zondag, oktober 01, 2006

0110

5 opmerkingen:

Neverbeendead Religion zei

Helmut lotti-Laat ons van vandaag op morgen van de intoleranten verdraagzamen maken zoals we en passant van tom lanoye een hetero gaan maken.
Op onze vreedzame en onfeilbare manier waarnaar jullie al niet meer hoeven te raden.
Daarna zullen we dan feit 1 laten staan maar feit 2 niet zodat tom terug is zoals we hem het best kennen.
En dan ga ik jullie nu eerst met een nieuwe crooner van mezelf verwennen.
Eigenlijk ben ik geen crooner maar een crewnerd.
Jullie zijn nu allemaal benieuwd naar de betekenis van crewnerd.
Een crewnerd is iemand die crooners zingt maar eigenlijk niet tot de groep van crooners behoort vanwege een gebrek aan swingende persoonlijkheid en standvastig karakter omdat de roots nog altijd onlosmakelijk verbonden zijn met what happens in croonerland stays in croonerland.
Maar maak u geen zorgen want ge gaat zien dat ik er away mee zal getten zodat ik nu nog eerst even ga voorstellen aan de band.

Anoniem zei

wanneer is het eens afgelopen met het cartoon-klooooooooonen? na aartsvader Kama - Gummbah, weer een nieuwe -tot nu toe niet grappige- klooooooooon. Hou toch op, ik doe niet mee. Schaam u.

Anoniem zei

Cartoontekenen is spotgemakkelijk. Goeie cartoons maken is aartsmoeilijk. Nozzman zit inhoudelijk in het absurdistische gebied waarin ook Kama en Gummbah graag komen grazen, de absurdistische steppe die dertig jaar geleden door de kudde wildebeesten van Monty Python voor de televisie in kaart is gebracht, maar al veel ouder is. Enfin, een hoop hoogdravend gedaas waarmee ik maar wil zeggen: ik vind Normans cartoons niet onaardig. Inhoudelijk ruikt-ie naar Kama en Gummbah, de vorm kon hij bij bijna-naamgenoot Nozzman gehaald hebben, maar geef die mens wat tijd en ruimte en ik wed dat die invloeden zullen opgaan in een geheel eigen signatuur. Of zoiets (klinkt wel chique he, 'een geheel eigen signatuur'?). Soit. (pdw) krijgt hierbij, geheel op mijn eigen initiatief, de groeten van Jo Van Damme vanop 0110 Gent. Waarmee ik de binnenkort op Canvas uitgezonden nieuwe reeksen van 'De Rechtvaardige Rechters' absoluut niet wil pluggen.

Opinieman zei

Er lijkt geen eind te komen aan de creativiteit van Kama over allerlei (actuele) thema's. Weinig van zijn cartoons vind ik niet goed.
Deze hoort voor mij alweer bij de "goeie".

Opinieman zei

Oops, niet gezien dat het om een imitator van Kama ging. Dit is dan wel een goeie imitatie, maar toch: een eigen stijl ontwikkelen en vasthouden is zovéél origineler!