woensdag, september 07, 2005

Benefiet


Skyblasters spelen op 16 september in De Centrale te Gent een benefietconcert t.v.v. het ‘Vrouwenhuis in Istalif – Afghanistan’, een initiatief van o.a. ‘Mères pour la Paix’ (F), Moeders voor Vrede (B) en de Nederlandstalige Vrouwenraad (B).
Istalif ligt 50 km ten noorden van Kaboel.
Door het jarenlange en bijna eindeloze oorlogsgeweld in Afghanistan bleven veel vrouwen en meisjes alleen achter. Het Vrouwenhuis helpt bij hun integratie in het sociale en economische leven en wil de vrouwen een kans geven op een (betere) toekomst.
Het centrum omvat een medisch kabinet, een gezinscentrum, een vormingscentrum en een ontmoetingsruimte. Een arts staat in voor de basisgezondheidszorg.
Het project op zich is een groot succes, maar legt tegelijkertijd een uiterst verscheurde samenleving bloot, waar nog jaren hard zal moet worden gewerkt aan mensen- en vooral aan vrouwenrechten. Extra steun blijft nodig.
Van elk verkocht toegangsticket gaat 2,00 euro naar het vrouwenhuis.
Daarenboven staan Skyblasters hun gage integraal af aan het project.
Meer over het ‘Vrouwenhuis in Istalif’: www.vrouwenraad.be
Waar? De Centrale, Kraankindersstraat 2, 9000 Gent – Turbinezaal
Wanneer? vrijdag 16 september 2005 - 21:30
Inkom: 5,00 euro

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Covers die waarschijnlijk op de playlist zullen ontbreken:
Smack my bitch up - the Prodigy
He hit me (and it felt like a kiss) - the Crystals
Met de wijven niks als last - Katastroof
Everybody must get stoned - Bob Dylan
Ook van Ike Turner, James Brown en Def Leppard zal er waarschijnlijk niets gespeeld worden, ex-VUB-rector Renneboog zal géén academische zitting voorzitten en Rob Verreycken zal het evenement naar alle waarschijnlijkheid niet aan elkaar praten. Maar laat dat u niet weerhouden deze band aan het werk te zien. Vooral u daar, met die vinger in uw neus, die te jong was om ze in hun éérste persing mee te maken.

Anoniem zei

Die linkse verzuring toch!!!

Anoniem zei

Alsof het leven in Limbo zoveel moois te bieden heeft. Niet dat ik er ooit geweest ben, hoor. Maar een mens hoort wel eens wat.

Anoniem zei

aan al diegenen die zo uit hun dak gingen omwille van de vorige post : een beetje schizo kan toch helemaal geen kwaad ?

Anoniem zei

Nee Dusty, een heel klein beetje oorlog al evenmin!