maandag, december 06, 2004

Dissident

Het gebeurt zelden dat de polderwalrus die wij allemaal kennen als Jean-Marie De Decker en ik het over iets eens zijn. Maar nu is het zover. Net als Jean-Marie vind ik dat Hugo 'is dat een sik of probeert u een fret in te slikken?' Coveliers een beetje moet dimmen.
Het dient gezegd: VLD-senator Hugo Coveliers heeft ballen aan zijn lijf. We hebben het hier over testikels als pompoenen zo groot, het kan haast niet anders of hij heeft een balzakvergroting laten uitvoeren om zijn enorme joekels te kunnen blijven accomoderen. Hugo Coveliers vindt namelijk dat hij op basis van het resultaat van de VLD-voorzittersverkiezingen recht heeft op politiek eerherstel. Terwijl hij niet eens aan die voorzitterverkiezingen heeft meegedaan.
Hugo vindt zelfs dat men hem opnieuw fractieleider in de Senaat moet maken. En dat allemaal op basis van een verkiezingsuitslag waarin zijn naam even vaak wordt vernoemd als die van mij. Zo kan ik het ook.
Ik vind, op basis van het resultaat van de VLD-voorzittersverkiezingen, dat ik recht heb op de geit van Yves Leterme, reeds geslacht uiteraard. Maar dat is niet alles.
Ik vind, rekening houdend met de voetbaluitslagen in tweede klasse, dat ik nu het recht heb om persoonlijk Filip Dewinter een derde tepel aan te naaien, in het midden van zijn voorhoofd, met een roestige naald.. Ik ben overigens bereid dat in de Wellnesskliniek te doen. Ik vind tenslotte ook dat ik, gelet op het weerbericht van vorige vrijdag, recht heb op de troon van Albanië én op een blow job van Goedele Liekens.
Voilà. Zo simpel is het om een zogeheten 'politieke dissident' te zijn.


6 opmerkingen:

Huug zei

Sinds Karel De Grote er hem weg wil is 'Coco' nu de witte neger geworden van de VLD. (Met sikje.)

T zei

Coveliers: Franz von Papen wannabee. Hij staat klaar om deze Weimar-republiek over te leveren aan Ph(
hitler)ilip ... Gesundheit! ... Dewinter. Spijtig genoeg zonder mandaat. Bijna iedereen die beroepshalve ooit met von Papen te maken had was het over de mens eens: reactionair, dom en arrogant. En ik heb nog nooit met Coveliers te maken gehad. Ik zie von Papen.

Anoniem zei

Laat ik, voor de gein, eens contrair doen. Dat brengt leven in de brouwerij en zoiets is, in een tijd waarin we met zijn allen om de haverklap head first tegen de grenzen van de vrije meningsuiting aanhengsten als een niet zo snuggere bankrover tegen een glazen deur, altijd meegenomen.

Hugo Coveliers is 'gedefenestreerd' - wat een mooi woord voor "uit het raam gesmeten" - als fractieleider, omdat hij in de senaat het standpunt van zijn partij verdedigde. Als fractieleider van de senaat was Coov dus van vanalles lid - meer commissies dan hij op zijn worstenvingertjes kan tellen, een rechtse denktank hier, een lobbygroepje voor privatisering van de openbare veiligheid daar, én ook nog het politiesyndicaat en hengelaarsgilde de Sikkeneurige Scheldevisser - maar niét van de federale regering. Verbeter mij als ik abuis ben, maar het was volgens mij dus niet zo gek dat de VLD-fractieleider in de senaat aan het wetsvoorstel voor migrantenstemrecht ei zo na letterlijk zijn dikke reet stond te vegen. Zijn toenmalig poulain Jean-Marie Dedecker deed trouwens niet veel beter. Het verschil is, dat Hugo - die nu zelf tweede viool moet spelen voor Dedecker, nu deze rasopportunist vist in de vijver die Coov indertijd zowat eigenhandig heeft uitgegraven - dat die Hugo dus, tenminste eerlijk is.

Oké, hij is een onsympathieke blaaskaak met een ego dat groter en sneller gekrenkt is dan een walviskoe met een post-natale depressie, maar je zal Hugo er niet op betrappen dat hij de ene dag de belastingbetaler, de senaat en duizenden al dan niet stemgerechtigde Vlamen en Walen voor schut zet met een bijzonder belabberd gebrachte éénmansclownsact rond het thema 'De koning van Thailand heet Boumibol' (Geef toe, dat is materiaal waarvoor zelfs Jacques Vermeire zijn neus ophaalt) en zich de andere dag profileert als grote verzoener die olie op de golven wil gieten en, als nieuwbakken liberaal, in een liberale partij, het ook nog nodig vindt om tegen àndere liberalen te gaan zeggen wanneer ze wel of niet hun klep mogen opentrekken.

Iets anders wat me - behalve de onverholen afkeer voor buitenlanders die hij blijkbaar heeft overgehouden aan een iets te lange carriëre als nationaal bondscoach in een discipline die meer weg heeft dan een uit de hand gelopen catfight dan van topsport - aan onze voormalige nationale judocus ((C) Rudy Vandendaele) is opgevallen, is dat deze mens het niet erg nauw neemt met de waarheid.

Over 'Boumibolgate', zoals ik dit dieptepunt in de geschiedenis van onze democratie maar ga noemen, zei hij een Humo of twee geleden: "Dat zal me levenslang worden nagedragen, net zoals het verbrande geld Frank Vandenbroucke wordt nagedragen". Roerend. Alleen: er is nooit verbrand geld gewéést. De suggestie is geopperd, maar de enige frank die verbrand uit het hele Agusta-verhaal is gekomen, is Vandenbroucke zelf.

Dus cut the crap, Jean-Marie, en zeg waar het op staat in plaats van alleen maar te zéggen dat je gaat zeggen waar het op staat. Ik ben geen VLD-lid, maar de keuze tussen Coveliers en deze huichelende hercules zou voor mij bijzonder snel gemaakt zijn.

Jean-Marie antwoordde een tijd geleden op het dilemma 'Prins Filip of Filip Dewinter' dit: "Van Filip Dewinter weet ik tenminste wat zijn ideeën zijn. Van de prins heb ik er het raden naar". Dàt probleempje is ondertussen opgelost, en zie: we weten gelijk ook wat Jean-Marie Dedecker van de ideeën van Filip Dewinter vindt. Selexion, het bedrijf waar Dedecker als 'marketing- en communicatieconsultant' zo vruchtbaar mee heeft samengewerkt, wordt misschien niet voor niks ook genoemd als een van de gulle, maar o zo lichtschuwe sponsors van de Vlaamse fascisten. Wat Jean-Marie in "De week van" allemaal uit zijn botten slaat over buitenlandse veldrijders en over PS-voorzitter Di Rupo, laat in elk geval weinig twijfel bestaan over zìjn ideeën.

Maar, voor ik mij helemaal overgeef aan een scheldtirade in de richting van sportbobo's die het, omdat ze zonder zichtbare hersenschade een leeftijd hebben bereikt die hen verhindert zich nog op de (gras)mat te laten gelden, plotseling nodig vinden hun op de rug van andermans prestaties vergaarde prestige te misbruiken om hun door populisme en darwindenken gekleurde lichtje op 'de polletiek' en 'Vlaanderen' te laten schijnen, snel terug naar Hugo.

Als de VLD top - Ja De Gucht, het is tegen u - niet had gewild, dat Coveliers het migrantenstemrecht affikte, dan had die top dat in de éérste plaats beter aan zijn eigen achterban moeten uitleggen. Zo hadden de VLD-leden tenminste geweten, wat het 'vreemdelingenstemrecht' wérkelijk inhoudt: de opkomstplicht bij verkiezingen op gemeentelijk niveau, ten vroegste over een jaar of acht, voor de ongeveer 50.000 houders van een niet-EU-nationaliteit die hier al minstens vijf jaar wonen. Daarzitten dus net zo goed Amerikanen, Australiërs, Zwitsers of Patagoniërs tussen. Of Oekraieners, dat vrijheidslievende, liberale, democratische volkje dat nu al een week in Kiev staat te blauwbekken omdat ze daar blijkbaar net zo min een fatsoenlijke presidentsverkiezing kunnen organiseren als ze er een kerncentrale kunnen stoken. Oké, dat laatste hadden Degucht en de zijnen onmogelijk kunnen weten - alhoewel, wie zo'n grote muil over Afrikaanse staatshoofden opzet, zou zijn ogen in Europa ook niet op zak mogen houden. Dus de VLD had niet onnozel moeten doen en ofwel moeten zeggen 'Migrantenstemrecht? Laat maar komen!', ofwel moeten toegeven dat ze net zo vies van vreemd volk waren als Hugo de Verschrikkelijke en Bamibal Dedecker.

Zo. Dit heeft alweer veel te lang geduurd, en ik ben onderweg ook nog eens vergeten, wat ik eigenlijk wou zeggen. Oh ja, ik weet het weer: Go, Hugo, go!*


* Geen makkelijke slogan trouwens voor een Westvlaming als bovengetekende.

Anoniem zei

Awwww... Ik heb met spek geschoten. De Gucht was net zo goed tegen het stemrecht voor Belgische residents met een niet EU-paspoort. Ik ben dus een kalf als ik geloof dat Coveliers dààrvoor moest hangen als senaatsfractieleider. Officieel heette het 'een gebrek aan gezag en leiderschap' - een tautologie die de VLD-top indertijd òòk al niet goed aan de achterban kreeg uitgelegd. Communicatie is precies niet meer de liberalen hun fort, sinds beroepsintrigant Noël Slangen op het VLD-hoofdkwartier uit het raam gegooi... sorry, gedefenestreerd werd.

T zei

Coveliers laat al 48 uren niets meer van zich horen. Arafat stierf een mysterieuze dood. Joestsjenko - Gesundheit! - moet zijn masker opzetten als hij wil poepen. Toeval?

Anoniem zei

Het is pas echt mooi weer als het weerbericht een blowjob van Goddelijke Liekens garandeert.