donderdag, december 08, 2005

Beautiful

Ik heb vanavond voor de tweede keer een hele aflevering van ‘Beautiful’ uitgezeten. Niet gemakkelijk, aangezien ze om de haverklap een flard ‘You’re beautiful’ van James Blunt laten horen, het soort muziek dat ze op cruiseschepen gebruiken om bejaarde passagiers in een handelbare staat van verdwazing te krijgen. You’re beautiful...?? Nee James, ze ziet er wat opgelapt uit, meer niet. ‘Beautiful’ is een adjectief dat we moeten reserveren voor die zeldzame keren in een mensenleven dat het wérkelijk van toepassing is. Een vurige zonsondergang gezien vanop een eiland in de Pacific, bijvoorbeeld. Of Angelina Jolie die enkel gehuld in een onderlijfje en naaldhakken de slaapkamer binnen wandelt, ik zeg maar iets. ‘Beautiful van James Blunt is een prachtsong die als een vlucht duiven opvliegt tegen het schemerlicht’ las ik ergens in een recensie. Yup, en we weten allemaal wat een vlucht duiven achterlaat: crap.
‘Beautiful’ het programma is daarentegen een bron van kennis en vermaak. Ik vind het bijvoorbeeld fascinerend dat de uitverkorenen steevast dankbaar huilend zeggen dat hun leven nu helemaal zal veranderen omdat ze al jaren onder hun uiterlijk gebukt gaan. Wat zouden ze hebben, vraag ik me dan telkens af? Een bult misschien. Of een derde arm die uit hun navel is gegroeid. Of een neus waaronder je een fiets uit de regen kunt hangen. Niets van dat alles. Meestal blijkt het slechts te gaan om een combinatie van slechte tanden, dubbele kinnen, hangtieten en een reet die stilaan aan een eigen nationaliteit mag beginnen denken. Doe er nog een sik bij en je bekomt Hugo Coveliers.
Hoe gaan deze mensen precies onder hun uiterlijk gebukt? Ze zien het tenslotte zelf niet, tenzij het zo’n ijdele bastaards zijn dat ze voortdurend in de spiegel en in etalages naar zichzelf kijken. Misschien hadden ze dat wat meer moeten doen, op weg naar de crêperie of het frietkot. Wat kan hen die bierbuik en die tandkundig aanschouwelijk gemaakte grotten-van-Han die voor een gebit moeten doorgaan eigenlijk schelen? Want had het hen iets kunnen schelen dan waren ze wel op regelmatige tijdstippen naar de tandarts gejogd. Nee, nu mag ’Beautiful’ het allemaal voor hen oplossen, in zes weken tijd, en de hele natie mag meekijken wanneer iemand met een viltstift haastig een stippellijn op hun buik tekent en daarbij iets mompelt als ‘hier gaan we zeven kilo vet weghalen, waarna we dit stuk naar beneden trekken en hieraan verbinden.’ Jàren van medische studies hebben die plastisch chirurgen achter de rug, maar ze beschikken nog altijd over de tekenvermogens van een zesjarige. Verontrust dat werkelijk niemand?
Die kerels snijden waar ze tekenen. En ze tekenen met de accuratesse van een hyperkinetische kleuter.
Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer een flauwe grapjas van een hulpverpleger, wanneer niemand kijkt, voor de lol met een stift een enorme roos rond het kruis van een patiënt tekent. Ik wed dat de chirurgen er zelfs niet meer bij nadenken.
- Dokter wat bent u van plan? U gaat zijn genitaliën er toch niet afsnijden?
- Ik zie een stippellijn, dus ik snijd Bob! Slash!
Het is mijn theorie dat Michael Jackson zo aan zijn freakachtig uiterlijk is gekomen. ’s Namiddags nog leuk met de kinderen gespeeld, met de stiften pruimen en knoestige bomen getekend, schertsend met de punt van de stift op elkaars neus getikt....terwijl ze op Michaels schoot paardje zaten te spelen. ’s Avonds bij de plastisch chirurg: ‘Fuck, wie heeft dat afgelijnd? Ah well....’
Maar het leukste in ‘Beautiful’ zijn de reacties der familieleden die na zes weken wachten hun getransformeerde geliefde van de trap zien komen – op de achtergrond vliegt een vlucht duiven op tegen de schemering - en hun blikken verraden dat ze een paar seconden lang twijfelen: uitbarsten in geluk omdat de make-over zo geslaagd is, of als de bliksem de dorpelingen optrommelen en met toortsen het creatuur terug naar het oude kasteel op de heuvel jagen.
Als het een vrouw is die werd verbouwd moet u zeker op de vrouwelijke familieleden letten. Er zit er altijd eentje tussen die glimlacht met het soort warmte dat ook wel eens opstijgt uit het modale graf van een Skandinavische koning uit de bronstijd. Must see tv.

36 opmerkingen:

Neverbeendead Religion zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei

@nbdr
man,ik denk dat je gelijk hebt, meer zelfs, ik denk dat jij überhaupt altijd gelijk hebt, retorisch: waarom moet je het dan nog per se posten?

@(pdw)
dag paus, vaderje toch, zoals jij weer van je heilige jetje geeft, dat is op een niveau dat het krachtgevende gebed van verre overstijgt, hier gaat een mens van mediteren, vervolgens hallucineren, ik voel me zalig geïllumineerd, uit naam van ons allen: proficiat met je voorspoedige genezing, waar een man vanuit een uitzichtloos heersende hernia, puur op talent, toch toe in staat is, hemeltje heilige vader!

Anoniem zei

Met vaderTje, wou ik Hem natuuurlijk aanspreken, ik was tikgewijs alleen hevig van mijn water vanwege die nare nbdr-man, ook de kindertjes ten huize Vanco (6 en 7, ze kunnen lezen) waren in alle staten, goed dat er nog een god (blog administrator) bestaat. Welke zou de hiërarchie tussen die god en de paus zijn, vragen wij ons af. Dat weet alleen een heilige geest, hij die ook de heersende hernia's geneest.

Anoniem zei

@ marlon : je gaat me niet vertellen dat je pagadders al dergelijke blogs of de commentaren kunnen lezen op 6 en 7 jaar ! Aan die van nbdr kan zelfs ik geen touw vastknopen... En indien wel, ik zou het hen niet aandoen maat. Spaar hun onschuldige zieltjes nog maar een beetje, laat hen wat lezen in...euh...Harry Potter ?!?

Anoniem zei

@dusty: okee, de finesses hebben ze niet echt door, maar ze weten toch al wie de paus is, ik wil dat ze fatsoenlijke mensen worden, zoals jij en ik, dusty.

asskicker zei

Yo PDW,

Leuke post maar het moet toch eens uit zijn met dat Coveliersbashen altijd.

Komaan zeg, die sik van hem is gewoon een nationaal monument. Alleen al daarvoor verdient hij een nominatie in de top tien van grootste Belgen. De grootste Belg kon hij natuurlijk niet worden, niet met die baardaap van een Pater Damiaan als concurrent, maar een nominatie zou toch een schone blijk van appreciatie geweest zijn.

Dus in het vervolg, respect the goatee, tame the cunt, en laat dat beschermd monument in ere. Er zijn genoeg andere bruine kloten om mee te spelen.

Tot slot, mijn beste pdw, dierbaar medegamer die ik waarschijnlijk al tientallen malen vernederd heb tijdens een potje counterstrike (onder de nick HugoCoveliers, by the way), laat uw stem horen in het protest tegen de plannen van Onkelinx om gewelddadige games te laten verbieden!

Anoniem zei

ja. gewelddadige games zijn buitengewoon schadelijk. Hitler speelde heelder dagen Quake. Atilla de Hun was verzot op GTA San Andreas, Ma Baker op de Sims, Keizer Nero ging helemaal op in Castle Wolfenstein, Lucrecia Borgia was verslaafd aan Tony Hawk en Marc Dutroux aan Donkey Kong. Won't somebody pleàse think of the -slik- children!

Anoniem zei

Dat overtollig vet dat men weghaalt bij mensen met overtollig vet teneinde ze wat slanker door het leven te laten gaan, schijnt te worden verkocht als frituurvet.

Anoniem zei

Tiens, ik dacht dat ze daar gewoon filmjournalisten van maakten.

Anoniem zei

Allee,dan is er nog hoop voor uwe jannettenkop pdw.

Anoniem zei

Wedden dat de laatste poster zo'n genetisch gedegenereerde mongolenkop heeft als Philip Dewinter?

Anoniem zei

Nu ja, ik ook eigenlijk.

Anoniem zei

@anonymous: na Daniël Van Avermaet zijn ze van die productiemethode afgestapt. Vlaamse filmrecensenten worden nu gemaakt van collageen, gelatine en houtpulp.

Anoniem zei

Hallo jongens, de mortuis nisi dan de benen nemen, alhoewel den Daniël was ook niet echt mijn type, zelfs geen zwaargewicht intellectueel, wel een gezellig man, net iets té, het was bon ton om in zijn sjieke bistro te gaan smikkelen, brussels kieken met havermaat was een aanrader, maar de afgang achteraf een afkakker.

Kries zei

Zo mag er voor mij ook een nieuw programma 'ugly' gelanceerd worden, waar ze de meest opgelapte babes uit de televisiewereld een zetje terug geven...

Anoniem zei

Nu even ernstig, wat doet een neo-blogger als hij de hemel (cfr paus) wordt ingeschreven omwille van zijn webproza, het venijn: de overpositieve poster was erg vlaams-belang-geprofileerd...ondergetekende deed iets, maar was dat reeds te diets? Had ik ongenadig taalchirurgisch "etter" (?) moeten wegpincetten? Graag uw gloeiende mening (ref: mijn stuk "Gent blogt?" dd 8/12), hoe hoog of hoe laag leggen we de lat en ook waar dient ze gelegd? Excuses aan de god in loco (blog administrator) voor dit pleidooi pro domo, alhoewel "pro"?

Anoniem zei

Sorry gasten, ik vermoed dat ik hier de gang van de gesprekken ophou, sla mijn vraag over aub. Dé man in kweste was éne "wim.wienen@vlaamsbelang.org", mogelijks een goeie pee, maar van de bedenkelijke partij, ik gaf hem een klein beleefdheidsbedankje. Hij beweerde dat ik ooit iets op zijn site had gedropt, dat kan ik enkel in een vlaag van grote zinsverbijstering of verregaande dronkenschap gedaan hebben, zulke extremen zijn niet ondenkbaar, mea culpa dan. Nu graag verder naar de orde van de dag. Wat eten we deze middag? btw, het is zondag en ook nonkel Jos Ghysen houdt op deze dag (zijn dag!) zijn blogje open
(ik weet het van Ikke Dominikke)

Anoniem zei

@Marlon Vanco

Nonkel Jos Ghysen.... NONKEL ????!

Hoe oud moet jij wel niet zijn opdat Jos Ghysen uw nonkel zou kunnen zijn?

Zelfs als je het woord "nonkel" in de figuurlijke zin van het woord gebruikt moet u toch van respectabele leeftijd zijn opdat u Jos Ghysen slechts 1 generatie hoger plaatst dan de jouwe.

Persoonlijk verkies ik Jos Ghysen aan te spreken met "de onsterflijke", "de oudstrijder" (van alle oorlogen), "hijdiehetnietkonlatenombeestenteschilderenindegrottenvanLascaux" (kijkt u maar eens naar deze foto: http://www.kannibaal.be/media/jos10.jpg - die heb ik trouwens zelf gevonden)

De bewijzen hopen zich op:

http://joswaserbij.blogspot.com/

Greetz

Anoniem zei

@vicaris sarja
eerwaarde, ik weet dat het wetenschappelijk moeilijk te staven valt, maar ik werd geboren als 17-jarige en dat ben ik gebleven tot op de dag van Jos (vandaag), het is trouwens altijd vandaag en dus steeds weer 17, zoals Sint-(pdw) 20 is (jongste paus ooit) en de god-administrator 21 (minimumvereiste voor een godschap), jij bent er 33 (jeezes) en da's de mooiste leeftijd aller tijden, andere blognotabelen zoals blablavandamme en ikkedominikse zijn respectievelijk 56 en 48, de siameze eskimokezen zijn ouwelijk leeftijdsloos, allen fijne gozers, inclusief de losers. Tot hier mijn bureaucratische notulen, seffens naar het paaldansen (ik speel paal). Nog een fijne josavond.

Anoniem zei

Bekijk dit eens:

"Waarom ik bang ben van de Moslims ,beste Piet DE Vriendt,is dat ik vrees dat mijn kinderen het nog zullen meemaken dat de Koran ook hier de"Wet"zal worden.De Koran gelijk hij bestaat in zijn echte Arabische taal (niet in de een of andere vertaling)en waarvan de eerste vers luidt;"Er zal en mag geen woord,geen letter gewijzigd worden want dit is Gods woord".Denkt u nu echt dat er een Moslim hier of waar ook ter wereld er nog maar aan zal denken dit te doen.Het wachten is alleen nog op de tijd dat hun aantal hoog genoeg is om ons "ongelovige"voor altijd naar hel en de verdoemmenis te verbannen tot meerdere eer en glorie van Allah."

Dit komt van de blog van Jurgen Verstrepen. Het onderwerp was o.a. angst voor moslims...

Als dit de houding is van de doorsnee VB-stemmer, dan moet links zich misschien iets meer gaan richten op het onderrichtten van de doorsnee Vlaming.

Groet

Piet De Vriendt

Anoniem zei

De makers van Beatifull laten trouwens weten dat ze hun tweede Beautifull-reeks "Love Generation" zullen noemen. Dan kunnen ze dat hitje van Bob Sinclar draaien, om er 200% zeker van te zijn dat er geen intelligente mensen meer kijken.

Anoniem zei

@Marlon Vanco: troost u en toch ook weer niet: u bent niet alleen in uw 'predicament'.
Wim Wienen ken ik niet maar ik wantrouw mensen met overdreven allitererende namen en raad jou hetzelfde aan. Het wordt pas kinky als het VB er ook géld voor over heeft om je op te vrijen. Dan weet je dat ze iets van plan zijn :) Tot dan is het gewoon lof van iemand die een goeie tekst herkent als-ie 'm ziet. Niet meer en niet minder. Stop het bij het ander lof.

@Piet De Vriendt: welkom. Welke houding kan je achter een hoofdletter E vinden? Ik dacht eerlijk gezegd dat het gewoon een tikfout was.

Anoniem zei

@sarjajunkaajja: het is nog maar een kwestie van tijd voor het onderwijs over Jos Ghysen uit de Amerikaanse scholen verdwijnt.

Anoniem zei

gent blogt van 8/12 staat vol tekst. van allerlei mensen. met zo weinig gerief kan ik geen gefundeerd oordeel geven. Gezien je andere berichten zal het wel een goeie tekst geweest zijn.

Anoniem zei

@anonymous saïd

ik wist dat ik op jou kon rekenen, bedankt makker, ik kan er weer tegen, ik prepareer expres een sekstekst, geen vlaams blad voor de mond, mijn belangen zijn te heet van warm verlangen (etc)

Anoniem zei

Man, die Australiërs zijn dom! Dat hou je niet voor mogelijk. Hoe kun je nu de Arabieren de zee indrijven als je ze niet eens op het strand wil laten?
Bloody Aussies. Goed dat Kylie het daar op tijd is afgetrapt.

Anoniem zei

@saïd anonymous

Kylie and sex, wij verstaan mekaar kameraad. Ze had haar buik vol van die Nick Cave: "I'm not a kangaroo, Nick me no more" waren haar afscheidswoordjes, trillend mondje, bibberkontje.

dandy davy zei

(pdw) check eens www.dandydavy.blogspot.com
muziek en humor én overdreven zelfliefde gaan hand in hand
dandy
ps wat is naast Bill Hick's 'Philosophy...' nog een aanraderJ?

dandy davy zei

I'm a virus with shoes too

Anoniem zei

Iemand geïnteresseerd in Youp van 't Hek? Toevallig? Ik bedoel, hier is toch eventje niks te leven, dan kunt u net zo goed, nu ja, u ziet maar...

Anoniem zei

Beleven bedoelde ik natuurlijk. En excuses voor de onbeschaamde reclame.

Patrick zei

Hey Davy, àlles van Bill Hicks is uitstekend, maar 'Dangerous', 'Relentless', 'Arizona Bay' en 'Rant in E-Minor' moest iedereen verplicht in huis hebben.
Aan Sarjajunkkaaja: vind je het OK dat ik in een van de komende Rechtvaardige Rechters-uitzendingen je voortreffelijke 'Jos was er bij'log vermeld?

Neverbeendead Religion zei

Ik vond het in ieder geval al okay om het nieuwe woord van pdw, zijnde prenegationisme, dat hij ook in de van dale heeft gekregen aan een recordtijd, op mijn eigen log te vermelden.

Anoniem zei

@Patrick

Beste pdw, het is uw goed recht om mijn weblog te vermelden. Ik ben een RR-fan geweest van in het prille begin op radio 1 ... en waar denkt u dat ik de grondbeginselen van de Ghysologie heb gehaald?

Ik heb een 35-tal opnames van de rechters (vooral het laatste seizoen). Als er iemand is die er ook heeft, ik ben daar nu al jaren naar op zoek.

Soit: ik citeer:

pdw: "Nog goed nieuws... Jos Ghysen leeft nog steeds. Krasse knar van VTM blijkt nog steeds over een uistekende stofwisseling te beschikken. Sterker nog zegt Jos Ghysen: het moet van de Gulden Sporenslag geleden zijn dat ik me nog zo goed gevoeld heb" ... That's a classic man... :-)

Greetz

Sarjarunkkaaja

Anoniem zei

@ghysengezellen

Heb lang mijn kak ingehouden, maar hij moet er nu toch uit: wie heeft hier nonkel Jos ten tonele gevoerd en wie correspondeert on line met hem? Awel dat is den dezen, én ik heb nog meer en heter nieuws: ook Louis Verbeeck en Gaston Durnez boetseren aan een blogske. Van wie ik dat wel zou weten? Nee mèn mannen, ik heb de nonkelknar beloofd mijn bronnen niet te ontbloten.

Anoniem zei

Hé gasten, niet indommelen hoor, er is ambiance in de barak bij "Dominiek". Hij heeft een naïeve jongen, die zich adverteerde op de vrijmarkt, te kakken gezet. Ik zit mee in de puree, sla ferm terug en word geweerd.