zondag, november 28, 2004

Lijst

De maand is bijna om en dus is het weer tijd voor de lijst met mensen en dingen die de afgelopen weken op mijn zenuwen hebben gewerkt.
Het eerste verschijnsel dat met harde hand en liefst ook base ball knuppels een halt moet worden toegeroepen is: interviews met spelers na een voetbalwedstrijd. Totaal overbodig. De meeste voetballers hebben volstrekt niets te vertellen – het terugkoppen van uitgetrapte ballen eist na een paar seizoenen duidelijk zijn tol – het is puur tijdverlies en het werkt bovendien op de zenuwen van iedereen die de wedstrijd zo-even heeft gezien.
De interviewers met dienst weten dat zelf ook en stellen meestal zelfs niet eens een vraag meer maar ze offreren een stelling, zoals: ‘2-0 verloren, het was geen gemakkelijke wedstrijd’. Waarop zo’n kwiet met reclame op zijn hemdsboorden en nog nadampend van de hete douche uitvoerig begint te zwammen: ‘Tja...we speelden de bal nochtans goed rond, zeker in de eerste helft hadden we het overwicht op het middenveld... maar we konden te weinig kansen creeëren, de afwerking was er ook niet vandaag....
Jajajàààà.... dat hebben we daarnet twee keer 45 minuten lang gezien, Pélé. Het siert u dat u het nog een keer wil samenvatten voor de slechtzienden onder ons, maar gelieve nu uw door Adidas gesponsorde reet onmiddellijk uit beeld te laten verdwijnen tenzij u alsnog iets interessants te vertellen hebt. Eén keer, één keertje maar wil ik zo’n derderangse spits iets horen zeggen als: ‘ 2-0, akkoord, maar dat komt omdat we gisteren met de hele ploeg zwaar op de lappen zijn geweest, goed gelachen trouwens! Vooral toen we onze keeper met vier in bedwang hielden terwijl iemand zijn schaamhaar met een roestige Ladyshave uit 1980 te lijf ging.’
Dat is interessant, dat is duiding, hier hebben we wél iets aan.

Een tweede fenomeen waarop sadistische lijfstraffen met gebruikmaking van gloeiende poken horen te staan is de rage van de naaktkalenders. Sportclubs, postzegelclubs, breiverenigingen, tegenwoordig laten ze allemaal hun leden naakt poseren voor een kalender die dan wordt verkocht voor het goede doel of om de clubkas te spijzen. Ik heb er thuis één van vrouwenvoetbalclub FC Borussia Kemzeke. Miss November is zo lelijk dat ik haar voor het raam heb gehangen, het houdt de Getuigen van Jehova en de deurwaarders weg.
Uw bloot gat laten zien voor geld is een discipline die normaal enkel mag worden beoefend door mensen die a) niets anders kunnen dan hun bloot gat laten zien en b) een min of meer fraai gevormd gat hebben om te laten zien. Als u zich niet in bovenstaande beschrijving herkent, hou uw derrière dan aub bedekt. Als we van alle sex appeal ontdane, amateuristische en gènante naaktfoto’s willen zien, dan kopen we wel de Eva Pauwels kalender.

Een derde soort mensen die met confituur moesten worden ingesmeerd en op een termietenheuvel vastgebonden zijn al die Vlaamse moslims en immams die in de pers te pas en te onpas komen klagen dat ze zich ‘onbegrepen voelen’. Hey Mohammed, wordt wakker en ruik de muntthee. Iederéén voelt zich miskend, onbegrepen, verontwaardigd en over het hoofd gesprongen. Neem een ticket en ga in de rij staan. Dit is tenslotte Vlaanderen. Klagen, zeuren en zagen zit in onze aard gebakken. Het betekent gewoon dat u volledig geïntegreerd bent. Die kan het Belang in zijn zak steken, moet u maar denken. En o ja: wat dat begrip losweken betreft zou het zeker helpen als u wat meer als mens onder de mensen sprak en niet altijd vanuit het standpunt van uw godsdienst. Kijk eens op uw naaktkalender en u zal zien: we leven in 2004, de Verlichting viert straks zijn 200-en zoveelste verjaardag.

Een vierde en laatste verschijnsel waarbij ik denk: de verantwoordelijken moesten met botte breekmessen worden bewerkt en bloedend in het maanlicht worden achtergelaten zijn de Vlaams Belang-advertenties in de VUM-kranten. Vanmorgen werd mijn ontbijt voor het eerst verknoeid door zo’n foto-advertentie in de zondagskrant van Het Nieuwsblad, inclusief uit te knippen bon om lid te worden van de partij.
Ik herhaal: als ik amateuristische, van alle sex appeal ontdane en gènante foto’s van niet al te snuggere medemensen wil zien grijp ik wel naar de Eva Pauwels kalender. (pdw)

16 opmerkingen:

Neverbeendead Religion zei

Ik lees hier precies een nieuwe flower power beweging.Daar kunnen we ook weer een tijd mee verder.Ze is van stijl wel compleet verschillend en noemt zichzelf ondertussen slimmer maar van kracht gaat ze weer niet verder dan die don't make war boodschap (still very powerfull).Die kennen we ondertussen ook al van de televisie en van onder de mensen.Gesponsord of niet.En wat Godsdienst betreft.Als op dat vlak de meerderheid van de wereldgemeenschap in axioma gegoten heeft dat ze nog in de tijd leven dat vaststaat dat de aarde plat is,mag je het proces altijd wat versnellen.

Neverbeendead Religion zei

En dan ondertussen nog een extract van mijn eigen been there done that onder 'de mensen'.
Been there done that

Neverbeendead Religion zei

En dan nog dat naakt.Tegenover een aangekleed gezicht kan zoiets als een naakt gezicht staan.Als men het wil zien tenmiste.Neverbeendead spies like us.
I see the spies in your eyes
And yet i love you just the same
Whatever you say
Still we stay lovers

Een volledig gevuld standbeeld (zonder een lege ruimte erin,hoe klein ook)van een jong lichaam en datzelfde maar dan on the road of verslijten.Beide een blok met niets in dat kan bewegen (of varierend leven).Hoeveel lege ruimten (of niets) moet men in beide plaatsen om tot de echte levende versie te komen?M.a.w. hoeveel niets aan huidig niets toevoegen om tot de echte levende versie te komen?

Neverbeendead Religion zei

Wat moeten we trouwens onder 200 jaar verlichting verstaan?Onder andere dat zoiets als een waarheid niet neergeschreven mag worden.Neem bv. seriemoordenaars.Ze reduceren je tot niets.Voor hun fatale slag kan je hen nog vragen als laatste wens dat ze Ik ben niets nu op je graf laten zetten.Gevolgd door Het niets dat dit alleen nog maar kan zijn en het dus ook al altijd geweest moest zijn ware het niet dat het dus een magier was die mij hier tot niets heeft gereduceerd.Een seriemoordenaar is een magier.Waar mag je die waarheid nog lezen in de media der leugen onder naam van De verlichting of aangeleerd krijgen in de school van waarheid?.En waarom mag men daar al niet meer een waarheid of realiteit lezen?

Neverbeendead Religion zei

Een seriemoordenaar is een magier.Ook in de media.Waarom mag men daar die waarheid of realiteit niet neerschrijven?Omdat deze waarheid of realiteit iets is waar men volledig aan tenonder gaat?Laat ons niet overdrijven.Dat staat ons niet,men ziet dat dat ons niet staat.Het is maar een interessant educatief gegeven.Maar waarom blijft nog steeds de vraag.Deze komen we binnenkort ook van de media zelf te weten want hier nog ééns een link die connected is.Connected komt van Hierboven en Hierboven heeft dat al een tijdje in de groep the stereo mc's gestoken.Connected ook met mijn vorige extract.

Soon

Neverbeendead Religion zei

En dan nu de bekende sponsor joke.De voetballer draagt een t-shirt met reclame voor de Minuteman bommen.De journalist vraagt hoe hij aan dat contract gekomen is.De voetballer antwoordt dat defensie geen geld meer nodig heeft.De top van defensie gaat de bommen strategisch launchen om een zo groot deel van de wereld radioactief te maken waarin de overlevenden verder moeten gaan want hun triosphere (niet biosphere) diep onder de grond is af en zal weldra door hen betreden kunnen worden om daar in de meest eigentijdse luxe verder te leven tot hun natuurlijke dood en nog verder als het moet.Maar het moet niet.Ze zijn er nog wel niet uit of ze die bommen als cherry on the pie gaan gebruiken voor de wereldoorlog omdat ze een deal hebben met the other side.In die wereldoorlog-die ze momenteel in elkaar aan het zetten zijn door de wereld te laten verrechtsen omdat ze de rijk-arm tegenstelling die vanuit het gewettigd kapitalisme ontstaat langs alle kanten aan het opdrijven zijn-zal de verliezer met de bommen beginnen omdat die dat dan als een beter scenario beschouwt dan continu verder te leven als verliezer van de winnaar.Always a gas at parties antwoordde de journalist in verband met de verschijning en talk van de voetballer.

Old joke

Neverbeendead Religion zei

En ondertussen vroeg mijn collega me wanneer we pdw's list van Steven Spielberg op dvd kunnen verwachten.Ik antwoordde hem dat dat nog even wachten zal zijn aangezien Steven zijn minority report nog niet heeft opgesteld.

Neverbeendead Religion zei

En wat leerden we daaruit.Dat men mag schrijven wat men wil maar let wel een beetje op de stijl.
Mijn collega is namelijk de nog nooit dood geweest zijnde duivel in tegenstelling van eigen definitie.Met vraag of die even waar is als onmogelijkheid als jezelf.Niet gezegd dat het zo is maar het kan of men houdt er rekening mee zoals bij het blindelings met oordoppen de straat oversteken.Het is niet gezegd dat er een auto aankomt,maar het kan.En mijn collega heeft de wereldbevolking ook nog steeds als zijn poppetjes ter beschikking zodat hij ze allemaal kan doen zeggen en doen wat hij wil zodat je er daarna zelf kennis van krijgt via correct ingezet geheugen.Dat noemt een deviltakeover of dt.Maak nooit een dt fout maar houd er wel rekening mee en zoals dus gezegd:Let op uw stijl.

Paul Rigolle zei

Aanvullend (en voor mijn part vijfde) verschijnsel: Er zijn er waarvan het schijnt dat het ze schemert voor de ogen en waarvan men niet alleen fluistert maar vrijwel zeker is dat ze elk reactiedinges waar ook ter wereld voor ze nooit dood zullen zijn geweest 'ns moeten hebben uitgeprobeerd. Vertellend, pulkend en blazend uit het dikke en nooit uitgeputte boek van het lullige ik. Probleem is dat ze, eenmaal begonnen, niet weten waar ze ooit nog 'ns op moeten houden. Al is het zeer de vraag of ze ooit wel zijn begonnen... En dat zelfs dat niet geheel en al zeker is, daar hoeft niet aan... Enzoverder. Enzovoort.

Neverbeendead Religion zei

Het hoeft in ieder geval niet altijd lullig te zijn.In het constant verder afwisselend van levend naar dood gaan of van stof tot leven tot stof tot leven...(de idioten geloven enkel in van stof tot leven tot stof waarbij het beginproduct gelijk is aan het eindproduct en dan zogezegd niet terug opnieuw kan beginnen) was ik ééns een joodse vrouw die verkracht en vergast was en dat was niet lullig.Daar hoeft men niet aan te...Enzovoort enzovoort.Zo heben we allemaal onze verhalen van ervaring voor de toekomst.

Neverbeendead Religion zei

En dan ter illustratie nog ééns vermelding van de superidiote fans van superidioten monthy python.Always look on the bright side of life bevat die tekst You come from nothing and you're going back to nothing What have you lost?Nothing.Niet inzien dat eindproduct constant verder fungeert als beginproduct omdat ze dezelfde zijn op dit planeetje is nog niet ééns een weetje.En weet u wat het ergste is?Wanneer u deze simpele materie begrijpt schijnt u ook te weten dat men deze planeet niet beter kan maken daarmee alhoewel u dat met die wetenschap wel zou willen wanneer u ze zelf zo goed begrijpt.Let wel,dan zit u nog wel niet op mijn niveau van intellect daar ik die wetenschap niet nodig heb.Het heeft nog steeds iets met dualiteit en Kritiek?Ik heb die wereldschuld al perfect gedaan van hier al eerder vermeld te maken.

Anoniem zei

Even off-topic:
Liggen er al concertdata en -plaatsen vast voor de Skyblasters? Ik hoop dat het niet zoiets als de 'Old farts' wordt. Want hoe hoog ik Bea -rrrrrrr- Vandermaat ook heb zitten, Peter Slabbynck kan de vaderlandse rock alleen nog een dienst bewijzen door de rest van zijn leven het podium en de media in het algemeen te mijden. Ik bedoel, als ik een kruising tussen Rafkevandeparanoiacs, een iets te bezopen Didi de Paris en Peter 'zie ginds brandt de McDonalds' Terryn wil zien, dan, euh, nou, dan verdien ik een nekschot.
Zo. Nu ga ik, als u het niet erg vindt, nog eens snoeihard AC/DC hun 'Big balls' opzetten terwijl ik naar de video van 'Royalty Deluxe: Kroonprins Filip' kijk.

Anoniem zei

Even off-topic:
Liggen er al concertdata en -plaatsen vast voor de Skyblasters? Ik hoop dat het niet zoiets als de 'Old farts' wordt. Want hoe hoog ik Bea -rrrrrrr- Vandermaat ook heb zitten, Peter Slabbynck kan de vaderlandse rock alleen nog een dienst bewijzen door de rest van zijn leven het podium en de media in het algemeen te mijden. Ik bedoel, als ik een kruising tussen Rafkevandeparanoiacs, een iets te bezopen Didi de Paris en Peter 'zie ginds brandt de McDonalds' Terryn wil zien, dan, euh, nou, dan verdien ik een nekschot.
Zo. Nu ga ik, als u het niet erg vindt, nog eens snoeihard AC/DC hun 'Big balls' opzetten terwijl ik naar de video van 'Royalty Deluxe: Kroonprins Filip' kijk.

Anoniem zei

Er is dus blijkbaar nog niets veranderd sinds Monty Pythons voetbalinterview sketch. "I hit the ball first time and there it was in the back of the net."

Czuhc

Neverbeendead Religion zei

Peops like riddles mostly end up da back a the internet.
Anyway,een woord als snoeihard is meer dan bekoorlijk.
Want er was ook instant inspiratie.Maar die liet lang op zich wachten.Een instant reactie bevat meestal weinig wijsheid en daarom heb ik iets op mijn log vanuit de wel zeer oude doos neergeschreven.

Snoeihard

Patrick zei

Skyblasters-data worden in het voorjaar bekendgemaakt. Binnenkort trekken we voor een week de studio in, het resultaat daarvan zal ook in het voorjaar - hopelijk - in de radio zitten.