zondag, februari 05, 2006

Cartoon-O-ramaVia www.zattevrienden.be op deze cartoon gestoten. Vat volgens mij alle bollocks rond de cartoonen controverse treffend samen. 'De Cartoonen Controverse' is overigens een prima titel voor het volgende Suske & Wiske album.

37 opmerkingen:

Neverbeendead Religion zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei

Nu wil het lukken dat ik vandaag die moslimsfundi's bezig heb zien modderen in hun betogend Brussel, nounou, bangelijke bende hoor.
Enkel kunst kan de wereld redden, inclusief cartoons, satirisch liefst.

Neverbeendead Religion zei

Marlon in de klas met klasgenoten die hem verbieden van een bepaald woord te zeggen. Anders krijgt hij een dosis vergif toegediend. En de derde keer een fatale dosis.
Bangelijke klas, inclusief vierde dosis, empirisch liefst.
Sample:Hey man nice shot (Filter)

Neverbeendead Religion zei

De moraal van het verhaal is dat als je wat wil spotten met de profeet mohammed, je dat best in stijl kan doen. Deze is immers ook een schepping van de almachtige nog nooit dood geweest zijnde waarvan vele volkeren hun eigen versie van hebben, die uiteindelijk nog steeds een almachtige nog nooit dood geweest zijnde samenvallende versie is.

En wat is de essentie van een almachtige nog nooit dood geweeest zijnde? De almachtigheid die de schuld impliceert van al het slechte dat toegelaten wordt op deze planeet. Een schuld die de almachtige in zijn totaliteit draagt totdat deze er een einde aan maakt. Wanneer de almachtigheid zijn almachtig talent toepast om zichzelf correct te bestraffen voor de periode waarin hij het slechte toelaat op principe van een oog om oog enzoverder.
De mensheid daarentegen, is op basis van die wetenschap die ook voortvloeit uit de intelligente evolutie (comment 24) medeplichtig omdat ze de wetenschap niet verder spreidt naar het onwetende slechte deel van de mensheid. Te lang wacht om die wetenschap te verspreiden, al was het maar omdat men in de realiteit onderweg is naar eeuwig vuur van almachtig en men dus belangrijkere zaken aan zijn hoofd heeft. Dat is een goed excuus moet wel gezegd.
Zo is dan ook de profeet nog steeds belachelijk omdat deze vooruitziendheid verkiest boven het be-eindigen van zijn medeplichtigheid met de almachtige nog nooit dood geweest zijnde.
En wat wil het doorzichtige toeval, ik ken hem en hij kan er af en toe wel eens mee lachen. Je kan het vergelijken met actiefilms die zich na de actie van een goede oneliner bedienen.

Anoniem zei

http://flypicture.com/bin/?id=rtrzm6/b Deze vat het voor mij mooi samen.
http://www.retecool.com/comments.php?id=13539_0_1_0_C Nederlanders hebben wel gevoel voor humor.
http://cherenkov-radiation.blogspot.com dit is al een stuk minder grappig.
Er was vandaag ook een 'spontane' en 'vreedzame' betoging in Brussel met slogans die niet minder beangstigend waren (de geciteerde adjectieven komen uit de Standaard, Vlaanderens minst linkse krant). Spontaan betekent dat de politie niet op de hoogte was gebracht. Vlaamse media worden beter en beter in eufemistische journalistiek. Stel je voor dat het rechtse kaalkopjes waren geweest, dan was het had het een onaangekondigde en fascistische betoging geheten ipv een spontane en vreedzame. Bemerk ook de discrepantie tussen de berichtgeving in de mainstream media en wat er werkelijk omgaat in de blogosfeer - behalve hier op politiekcorrect.be natuurlijk.
Marlon ik weet niet of satire de wereld kan redden maar als satirici hun vak niet meer durven te beoefenen (kijk maar in de comments van pdw's vorige post) wat moeten we dan? Tijd voor een nieuwe politieke wind, lijkt mij.
Go ahead pdw & minions, take your best shot, probeer me maar weer in diskrediet te brengen en noem me gerust een blokker, de kat is uit de zak nu. Collectieve godsdienstwaanzin begint epidemische vormen aan te nemen. Er zijn blijkbaar meer moslims die bereid zijn om te moorden of zichzelf op te blazen dan gematigde moslims die de gekte uit eigen gelederen aanklagen (op een enkele uitzondering na). De moslims hebben hun ware gelaat getoond en de gebruikelijke dooddoeners van de linkerzijde gaan niet meer op. Stop de troetelpolitiek want het blijkt niet te werken.

Neverbeendead Religion zei

Don't be a stranger zegt de westerse wereld in zijn vrijheid van meningsuiting ook al eens aan de islamitische wereld. En dan kan je die hun reactie raar vinden of niet.
En als je niet toegeeft aan verbod op satire, ben je al klaar om met je westen de oorlog op globale schaal aan te gaan met de islamitische wereld die zeer verspreid is over deze planeet. Dan kan je dat op het nieuws zien. De globale oorlog met de islam is vandaag van start gegaan. Maar eerst nog ééns naar platoon ,der untergang, the pianist en jarhead kijken natuurlijk. En nog eens naar mijn vorige stukken hier zoeken over het onraakbare westen dat het woord hoogmoed wel kent en ook weet dat het daar niet in zit, waarvan de top een plan aan het uitwerken is om hun hd videofootage tot de cherry on top te maken voor hun subterranean homekick news.

Anoniem zei

Wie ben ik? Gewoon een semi-toevallige passant van wat er zondag in manifesterend moslim-brussel plaatsvond: aanvankelijk vreedzaam en gemoedelijk, maar na de 'gebedswake' (jawel!) plots een horde opgedreven wild. Wat domme religie annex blinde volgzaamheid toch kan aanrichten, zie ook de kakreactie van het vaticaan: beschamend hé.

Anoniem zei

Wat het meest beschamende is, is de reactie van de VS. Ze veroordelen de cartoons om in een beter daglicht te staan bij de moslims.

Ze veroordelen dus diezelfde vrijheid die ze in Irak wouden introduceren en doordoor dus in oorlog moesten... ?!

Dit ligt er dubbel en dik op, sorry maar dit is smerig, laag en achterbaks.

Noorwegen trekt bijna altijd aan het zeil van de VS en nu laten de States haar vallen als een baksteen... ronduit smerig.

Neverbeendead Religion zei

En de oplettenden hadden natuurlijk ook gezien dat ik een oude profeet in mijn vorige post gemixt had.

Anoniem zei

www.lectrr.be zit er vandaag ook weer op qua cartoons. Er moet meer gelachen worden met religie.

Anoniem zei

@Richie Rich bij deze: [URL]http://www.filibustercartoons.com/comics/20060204.gif/[/URL]

Neverbeendead Religion zei

En subterranean homesick blues eindigt dan met The pump don’t work ’cause the vandals took the handles.

Is dat vanwege de hier al gekende foto of vanwege de amerikaanse strategie waarvan men elk subverhaal al goed kent om de olie zeer duur te maken zodat deze noodzakelijke brandstof hoge winsten maakt. Temeer omdat men al wist dat de alternatieven in ontwikkeling waren. Voor de alternatieven zitten we nu in midden jaren 90 waar men al publiceerde en demonstreerde over het komende internet ten opzichte van het heden.
In de tekst wat hoger lazen we Look out kid
It’s somethin’ you did
God knows when
But you’re doin’ it again
En dat is nog maar een strategisch amerikaans subverhaal van de subterranean homekick news.

Neverbeendead Religion zei

Ondertussen kan ik al een gekend tipje van de sluier heroplichten ivm het hoofdverhaal of da mainline.
I must be havin fun

Anoniem zei

@marlon vanco: als 2000 Vlaams Belang-aanhangers in een weiland in de Westhoek samenkomen op een perfect geregisseerd en met belastinggeld betaald treffen, wordt er gevochten.
Als 2500 moslims spontaan samenkomen in hartje Brussel, blijft het rustig.
Geef een VB'er een megafoon en hij begint te schelden. Geef 'm aan een moslima en ze kalmeert een woedende menigte. Sinéad O'Connor zei het al: fight the real enemy.
Ik ben zelf amateurcartoonist en weet hoe makkelijk je met een paar lijntjes mensen op de kast kunt krijgen (als je mij niet gelooft, vraag het maar eens aan Kama). De 'vrije meningsuiting' misbruiken als excuus om gratuit mensen te beledigen is hetzelfde als de godsdienst misbruiken als excuus voor terroristische aanslagen. Yllands Posten heeft met de cartoons precies dezelfde boodschap uitgedragen als wat de fundamentalistische baarden in het Midden-Oosten roepen: way to go en een flinke opsteker voor de moslims in Europa en elders die tegelijk hun identiteit proberen te behouden en zich in een maatschappij die hen zo langzamerhand voor àlles de zwarte piet toeschuift, proberen te handhaven. Dank je wel, Denemarken. Ik begin te begrijpen waarom het VB vond dat Vlaanderen het Deense integratiemodel als voorbeeld moest nemen.

Anoniem zei

Vraag is bij wie het probleem ligt: bij degene die gewoon een humoristische cartoon maakt, zoals die ook gemaakt worden over andere godsdiensten, of degenen die vinden dat ze ambassades moet afbranden en mensen doden omdat het hen aan een elementair gevoel voor humor en relativeringsvermogen ontbreekt.

Ik vind het schrijnend dat de amateurcartoonist hierboven vindt dat humor moet aan banden gelegd worden omdat moslims blijkbaar geen kaas gegeten hebben van humor en relativeringsvermogen. Een gelovige die een beetje standvastig is, laat zich volgens mij nochtans niet zo makkelijk op de kast jagen. Maar blijkbaar moeten we de intolerante humorloosheid van de moslimfundi's als maatstaf hanteren.

Het VB zal het graag horen. Ook daar is de drempel voor mensen die met hen lachen héél laag. Het is niet het enige dat ze met hun baardige vijanden gemeen hebben.

Anoniem zei

Beste panelleden,ik was er getuige van dat de "moslims" doodleuk hun gegeven woord braken (tov de ordediensten) na hun "gebedswake" in de centrale hall van het noordstation, hun betoging was verre van vreedzaam, de verzamelde pers heeft gewoon schrik om te schrijven hoe bangelijk het was, sorry, ik stond erbij en ik keek ernaar, voor de rest heb ik daar ook geen uitstaans mee, laat staan een (politieke) mening.

Anoniem zei

Nochtans heb ik geen ENKELE getuigenis van gewonden of schade gehoord, beste Marlon. Niet van politie, niet van de 'bange' pers en ook niet van jou. Zeggen tegen de ordediensten wat de volgende stap is, is het domste wat je bij een niet-toegestane manifestatie kunt doen. De jongens van Spaak en Tandrad waren ook niet zo gek, waarom zouden 'de moslims' dat dan moeten zijn? Punt is dat er geen incidenten waren. Dat het geen pretje is om tweeduizendvijfhonderd op hun ziel (en hun pik) getrapte mensen aan te zien en te horen, weet ik ook wel. Maar je boosheid kenbaar maken is en blijft een recht. Als ik me niet vergis valt het onder 'vrije meningsuiting'. Voor de rest hoop ik dat er meer mensen waren die er bij stonden, er naar keken en er iets van hebben opgestoken.
Ik steek ondertussen een dikke vinger op naar Yllands Posten en naar hun spiegelbeeld in het Middenoosten: de haatbaarden die moslims zo ver proberen te krijgen dat ze de voorschriften van hun geloof aan anderen opdringen. Voor hen hetzelfde als voor de mestkevers die hier ten lande de woede van de moslims voor eigen gewin willen misbruiken: ne welgemjinde fuck you.

Anoniem zei

De amateurcartoonist hierboven schrijft trouwens nergens dat 'humor aan banden moet worden gelegd' of dat moslims moeten worden ontzien. Het is erg makkelijk in debat gaan met iemand die je eerst woorden in de mond legt, maar ik ben niet op mijn achterhoofd gevallen en ken deze -oude- truc al, beste mede-anonymus. Wat deze amateurcartoonist wel vindt, is dat het misbruiken en perverteren van de persvrijheid om onder het mom van 'humor' of wat dan ook gratuit woede op te wekken of mensen in hun diepste wezen aan te vallen, even schadelijk zo niet schadelijker voor de vrije mening is, dan het onderdrukken ervan. Bij elke onderdrukking hoort immers een ondergrondse. Maar het alleenrecht van 'vrije mening' opeisen om telkens één en hetzelfde klokje te laten luiden, heeft niks meer met humor te maken, en alles met (politieke) propaganda. Dat is waar Yllands Posten zich voor heeft laten gebruiken, en dat is waar onder meer de Syrische overheid nu van profiteert. Kind van de rekening zijn de moslims daar én in het westen, die sinds 11 september 2001 toch al van alles de schuld in de muilen geschoven wordt. Ik geloof niet dat 'vrije meningsuiting' met dat doel voor ogen is bevochten.

Anoniem zei

@anonymous: "een niet-toegestane betoging", inderdaad, je zegt het zelf, normaal geldt er een procedure voor betogingen conform aan de wettelijkheid
in dit land
mbt mededelingen aan ordediensten: sorry, maar da's part of the game hoor, zelfs de dokwerkers in A'pen respecteren dat (met mijn respect voor die dokwerkers bij deze)
geen incidenten: een paar duizend euro schade aan oa het plantsoen van mooie hoofdstedelijke lanen bv, wild stenengegooi en vuurtje-stook dat (toevallig) niemand ernstig verwondde, zomaar voor the fun, het begin van erger misschien.

Neverbeendead Religion zei

Het conflict met de islam, marlon vanco spreekt al van erger worden, voor de fun of niet, in vergelijking met de berichtgeving vroeger over vietnam.
Daar veranderde de berichtgeving naar een conflict dat ge-escaleerd was.
Bij de zelfmoordterroristische organisatie is dat dan een half global atoombom die half global beantwoord wordt.
En geheel volgens plan voor the people behind the scenes diep onder de grond in hun zelfbedruipende beverly hills (we even do plastic surgery) waaruit op een bepaalde dag een nagekomen generatie terug naar het oppervlak kan gaan met de hd video footage van de bevolking die daar lang geleden zo radioactief werden gezet als de tekstkanonnen.
Daarom hebben de nog nooit dood geweest zijnde goden lang geleden een tekenfilmserie in hoofden gezet die ze daarna getekend hadden voor de geinteresseerden. Hokuto no Ken speelt zich na de nucleaire oorlog af op de bovengrond voor de sterksten van darwin en de gezegenden die op natuurlijke wijze muteren met hun omgeving. De 'verkeerde' datering geeft ook de typerende vroegere adaptatie aan. En dat is nog steeds mijn favoriete 'cartoon'. Check it out if you're gifted with adaptation through mutation.

Neverbeendead Religion zei

En wie zorgt vandaag voor het sampletje ivm da gifted unlimited with the original sin.
Mijn vriendin.

Anoniem zei

@marlon vanco: 'vuurtjestook dat toevallig niemand verwondde'? Als ik een vuur aansteek, beste Marlon, dan is dat zelden met de expliciete bedoeling om iemand te verwonden. En 'toevallig' of niet, meestal gebéurt dat ook niet. 'Het begin van erger'? Hoezo? De betoging is afgelopen en tenzij jij een abonnement hebt op de Standaard van volgende week, zijn dat soort profetieën complete bollocks. Ik vraag me af wie hier eigenlijk aan het stoken is. Verder alle respect voor je stukken en je mening, Marlon, maar je laten opjutten en meeslepen op basis van bewust gehanteerde dubbele standaarden en angst- en haatretoriek helpt niemand vooruit.
Ter herinnering: de islam is in Vlaanderen erkend sinds 1974. Dit was de eerste keer dat ze zich als geloofsgemeenschap uiten. Nee, de betoging was niet aangevraagd. Ja, er is schade aan plantsoenen (benieuwd of die ook met de manifestatie te maken heeft, want dat zie ik nergens in je stukje beweerd worden). Ooit gezien hoe de stad er bij ligt na een middagje City Parade? Niks dat de groendienst niet kan herstellen volgens mij, dus er is absoluut geen reden om te doen alsof de Derde Wereldoorlog is uitgebroken omdat er ergens een takje is afgekraakt. Al zal de Koran daar ook wel iets over te vertellen hebben, het moslimequivalent van 'Gij zult het geknakte riet niet breken' of zo. Maar ijlings terug naar de draad van mijn stuk: de islam is in Vlaanderen dus al langer erkend dan het VB bestaat. Toch is het telkens bij betogingen, aangevraagd of niet, en manifestaties van die laatsten dat er klappen vallen. Om doden bij betogingen in Vlaanderen tegen te komen, moeten we al terug naar de woelige jaren zestig: de boerenbetoging in Brussel (één dode en het hele Brusselse straatmeubilair gesloopt door een ingenieus systeem van door zware stalen kettingen verbonden landbouwtractoren) en de sluiting van de mijnen in Zwartberg (een demonstrant doodgeschoten door de rijkswacht). Dus vergeef me dat ik niet bibberend onder mijn bed kruip bij de mededeling dat een paar duizend mensen het 'verboden op het gras te lopen' bordje op een Brussels plantsoen hebben genegeerd.

In het Nederlandse duidingsprogramma 'Netwerk' was vandaag de Deense imam te horen, die de cartoons uit Yllands Posten naar zijn geloofsgenoten in het Midden-Oosten stuurde en zo een wereldwijde rel aanwakkerde. Zijn excuus zal sommigen bekend in de oren klinken: hij wilde, naar eigen zeggen, 'de dialoog aangaan' en vond dit de enige manier omdat er 'anders niet naar hem geluisterd' werd. In de straatinterviews die het gesprek met hem inleidden, was inderdaad één rabiaat racistische Deen te horen - een rosse trol die het niet echt met zichzelf getroffen had, al leek hij zelf overtuigd van het tegendeel - , maar verder liep de Deense gemeenschap duidelijk op eieren. Moslims zowel als niet-moslims, vermeld ik er even voor de duidelijkheid bij. Ik heb geen idee van wat Yllands Posten eigenlijk met die cartoons wou bewijzen, maar de redactie en de imam hebben het handjevol fundamentalisten dat wereldwijd de snelst groeiende godsdienst in hun greep probeert te krijgen, een flinke dienst bewezen. 'Terrorisme' betekent immers het bereiken van je doel door het verspreiden van angst. Angst vreet de ziel op, wist Fassbinder al. Maar de islam, en de gemeenschap van moslims wereldwijd, zijn hier niet meer dan een instrument. Een instrument dat weliswaar zelf kan kiezen, maar dat het, als het zowel van de marginale imams in het Oosten als van de 'vrije pers' in het Westen dezelfde boodschap ingepompt krijgt dat 'islam=terrorisme', niet gemakkelijk gemaakt wordt.
De islam kent geen kerkelijke hiërarchie. De titel 'imam' betekent niet meer of minder dan 'voorganger in het gebed' en iedereen die een beetje swingend kan voorlezen, kan het worden. In het seculiere Denemarken moet het voor zo'n mensen moeilijk te verkroppen zijn, dat moslims langzaam maar zeker 'verwesteren' en dat de status van de imam dus ook vervliegt. En wie geen nomenklatuur heeft om op terug te vallen, moet zich wel vastklampen aan brulkikkerij en populisme. Wis het beeld van Jean-Marie Dedecker van voor uw geestesoog, en redeneer nog even met mij mee: dat - status en het verlangen hem te bereiken of de vrees hem te verliezen - is volgens mij de reden waarom onze Deense meteorietenvriend de cartoons uit Yllands Posten, aangevuld met nog wat extra's uit zijn eigen mailbox, naar zijn geloofsgenoten in het middenoosten stuurde: hij ziet de secularisering immers - terecht - als een bedreiging van zijn positie. En zoals de islam sinds 11 september 2001 onder vuur ligt, is het niet erg moeilijk om die secularisering, samen met de Deense bezetting van Irak, de strenge regels waaraan Arabische migranten in Denemarken onderworpen zijn en het Westerse dédain voor de islam waar de rosse trol van daarnet een exponent van is, hapklaar te verpakken als: "They hate us for what we are". Ook dat moet een beetje westerling bekend in de oren klinken.

Neverbeendead Religion zei

There's sompin rotting in da state a denmark zei onze to be and not to be answering writer al lang geleden.
Zo kan ik de sampletjes nog wat vervolledigen.
Original sin van hutch van inxs.
En Kurtsky laat zijn professional widow-(tori amos) courtney nog even aan het woord:
When they get what they want they never want it again (Violet-Hole).

Neverbeendead Religion zei

Aan de nieuwe cartoon hangt dan nog een oud verhaaltje vast.
Het levend bewustzijn in de levende massa die samengeperst wordt tot een massa zonder lege ruimtes in, perst het levende bewustzijn mee samen in een massa waar zich niets kan afspelen. Dan de samengedrukte massa in stukjes verdelen die terug op hun originele plaats gezet worden, geeft de realiteit van het levende bewustzijn dat zich in het niets afspeelt, niets is.
Elke gewaarwording speelt zich dan af in het niets zoals bv het horen. Bij live contact met andere mensen vindt men dat mirakel vrij normaal maar wanneer men met een niets praat aan de andere kant vd wereld vindt men dat een zeer indrukwekkend mirakel. Onterecht maar op deze planeet wordt het wel 'verder gezegd'.

Anoniem zei

@anonymous: okee, ik ben over mijn eerste emotie en over-reactie heen, ik stond daar zondag ook maar een beetje willens nillens bij, maar mijn ergernis over het gebroken 'gegeven' woord blijft: voor de gebedswake alles peis en vree, daarna plots en bruusk optrekkend in een wilde betoging, ook 'brave' en passieve moslimomstaanders keken verbijsterd (lees: spuwend) toe...
btw, ik ben a-politiek en a-religieus, maar niet geheel apathisch, hiermee treed ik uit het debat, dank voor de leerrijke feedback.

asskicker zei

Ik vind het eerlijk gezegd nogal griezelig dat sommigen, zowel in de debatten op deze blog als in de media, een deel van de verantwoordelijkheid voor de onlusten leggen bij de cartoonist. Opgelet, dit gebeurt subtiel. Er wordt gesproken over "slechte smaak", "onvoorzichtigheid", "wat proberen ze er precies mee te bereiken?".

Nooit wordt het recht van de cartoonist om cartoons te maken, zijn vrije meningsuiting dus, direct aangevallen. Maar toch, "hij had voorzichtiger kunnen zijn". You know?

Het democratisch gehalte van een maatschappij valt af te leiden van de mate waarin burgers vrij zijn om humor te gebruiken. De eerste koppen die rollen als een dictator aan de macht komt, zijn die van de humoristen. Het tragische van dit geval is dat we niet met een interne dictator te maken hebben die manu militari zijn wil afdwingt. We laten onze vrijheid van meningsuiting vrijwillig in een hoekje drummen, we doen aan zelfcensuur (zie de getuigenissen van kamagurka) net zoals we zelf steeds meer andere burgerrechten vrijwillig gaan inperken.

Waarom? Uit angst. Pure angst voor geweld. En alle andere verklaringen die worden gegeven voor de vrijwillige muilkorving, "goede smaak", "respect", whatever... zijn slap gelul, autosuggestie, rechtvaardigingen achteraf die we gebruiken om onszelf in slaap te wiegen zodat we de bittere pil niet smaken die smelt op onze tong.

Sommige dingen zijn de moeite waard om geweld of bomaanslagen te trotseren. En een vrije beleving van humor staat naar mijn gevoel bovenaan de lijst.

Anoniem zei

Verdomd weinig tijd nu, en ik zou vdk (grotendeels) willen steunen. Ik hou het (voorlopig) hierbij: mijn mailbox wordt ook wel eens bestookt met grappen over islamieten. Als ik ook maar 1 zweem van extreem-rechts ruik, dan vraag ik mijn correspondent of hij wel doorheeft wat hiervan de bedoeling is. Die rommel doorsturen, dat doe ik nooit.

Nu ja, de Denen zijn nu niet bepaald gekend voor hun gastvrijheid ten opzichte van vreemden. Het is intussen al een jaar of 15 geleden dat ik in Denemarken geweest ben, en ik herinner me levendig de white power-slogans en de swastika's op de muren.

Nu wil ik niet het (recente) moslimgeweld goedkeuren, noch het gebrek aan zelfrelativering. Alleen helpt het wel wat om de zaken wat breder te bekijken...

(Hierbij mijn excuses om de zaak niet uitvoeriger uit te spitten)

Anoniem zei

Enkele opmerkingen.
1. Heeft er iemand zin ervoor te pleiten om godslastering en het overtreden van het islamitisch beeldverbod in de Belgische strafwet op te nemen? Ik hoop van niet. Dus blijven we zitten met een persvrijheid die uitingen toelaat waarvan sommige mensen vinden dat ze flauw, smakeloos, provocerend, krenkend, schofferend zijn. En daar gaan we mee om zoals we dat altijd hebben gedaan, als we ons gekwetst voelen: op sommige van die uitingen riposteren we, eveneens in de media; met andere stappen we naar de rechter, die misschien vindt dat ze aanzetten tot moord of tot haat; sommige vinden we misschien wel smakeloos en provocerend, maar toch tot nadenken stemmen, en de overgrote meerderheid negeren we, zoals we bv. ook de door de AEL verspreide cartoon van Hitler en Anne Frank negeren. Je zou de moslims wat meer onverschilligheid toewensen. Hadden hun imams die Deense cartoons niet in het nieuws gehouden, dan was iedereen ze al lang vergeten.
2. Het is makkelijk in te zien dat de gewraakte cartoon van Mohammed met een bom in zijn tulband geen uitspraak is over de islam, maar over het terroristische gebruik dat nu eenmaal van de islam wordt gemaakt, onder meer om zelfmoordacties te vergoelijken en aan te moedigen. Het resultaat is een cartoon die overdrijft en veralgemeent, maar dat doen cartoons nu eenmaal altijd: een cartoon is geen objectief jotnalistiek genre.

Anoniem zei

Naar verluidt heeft de Deense iman die met de gewraakte cartoons door het Midden-Oosten is getrokken om het vuurtje op te stoken, er nog wat extra cartoons laten bijmaken (onder andere eentje waarin de Profeet met een varkenskop was getooid) om er zeker van te zijn dat het op te stoken vuurtje daadwerkelijk zou oplaaien. Dat lijkt mij een dusdanig overijverige daad om in Allah's gevlei te komen dat het wel een enkeltje hel moet opleveren.

Verder vond ik de AEL-prentjes van een dusdanige treurige domheid dat ik enkel mijn hoofd kon schudden. Voor de vorm heb ik nog even op een nazivlag gestampt, maar echt van harte ging het niet.

Neverbeendead Religion zei

Na al dit geniale schrijven is het weer tijd voor een snel demomixje called a retrospective filled with samples from da 90ties
De nieuwkomers moeten maar letten op dat doorzichtige verwijzen naar kopenhagen omdat je dat niet zomaar aan toeval met de actualiteit mag wijten.

Neverbeendead Religion zei

En de weetjes voor de willeweetjes from the 9ties.
laatste regels & intro
beginregels
midden + chorus
god dammit
Dan nine ties in da nineties, not in da nilties.

Neverbeendead Religion zei

Ondertussen laat nirvana singer kurtsky even de mannen van satchel aan het woord ivm met zijn eindvoorval, verdergaand op die volledige tekst van laatste regels & intro uit de vorige comment. Want in mr. brown van satchel wordt er ook in mijn plaats gezongen.
Dat gaat over degene met de meeste angst zijn. Het ergste is het eeuwige vuur van een nog nooit dood geweest zijnde (je tegenpool van iets dat niet kan) met almachtige slechte agenda. Bestaat die of niet? Zou kunnen. 2 categorien, de dapperen die in verklarende logica over zo'n mogelijkheid praten en schrijven en de meest angstigen die niet durven te praten en schrijven over iets dat zou kunnen bestaan omdat het de zaak alleen maar erger maakt wanneer men praat en schrijft over zoiets dat zou kunnen bestaan.
Men zal mij daar dan ook nooit over horen grappen of mij daar op betrappen.

Neverbeendead Religion zei

De lyrics zijn zeer moeilijk te vinden op het net. Daarom heb ik ze ééns gescand along with some other satchel language from the satchel partnership

Neverbeendead Religion zei

In case you're curious is de zin die je dan tenslotte kan zoeken met de webbrowser op de satchel partnership pagina en daarom mag de intro hier niet ontbreken natuurlijk.

Neverbeendead Religion zei

En hoe onbeleefd zou ik zijn als ik de nog nooit dood geweest zijnde met almachtige slechte agenda ééns niet samplede in een snel demomixje.

Neverbeendead Religion zei

En zo ga ik ééns volledig naar grind luisteren in 360° surround stereo from da 9ties cuz i'll be kickin in da grass

Neverbeendead Religion zei

En zo kan men dan al ééns op mij toestappen in de naam van de nog nooit dood geweest zijnde met almachtige slechte agenda omdat dat het enige is waarmee men mij kan bespotten of raken, al dan wel of niet met een cartoon, en dan doet men dat niet terwijl ik in my see-through show ze wel allemaal zal ontmoeten at da pearly gates.