wordt?)

Anoniem zei

Weet je wat?Schaf ineens de verkiezingen af,in naam van de 'democratie'.Ze zouden er toe in staat zijn.

Anoniem zei

Btw,het bewuste radio 1 forum is dus niet gesloten.Ach ja,what's in a name,,,,schuppezot.

Anoniem zei

Zullen we jou maar Leestekensukkel noemen? Lollig hè, met iemands nick spotten! Toe maar, dat moet van in het 3e leerjaar geleden zijn dat ik met iemands naam horen spotten heb! Dolle pret, was dat toen!!!

En vooral, een heel zinnig antwoord! Schaf ineens de verkiezingen af, hoed af voor zoveel overtuigende retoriek! Ben oprecht onder de indruk! Toe maar!

Mag ik effe verder argumenteren? Stoort het niet? Je kan nog altijd scrollen hoor, hopelijk doe ik je hersens geen pijn!

Stel, een kiezer weet niet eens wie er momenteel voorzitter is van de Europese Commissie, moet zo'n pummel dan kunnen stemmen (versta: beoordelen) wie er in ons Europees parlement mag zetelen? Da's toch de essentie van verkiezingen, niet? "Diegenen die nu aan de macht zijn, doen die het goed, of zijn dat potstampers? Stem nu! Als je niet eens weet wie er in het parlement zit, moet je dan het recht hebben om te oordelen? Met andere woorden, moet je het recht hebben om een democratie te saboteren, zuiver en alleen maar omdat dat je democratisch recht is?

Anoniem zei

als er in het vb meer dan honderd echte racisten zitten, eet ik mijn hoed op
het gaat hier om een 'partij' die gebruik maakt van de belangrijkste eigenschap van vlaamse 'mannen': ze zitten graag in groepjes te schelden over andere groepjes, het mag een voetbalklub zijn, een wijkvereniging, een duivenklub, het speelt niet echt een rol
vroeger gingen ze bij ons in't dorp naar de kermis om de mannen van het ander dorp op hun gezicht te kloppen, omdat zij met 'onze meisjes' aanpapten
dit gaat zo altijd verder: het mag iemand van een andere straat zijn, of wijk, of kleur, of geslacht( hoe ze over de vrouwen praten, zegt ook al iets, remember 'die van ons')
daarom hebben veel van die mensen ook ruzie met hun buren, of tenminste toch een 'vrij koele relatie', en dat ligt echt niet aan de kleur van die buren,hoor
dus het gaat erover dat die mensen niet graag alleen staan, ze hebben iemand nodig om zich tegen af te zetten, en liefst in (grote) groep
van het moment dat zulke mensen iets te zeggen krijgen, worden ze jaloers op elkaar en valt het hele boeltje in elkaar, kijk even wat er in nederland gebeurde, en ook in oostenrijk, dacht ik

Anoniem zei

Och, het VB... Een bende schlemielen bijeen. Als er niks over wordt gezegd, bleiten ze dat ze doodgezwegen worden, en wordt er wél iets over gezegd, dan memmen ze over 'haatkranten' of over de 'hoernalisten' van de 'zender van het Kremlin'. Ook goeiedag, meneer Dewinter (HOBU journalistiek). Het is voor die lui alleen maar goed als iedereen unisono roept hoe fantastisch ze wel niet zijn. Wel zet je schrap, kameraden: jullie zìjn helemaal niet fantastisch. Er is niks groots aan om dertig jaar lang de politiek als beschuttende werkplaats te misbruiken en te scoren op de kap van mensen die zich niet kunnen verdedigen. Er is niks heldhaftigs aan haatzaaierij. Er is niks stoers aan systematisch de pers intimideren omdat ze toch maar niks slechts over jullie zouden durven zeggen, en er is niks lovenswaardigs aan het oplichten van een miljoen mensen met simplistische bakerpraatjes, zonder dat je ook maar één poot uitsteekt om de problemen waar ze van wakker liggen, op te lossen. Om het, in navolging van dwergführer Dewinter, ook eens met een Engels citaat te zeggen: 'Fuck you and the horse you rode in on'.
Dat de -niet voor niks verborgen - agenda van dat zootje schlemielen een gevaar voor de samenleving betekent, is voor iedereen die de moeite neemt de partij een beetje te bestuderen, snel duidelijk. Die mensen zijn vandaag jammer genoeg schaars en ze worden niet graag gehoord, omdat het blijkbaar moeilijk te slikken valt dat een partij én groot en populair, én tot op het bod racistisch en fascistisch kan zijn. Nog eens: gewoon naar de feiten kijken volstaat. Voor de kajotters onder u: zien, oordelen, handelen. Over de moraal van de individuele VB'er wil ik hier niet zeuren. Bezie je lokale VB-er en je weet genoeg. Maar het is wél de moeite om eens na te gaan hoe ze reageren als een van hùn mensen te maken krijgt met 'zero tolerantie tegen criminaliteit'.
VB-mandatarissen die moorden, wapens smokkelen, (hun) vrouwen en kinderen als boksbal bezigen, illegalen tewerkstellen... we mogen het allemaal vooral niet veroordelen, want dan plegen we karaktermoord, en we mogen het zéker niet met het VB associëren. Terwijl dat net is, wat de partij zelf doet in haar migrantenstandpunt: crimineel gedrag van indviduelen voortdurend associëren met het behoren tot een bepaalde groep, afhankelijk van de tijdsgeest een geloof, een taal, een sociologisch label, afkomst of huidskleur.
Die dubbele moraal, dat met twee maten meten, maakt de partij in haar wezen ongeloofwaardig. Haar manier van politiek bedrijven, met haatzaaierij, negativisme, alles behalve inhoudelijk debat, afwijzen van elke verantwoordelijkheid, manipulatie van de publieksgeest en politieke spelletjes, maakt ze onbruikbaar in een democratisch bestel. Haar racistische en fascistische kern-ideologie maakt ze bovendien een gevaar voor het fatsoenlijk samenleven in ons geliefde Vlaanderen. Dat zijn op zich al drie heel goeie redenen om ze, desnoods met een betwistbaar middel als het cordon sanitair (mirakeloplossingen bestaan niet) van het beleid te houden.
In de parlementen, gemeenteraden, districtsraden, OCMW-raden, provincieraden en alle mogelijke andere organen waar de partij mannetjes en vrouwtjes heeft zitten, hebben ze elke dag de gelegenheid om te bewijzen, dat ze beleidsverantwoordelijkheid àànkunnen. Een beetje zoals van nieuwkomers mag worden verwacht dat ze zich wìllen integreren. Is dat dan ook een 'ondemocratisch en verwerpelijk cordon sanitaire'? Daar heb je die dubbele moraal weer.

Als u na dit te hebben gelezen de aandrang voelt om een pseudo-meewarige, maar inhoudelijk van frustratie overlopende repliek te tikken waarin de woorden 'links', 'verzuring', of 'Agusta' voorkomen, draai uw tong dan eerst tien keer rond, en vraag u in de aldus gewonnen tijd af, hoe de VB-aficionado's toch in godsnaam aan dat etiket van 'verzuurden' zijn geraakt. Succes.

Anoniem zei

Van frustratie gesproken.LOL :)
En het is 'tot op het boT',mijnheer de pseudo-intellectueel.:)

Anoniem zei

Niet tot de laatste allinea geraakt blijkbaar... Wat is 'LOL' trouwens, meneer de pseudo-nederlandstalige?

Anoniem zei

Ik zie niet in wat er gefrustreerd is aan dat stuk vrije meningsuiting hierboven. De auteur ervan is duidelijk niet diegene die voortdurend zijn stemrecht vergooit aan een partij die te beroerd is om er iets anders mee te doen dan haar eigen zakken te vullen, en hij heeft dus ook geen enkele reden om gefrustreerd te zijn.
Maar onder chattertjes is 'gefrustreerd' een modewoord, niet? Een soort van passepartout om toch maar iets te kunnen zeggen als je geen inhoudelijk verhaal hebt.

Anoniem zei

lol, dat kan je vergelijken met 'een binnenpretje', je kent dat wel, van die irritante mensen die altijd 'binnenpretjes' hebben, omdat ze jammer genoeg geen echt gevoel voor humor hebben,het is een soort geschreven lachband bij een saai programma of stukje
jürgen verstrepen is een goed voorbeeld, 'spike' bij momenten ook (lol)

Anoniem zei

Inderdaad,men kan beter zijn stemrecht vergooien aan een wegens corruptie veroordeelde partij.:)

Anoniem zei

Ben je daar nu weer met je sossen?
Slappe koffie hoor, vriend. Is dat het enige waar je mee kunt aankomen? "Omdat de sossen smeergeld hebben gekregen, is alles wat het VB doet automatisch goed, zijn de mandatarissen boven alle kritiek verheven, en is al wie ze bekritiseert een extreemlinkse zure lul". Ijzersterke logica. Bedankt. Waar kan ik mij lid maken?

Anoniem zei

ja, dat moet ik ook toegeven, count me in, of mag dat enkel in't vlaamsch?

Anoniem zei

Jaja,links lullen en rechts zakken vullen.

Anoniem zei

bij jou blijft het hopelijk gewoon beperkt tot lullen (lol), en, laat me raden.... stempelen (lol), of gewoon op de ziekenkas (lol), of heb je één of ander statuut in een beschutte omgeving (lol), of ga je gewoon elke dag ergens werken, (lol)slechtgezind, elke dag zagend over alle problemen die je in het laatste nieuws hebt gelezen (lol), ruzie met je hele familie en iedereen in de buurt(lol), én niet te vergeten, met je kinderen (lol), waar je niet echt contact mee krijgt (lol), of vergis ik me en ben je daarentegen één van die dolgelukkige mensen, zoals je ze zelden tegenkomt, volledig in evenwicht, rechts lullend, links dragend (lol), op het nachtkastje iets van hitler én de laatste van de dalai lama (lol), gisteren nog sex gehad met je vrouw én jezelf, beiden volledig tevreden (lol), elke week de pallieter én den humo, maar enkel voor de interviews(lol), iemand met échte vrienden en vriendinnen, een goede relatie met beide ouders, die nog bij elkaar zijn (lol), ja, dan...dan snap ik het zielig niveau van je reacties niet goed (lol), misschien is het gewoon een vorm van humor, een soort die we hier nog niet kennen (lol), humor van échte mannen, zoals jij, die mekaar een hand geven en ondertussen hard proberen te knijpen, dat het een beetje pijn doet, je weet wel, dat soort humor(lol) iets leeftijdgebonden, zeg maar

Anoniem zei

Old No-Nose is vrijgesproken van alle aanklachten die tegen hem waren neergelegd. Jezelf van zwarte man in blanke vrouw proberen te morphen is zelfs in de VS niet strafbaar. Ook op het proces: zusje Janet, die blijkbaar haar piercings niet inhad, want ze kwam zonder problemen door de metaaldetector heen. Pa Joe, volgens Jacko zelve verantwoordelijk voor de verkniptheid van een deel van zijn kroost, volgde het hele proces op de voet, misschien wel om te horen of Makeover Mike geen slechte dingen over hem zou zeggen. Een boel mensen hebben het proces niet afgewacht om Zijne Op Onberaden Wijze Verbouwdheid te veroordelen. De jury daarentegen vond bij àlle aanklachten genoeg gerede twijfel voor vrijspraak. Het is misschien wel meer het proces geworden van de Arvizo's en hun claimgeile advocaten, dan van Jackson.
Maar zoals te lezen stond op het bord dat één van de fans voor de rechtzaal meezeulde: ook in het Amerikaanse rechtssysteem is een ex-steenrijke ex-beroemde ex-neger 'innocent until proven guilty'. Benieuwd wat (pdw) vindt.

Anoniem zei

Schitterend, vdk!
Marc

Anoniem zei

Update: Jacksons advocatenteam wil de bij de huiszoeking in beslag genomen spullen terug:onder meer een computer en erotisch en pornografischfotomateriaal. Ik beweer niet dat vrijgesproken worden ook betekent dat je niks mispeuterd heb - ik ben Leo Delcroix niet - maar als de Federal Unit for Computer Krime mijn bakje tegen het licht zou houden, zou er ook één en ander uit vallen dat niet erg koosjer lijkt. De zoekterm 'pdw' leidt in Google bijvoorbeeld ook naar 'personal defense weapons'. Dat soort dingen is erg vatbaar voor interpretatie. Ook daarom word ik niet euforisch als ik verneem dat Europol in een internationale actie zeven mensen in de doos heeft gedraaid die pedoporno op hun pc hadden. Ik vind kinderseks in àlle omstandigheden verkeerd, en nog niet zo'n beetje ook, en ook ik krijg bij de gedachte aan een strafmaat voor de dader vrij middeleeuwse reflexen. Hier is de 'maar': Alleen maar de eindgebruiker aanpakken met het onnozele argument 'we nemen de vraag weg, dan komt het aanbod er ook niet meer' is complete bollocks. Kindermisbruik zal niet ophouden als er geen beelden meer van over het net worden verspreid. Oké, de beschikbaarheid van het net heeft een perverse industrie doen ontstaan, een netwerk van ziekelijke hobbyisten die bij elkaar status en bevestiging vonden, maar het is een valse voorstelling van zaken om te doen alsof dat opgelost geraakt door een crackdown van het internet. Ik bedoel, er zijn ook nog gewone videocasettes, en wie weet zelfs informele videotheken waar je dvd's kunt huren, of postorderbedrijven...
Ik heb er dus een beetje moeite mee om die hele actie niet te zien als een promotiestunt voor Europol en tegelijk een doorzichtig manoeuvre om de internetgemeenschap aan controle te onderwerpen. Dat de in de media opgevoerde 'internetporno-experts', respectievelijk een leraar informatica zonder bijzondere kwalificaties, en een 'medewerker' van een schimmige vzw, er zelf uitzagen als respectievelijk een broer van Eddy Lipstick en een volle neef van Marcel Vervloesem, sterkte mijn vertrouwen niet echt. Misschien zie ik spoken. Misschien onderschat ik de rol van het net in de verwoestende praktijk van kindermisbruik. Misschien heiligen sommige doelen wel degelijk de middelen. Of misschien interpreteer ik de zaken verkeerd. Maar als in Nederland een officier van justitie ongestraft kinderporno op zijn pc kan downloaden omdat die er tegelijk met legale porno ongezien zou zijn opgeraakt, dan kan dat misschien - ik ken de technische details niet - ook gelden voor een van de zeven mensen die nu met veel bombarie als trofeeën van Europol zijn opgevoerd. Maar het lijkt er op dat de 'presumption of innocense' ook hier erg selectief gehanteerd wordt. Voor de rest: elke geneutraliseerde pedoseksueel is meegenomen.

Wat die Computer Crime Unit betreft: de ervaringen van Peter Terryn en de Jeugdbond voor Natuurstudie en Milieubescherming geven mij niet erg veel vertrouwen in dat clubje. Anders hadden ze al lang Frans Devaere in dienst genomen.