donderdag, juli 28, 2005

Extras


Vanavond op BBC2 de 2e aflevering van Ricky Gervais zijn nieuwe reeks 'Extras', ronduit uitstekende stuff, de beste tv-comedy die ik in tijden heb gezien. Mag ik iedereen wat dat betreft ook de dvd van Peter Kay z'n 'Phoenix Nights' aanbevelen? Wwwwonderful.

8 opmerkingen:

Neverbeendead Religion zei

Dat maakt dat zelfs pdw hier een extra van mezelf krijgt in my Metallica wherever i may roam aangezien ik hier vaarwel had gezegd.
Want momenteel zit ik in the roam bij brucewillis.com waar de man of King b (te checken bij de ask Bruce archive section)mij een startcomment heeft gegeven.
En aangezien pdw hier onlangs in een verdwenen post melding van enthousiasme in combinatie met zijn agenda had gemaakt sta ik nog wat on hold.

Maar toch in staat van enthousiast verder te gaan zoals in deze topic van mij daar.Ook nog steeds wonderful.

Anoniem zei

Heb het gisteren helaas moeten missen. Was niet thuis en iedereen die ik belde met het verzoek tot opnemen, bleek sinds de komst van de dvd niet meer te weten hoe de videorecorder werkte. Van je vrienden moet je het maar hebben. Ik heb wel een beetje gehuild, als ik eerlijk ben. De eerste aflevering was fantastisch. Met een boven zichzelf uitstijgende Ben Stiller.

Neverbeendead Religion zei

En dan nog een laatste extra.
Een tekstje waar pdw niet aan uit kan.

Als je in je hoofd ééns naar Freddie Mercury wil luisteren die perfekt Another hides the lust ipv Another bites the dust zingt,doe je dat gewoon zonder enig extern hulpmiddel want ook die informatie zit net zoals elke andere verschillende en bestaande informatie netjes in dat hoofdje opgeslagen.

Anoniem zei

Het was bij momenten opnieuw verschrikkelijk pijnlijk om te bekijken, een teken dat het goed zat. Maar om het beste tv-comedy te noemen, dat zal je me niet snel horen zeggen. Daarvoor vind ik Blackadder II nog altijd iets te briljant.

Anoniem zei

Als 'pijnlijk om te bekijken' een teken van tv-kwaliteit is, dan euh... enfin, met dat gegeven kun je vanalles doen. Knock yourself out.

Ik vond 'Curb your enthousiasm' van en met Larry David erg goed. David was producer of scenarist van de Seinfeld-sitcom en ook de kapstok waarop het personage George Costanza is gemaakt.
In 'Curb your enthousiasm' is hij zichzelf, of dat moeten we tenminste geloven: een sociale splinterbom die met niks dan goeie bedoelingen een spoor van gêne, woede en misverstanden door NY trekt. Iets té herkenbaar voor uw dienaar: ik heb nooit een aflevering kunnen uitzitten zonder even weg te zappen. Maar misschien is ook dat wel een criterium voor goeie tv.

Anoniem zei

Hey over Curb geen slecht woord ;-)

Curb is simpelweg het beste dat ik in jaren heb gezien: het is veel bitsiger en puurder dan Seinfeld, maar de humor heeft wel dezelfde roots: niemendalletjes worden splinterbommen, heerlijk.

Had de eerste extras gemist, de tweede aflevering was sterk, erg ingetogen wel, bijna berustend, moet nog beetje groeien denk ik. Maar zeker niet mis. Het beste ooit? No way, Curb overtreft het op gebied van ingenieus scenario,
authenticiteit én tragiek.

k.scisers zei

Speelt 'Curb Your Enthousiasm' zich niet af in L.A.? Daar draait het toch om dacht ik, de nuchtere New Yorker die zijn draai niet vindt in het fake Los Angeles en zo het ene misverstand na het andere veroorzaakt.

Anoniem zei

Klopt. 'Curb your enthusiasm' speelt zich af in Los Angeles. Ik weet niet hoe ik bij New York kwam.