dinsdag, april 26, 2005

Vraag

Ik denk er over na om gedurende een testperiode deze blog uit te breiden met bijdragen van 2 à 3 vaste gastbloggers, onder de banier ‘(pdw) et al.
Ik zoek absoluut geen epigonen. Ik zoek eigenlijk niets. Ik bied – laat ik alle valse bescheidenheid aan de kant gooien als betrof het een nat gelebberde joint waar niets meer in zit – een veelgelezen forum aan dat zowel links als rechts goed in het oog wordt gehouden.
Wat denken jullie? Prima idee? Of wank? En wie zou zich eventueel geroepen voelen om af en toe een geestig stuk te schrijven? Wat denk je, Vanderkelenisering? En hoeveel vragen kan ik na mekaar stellen vooraleer ik op Bernard Dewulf begin te gelijken?

35 opmerkingen:

Stevie Nixed zei

Briljant idee. Ben ik nu aanvaard? Grapje. Ik vind *groep blogs* altijd leuk. Zou je niet een aparte blog opstarten? Lijkt me nogal raar om ineens anderen te zien posten hier en wat als je terug *o solo mio* wil bloggen? (Ja ja, het is *jouw* blog maar...)

Anoniem zei

Graag.
De enige flaw is, dat ik eigenlijk beter ben in reageren op andermans gelul. Maar goed, dat moet dan maar eens afgelopen zijn. 3 à 4000 lettertekens was het he? ik zal mijn best doen.
Ondertussen maak ik schaamteloos gebruik van deze gelegenheid om jullie naar het lekkere ding Brigitte te sturen, eigenlijk de privé-bitch van mijn goeie maat H., maar in haar korte bestaan al behoorlijk grappig en spits uit de hoek gekomen.

MilleDju zei

Ik wil wél een paar epigonen. Ik kom er echter geen tegen. Ik zoek er ook niet bepaald naar, ik weet niet hoe ze er juist uitzien, ik weet niet of ze graag geestige stukjes lezen, wie zijn ze, wat doen ze, wat drijft hen? Heeft u epigonen teveel? Ik heb namelijk nog een hoop 'niets' op overschot...

Anoniem zei

ik heb een beter idee, pdw! Waarom kom je niet voor mijn blog schrijven, dan heb je meteen fellow-interneurts - no offence - om je dag op te vrolijken. Bovendien staat mijn blog hier vrij bovenaan bij de links, wat dan toch enige aandacht van The Big LeWitte verdient: http://www.kannibaal.be

Of: misschien kun je eens beginnen met 1 artikeltje voor kannibaal. Ik, als beginnend freelance journalist, moet ook altijd zo beginnen. Valt het mee, krijg je een vaste plaats binnen de redactie. Hoor ik daar een deal die sluit?

[HRMT] Bashiro

Anoniem zei

Dàt is geschreven door een semiprofessionele freelance journalist, HRMT! Je kan zo gaan copywriten. Niet dat ik mij ergens mee wil bemoeien: het is als compliment bedoeld.

Anoniem zei

semi-professioneel? ik ben niet eens kwart-professioneel. ik loop al warm voor een interview met danny, de zoon van freddie bierset.

asskicker zei

Wat schuift dat eigenlijk? Die geestigheid op a blog of flanders komt niet vanzelf en reefers kosten geld sinds mijn legendarisch jammerlijk mislukte oogst van eind 2004.

Anoniem zei

Hmm leuk idee. Zou het ook moeten doen. Ben zelf vol goeie moed beginnen bloggen. Maar het feit dat ik zonder blog-software bezig ben, is een serieuze turn-off. Zelfs voor mij.

Neverbeendead Religion zei

De geestigheid is nog geen constante in het leven
De feestigheid is ook nog geen constante van zeven tot zeven
Maar the monkey gone to heaven geest komt op een feest altijd muziek tegen

Een nieuw kinderliedje,sommigen noemen het een hinderliedje gebaseerd op een gepasseerd

2 kleine legers
Die losten bommen met black rain
1tje werde er doodgeraind
Toen was er nog maar 1

1 kleine leger
Wie was hun opdrachtgever
Zo chiq onder de grond
Wie wist dat dat bestond

In de disco vinden ze dat ook nog geestig
Daar vinden ze het beestig

Neverbeendead Religion zei

En ondertussen kan je op mtv overdrive naar de eerste 10 minuten van triple x kijken
It's also 'underground' zal op de 1 of andere manier blijken

Neverbeendead Religion zei

En hoe zit het met de axiradius van Axl Peleman (In de film met Paul Van Himst beschrijft Pele zijn tactiek want Now it's tactical warfare uit de Wu-tang forever dubbelcd)

Axl komt op de tv en spreekt
-Ziedde gaale die stok da kik vast em?Dien ei iet gemienschappelek met de ruimte want dien is oek onaandig.Langst links en rechts onaandig.En de mense die links of rechts zen,goed oeplette want ik gaan die stok wa ooteentrekken.Dien is rekbaar dus da gaa gien probleem geve.En wa zien we?Dien is naa aan de 2 ootaandes wa langer geweurre.En wa wilt da zegge?Da we het onaandige universum wa groeter as zeun aage emme gemokt.Da dis wel knap as ge in werkeleukhaad groeter ze dan da ge in werkeleukhaad zet.Bangelaak,you bet.

Neverbeendead Religion zei

Axl inspireerde pdw.Hij dook onmiddelijk in zijn platenkast,nam wat pijnstillers voor zijn hoofd en legde The who op met You better you better you bet want voor deze gelegenheid moest Mott the hoople voor 1 keer wijken.Met het volume op 11 like spinal tap.Het duurde niet lang vooraleer de geburen kwamen met de vraag of alles in orde was.
You better you better you bet.

En The bet hadden we al gehad met hun hitsingle Don't talk to the liar.

Binnenkort komt my bet aan bod.Not a little one.Got an inbuilt universal space&time redefinition.

Can't lose like Parker Lewis.En die zit momenteel in Stargate.

Anoniem zei

> En hoeveel vragen kan ik na mekaar stellen vooraleer ik op Bernard Dewulf begin te gelijken?

Twee?
Drie?
Is dat echt zo belangrijk?
Wie is Bernard Dewulf eigenlijk?
Is de afkorting van zijn naam BDW?
Ben je zo aan het idee van (pdw) gekomen?
Is dat geen plagiaat?
Werk is op je zenuwen?
Zal ik maar ophouden?

Bart?

Anoniem zei

Ik zou toch eerst even checken of ze jouw witz-gehalte wel kunnen volgen pdw...

En als Neverbeendead Religion kans maakt om als één van de sidekicks van dienst te opereren, dan denk ik dat er naast mij nog wel meer zullen zijn om de link naar pdw's blogspot voor eens en voor altijd door de software-shredder te halen.

En laat ons nu voort snooker zien!!!

Lode ! zei

Geen goed idee mijns insziens

ben je het bloggen beu pdw? dit lijkt me eerder het begin van het einde.. niet dat ik conservatief behoudsgezind xenofoob ben, maar je zal toch met serieus talent moeten uitpakken om de handel kwalitatief op peil te houden. dit lijkt me niet onmogelijk, maar de kritikasters zullen nooit veraf zijn. ik blijf even sceptisch als die put van hieronder! please think again.. thx

asskicker zei

Dank zij mijn conservatief behoudsgezinde xenofobie ben ik het volledig eens met Lode. Als je ziet hoe ze hier in de comments het record behang-van-de-muren-zeiken dagelijks opnieuw verbreken, heb ik er toch ook niet zo'n goed oog in. Zo'n hoop slap gelul heb ik niet meer meegemaakt sinds ene die keer dat ik 15 fleskes Gini op één avond heb achterovergeslagen. Wat gelukkig slechts één maal is voorgevallen en wat trouwens met iedere gezonde kerel kan gebeuren, innit?

Anoniem zei

Een fuckin' goed idee, zolang er niemand het in zijn hoofd haalt (pdw) te imiteren. Afgaand op de voorgaande post valt daar zwaar voor te vrezen.

Anoniem zei

Lose neverbeendead. He keeps on smelling.

Anoniem zei

Overigens: over de voltijdse wauwelaar en columnschijter Bernard Dewulf valt een aardige scheldtirade bijeen te pennen. Wat die kerel allemaal aan pseudo-poëtisch gezeik in De Morgen mag lozen, houd je niet voor mogelijk. Zelfs een over het paard getilde, in Nederland wijselijk over de grens gezette windbuil als Hugo Camps kan er niet aan tippen. Het lijkt onmogelijk, maar toch is het zo.

asskicker zei

Ladies and gentlemen: we have a new record!

Yo DipShit, who the fuck is die Bernard Dewulf eigenlijk? And while we're at it: wat is de Morgen? Het klinkt socialiesties.

Anoniem zei

Nice, nu voelt asskicker zich tenminste al op zijn pikkie getrapt.

http://thebestbloginbelgium.blogspot.com/ is anders wél een zeer leuke blog.

asskicker zei

Ah, een kenner!

Maar als ge mijn blog goed gelezen hebt, dan zou ge toch moeten weten dat mijn stijl eerder geerthostiaans dan pdwesque is.

Neverbeendead Religion zei

En van triple x met ice cube verder met een sample van een nummer dat in 1 van de andere vergeten topics op deze weblog staat.
Want later in de omgekeerde wereld zal ook The nicotine spirit smell van Neverbeendead Religion niet domineren in the billboard.Wanneer de ontdekte verhouding tussen kwaliteit en kwantiteit nog steeds resulteert in omgekeerde populariteit, en dan omwille van de ontdekte wetenschap, zoals het hoort.
Maar in Main Reality toch still a minority as the Neverbeendead Gods still equal more then an infinity

Anoniem zei

Ik vind asskickers stijl eerder AdamPorteriaans dan Geerthostesk.
Dat is, voor de duidelijkheid, een compliment. Er is trouwens een nieuwe Deng uit waarin een update staat van het ouwe Mao-artikel over Bernie 'VROAAAAAAAAAARRRR' Ecclestone. Ik hoop dat er iets nieuws in staat.
Ik heb zelf van Humo leren schrijven, maar ik denk niet dat ik een pdw-epigoon ben. En of die gastbloggers per se zo grappig moeten zijn... Verandering van spijs doet eten. Bernard Dewulf (ik wil niet mee op de kar springen, maar ééntje kan er wel af) bereikte in DM van gisteren zijn dieptepunt tot nu toe. Met het gegeven 'Toen ik hoorde dat Francis Bay dood was, moest ik aan mijn oude thuis denken' (15 woorden) brouwt hij op de voorpagina een column die nietszeggender, strontvervelender en in herhaling vallender is dan de door de één in het najaar geplande heruitzendingen van alle afleveringen van 'De Kampioenen' die werden opgenomen (of net niet dus) toen er per ongeluk geen film in de camera's stak. Ik weet niet wat een grotere pest voor de Vlaamse gazetten is: de vanderkelenisering of de dewulficatie. Ben ik, om ook maar met een vraag te eindigen, de enige die het schokkend vond dat Siegfried Bracke naar eigen zeggen voor het Humo-interview door geen énkele van de journalisten die over zijn debat hebben bericht, persoonlijk is gecontacteerd?

Anoniem zei

Asskicker doet me idd ook Adam Porter denken. Tenminste, de Adam Porter die in Mao stond. Niet de verwaterde versie ervan die nu in Deng staat (of intussen niet meer zeker?). Ach, waar zijn de tijden van de heerlijke Free Marketeer?

Ook Anthony Lappé is niet meer wat ie was, jammer genoeg. Des te beter zijn de bijdragen van de cultuurfilosoof (Johan Sanctorum?). Niet grappig, maar wel zeer, zeer goed.

Vergeef me de slijmballerigheid, maar ik ben het ook eens dat eventuele sidekicks van (pdw) helemaal niet grappig hoeven te zijn. Gewoon nagels met koppen slaan - de rest is bijzaak.

En om het slijmbaleffect nog wat te vergroten: wat was Bernard Dewulf idd ver-schrik-ke-lijk gisteren. Nog nooit zo'n grensverleggend saai en pretentieus gewauwel gelezen. Er was kop noch staart aan te krijgen, maar dat moest wellicht verdoezelen dat het over niets ging.

Anoniem zei

Off topic, maar toch hier te lezen wegens too silly forBlokwatch: VB-fractiegozer in de senaat Gerolf Annemans liet gisteren in het BHV-debat optekenen: "U speelt met onze voeten, en u doet dat op kosten van de belastingbetaler". De goeie man gaf nietsvermoedend de interne beginselverklaring van zijn partij prijs. Gerolf heeft trouwens zijn vakantiereis naar Australië - een land waar allochtonen van criminele komaf het voor het zeggen hebben - afgezegd: Hij vreest voor zijn veiligheid na het vernemen van ditonheilspellende bericht.

Anoniem zei

Senaat moest kamer zijn. Sorry.

Neverbeendead Religion zei

Vandaag een korte bijdrage
Een nieuw woord

Madengolie:Het terugblikken op alle waanzin columns van De 20e en 21e eeuw vanop de aarde.De aarde zonder oorlogen en misdaden en werk vanwege robots die beter als de mens functioneren

Madengolie is verwant met het woord melancholie en bevat het woord deng.
Denk erover na graag

Anoniem zei

Goed idee,alle linkse verzuurde lullen op 1 blog.Houden zo.

asskicker zei

Ha die Philippe!

Long time no see!

pascal digital zei

Doe geen water bij de wijn. Behoud je eigen blog, met je zeer herkenbare eigen stem, en creëer desnoods daarnaast een collectief.

Anoniem zei

Het idee om gastbloggers een forum aan te bieden - net zoals op gentblogt - is geen slecht idee .De spitante pennen zijn evenwel van een grote zeldzaamheid , in my humble opinion. Persoonlijk zou ik graag iets lezen die surreëel door de grote beerput van verlossing is getrokken , een touchépaté zonder te vervallen in alegorische pdw-eën .Kortom , een vuurvreter die zelfs gebakken lucht met tabasco naar binnen werkt (wanneer neemt er eens iemand de ijdelheid en de gespeelde onschuld van 'brakke siegfried' eens onderhanden ? of is het echt maar één iemand hier die het opgevallen is dat hij naar mediamaximalisatie streeft zoals zijn aan Humo beloofde'biecht(?)'en de ongeloofwaardige uitspraak die hij liet optekenen dat er blijkbaar maar één medium was die zich bij hem is komen informeren ... )

Waarom kan er eigenlijk geen cartoon aan deze blogspot toegevoegd worden ? het schreeuwt erom .

Anoniem zei

Nice idea, pdw. Dergelijke initiatieven onderscheiden de navelstaarders van de toffe tiepen. Voor jou wil ik graag wel pseudoliterair van jetje geven, zoiets als mijn rubriekje op http://www.fmradio.be/new/index.html maar me dan niet beperkend tot de media, en zonder kuisheidsgordel rond de weke delen gegord.
Wat ik wel een downer vind (waar staat de valium alweer?) is dat vele van jouw fans nogal graag kakken op alles en iedereen. En ze gebruiken dan nog niet eens schijtpapier, ze zijn ziende blind met hun piponeus voor hun eigen stontstank. Alhoewel dergelijke reacties me dikwijls aan het lachen brengen, vooral indien hun chit-chat gekruid is met een finke dosis au serieux. Maar, beste pdw, ook jij kakt graag literair, dus hoef je niet verbaasd te zijn dat jouw kak strontvliegen aantrekt. Alhoewel ik jouw stukjes graag lees, want kakken met stijl is een kunst die je tot in de top van joint beheerst.

Enfin, ik hoor het wel.

Btw: Martin zou de moordenaar gevat hebben, ware het niet van de dikke schijter!


lancelotbuzzz@yahoo.co.uk

Anoniem zei

Meekakken met de wolven in het bos is natuurlijk makkelijker.

Anoniem zei

Het moet na het lezen van een post als die van Martin geweest zijn dat de psychologen het woord 'projectie' van de natuurkundigen hebben gejat.
Iets soortgelijks heeft er vast voor gezorgd dat de lemmingen zich massaal in zee zijn gaan storten, elkaar happen Bernard Dewulf voorlezend onder het rennen richting klif.

Over lemmingen gesproken: Seth Green's ' Robot Chicken' is dikke fun. Het is Mystery Science Theatre 3000 en Team America: World Police tegelijk, en nog veel meer. De vijf afleveringen van elk 11 minuten stop motion die al circuleren, bevatten niet alleen genoeg vlijmscherpe satire, ver doorgedreven silliness en ouderwetse maar uitstekend geserveerde slapstick om de drieste downloaders onder jullie een klein uur lang onophoudelijke, rakelings langs de astmacrisis scherende lachstuipen te bezorgen, maar ook een geinig kenwijsje verzorgd door Primuspilaar, Waits-bassist en South Park-aficionado Les Claypool. Èn die lemmingen, natuurlijk.