maandag, oktober 31, 2005

Go Ambiorix, go!!


STEMMEN OP AMBIORIX VIA WWW.DEGROOTSTEBELG.BE , VIA TELEFOON: 0905/561 02 OF DOOR EEN SMS TE STUREN: STUUR 'BELG 02' NAAR 3470

25 opmerkingen:

Neverbeendead Religion zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei

Nou, ik heb het gezien, maar om eerlijk te zijn vond ik de argumenten waarmede u mij op deze plek van uw gelijk probeerde te overtuigen, veel, euh, overtuigender dan degene die u op de televisie tot uw beschikking had.

En alleen toen u het had over dat Ambiorix bij Tongeren (was het Tongeren?) paste als Temptation bij Island, sijpelde de pdw-touch door. Het was vermakelijk hoor, daar niet van, tot zeer vermakelijk. En zelfs leerzaam. Maar toch, ik had er meer van verwacht.

Hannibal Gent zei

Op Oost-Vlaams Rockconcours (www.oost-vlaamsrockconcours.be) zag ik in de halve finale in JC Juvenes (www.juvenes.be) een groep. Zij brachten een song: het hand van pater damiaan. Nou, dat noem ik promotie voor de grootste belg. Kippensoep!

Neverbeendead Religion zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Patrick zei

Beste Neverbeendead,
Stop ermee dit blog als je eigen psychedelische dagboek te misbruiken. Dat heeft niets met censuur te maken. Doe zo voort en je bent da dumb fuck tout court.

Neverbeendead Religion zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Neverbeendead Religion zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
S10 zei

Neverbeendead...
Heb je der al eens bij stil gestaan dat mensen hier komen om PDW te lezen en niet jouw commentaren? Als je niet kan kroppen wat er gebeurd op webstekkies die onder PDW's controle vallen, schrijf het dan neer in je eigen blog. De kans bestaat dat geen kat het komt lezen, maar dan weet je meteen ook hoe intressant je hersenspinsels door het volk in zijn algemeenheid ervaren worden.

I don't pretend to be a great mind,
nor do I claim popularity
but I say what I have to say
and there's no stopping me.

Neverbeendead Religion zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei

De acid moet wel héél erg bad zijn geweest. NR heeft de nominatie voor Ergerlijkste Belg al binnen, en meer ambieert hij volgens mij ook niet. Een podiumplaats lukt 'm nog, maar de hoofdvogel gaat als het aan mij ligt naar Margriet Hermans, de VLD-volksvertegenwoordiger die het leven voor iedereen veel simpeler zou maken als ze simpelweg overliep naar het VB en het verhaal erachter exclusief aan Story verkocht. Exclusief in die zin dat ze voortaan haar hersenspinsels alléén nog aan die periodiek gunt, en alle andere media er dus gespaard van blijven.
Zoals zoveel backbenchers zonder ideeën, binnen of buiten het halfrond, heeft Grietje de laatste tijd voornamelijk aan Vlaand'rens heil bijgedragen door de VRT lastig te vallen met reactionaire oprispingen die dan een of ander Groot Maatschappelijk Probleem Ter Discussie zouden moeten stellen, maar in de regel neerkomen op debiele, kortzichtige en zelfs in de vroege middeleeuwen als compleet achterhaald bestempelde mentale scheten, die zij dank zij haar positie als volksvertegenwoordiger/bekende Vlaming harder kan laten galmen en stinken dan ze op basis van hun inhoud verdienen.
Zoals zoveel reactionaire backbenchers met acute ideeënarmoede heeft ze als schaamlapje voor haar als idee vermomde flux de bouche een argument gevonden dat doorzichtig en voor de hand liggend is, maar toch instant appeal heeft: het Welzijn van de Kinderziel. Want Kinderen zijn Kwetsbaar! En 'dus' moet de VRT zichzelf maar gaan muilkorven. Dat Kanaal 2 en honderden andere binnen- en buitenlandse commerciële zenders ondertussen legale spitstechnologie inzetten om niet alleen rond en tijdens, maar zelfs ìn kinderprogramma's reclame te smokkelen, daar zwijgt Hermans over.
Want niet de commerce is Hermans' grote vijand, dat hadden we al uit die Story-affaire kunnen afleiden. Nee, het is de horror, de gruwel en de expliciciteit die volgens Hermans de kinderzieltjes bedreigen.

Inderdaad Griet: horror is nefast voor de kinderziel. Zie maar hoe getraumatiseerd onze jeugd elk jaar onder Halloween gebukt gaat. En seks is nog véél erger! Programma's waarin al eens een seksuele toespeling valt zoals Buiten De Zone of W817 of de Simpsons maken dan ook diepe krassen op de kinderziel.

Ik ga er niet veel woorden aan vuil maken. Alleen heeft Hermans zich met dat voorstel, samen met een handjevol andere parlementaire nitwits, rechts gepositioneerd van de conservatieve christenen in Nederland, die het op MTV en TMF hebben gemunt. Wat let haar om haar conclusies te trekken?

Anoniem zei

"Will somebody please think of the children?", roept de vrouw van de dominee van The Simpsons altijd in opperste staat van wanhoop, wanneer Homer weer eens de broek in het algemeen en de onderbroek in het bijzonder heeft afgezworen. Of zo.

Maar wat heeft Magriet Hermans dan met zulke strenge bewoordingen bekritiseerd? De schrijfsels van Neverbeendead R.?

Pieterjan zei

Ik kan me vergissen maar is er ook niet een theorie/verhaal/whatever waaruit bleek dat de 'belgen' waarover Jules C. het toen had, eigenlijk de mensen uit het huidige Noord-Frankrijk waren? Caesar zei het trouwens ook omdat we zover van de beschaving en cultuur zaten en om de vijf minuten de Germanen op ons dak hadden. Kortom, als het echt om de 'Belgische' Belgen ging dan kwam het er ongeveer op neer dat we een bende ongeschoolde boeren waren die voortdurend een bende ambrasmakers over de vloer kreeg en toch telkes bleven terugvechten.

Anoniem zei

Super toch! Leve de oude belgen! Leve Ambiorix!

Lola zei

al blijft mijn interesse voor ontknoping van de verkiezing van de Ergste Belg toch vele malen groter. En wat jammer dat de inzending van dit clubje http://www.bechrist.be/NL/actions.htm daarvoor te laat kwam.

Anoniem zei

La Hermans vond dat de VRT zichzelf een censuur moest opleggen aangaande het aantal zwierende tieten en bloederige beelden. Nu ik er over nadenk: als er één zender is die zich in het MTV-tijdperk onderscheidt door een schromelijk ònderaanbod van tieten en bloed is het de goeie ouwe VRT wel. Op tijdstippen dat je op de commerciële zenders met genoeg booty om de oren geslagen wordt om de mannelijke populatie van een bejaardentehuis te decimeren, geeft de publieke omroep ons Musti.

Hermans is niet de enige die de combinatie 'think of the children' en 'pak de VRT' gebruikt om zich te profileren, maar ze krijgt extra degouteerpunten omdat het de publieke omroep was die haar eerst als zangeres en dan als presentatrice en panellid gelanceerd heeft, en haar zo de BV-status gaf waarmee ze uiteindelijk een job als volksvertegenwoordiger kon scoren. Daarom is het zo sneu dat ze niet alleen ondermaats presteert als wetgever, maar ook goedkoop probeert te scoren op de rug van de hand die haar gemaakt heeft. Of zoiets. Als la Hermans minder knap, slechter bij stem, minder pienter en niet ondanks haar schier ongeneeslijke kleuterleidstertoontje best volwassen uit de hoek kon komen, hield ik haar voor Jürgen Verstrepen in travestie. Griet, ik vraag het nog één keer mooi: hou op met die onzin of loop gewoon naar het VB.

Ambiorix deed mij bij het zien van (pdw)'s promofilmpje bij momenten denken aan een blauwgeverfde Moqtada Al Sadr. Dat kan nooit de bedoeling geweest zijn, Patrick.

Zo, nu ga ik naar Lee Perry luisteren op Radio 1. Cheerio!

asskicker zei

Ambiorix? Get the fuck outta here! Die kerel is verslagen door een bende Italiaanse coiffeurs onder leiding van Caesar, een man die door zijn tegenstander als "lichtelijk verwijfd" werd omschreven. En als een Italiaan zegt dat een andere Italiaan "lichtelijk verwijfd" is dan wil dat zeggen "hij loopt elke dag rond als Guido Belcanto op een vrijdagavond".
Grootste belg mijn harige reet.

Anoniem zei

Beste webmaster,

Het is weer zover! De verkiezing van de 'Site van het Jaar 2005' staat in de startblokken. En we hebben goed nieuws voor jou. Jouw website heeft namelijk de eindselectie gehaald en maakt deel uit van de 50 genomineerde sites in de categorie 'Blogs'.

Site van het Jaar praktisch!
Nu dinsdag 15 november publiceren we de volledige lijst van alle genomineerden in Clickx Magazine en op de website www.sitevanhetjaar.be. Van 15 tot en met 29 november kan er gestemd worden op deze site. De site met de meeste punten wordt tot 'Site van het Jaar 2005' gekroond. Maar het is zeker ook leuk meegenomen dat iedereen die zijn stem uitbrengt, kan meedingen naar onze superprijzen.

Nuttige tips
Uit onze ervaring met de vorige edities weten we dat het voor een genomineerde site loont om zijn bezoekers attent te maken op de nominatie 'Site van het Jaar 2005'. Een echt fanatieke bezoekersbasis kan je ongetwijfeld een plaatsje opleveren in de top 20! Hiervoor hebben we hieronder de nodige beeldelementen voorzien. Die kan je op je website plaatsen met een link naar de verkiezingssite (www.sitevanhetjaar.be). Je kan deze beelden hier downloaden http://www.sitevanhetjaar.be/banner. Je trouwste bezoekers mailen is een andere optie. Let wel: hou uiteraard rekening met de privacy-wetgeving terzake!

Noteer maandag 12 december in je agenda
We reiken de prestigieuze awards uit op maandagavond 12 december (vanaf 20u). Noteer deze datum goed, want we nodigen jou en je partner uit op dit event. Hou die avond alvast vrij. Praktische informatie over de uitreiking in Carré (Willebroek) volgt!

Veel succes gewenst met de verkiezing!

Clickx Magazine

PS: Nog belangrijke vragen waar je geen antwoord op weet? Surf dan even naar www.sitevanhetjaar.be. Daar vind je vanaf dinsdag alle uitleg en het reglement.

S10 zei

@1drr

Ik hoefde niet te quoten, het is van mezelf...

Neverbeendead Religion zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Jimmy zei

Ondertussen wordt opgeroepen niet meer voor Conscience te stemmen!!

www.virustv.be

Anoniem zei

Pater Damiaan. Andreas Vesalius. Eddy Merckx. Peter Paul Rubens. Jacques Brel. Adolf Daens. Paul Janssen. Hendrik Conscience. Gerardus Mercator. En Ambiorix.

Wie wordt de grootste Belg? Tien Belgen uit verschillende disciplines worden naast elkaar geplaatst. Literatuur, kunst, sport, wetenschap, muziek. Het lijkt mij onmogelijk om deze personen te gaan rangschikken. Met dit spel worden hun prestaties gebagatelliseerd. Al die hoogstaande prestaties staan in een andere verhouding tot elkaar. Er is geen gemeenschappelijke basis om te oordelen. Het lijkt mij onmogelijk om Eddy Merckx bijvoorbeeld te gaan vergelijken met Gerardus Mercator. Of Jacques Brel met pater Damiaan.

Maar het lijkt mij inderdaad interessant om aandacht te besteden aan onze grote Belgen. Om hun prestaties te belichten. Als Belg mogen wij immers fier zijn op deze grote dames (dé grote afwezigen in de lijst) en heren. Maar de manier waarop het nu gebeurt lijkt mij te veel entertainment. Het wordt een spelletje. Omwille van de kijkcijfers. Geschiedenis zou niet boeiend zijn, dat lijkt de redenering. Maar in combinatie met het spelelement krijgen wij een totaal ander plaatje. Vandaar de verkiezing tot grootste Belg.
De competitiegeest moet buiten de geschiedenis blijven. Laat die concurrentie maar welig tieren in de economie. Of in de sport. Daar is die ingesteldheid op zijn plaats. Maar de geschiedenis moet neutraal blijven. De populairste, de sympathiekste, … Deze wedstrijden horen thuis op podia, waarop blonde bimbo’s maar al te graag paraderen.

Pleit ik dan voor saaiheid? Ik denk het niet. Geschiedenis is een constant verhaal over de drijfveren van mensen. Over hun beweegredenen. Over de gedrevenheid van mensen. Het toont ons de aanzet tot en de gevolgen van het menselijk handelen. Geschiedenis reikt ons lessen aan, die wij evenwel niet altijd wensen te lezen. Geschiedenis is boeiende materie. Zo moet het dan ook gebracht worden. Dat is de uitdaging voor de televisiemakers. Zullen dergelijke programma’s goed scoren in de lijstjes van de kijkcijfers? Ik denk het niet. Maar dat moet ook niet. Het toevoegen van het spelelement lijkt mij dan ook een verkeerde keuze om te scoren. Om een kijkcijferkanon te worden. Blijf aandacht besteden aan die grote verhalen. Maar op een degelijke, ernstige manier. Of ernst dan gelijkstaat met saaiheid is een vraag, waarop de programmamakers dienen te antwoorden. Mij lijken dit alleszins geen synoniemen.

In ons landje worden bovendien twee ‘grootste’ Belgen gekozen. Eentje in Vlaanderen. Eentje in Wallonië. Twee grootste Belgen lijkt mij taalkundig onjuist. Want in de trappen van vergelijking behoort ‘grootste’ toch tot de overtreffende trap? De grootste Belg overtreft daarmee alle anderen en kan dus onmogelijk een tweede iemand naast zich op gelijke hoogte dulden.
Zelfs in dit spelletje komt het communautaire om de hoek kijken. Ons kleine landje zal twee kandidaten kiezen. Was één gemeenschappelijke lijst niet mogelijk? België blinkt terug uit in zijn kleinheid. De kleine kantjes komen terug boven. Geen al te fraai beeld. L’union fait la force? Ik denk het niet.

Om al deze redenen pleit ik voor Ambiorix. Ik wil hem verkozen zien tot grootste Belg. Op die manier kan hij in de voetsporen treden van Charles de Gaulle, Winston Churchill, Konrad Adenauer, Nelson Mandela. Ambiorix naast de grote natiebouwers. Dit kan toch niet, zal er geroepen worden. Als excuus zal aangehaald worden dat het toch maar bedoeld was als een spelletje. En dat is het ook. Met een stem op Ambiorix brengt u het niveau van deze verkiezingen tot dat wat het moet zijn. Een spel.

Stem Ambiorix. Steun Ambiorix.

Ik dank u.

Wim.

Anoniem zei

Haha,die linkse hypocrieten toch.Eerst kappen op die domme vtm-spelletjes en nu zelf om een smsje smeken.Lozer.

Anoniem zei

U bedoelt 'loser', veronderstel ik?

Anoniem zei

U hebt ook het woord: lozen.

Misschien bedoelt u dat?

De linkse hypocriet.

Anoniem zei

jammer dat ik jullie niet vroeger leerde kennen. Misschien was HIJ verkozen geweest en onze eer als bakermat van het surrealisme alsnog gered. Te laat, ik had jullie allen het ambi pakketje kunnen sturen, gratis voor niets , en uitnnodigen op een fijne zondagnamiddag in cafe afsnis. Het heeft niet mogen zijn ....