zondag, mei 13, 2007

De charlatan Uri Geller

De charlatan Uri Geller houdt nog steeds mensen voor de gek met zijn gezwam over ‘energy’, ‘power’ en bovennatuurlijke krachten. In dit filmpje van een Israëlische show gebruikt hij zogeheten paranormale krachten om een scheepskompas te verstoren. Yeah right.
Kijk goed naar wat hij met zijn handen/duim doet tussen ongeveer 1m18 en 1m24. Zou dat een magneetje kunnen zijn misschien? Geen wonder dat Geller dit filmpje van YouTube probeert te verwijderen.
Geller, zoals hij altijd doet, blijft volhouden dat hij geen goochelaar is maar wel degelijk bovennatuurlijke krachten heeft. Zelfs nadat de hele wereld - en niet voor de eerste keer - getuige is van zijn charlatannerie. Het duurde dan ook niet lang of hij kwam terug in dezelfde show om zijn gelijk te halen. Alleen, deze keer zat de magneet niet aan zijn duim maar aan zijn bril. Jazeker, plots is Geller bijziend en draagt hij een bril. En plots – vergelijk maar met de vorige video – is het nodig om met zijn hoofd héél dicht bij het kompas te komen om de ‘paranormale krachten’ hun werk te laten doen...

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Goochelen is het uitbuiten van 's mens stomheid. Deze keer was de goochelaar zelf te rond om dit tot een goed einde te brengen. Het wordt inderdaad écht zielig als hij probeert vol te houden dat hij een een X-man is.

Tom zei

Uri Geller, tja...
Maar een goeie goochelaar zorgt ervoor dat je toch minstens een keer zegt; "Oedoededoediedanou?"
Zoals deze vriendelijke Japanner:
http://www.youtube.com/watch?v=IzJckMU2gnE
en
http://www.youtube.com/watch?v=_AdT2N2BOSM

Tom

Anoniem zei

Altijd makkelijk om iemand af te kraken, of weg te zetten als 'charlatan'. Maar ook super kortzichtig en heel erg dom. Want de interessante feiten m.b.t. Uri Geller, daar ben je zeker niet van op de hoogte, he?
Hij heeft voordat hij zo beroemd werd zich laten testen op het S.R.I. (Stanford Research Institue). Meerdere experimenten heeft hij positief afgerond. Zou die goochelaar James Randi ook eens moeten doen met zijn grote bek.

Zie hier voor de S.R.I. resultaten: http://www.youtube.com/results?search_query=uri+geller+S.R.I.
In 4 delen te vinden. Natuurlijk staat er nog meer bij zoals ook de aflevering van Jensen m.b.t. de tekeningen.

Anoniem zei

Uri Geller - a bibliography

www.zem.demon.co.uk

Articles & opinion & about Uri Geller
both pro & con.

Anoniem zei

ik weet niets van uri geller, maar ik weet wel van james randy dat hij de publiciteit zoekt door het afkraken van andere mensen. ik heb hem meerdere ook hele goeie en betrouwbare mediums zien afkraken die zo overduidelijk bewijs gaven, met slappe praat als goeie mensen kennis terwijl ze met juiste namen kwam over overleden familie en een heel gedetaillerde omschrijving etc etc. hoe ver wil je gaan. die magneet is wel dom maar dat wil niet zeggen dat alles nietks is geweest zoals zijn onderzoeken eerder in zijn leven. hij is ook maar een mens. als een doktor een fout maakt wat ze regelmatig doen en recht praten met medische termen zit ook niet de hele wereld daar boven op dat hij geen doktor is.

Anoniem zei

Uri geller geeft te veel straling via televisies, en dat is slecht voor de gezondheid en zelfs kankerverwekkend.
http://uri-geller-straling.webs.com

Anoniem zei

Over stom en zielig gesproken.. Hoe makkelijk is het om zoals de meerderheid te veronderstellen dat Uri met een magneetje in zijn hand te werk is gegaan. Ik heb het stukje 5x bezien en met geen mogelijkheid kan ik ontdekken dat hij een magneet oid gebruikt.

Uri is getest door de CIA en de FBI
Hij heeft testen gedaan vanuit een soort "blackbox" waar absoluut geen elektromagnetische velden doorheen komen, en vanuit die box heeft hij de gedachten van proefpersonen met succes gelezen...

Tot op heden heeft niemand kunnen aantonen door duidelijk bewijs dat wat hij doet een goocheltrucje is.

Hoewel het afkraken en belachelijk maken van mensen wel de makkelijkste weg is, getuigt het van weinig intelligentie. Er valt nog veel te ontdekken..