vrijdag, april 18, 2008

Wouter Beke is een tjeverig watje

Gisteren werd ik gebeld door De Zevende Dag: of ik in debat wilde gaan met CD&V'er Wouter Beke over het zogeheten 'ethisch réveil' dat in tjevenkringen opgang maakt en naar aanleiding van mijn column 'Blote Tetten' in De Standaard. (zie hieronder).
Vandaag telefoon gekregen van de redactie met de mededeling: 'Wouter Beke stelt zijn veto...hij wil niet komen als jij aan het debat deelneemt'.
De huisdokter, die mij een inspuiting tegen het lachen heeft moeten geven, is net de deur uit.
Hij heeft evenveel ruggengraat als een regenworm, onze Wouter.

15 opmerkingen:

Vitalski zei

als dat waar gebeurd is, is dat heel erg... als een politicus op een debat niet wil opdagen gewoon om een bepaald iemand en zijn gedachtegoed te ontlopen, dan is dat de zuivere ondergang van democratie...
met als voordeel dat punk dan weer toekomst heeft...
voor jong cd&v is dit allemaal dramatisch...

Anoniem zei

Eerst vond ik het nog grappig, de christelijke preutsheid die hier en daar kwam kijken. Maar thans wordt het pijnlijk duidelijk wat het ware gelaat van de CD&V is. Naast de zaken die je opsomt kwamen onze tsjevenvrienden recent nogmaals in het nieuws, en wel omdat de campagne van Kathleen Van Brempt tegen discriminatie van holebi's volgens hen hiv-besmettingen en seksuele losbandigheid zou aanmoedigen. Waar stopt deze retour naar de middeleeuwen?

Anoniem zei

"And now for something completely different"

Naar aanleiding van 20jLabadoux sprokkel ik voorbeschouwingen voor de volksmuzieksite www.folkroddels.be. Ik probeerde de Skyblasters te bereiken via hun boekingskantoor maar kreeg geen reactie. Mocht u zich geroepen voelen om wat info te verschaffen voor een editoriale bijdrage zou u zich in goed gezelschap bevinden.(oa Miller, vriend van Buadee ging u voor) Ter inspiratie heb ik ook een vragenlijst voorzien,

Vriendelijke groeten,
Piet Loose, redacteur Folkroddels,
piet.loose@gmail.com

S10 zei

... Waar stopt deze retour naar de middeleeuwen? ...

Wanneer die 800 000 geestesgestoorden die op de oppertjeef, een man met 1 programmapunt: "wie gelooft die mensen nog"... ) eindelijk hun verstand terugvinden of een waardig einde krijgen. Daarnaast moet er natuurlijk ook nog een oplossing gevonden worden voor de rest van de hersendoden die zich "midden de mensen" moesten begeven om op de onderlingen van leterminator te stemmen.

Ah well... er is een geweldige quote die dit perfect kadert: Democracy is a system ensuring that the people are governed no better than they deserve. [George Bernard Shaw]

De gemiddelde vlaming is een dom stuk kuddevee en als je daartegen wil argumenteren moet je eerst je TV aanzetten, prime time, vlaamse zender naar keuze. Point made!

(gelukkig zijn er nog anderen :-) )

Anoniem zei

Misschien vond hij uw column wel gewoon te futiel om er zijn zondagvoormiddag aan op te offeren? (maar deze mogelijkheid was allicht nog niet bij u opgekomen...)

Anoniem zei

Ben niet zo'n TV kijker des zondags 's morgens: is (pdw) of Beke dan op de 7de dag te zien geweest?

Anyway: 't is al een poosje duidelijk dat de CVP terug is van weggeweest.

Patrick zei

aan Anoniem:
inderdaad, dat zal het zijn. Een column die interessant genoeg is voor de Standaard en De Zevende Dag is wellicht te futiel voor de grote denker Wouter Beke.

Anoniem zei

Om ook eens over wat anders te beginnen: Machester gaat naar finale van de Champions League. De tegenstander zal Liverpool of Chelsea zijn (moet nog uitgevochten worden).

Wat iedere voetballiefhebber weet: de finale wordt sowieso in Moskou gespeeld.

Beste (pdw), jouw Jan Lul zal dus met het vliegtuig naar Moskou reizen om daar een finale tussen twee Britse voetbalploegen te zien!

Anoniem zei

Aaah, iets dat op TV of in de krant komt is per definitie niet futiel? Uiteraard...
Mag ik even glimlachen?

Patrick zei

Natuurlijk! Glimlach u vooral bewusteloos! In tegenstelling tot de nieuwe tjeven voel ik me niet geroepen om iemand wat dan ook te verbieden.

Patrick zei

Natuurlijk! Glimlach u vooral bewusteloos! In tegenstelling tot de nieuwe tjeven voel ik me niet geroepen om iemand wat dan ook te verbieden.

Anoniem zei

@ s10: terzake valt best mee in primetime. Ben ik nu, net zoals u wellicht, een 'andere'?

marchand.de.lettres zei

Wouter Beke is een gevaarlijk man. Net omwille van het ontbreken van de ruggengraat wellicht. Laten we niet vergeten dat hij 'De Mythe van het vrije ik' heeft geschreven en dat Beke in het boek, via voorwoord en nawoord, of zo je wil, voorhoede en achterhoede, omgeven wordt door Vandeurzen, toenmalig voorzitter van de CD&V en door Leterme, toenmalig Minister President van de Vlaamse Regering. Het is Vandeurzen die daar Beke als de nieuwe CD&V-ideoloog voorstelt, mét de nieuwe partijideologie in onze handen. Honderdtachtg bladzijden partijboek en gelijk honderdtachtig jaar terug in het verleden. Beke schreeuwt daarin zo hard dat hij geen conservatief meer is dat we hem nog bijna gaan geloven ook. Dewinter was de perfecte schoonzoon voor wie van pitbulls houdt, Beke is de perfecte schoonzoon voor de overspelige pastoor.
Al heb ik de macht niet om mijn stem tot bij hem te krijgen, ik doe het hier toch:
(ahum, ahum)
"Geachte Heer Beke, ik vernam dat u weigerde deel te nemen aan een debat met pdw omdat u hem te futiel vond. Mijnheer Beke. Was het niet Jezus die met de tollenaars ging onderhandelen? Was het niet onze lieve heer die naar de melaatsen toe ging om ze te genezen? Was het niet Jezus van Nazareth die met de Petrus constant in de clinch lag en met hem moest debatteren over zus en zo? Waarom loopt u dan weg? Waarom komt u het pdw niet in zijn smoel zeggen dat hij futiel is, of beter, dat wat hij schrijft, futiel is? U zegt niet dat u geen tijd hebt of dat pdw stinkt of slecht ruikt, u zegt dat u niet met hem in debat wilt treden. Waarom komt u dat niet recht in zijn gezicht zeggen? Of is dit voldoende debat misschien, zeggen dat u niet in debat wilt treden met iemand? Maar ik kwam niet om u de les te spellen, mijnheer Beke, ik kom u uitnodigen tot een debat. Onder vier ogen als u wilt. Laten we afspreken in Borgerhout, in het Werkhuys, in de Zegelstraat, bij een koffie en/of een pint. De bazin zwijgt als vermoord over uw aanwezigheid en Filip Heylen, die het dan toch plots in zijn hoofd heeft gehaald, ondersteunt die fantastische plek. Wat alleen maar slecht kan aflopen natuurlijk.
Ik weet het, mijnheer Beke, u hebt veel werk en dit zijn vele vragen en zoals ik zei, mijn stem reikt niet zo ver, maar toch. Ik kan pdw niet hier op zijn honger laten zitten en mezelf nog minder op de mijne. U slaat de bal volledig mis in uw partijboek en nog meer in het ontkennen van pdw en wat hij u te vragen heeft en/of te zeggen. En jammer, maar helaas, u bent de uitdaging waard. Zo, ik laat het aan u over om mij een dag en een uur te laten welgevallen en ik kijk reeds reikhalzend uit naar een antwoord.
Met vriendelijke groeten,
Manu Vanhaverbeke
Borgerhout
PS: Wilt u ondertussen ook eens vragen aan collega Schouppe waarom hij perse die rijscholen weer meer wilt laten rijden voor de lessen ‘rijden op de baan’ en de vaders en moeders die die taak graag op hun namen, al was dat motief veelal niet meer dan van financiële aard, aan de kant zetten? Ik dacht dat ik in uw boek las dat het gezin de hoeksteen blijft van onze samenleving. Waarom moet dan een levensles, zoals rijden op de weg, uit hand genomen worden van dat gezin? Oeps, weer een vraag.
PS2: Kijk, het overkomt me ook, mijnheer Beke. Ik spreek u persoonlijk aan en meteen kan ik al veel milder worden. U bent natuurlijk geen gevaarlijk man pur sang. Neen, ik ben alleen overtuigd dat we niet de goeie weg opgaan als we uw en die van de huidige CD&V blijven volgen. En daarover zou ik graag, en wellicht pdw nog beter, graag met u in debat gaan.
Genegen,
M.V.”

Anoniem zei

Schitterend stukje, pdw.

marchand.de.lettres zei

:-)
tx