maandag, oktober 18, 2004

Hugo & Aimé

Dit weekend heb ik nog een keer naar de Nederlandse site gesurfd, waar je die onthoofdingsvideo's helemaal tot het eind kunt bekijken. Ik doe dat regelmatig want geef toe, op sommige dagen lijkt de Vlaamse televisie ofwel op de Evangelische Omroep, ofwel op een promotievideo voor de bouwsector. Nu ben ik daar dit weekend op een wel heel gruwelijk filmpje gestoten: Hugo Camps zat op zijn knieën, gehuld in een oranje overall en geblinddoekt, terwijl achter hem VRT-baas Aimé Van Hecke stond, met in zijn broeksriem, trekkensklaar, een opgerold pamflet met daarop de gevreesde normen en waarden van TV1. Ik moet eerlijk bekennen: ik heb het filmpje niet helemaal durven uitkijken. De gruwel!
Waar heeft collega Hugo Camps dit trieste lot aan te danken? Wel, Camps heeft in een van zijn columns Aimé Van Hecke omschreven als 'de grootste kermisbaas die er ooit op de vrt heeft rondgelopen' en dat komt hem nu op een banvloek te staan. Camps mag niet meer meedoen aan de verkiezing van de Grootste Belg die binnenkort van start gaat en zal voorlopig niet meer in VRT-programma's te zien zijn. Een beetje ironisch, als men weet dat broeder Hugo zich in de bewuste column precies druk had gemaakt over het feit dat Johan Musseeuw na zijn schorsing wél nog als commentator op de vrt te horen was.
Ik ben de heilige normen en waarden van TV1 nog eens gaan opsnorren - op de negende verdieping van de VRT kun je de stenen tafelen waarin ze gebeiteld staan bezoeken - en het zijn er tien: respectvol, authentiek, betrouwbaar, toegankelijk, herkenbaar, open, optimistisch, hartelijk, nuttig en verfrissend. Het zal u ook opgevallen zijn dat 'kritiekbestendig' en 'vergevingsgezind' er niet tussen staan, net zo min trouwens als 'vernieuwend', 'hedendaags' of 'origineel', maar hierop ingaan zou ons - en vooral mij - te ver leiden. Ik ben niet gek. Als ik zie wat Hugo Camps nu overkomt zou het mij immers wel eens tot aan de uitgang van de VRT kunnen leiden, ongetwijfeld begeleid door een hartelijke en betrouwbare suppoost, die mij respectvol de open uitgangspoort zal wijzen.
Maar ik moet er toch minstens op wijzen dat de zin 'Aimé Van Hecke is de grootste kermisbaas die er ooit op de vrt heeft rondgelopen' wél een van de toegankelijkste zinnen is die broeder Hugo in lange tijd heeft opgeschreven. Wat voor de mensen die hem haast dagelijks lezen zoals ik heel verfrissend was. Misschien moest daar rekening mee worden gehouden bij het bepalen van de strafmaat, Aimé! (pdw)

Hugo, eergisteren....

10 opmerkingen:

Neverbeendead Religion zei

Ik doe dat regelmatig want geef toe, op sommige dagen lijkt de Vlaamse televisie ofwel op de Evangelische Omroep, ofwel op een promotievideo voor de bouwsector.

Een stukje pdw van vandaag.

En dus nog ééns een internetfilmpje voor pdw.
Een nieuw op
http://users.pandora.be/crowdserver1/Pictures%2040.html

Daar zal hij ook wel hetzelfde over schrijven als over de Vlaamse Televisie.Men kent pdw.

Neverbeendead Religion zei

Trouwens,met de vlaamse televisie moet men niet bang zijn om zijn baan te verliezen.Dat is zo misplaatst.Alsof het leven stopt bij de vrt.
Ik moet van een zekere nog nooit dood geweest zijnde duivel daar blijven werken om niet in het eeuwige vuur te belanden.No way out a da vrt says pdw.
Anyway,hier een oud vrt filmpje onder het motto
respectvol, authentiek, betrouwbaar, toegankelijk, herkenbaar, open, optimistisch, hartelijk, nuttig en verfrissend.
Let wel,u weze gewaarschuwd,het filmpje staat gerangschikt onder 18+
http://users.pandora.be/crowdserver1/Het%20nieuws.html

Anoniem zei

Behalve Hugo Camps en Johan Musseeuw is ook Herwig Van Hove door zes uit de kluiten gewassen 'suppoosten' met oortjes en een stierennek naar de outskirts van het VRT-domein geëscorteerd.
De VRT lijkt aan een zuivering bezig die we niet meer gezien hebben sinds de eeneierkoppige tweeling Mike en Guido met behulp van traangas en vechthonden uit de VTM-regiekamer werden gedreven.

Het ziet er dus naar uit dat het Blok tegen de gemeenteraadsverkiezingen zal kunnen opkomen met een lijst die uitsluitend uit niet meer helemaal goeie BV's bestaat.

Media-BV's bedoel ik dan, want door het reclamecircus van de Vlaamse fascistische partij is zowat elke mandataris een BV - waarmee ik naar roem en erkenning dorstende, door Idool 2004 bij het grof vuil gezette net-niet-goed-genoege Vlaamse volkstalenten niet op ideeën wil brengen.

Over het Blok gesproken, religion:

Weegt het feit dat een post van jou over waterwinning in woestijngebieden niet van het forum van het Blankenbergs Blok wordt gegooid, voor jou echt zwaarder door dan de dingen die Geneeskunde voor de Derde Wereld en 11.11.11 ter plaatse doén?

Waarmee is de bevolking van een Afrikaans droog land meer geholpen? Een post van een prentje op een Blankenbergs Vlaams Blok-forum, of een functionerende waterpomp in het dorp, geplaatst door vrijwilligers met geld van Vlaamse NGO's en van "de andere kant"?

Ken je het Blokstandpunt over ontwikkelingssamenwerking? Ken je hun acties "Armoede bestaat ook bij ons" (met spandoek en megafoon 11.11.11-acties verstoren) en "z11-z11-z11" (steun vergaren voor oostfronters, oud SS-ers en collaborateurs)?

Neverbeendead Religion zei

11-11-11 is in het jaar 10.000 nog bezig omdat ze niets aan de totaliteit doen zoals alle andere ontwikkelingsinstellingen die denken dat dat een familiebedrijf is dat van generatie op generatie op generatie kan verdergaan.Dat daarbij ook altijd een deel sterft is niet van tel,ze zijn in adaptie immers perfect bezig en de totale goeden op deze planeet.En het blok is slecht en blijft slecht maar ze hebben toch ééns iets laten staan dat het totale einde inhoudt of iets aan de totaliteit doet.Waarom?Omdat het er stond en omdat ze daar later niet attent op worden gemaakt.Maar nog wel bang van de oplossing op een planeet zoals deze natuurlijk.Dat leidt weer naar adaptatie en je adaptatie met de totaliteit van deze planeet.De soundtrack daarvan vind je op het black album van Metallica.De single noemt Wherever i may roam.

Anoniem zei

Nou. Wat een helder en duidelijk, ter zake doend en ondubbelzinnig antwoord. Dat belooft voor je eigen blog.

De fataliteit van de ultieme adaptatie door goed en kwaad in de kosmos door de chaos van het uiteindelijke essentiele wezen van de Brusselse buitenring is een héél boeiend onderwerp hoor, daar niet van.

Maar als je je eigen prentje op een Blokforum zwaarder vindt wegen dan de activiteiten van NGO's (of 'de vreemdelingenlobby' zoals Dewinter dat noemt) ter plaatse, dan heb je je kop zo diep in je reet zitten, dat je hoofdhaar waarschijnlijk je strot kriebelt.

Anoniem zei

En wàt voor Endlösing heeft het Blok ook weer in gedachten volgens u? Toch niet diegene waar hun idool Staf Declerck zo voor te vinden was? Ja, nee, wat 11.11.11 doet is natuurlijk maar een schijntje, in vergelijking met het bijzonder effectieve bruine gebral van Dewinter en de zijnen. De problemen die het Blok dààr al mee heeft opgelost!

Vooral het prangende probleem van de tewerkstelling en inkomensverzekering van een kluit asociale, ongetalenteerde en agressieve nitwits. Dat is, behalve een polarisatie van de samenleving en een vervuiling van het debat en de publieke opinie, de enige verwezenlijking van 25 jaar Blok.

Inderdaad, daar kan 11.11.11 niet tegen op, laat staan Geneeskunde voor de Derde Wereld of AZG. Wat stellen die paar duizend hongerbuikjes minder nu voor tegenover de garantie van een zorgeloos leven voor de clans Verreycken, Vandeneynde, Creyelman en Dillen, dank zij de fantastische luchtspiegeling van een blank, rechts, in ganzepas van en naar het werk waggelend Vlaanderen?

Maar goed, als het op een plaat van Metallica staat, dan moét het wel juist zijn.

Neverbeendead Religion zei

Wel,ga jij maar naar de stervenden van de honger om te zeggen dat hun komende dood meer waarde heeft bij de verdergaande suboplossing dan bij de hoofdoplossing.Zeg hen dat je dat kan beamen tesamen met diegenen die gered worden via de suboplossing.

Neverbeendead Religion zei

En dan nu geen kritiek meer omdat ik zogezegd een fan van het vlaams blok zou zijn.Ik had al vermeld dat dit een slechte partij is en later dat dit een slechte partij zou blijven.Men verkwist zoveel tijd door verkeerde kritiek te geven.Mijn hobby is niet fan zijn van een groep die ook de geschiedenis in gaat door een ongelijkheid in het leven op te lossen met een ongelijkheid die op zijn beurt weer ééns in oorlog resulteert.Dat zou mij wederom te grote angsten en pijnen kosten.In de tussentijden kan ik dat dan een ritual de lo habitual noemen.Een oude Jane's addiction album titel.Want muziekteksten zijn niet altijd dom zoals men wel ééns in de intellectuele wereld beweert.Neem bv. bij de muziek van Riders on the storm van The doors ook de tekst om te doen alsof je die ééns hoort hier in het pre dutroux tijdperk.Iemand als pdw zul je dat niet lichtzinnig zien nemen.Ook omdat hij een familiemens is.Ook omdat hij weet dat het nummer wederom in zelfde staat hier geschikt is voor het pre the next tijdperk.Misschien weet hij zelfs dat The Young Gods een vervolg op dat nummer gemaakt hebben met hun Summer eyes uit hun T.v. sky album.Daar vind je de tekst nog niet van op het net in tegenstelling tot het vorige nummer.Je vind alleen nog maar dat het bestaat.
http://www.lyricsfreak.com/d/doors,-the/42656.html

Anoniem zei

Hugo Camps oogst alleen maar wat hij gezaaid heeft. Hij kan niet schrijven en verbergt dat achter het gebruik van een paar in het woordenboek opgezochte moeilijke woorden (die dan nog vaak in een verkeerde zin geplaatst worden) en het vervallen in ellenlange scheldtirades. Is het u nog niet opgevallen dat de andere columnist van De Morgen, Bernard Dewulf, nooit of zelden namen vermeldt in zijn bijdrages. Dewulf kan schrijven en heeft geen populistische truken nodig om iets te fabriceren! Laat Camps rentenieren ergens in Friesland en hou hem alsjeblief levenslang van het scherm weg. Meer kan je een incestueuze schlemiel niet toewensen. Heeft u hem?

Anoniem zei

Gesurfd ??? en wat met het kofschip (of was het fokschaap) ?