zondag, september 04, 2005

LIJSTDingen die deze zomer op mijn zenuwen hebben gewerkt:
1) straat-animatie van zogenaamde levende standbeelden. Eventjes, heel eventjes, was het gegeven van het levend standbeeld origineel en clever. Ik geloof dat het op 4 juli 1960 was, van 4 tot 5 uur in de namiddag. Maar het is niet zo dat er 45 jaar later nog één iemand is die daar intrapt. Dat er iemand tijdens zo’n straatfeest rondloopt en denkt: fuck, ze hebben hier vannacht een standbeeld gezet! En daar nog één!
Heel erg goed kunnen stilstaan is geen, ik herhaal, géén kunstvorm en het is ook geen amusement. Nee, daar moet je zelf voor zorgen. Een tip hiervoor: als u nog eens zo’n levend standbeeld tegenkomt, gooi dan geen muntstukken naar zijn hoed, maar strooi rijkelijk maiskorrels en vogelzaad voor zijn voeten en wacht de gebeurtenissen af.

2) Mannen, ouder dan 18, die hun baseball pet achterstevoren dragen. Als je nog geen 18 bent dan ben je sowieso nog te stom om een duif uit een boom te smijten, maar daarna moet je beter weten: die klep dient voor iets, namelijk om de zon uit je gezicht te houden en tenzij mama’s gyneacoloog destijds stomdronken was en je met behulp van een schroefpomp probeerde uit haar baarmoeder te zuigen staat uw gezicht aan de voorkant van uw hoofd en daar hoort dus ook die klep te staan.

3) wie ook dringend een ijzeren staaf in het kruis moesten krijgen: mannen met camouflagebroeken aan. De enigen die mogelijkerwijs een reden hebben om camouflagekledij te dragen zijn soldaten, jagers en kleine kinderen die in de buurt van Neverland in de tuin spelen.
Goedkope camouflagebroeken uit de Makro of de Pecotex zijn het ergst. Je herkent de goedkope soort meteen want je ziet ze al van ver, wat geen pluspunt is voor een camouflagebroek. Ik heb er al gezien waarbij ik denk: een Gilles De Binche die dansend met appelsienen gooit heeft meer kans om ongezien door het bos te wandelen dan u met die broek aan.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

En ja hoor,de linkse verzuring rukt verder op!

Anoniem zei

http://blog.zog.org/_28pdw_29_2.png

Anoniem zei

Laat mij eens proberen:

Wat mij ergert, zijn sommige gefrustreerde klootjes die met veel stoere taal, waar een massochist terstond van zou klaarkomen, proberen om in het spotlicht van het internetmedium te komen. Soms bent u grappig Mr PDW, meestal gewoon platvloers.

Terloops opgemerkt: mooie foto, ik zou zweren dat ik hem elders al gezien heb...

Staat het u niet aan, kruip dan in uw schimmelhokje en kwijn een beetje weg binnen uw eigen verzuring en sla uzelve een paar keer met dezelfde ijzeren staaf dat u daarnet nog geplant hebt in een gecamoufleerd kruis.

Voila, zo moeilijk is dat.
U neemt deze kritiek best cynisch op, want we lachen ook graag.

Gratts zei

I thought (pdw) was spot on. Het zou nóg beter zijn moest hij de personen in kwestie zou inlichten hierover, teneinde iets te veranderen aan deze zaken.

Anoniem zei

er is een goede reden waarom ze - meestal - alleen maar standbeelden maken van dode mensen.

Anoniem zei

Wel wel, gratts! Als pdw voor u meestal gewoon platvloers is, vertelt u eens, wat komt u hier dan eigenlijk zoeken? Iets om u aan te ergeren? Een plekje om wat fecaliën achter te laten? Ik zou zeggen, heeft u uw poepzakje bij en ruimt u het ook even op aub? Het stinkt immers uren in de wind, straks trapt er nog iemand in en haalt iedereen zijn neus op voor wat u iemand anders aansmeert!

Of komt u hier eigenlijk alleen maar een beetje bekendheid zoeken in de schaduw van iemand wiens aantrekkingskracht u stikjaloers maakt?

Anoniem zei

ik wil mijn medelafaard die anoniem verkiest te blijven niet voor het achter onherkenbaar makend mozaïek verscholen hoofd stoten, maar de aan gratts gerichte post hierboven moet volgens mij aan quattro gericht zijn.
Opmerkelijke sponsors heeft deze blog trouwens sinds kort. Vandaag een uur vergeefs in de supermarkt lopen zoeken naar yoghurt of bronwater dat 'wfdyli' heet.

Anoniem zei

Mijn excuses, Gratts. 't Was inderdaad aan Quattro gericht.

Anoniem zei

Trouwens, wat heeft anonimiteit met lafheid te maken? Ik voel gewoon niet de behoefte om mijn ego te strelen met een nick, da's alles wat je daarachter hoeft te zoeken.