dinsdag, maart 27, 2007

A brief history of disbelief (part 1)

Uitstekende BBC4 documentaire (duurt ongeveer een uur), die men op alle scholen te lande zou moeten laten zien.Online Videos by Veoh.com

11 opmerkingen:

bigstickle zei

allemaal goe en wel,

sterke argumenten, 100% nagel op de kop.

Juist spijtig dat de inhoud en taalniveau van zo een niveau is dat slechts alleen de "intelligentere" mensen er iets aan hebben, maar de meesten onder hen hadden al lang door dat religie een middel is tot macht.

Misschien moeten ze die documentaire eens op nieuw maken, met Gerty Kristoffels die het presenteert en op een niveau dat garandeerd dat zelfs Sam Gooris kan meevolgen, dan pas gaat ge de juiste mensen bereiken.

bigstickle zei

tis trouwens garandeert

tis druk opt werk, khad nie veel tijd om na te lezen :-)

Karl zei

Nr 2 en 3 zijn te vinden op de site
http://www.veoh.com/search.html?search=disbelief&numResults=20&action=search&fromSearchForm=fromSearchForm

Anoniem zei

Het was te verwachten dat de gelovigen een keihard argument zouden hebben om evolutie te ontkrachten. Meer bepaald, het niet ontstaan van nieuw leven in een pot pindakaas is hun sluitende bewijs dat evolutie niet gebeurt: http://www.glumbert.com/media/peanutbutter

Neverbeendead Religion zei

Een documentaire van pdw waarin wat talk over censuur zit.
En censuur vind je dan ook overal.
Via den dEUS via heb ik vernomen dat het pdw zelf was die canvas een subscription heeft aangepraat.

Anoniem zei

Boeiende reportage, maar zoals sarjarunkkaaja zei: het jonge volkje kan geen uur stilzitten bij dergelijk taalgebruik.

Persoonlijk vind ik het ook wat log op gang komen. Het begon me pas echt te pakken tijdens de tweede helft.

Tijdens het bekijken van een reportage, valt me soms op dat het christendom een flinke veeg uit de pan krijgt. Op zo'n moment pleeg ik van geluk te spreken dat we met het christendom opgezadeld zaten tout court, en niet met een andere, meer primitieve godsdienst die (misschien gelukkig) geen kans heeft gehad om zich in de makke breinen van onze samenleving te nestelen. Zoals in de reportage gezegd werd: in sommige primitieve culturen was het makkelijker om een ongelovige te zijn omdat het geloof niet echt een instituut was met een eigen infrastructuur en zo verder. Toch vind ik dat geen argument om die paganistische religie als menselijker te zien dan het christendom; eenvoudigweg omdat ik die niet ken en daar niet kan over oordelen. Persoonlijk ben ik zelfs te vinden voor het GRONDIDEE dat achter de figuur van Christus schuilt, niet wat de Kerk en hun mannetjes in de politiek er van gemaakt hebben, of er van maken. Daarvoor hoef je niet in de lauwe kak te geloven dat in de bijbel gekribbeld staat.

Het is natuurlijk een heel fatalistische stellingname, maar we kunnen onmogelijk in de tijd reizen en de fouten van de mensheid rechtzetten op het gebied van geloof.

KDW: een keihard tegenargument voor gelovigen: Hilbrand Nawijn, het rechtse varkentje van de Nederlandse politiek dat in zichzelf een zangtalent vermoedt.

Anoniem zei

VB heeft vandaag een familietreffen gehad in Bobbejaanland. Nu weet ik niet hoe ze in die kringen een familiedag noemen maar ik vermoed "Ons kamp". Veel ballonetjes gezien op tv, gas is nooit ver weg als het VB samenkomt.
Op de rollercoaster zat Frank weer, toevallig uiteraard, erg dicht tegen Marie-rose. Toch wel raar dat we op zo'n momenten zijn eigen vrouw nooit zien, of haar eigen man. Maar het was toch al fijn om ze in zo'n vaart bergaf te zien gaan. Frank was stil, FIlip lachte breed, maar Gerolf amuseerde zich in stilte blijkbaar het best.

Wordt ongetwijfeld vervolgd

Neverbeendead Religion zei

In het kamp van de atheisten mag je tenminste nog gokken met de mirakels.
Daar mag je constant je gokje wagen op de racers naar de verwording van het eeuwige niets met de levenden de eersten en alle andere dingen die niet niets zijn de laatsten.

In het kamp van de gelovigen moet je meer gedisciplineerd omgaan met de mirakels.
Daar mag je constant death in vegas spelen voor de laatsten.

Anoniem zei

Vandaag weer in de media: straffe Filippino's die zichzelf laten kruisigen. Eén van die kerels doet dat al voor de 17e keer, wat maakt dat Jesus al bij al toch maar een loser was...

Maar goed, je mag toch wel stellen dat die Filippino's nogal wat geluk hebben dat Jezus geen molensteen aan zijn nek gebonden kreeg. Of opgehangen werd. Of dat ze toen de guillotine nog niet uitgevonden hadden.

Overigens, in één van bovenvermelde gevallen hadden we in onze katholieke scholen allicht een aan een touwtje bengelende Jezus boven het bord gehad. Had ook gekund: een Jezus wiens afgehakte hoofd in een mandje rolt. Met een sleuteltje in zijn kont, zo kon je hem opwinden. Dat opwindsysteem kon ook koekoeksklokgewijs uit een stel kloten-aan-kettingen bestaan, dat ware ook lollig geweest.

Ik weet het, ik weet het, dit soort ongein zou ik niet over Mohammed moeten vertellen...

Anoniem zei

Nog snel dit: Jezus op een elektrische stoel, dat zou ook nog lollig kunnen wezen. Met een batterijtje erin en wat stikstof, zodat er stoom uit z’n oren komt en het wat knettert rond de ledematen…

Anoniem zei

Een fenomenaal papier vervaardigen ten aanzien van dieet
is zeker zeker niet simpel doch het moet gezegd worden dat het jou heel goed is gelukt, proficiat!
Also see my webpage > Lisa de Groot