vrijdag, april 29, 2005

Deng 24

16 opmerkingen:

Neverbeendead Religion zei

De komkommertijd is terug in aantocht.
Ondertussen al iets uit de oude doos

Neverbeendead Religion zei

Waar komt de uitdrukking komkommertijd vandaan?
In een rijmpje wordt de komende kommer weer uit de doeken gedaan


Waarom wachten op het mirakel dat het niets dat al altijd niets was van jezelf maakt?
In die restjes stof waarin het leven is gestaakt
Men kan evengoed wachten op een ander mirakel
Maar die zijn natuurlijk ook een fabel

De kwel van de hel
N i can ring her bell

Neverbeendead Religion zei

Jawel zeg, wat leent de taal zich voor originele constructies
Jawel zeg, wat leent de taal zich voor originele instructies
Jawel zeg, en hoe zit het met mijn pixies?

Want wat is de conclusie in verband met de visie?
Dat het rijmpje wordt afgemaakt door eenieder die er kennis mee maakt

Waarom wachten op het mirakel dat het niets dat al altijd niets was van jezelf maakt?
In die restjes stof waarin het leven is gestaakt
Men kan evengoed wachten op een ander mirakel
Maar die zijn natuurlijk ook een fabel

-Maar ik wacht op het komende mirakel dat me avontuur na avontuur geeft als onzichtbare onder de mensen.
-Jouw komende mirakel bestaat per mirakeldefinitie niet en heeft geen bestaansrecht in je wensen.
Want ik weet dat iedereen op het komende mirakel wacht waarin men het niets dat al altijd niets was wordt waarna er niet meer op een komend mirakel hoeft gewacht te worden omdat er dan geen meer komen en dat komt omdat de realiteit zo is.
-Jouw komende mirakel bestaat per mirakeldefinitie niet en heeft dus geen bestaansrecht in je wensen.
Want ik weet dat iedereen op het komende mirakel wacht waarin men onzichtbaar wordt als enige op eigen planeet met de alzheimer op het vlak van de dualiteit waarna er niet meer op een komend mirakel hoeft gewacht te worden omdat er dan geen meer komen en dat komt omdat de realiteit zo is.

Ze praten allen even sterk en hebben evenveel gelijk
Zo gaven ze dan voor eeuwig een komst van iets uit algehele willekeur het grote gelijk
Maar wie had hier dan met die voor eeuwig de komst van iets uit algehele willekeur het grote gelijk

Jezus de eik
Boven en loven
Hoe gaat zijn verhaal verder
We luisteren naar The lonely shepherd of De eenzame herder

Anoniem zei

Vandaag is het dus 1 mei,,,
Kunnen jullie straks weer gezellig de lucht staan fistfucken onder het zingen van de internationale.

Anoniem zei

Het is weer eens iets anders dan de 'Romeinse groet' brengen onder het zingen van het Horst Wessel-lied. Viert het VB vandaag trouwens ook niet 1 mei? Of zijn ze, na een heleboel mislukte pogingen om de oorspronkelijke betekenis van die dag te recupereren - ik noem slechts de 'Gezinsdag' en 'Werk in eigen streek' - eindelijk tot het besef gekomen dat, om het maar met Filip Dewinter te zeggen, "het origineel beter is dan de kopie"?

Anoniem zei

"Werk in eigen streek" moest helaas 'Werk voor eigen volk eerst" zijn. Sorry.

Anoniem zei

Die romeinse groet en dat Horst Wessel lied werden dus wel dik 60 jaar geleden door de nationaal-socialisten ten berde gebracht.
Ach ja,(extreem)links en objectief past toch als een tang op een varken.

Anoniem zei

De foto waarop Karel Dillen de hitlergroet brengt, dateert uit midden jaren vijftig. Ook op de Ijzerbedevaarten van de jaren negentig, toen de Werkgroep Radikalizering IJzerbedevaart nog niet was overgestapt op het in elkaar slaan van oudstrijders, waren er meer gestrekte rechterarmen te vinden dan in de afdeling Rechterarmbreuken van het Middelheimziekenhuis na de Krokusvakantie. En geen Duitse bezetter te bekennen om de verantwoordelijkheid op af te schuiven.

Maar ja, het zal vast ook wel de 'linkse kliek' geweest zijn die vorig jaar collectief stond klaar te komen onder het portret van Staf Declercq, zeker?

Als je zoveel last hebt van één mei-vieringen, moet je, zoals ik al gezegd heb, maar bij het VB gaan blèten. Al geef ik je niet veel kans op gehoor. Kwestie van vrije meningsuiting en zo.

Petrus De Geyter, de componist van de internationale, was een wasechte Vlaming. Geboren in Gent in 1848, emigreerde hij op zijn 17e met zijn familie naar Frankrijk als economisch vluchteling.

Anoniem zei

De ontvoogding van de arbeiders, waardoor ze minder lang en hard moesten werken, betere arbeidsvoorwaarden en een beter loon kregen, betaalbaar konden wonen, gezondheidszorg konden genieten, hun kinderen school konden laten lopen in plaats van ze mee te nemen naar de weverij, vakantiedagen kregen, hun loon niet meer in baar geld uitbetaald kregen in de kroeg die toevallig ook eigendom van de patroon was, een ondernemingsraad konden oprichten... is toch een feestdag waard, vind ik.

Wat vandaag als vanzelfsprekend wordt beschouwd, en er voor heeft gezorgd dat meer mensen langer, gezonder en gelukkiger leven, is tientallen jaren lang hard bevochten - en uiteindelijk behaald - door de socialistische beweging. Dat mag best gevierd worden. Of niet?

Anoniem zei

Toch raar dat die zelfverklaarde verdraagzamen zo vlug op hun pik getrapt zijn.Effe hun 1 mei viering aanvallen en hopla,daar zijn ze weer met hun Dolf met de snor.Zielige kuddebeesten!

Anoniem zei

Aah... Het klassieke aftochtmanoeuvre van de clueless asshole die een discussie begon die hij niet af kan maken. Komen zeuren, en als je weerwerk krijgt, niet meer op de inhoud ingaan, maar gewoon mekkeren dat de ànderen onverdraagzaam zijn, alvorens halsoverkop het hazepad te kiezen.

Even een opfrisser: Jij was diegene die de zon niet in het water kon zien schijnen en het niet kon hebben dat de arbeiders hun verworvenheden vieren. Jij was diegene die per se de arbeidersbeweging, links en extreem links op een hoop moest gooien. Jij was diegene die zo nodig denigrerend moest doen over de 1-mei viering. Dus ben jij hier de onverdraagzame.

Misschien kun je de replieken die je krijgt ook eens lézen, in plaats van ze alleen te scannen op woordjes waaraan je een venijnig bedoelde repliek kunt wijden. Wie weet leer je nog wat.

Overigens: het VB, dat nooit een in combats gestoken poot voor de arbeidersrechten heeft uitgestoken, was er gisteren als de vreetgrage kippen zonder kop die ze zijn bij, om op de 1 mei-kar te springen. Ondanks het feit dat het VB openlijk het schijt heeft aan de vakbewegingen en liever KMO's opvrijt dan een economisch bestaanbaar beleid te bedenken, vond de partij het nodig om het Feest van de Arbeid te vieren. De zender van het Kremlin besteedde hier gek genoeg een boel aandacht aan - terwijl het bij mijn weten niet Karel Dillen is, die de 40-urenwerkweek heeft bedacht of de kinderarbeid heeft afgeschaft.
In hun toespraken hebben de VB-droeftoeters niet gerept over de rechten van de werknemers, zoals het recht om niet van je sokken gereden te worden door je baas, of godbetert, het recht om je hoofd te bedekken tijdens het escargots sorteren.

Voor het VB is het onderscheid werknemer-werkgever onbestaand. Daar kan ik in komen: ze praten beiden met evenveel ijver naar de mond en je moet al een expert in reetlikken zijn - néé Bart Kaëll, néé! - om het bouquet van een werkmansrectum van dat van een patronaatsanus te onderscheiden.

Voor iedereen die wél tot nadenken in staat is, is het verschil tussen werkgevers en werknemers zo duidelijk, dat ik het hier niet ga uitleggen.

Wel wonderlijk hoe het VB er steeds voor kiest om onbelangrijke verschillen - een bruine of een blanke kantelpoortmonteur, een Vlaming of een Waal, het Vlaams Blok of het Vlaams Belang - enorm op te blazen, en andere, veel duidelijker en belangrijker verschillen, zoals dat tussen nationalisme en fascisme, tussen politiek en kieshoererij, tussen een partij en een knokploeg, en nu dus ook tussen de baas van Sanoma en Rudy Vandendaele, onder de dikke, wollige mat van de retoriek veegt.

Lode ! zei

goed gesproken!

Anoniem zei

Goed gesproken?Zich weren als een duivel in een vat wijwater ja.Blijkbaar mag er op alles gekakt worden,behalve op jullie symbooltjes.
En net vernomen dat het tussen deng en de Vrt ook al niet meer botert?LOL

Patrick zei

Hmm...als Vlaamschen Belang Voorvechter bedoelt u met LOL vast: Luid Ondoordacht Leuterend

Anoniem zei

Goeie anonymous

Wat is jouw probleem precies?
Als je iemands symbolen aanvalt, moet je niet uit de lucht komen vallen als ofwel joùw symbolen worden aangevallen, ofwel je aanval wordt gepareerd. Dat had je wel kunnen bedenken vòòr je aan het tikken sloeg, niet? Of dacht je dat niemand je zou durven tegenspreken? Jouw woord is hier evenveel waard als dat van wie ook, anonymous.

Als je een simpele, nuchtere weerlegging van je gezeur beschouwt als 'zich weren als een duivel in een wijwatervat', moet je dat zelf weten. Wat is daar trouwens mis mee?
Een partij die je misschien wel kent, noemt dat gewoon 'de kracht van een overtuiging'.

Ik dacht dat iemand die zo hard voor de 'vrije meningsuiting' was, wel kon hebben dat een ander het niet met hem eens was.
De dag dat je je weerzin tegen de 1-mei viering (en waarschijnlijk tegen alles wat niet extreem-rechts is) kan motiveren op zo'n manier dat wij overtuigd geraken, dan hoef je niet meer bang of verongelijkt te zijn, dat je niet als vanzelf gelijk krijgt. Maar daarvoor zal je met iets beters moeten afkomen dan wat je hier nu schrijft.

De relatie tussen Deng en de VRT heeft absoluut niks met de 1 mei-viering of de arbeidersbeweging te maken; het enige verband dat ik zie, is dat Deng, net als de vrt, de arbeidersbeweging en de socialistische zuil, ook op de blijkbaar altijd maar doorgroeiende lijst van 'Vijanden Van het Volk' van het VB staat.
Ga gerust mee in dat zondebokdenken, maar verschiet niet als je daarna bang, verongelijkt én met een kater wakker wordt.

Voilà. Zeg nu nog eens dat er niet naar het VB-electoraat wordt geluisterd.

De vraag blijft, waarom de arbeidersbeweging haar verworvenheden niet zou mogen vieren?

Anoniem zei

Prachtig,prachtig.
1 scheef woord over de 1 mei viering en hopla het spel zit op de wagen.Lachen met de paus,Vlaanderen,,,geen probleem.Maar lachen met 'ons',ho maar.
Bang?Als er iets is om bang van te zijn is het wel jullie politiek correct fascisme.