zondag, januari 09, 2005

Blitzenlicht

Freya Vandenbossche is zwanger en dat zullen we geweten hebben. Jongens, jongens wat zullen we dat geweten hebben. Het moet geleden zijn van het premierschap van Dehaene dat een bolle buik nog zoveel belangstelling van de media heeft genoten. Waarom moeten wij hier eigenlijk zo uitdrukkelijk van op de hoogte worden gebracht? Het moet zijn dat er zich veel mensen ’s nachts lagen af te vragen: hoe zou het met Freya’s baarmoeder zijn?
Ik mocht vernemen dat de vader van haar kinderen een Duitser is waar ze een soort van knipperlicht- zeg maar Blitzenlichtrelatie mee heeft. Dit maakt het verhaal voor sommigen misschien een ietsiepietsie interessanter maar nee: mij zal het nog altijd aan mijn reet roesten. Het interesseert mij echt niet met wie Freya gestalte geeft aan het Beest met Twee Blitzenlichten. Voor mijn part mocht het een eenarmige pygmee zijn, of een Chinees die Sonja heet, het kan mij echt niet schelen. Ik apprecieer dat men inspanningen doet om mij te melden wat de nationaliteit is van het sperma dat de ministeriële zwangerschap op gang heeft getrokken, maar het spijt me: als mijn onverschilligheid in deze nog iets groter zou moeten worden zal men mij Temesta moeten toedienen.
Daags nadien lees ik artikels over hoe Freya hiermee de eeuwige strijd der vrouwenontvoogding alweder een enorme stap vooruit heeft geholpen. O jazeker sisters. Het woord dat wij zoeken is ‘bollocks’. Of in dit geval: grosse Testikels.

Een tweede verschijnsel waarbij ik denk: iemand moet hiervoor boeten door verplicht een witte haai te tongzoenen is de stop-met-roken-en-dan-moogt-ge-mijn-bloot-gat-zien campagne. A) of iemand rookt of niet is zijn of haar eigen keuze, B) jajaja, passief roken is misschien ongezond maar nog niet zo schadelijk als bv passief van de weg gemaaid worden door een dronken chauffeur of passief naar rechts-radicale onzin moeten luisteren en we doen toch ook geen acties ‘Als iedereen stopt met drinken spring ik van het Atomium’ of ‘Als er een miljoen Vlamingen niet langer op het Belang stemmen dan moogt ge mijn muizeke zien’, C) als ze dan toch effect willen sorteren moeten ze met meer afkomen dan een bloot gat of Marijn Devalck, bengelend aan een kabel. Luc Beaucourt: ‘als er tienduizend Vlamingen stoppen met roken blijf ik voorgoed in Zuidoost-Azië’. Kijk, van zoiets raakt een mens pas écht gemotiveerd om te stoppen.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Als er 500 000 Vlamingen stoppen met roken knippen ze de kabel waaraan Marijn Devalck gelukzalig hangt te bengelen door, heb ik gehoord.

Ik heb me alvast ingeschreven op de website.

Anoniem zei

De éénarmige pygmee in kwestie is nu persvoorlichter op de ambassade van Ivoorkust in Brussel en ontkent elke betrokkenheid: "Als we de biologische cylcus in acht nemen en de informatie klopt, kàn ik het niet geweest zijn, want ik stond op dat moment permanent tentoongesteld in het Afrikamuseum in Tervuren" beweert N'Tongo Mzuleki Gwadohe Bokemechoco Vanwezembeeck.

cHaRaJ zei

Ach, zwangere Freya, het werd ook mij allemaal wat te veel. Zoals ik eerst mocht lezen in De Standaard dat de 15 weken zwangerschapsverlof voor haar niet nodig waren, terwijl mijn moeder stond te sakkeren dat zij reeds na een week haar werk terug opnam.
Ook grappig, of eigenlijk gek, was dat na beklag van een zekere vrouwenorganisatie, ze plots haar mening introk over die 15 weken. Ze zou ze nu tóch maar uitdoen. Kwestie van solidair te zijn met de andere vrouwen. Er was gewoon een communicatieprobleem tussen haarzelve en De Standaard opgetreden. Tja.

Anoniem zei

t Is eens wat anders dan de maagring van Margriet, de geit van Leterme, de drankzucht van Demey, de longontsteking van Goebb.. pardon Dillen, de smetvrees van Arena, de kalknagel van Coveliers, de neurose van Neyts, de vapeurs van Vogels en de aambeien van Sergio.

Niet onnozel doen: als een ander min of meer bekend stuk vreten iets voor heeft, word je er in de Het Laatste Nieuwzen en Storys en Dag Allemaalen van deze trieste wereld òòk over doorgezaagd. Trien Yasmine heeft daar in 'De Rode Loper' en 'Diva' zelfs haar bloody broodwinning van gemaakt - herinner u desgewenst het gezeik over de relatie van Ann van Elzen met de een of andere imbeciel, of de stroboscooprelatie tussen Katja Retsin en Jan Schepens. Het is wél de eerste keer dat er zo gezaagd wordt over het féit dat er ergens zo over gezaagd wordt.

T zei

"ACHTUNG! ALLES LOOKENSPEEPERS!
Das computermachine ist nicht fuer gefingerpoken und mittengrabben. Ist easy snappen der springenwerk, blowenfusen und poppencorken mit spitzensparken. Ist nicht fuer gewerken bei das dumpkopfen. Das rubbernecken sightseeren keepen das cotten-pickenen hans in das pockets muss; relaxen und watchen das blinkenlichten."

Wat dit alles met Freya te maken heeft? Geen idee. Fuck, plots twee. Let's not go there.