vrijdag, februari 13, 2009

WT voor de week van 9 februari

De crisis heeft nu ook Disneyland Parijs bereikt: de inkomsten zijn naar verluidt met maar liefst 28% gedaald. Het is bezoekers bovendien opgevallen dat in de dagelijkse sterrenparade sinds kort ook Sneeuwwitje en de Zeven Deurwaarders passeren.

In Kentucky werd een renpaard, dat door het ijs van een vijver was gezakt en een uur lang tot aan de nek in het ijskoude water had gestaan, van een wisse dood gered. Het ros, een hengst, kreeg nadien ook nog eens af te rekenen met spottend gehinnik van de andere paarden in de stal, waarbij menige hoef naar zijn verschrompeld pietje wees.

De ‘Snuggie’, een televisiedekentje met mouwen, is momenteel het best verkopende Valentijnsgeschenk in de States. Kennelijk zegt niets ‘ik zie u graag’ als een halfgebreide trui. Het blijft wachten op het hoofdkussen dat ook als hoed kan worden gedragen.

De Amerikaanse fundamentalistische Passion For Christ beweging biedt via haar website – p4cm.com – een reeks t-shirts aan waarmee de leden een niet mis te begrijpen statement over zichzelf kunnen maken. Bestsellers zijn t-shirts met opschriften als ‘ex-homosexual’ en ‘ex-atheist’. Het nieuwste model is ‘ex-masturbator’. Kom binnen, Wet van Poe!*

Mensen Wier Seksleven Nog Triestiger Is Dan Dat Van U: de 51-jarige George Bartusek Jr. werd in Florida gearresteerd op de parking van een kruidenierszaak, wegens wat het politierapport omschrijft als ‘wansmakelijke handelingen met een pop’. En in Canada is men op zoek naar de man die met zijn golden retriever aan scholen gaat staan en meisjes probeert te lokken door via een megafoon ‘Meisjes! Kom en aai mijn hond!’ te roepen.

De vrouw uit Californië die een achtling heeft gebaard was al moeder van zes kinderen en had een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaan. Huh? Iemand die al zes kinderen heeft een vruchtbaarheidsbehandeling geven is zoals een laxeermiddel toedienen aan iemand die zo-even dun in zijn broek heeft gescheten.

In Zuid-Korea is een publiek debat losgebarsten nu een firma beweert dat ze een nieuwe en spotgoedkope manier hebben ontwikkeld om honden te klonen. Thema van het debat: ‘genetisch gemanipuleerd voedsel, ja of nee?’

Een Australiër werd na een vlucht vanuit het Midden-Oosten door de douane gefouilleerd waarbij twee levende duiven in ’s mans ondergoed werden aangetroffen. De man zou ermee weg gekomen zijn, ware het niet dat het gevogelte in zijn pantalon plots begon te roekoeën, wat begrijpelijkerwijs de aandacht van de douaniers trok. Toen ik dit las moest ik meteen denken: ‘Roekoeënde testikels’, zou dàt geen aardige titel voor een dichtbundel zijn?

* Wet van Poe: ‘Het is onmogelijk om feilloos onderscheid te maken tussen echt fundamentalisme en een parodie daarop’

1 opmerking:

Anoniem zei

Als niemand anders het doet, doe ik het maar...

Schrijf niet "Passion For Christ beweging" (op zijn Engels) maar "Passion For Christbeweging". Mag ook: "Passion For Christ-beweging".