maandag, april 25, 2005

LIJST

Het is tijd voor de lijst met mensen en dingen die de afgelopen weken de Freddy Krueger in mij wakker hebben gemaakt. Nuja, lijst... Wat mij dezer dagen vooral haast tot seriemoord aanzet is precies het volslagen gebrek aan nieuws om de Freddy Krueger in mij wakker te maken.
Er is enkel nieuws over de nieuwe paus, de nakende splitsing Brussel-Halle-Vilvoorde, de eerste dagen in functie van de nieuwe paus, de problemen die alsnog de splitsing Brussel-Halle-Vilvoorde onmogelijk zouden kunnen maken, de inhuldiging van de nieuwe paus, allereerste misviering van de nieuwe paus, de regeringscrisis die dreigt door de problematische splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde en, even kijken, ah! een samenvatting van de eerste week van Ratzinger als nieuwe paus. Ik krijg stilaan heimwee naar de dagen dat enkel het nachtvluchtenprobleem in het nieuws zat.
Het is nu zover gekomen dat er al radioluisteraars en lezersbrievenschrijvers zijn die zich erover beklagen dat er teveel mensen klagen dat er teveel pausnieuws is. Zoveel pausnieuws is er. Als er nog meer pausbeelden op ons af moeten komen zullen ze het team van Big Brother moeten inschakelen. Ik weet echt niet meer of ik nu naar het Journaal zit te kijken of naar MTV Vaticaan. Het blijft mij een raadsel waarom wij anno 2005, toch een paar eeuwen na de Verlichting, nog zoveel aandacht aan religies besteden, van welke strekking dan ook. Ik herhaal mezelf: waarom moet ik eerbiedig en respectvol zijn tegenover iemand die in een schimmig opperwezen naar keuze gelooft, en mag ik iemand die gelooft dat er aliens bestaan die als twee druppels water op Koen Crucke lijken en die hier op aarde pekinezen komen ontvoeren gewoon uitlachen? Ik zie geen verschil, beide geloofsovertuigingen zijn even irrationeel, ze zijn alletwee door de wetenschap achterhaald en eerlijk gezegd: met die Koen Cruckisten en hun pekinezen is het veel gezelliger op café.
De kerken staan trouwens nog altijd leeg, de discoteken zitten daarentegen ieder weekend vol en ik zie Martine Tanghe en Jan Becaus niet iedere week euforisch doen over DJ Tiësto.

Dan is er dat tweede onderwerp dat op het nieuws weegt zoals een aambeeld op een aardbeientaart: de splitsing Brussel-Halle-Vilvoorde, de Emerson, Lake & Palmer van de politieke problemen in dit land. Ik heb het heel zorgvuldig nagetrokken en bestudeerd en mijn onderzoek wijst uit dat sinds vrijdag werkelijk àlles over dit onderwerp is gezegd. Het spijt me, u hoeft niet meer te proberen, àlles, maar dan ook àlles is hierover gezegd. De computer is formeel. U mag proberen, ik heb het zelf ook gedaan. Ik zei vanmorgen nog: 'als men de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde laat vallen, dan bestaat er geen regeerakkoord meer. Dan staat alles ter discussie. ...' maar blijkt dat Bart De Wever dat gisteren al heeft gezegd. Het is echt een probleem aan het worden, iedereen is radeloos want er zijn geen nieuwe zinnen meer te bedenken over dit moebesproken onderwerp. De meest flamboyante poging kwam van Spirit voorzitter Geert Lambert, ook wel eens Geert 'als hij nog iets bijkomt kan hij enkel nog in een cape' Lambert genoemd. Die antwoordde op een vraag over de alternatieve pistes i.v.m. de splitsing van B-H-V iets van de strekking: 'Als ge aan de frituur een pak friet met frikandellen bestelt en ze geven u twee halve kreeften, dan kun je dat misschien wel een goede zaak vinden'

Voilà, de frikandellen & kreeft-allegorie was tot vrijdag de enige zin die nog niet over de kwestie Brussel-Halle-Vilvoorde werd uitgesproken. En nu is dus alles, maar dan ook à-l-l-e-s hierover gezegd. Kunnen we er nu aub over ophouden?

14 opmerkingen:

Anoniem zei

Als ge nog eens iets grappig wil lezen:
http://thebestbloginbelgium.blogspot.com/

Lees vooral de posts over fascisme

Patrick zei

Inderdaad, geestig!

Anoniem zei

(pdw) is back with a vengeance, maar nog altijd op dezelfde aambeelden kloppend als John Henry Bonham, die keer dat hij na een repetitie te teut was om recht te staan en dan maar bleef doordrummen tot hij van uitputting en intoxicatie achter zijn kit in slaap viel. 's Anderendaags stond er 'ETSIAP' op zijn voorhoofd.

Oké, 't is geen witz om over naar huis te schrijven. Maar ik begin het geëmmer over het geëmmer over BHV zo langzamerhand òòk beu te worden.
Another bucket for monsieur!

Anoniem zei

De stijl van die A blog of flanders doet me aan Dengs Free Marketeer denken.

Neverbeendead Religion zei

Ik herhaal mezelf: waarom moet ik eerbiedig en respectvol zijn tegenover iemand die in een schimmig opperwezen naar keuze gelooft, en mag ik iemand die gelooft dat er aliens bestaan die als twee druppels water op Koen Crucke lijken en die hier op aarde pekinezen komen ontvoeren gewoon uitlachen? Ik zie geen verschil, beide geloofsovertuigingen zijn even irrationeel, ze zijn alletwee door de wetenschap achterhaald.

Copy & paste is handy.Nog 1tje om dan verder te gaan.

Een goede korte tekst:
Vervang van je standbeeld dat geen enkele lege ruimte bevat wat dode volle ruimten door dode lege om tot je eigen levende versie te komen via mirakel.
Mirakel:Iets dat zijn eigen definitie,zijnde het onmogelijke,overstijgt

Kan men dan van een andere onmogelijkheid vaststellen dat die mogelijk is om te beginnen.
Stel dat het niet zo is,dan krijg je:Nirakel=Iets dat zijn eigen definitie,zijnde het onmogelijke,niet kan overstijgen.

Dan heb je 2 verschillende definities van hetzelfde fenomeen en dat neemt men niet zodat enkel de theorie overblijft waarin men verdergaat met het voorbeeld van het mirakel.

Het onmogelijke is dus mogelijk.

Wat betekent dat?Dat betekent dat iedereen zich constant aan het volledige pakket van het onmogelijke is mogelijk verwacht.
Sommigen hebben er dan nog een extra wetenschap bij wanneer ze zien dat het allemaal nogal te voorspelbaar verloopt in de verdergaande eeuwigheid van constant total package en anderen niet.Maar allee,toch al de constant total package.

Neverbeendead Religion zei

En wie The thin red line heeft gezien,zag de wetenschappelijke versie van pdw in de man die met stof speelt,het door zijn hand laat glijden.

Met Jim Caviezel die ook hier met the passion rondloopt,yet unholy,anders konden we the rooster zien.

En Sean Penn.Hij kan ondertussen momenteel de realiteit van zijn acteerprestaties niet neerzetten ,vanwege gebrek aan karakter,in de realiteit,maar nog wel in de film.Hij had dus hier ook een oscar mogen ontvangen boven zijn enige vaderliefde verandert in wraak op moordenaar eigen kind oscar.

Anoniem zei

Wat ik me vooral afvraag is of de nieuwe paus nu iedere eucharistieviering zal besluiten met een krachtig "Rauss !". In ieder geval zijn de katholieken nu flink in de kont genaaid. Zonder condoom, welteverstaan.

Muggenbeet zei

Dan toch nog iemand die mijn zienswijze onderschrijft. Zoals ik in mijn blog eveneens aanvoer meen ik te kunnen stellen dat God gewoon de religieuze versie is van het 'marsmanneke'. Hij is dus gecreëerd door de mensen en niet andersom. Maar onze zienswijze doorgetrokken betekent m.i. toch ook dat de overheid ogenblikkelijk moet ophouden de hogepriesters van de irrationaliteit niet langer te betalen en dat het een taak van het onderwijs zou moeten zijn alle kinderen dit inzicht bij te brengen. Het bijbrengen van het niet bestaan van een god en dus de onmogelijkheid dat bvb. de paus en zijn priesters in Zijn naam spreken is van even groot belang ( zoniet nog groter) dan de zwaartekracht, de valsnelheid, de aantrekkingskracht... en het gegeven dat de aarde rond is en rond de zon draait. De eindtermen evenwel... je kent het verhaal.

Neverbeendead Religion zei

De eindtermen.
Dat is wanneer je Karmacoma van Massive attack opzet.
Karmacoma
What?
Jamaica's aroma

Wanneer alle leven in het universum is gestorven.
Wat geeft deze realistische hypothese?

De status=Alles is dood=Alles is enkel dood=Alles is enkel dood geweest.

Met die wetenschap in mind is het dan bv. ook magistraal van het laatste leven in het universum te zijn.Daar heeft men hier nog niet veel over geschreven alhoewel het al gebeurd is.

Karmacoma
What?
Jamaica's aroma

Neverbeendead Religion zei

De kerken staan trouwens nog altijd leeg, de discoteken zitten daarentegen ieder weekend vol en ik zie Martine Tanghe en Jan Becaus niet iedere week euforisch doen over DJ Tiësto.

Copy & paste is handy.

So is the age of personal taste,the moment and the 20/20 vision variation

sample

Anoniem zei

God is gelijk een ingebeelde vriend, alleen sturen ze er u niet mee naar de psychiater, maar naar de priester.

Geestige tekst.

BHV: Al blijf ik voor de splitsing van B-H-V. En het zijn trouwens de Walen en Franstaligen in Brussel (als socio-politiek gegeven, niet cultureel) die de snelle oplossing tegenwerken: gewoon in de kamer splitsen, en basta. Als het voor hen dan toch niet belangrijk is, dan hoeven ze zoveel kabaal rond te maken.

Anoniem zei

Het kabaal komt van deze kant van de taalgrens vrees ik. De Walen als sociopolitiek gegeven hebben geen tegeneis, dat maakt het precies zo moeilijk. Nu moeten de Vlamen de Walen namelijk overtùigen van de voordelen van een splitsing. En dat vergt onderhandelingsvaardigheden, menselijkheid, inlevingsvermogen... Allemaal dingen die voor een normale politicus bij het basispakket horen, maar voor de Vlaamse politici blijkbaar niet. Vandaar dat ze, nu ze niet kunnen zeggen: "Als ik jouw lolly mag hebben, krijg jij de rest van mijn zakje M&M's" dan maar beginnen te roepen "Geef mij mijn goesting of ik stamp hier heel het kot in frut én ik doe niet meer mee!" Een volk heeft de leiders die het verdient.

Anoniem zei

Marsmannen gelijken wel degelijk op Koen Crucke.

God

P.S. Moskou Vlaams en dan BHV

Anoniem zei

Er is nu ook een t-shirt over BHV:
https://bhs.shirtcity.com
De mensen zijn het idd beu!