zaterdag, december 17, 2005

Voice overU kent vast die verbouwingsprogramma’s op Vitaya. Meestal gaat het over blije, avontuurlijke mensen die in Spanje een ruïne hebben gekocht en daar een bed & breakfast willen van maken. De voice-over stem zegt meestal iets als volgt: ‘Het is al 30° wanneer Bob en Lisa onder een staalblauwe hemel ontbijten op het terras, vooraleer ze met goeie moed verder gaan met de restauratie van het gastenverblijf van hun 17e-eeuwse Spaanse herberg. In de namiddag, terwijl Lisa Spaanse lessen volgt, gaat Bob verder met het betegelen van de patio’. Wel, ik zit sinds augustus ook midden in een verbouwing - overigens ook de reden waarom ik weinig tijd heb voor dit blog - en ik heb géén voice-over, maar àls ik er een had zou hij het volgende zeggen: ‘Het regent oude wijven wanneer Patrick opstaat. De verwarming doet het nog niet en omdat er beneden nog geen ramen zijn geplaatst, waait er een kille wind doorheen heel het huis. Patricks eerste taak is het uitkloppen van zijn wenkbrauwen, waar zich de afgelopen nacht een laagje stof en roet van 3 cm heeft op vastgezet. Op weg naar de badkamer, en slechts gehuld in zijn boxershort – waar een knoert van een ochtenderectie in te merken is – groet hij bibberend enkele geamuseerde bouwvakkers...

21 opmerkingen:

Anoniem zei

@(pdw)

dag paus, dit is wel ontluisterend hoor, dus u woont niet in een heilig huis, u draagt van die (euh) geile dingesbroekies waarin zich fysieke fenomenen manifesteren... hemeltje!

Huug zei

Damn, ik dacht dat de voice-over verder ging gaan iets in de trant van : "badkamer, bukken, zeep bouwvakkers..." ;-) (Ok, ouwen baard.)

Anoniem zei

Dertig jaar blowen en nog een 'knoert van een ochtenderectie'? Dat krijgt Dirk Draulans zelfs niet voor elkaar.
Feit en fictie gescheiden houden, (pdw).

Neverbeendead Religion zei

In een zeer warm klimaat kan je
-zwaar afzien van de warmte
-zwaar afzien van de koude
In een zeer koud klimaat kan je
-zwaar afzien van de koude
-zwaar afzien van de warmte

De neverbeendead gods nemen iedereen on da road of are you experienced en dan is de meest contradictorische da sunburn with freezerburn (uit all apologies van nirvana)

En ondertussen laat de ancien nogmaals zien dat hij ook in de extreme koude de stilstand kan aanhouden.

Anoniem zei

Ja, het wordt op de televisie vaak mooier voorgesteld dan het is. Dat hoor je vaker. Zo zijn bouwvakkers in muziekclips vaak lekkere wijven in strakke catsuits die met drillmachines hun uitpuilende borsten in slow motion laten trillen, terwijl ik durf te wedden dat uw bouwvakkers kalende mannen zijn in vaalblauwe overalls, waar dan misschien wel een stel trillende borsten uitpuilen, maar dan wel borsten die hun bestaan te danken hebben aan een teveel aan friet en bier, en hun trillen aan de waggelende gang van de bouwvakker naar de thermoskan met veel te slappe koffie.

Anoniem zei

@Max

Goe geschreve gast, graag geleze.
Wij herkennen alles, er zijn nog meer gore details, die geven wij niet prijs. De privacy van onze klanten was onze interne pret.
Zoals die keer bij het aftakelen van het home Jos Ghysen...olala.

ex-bouwrakker,
Marlon.

Anoniem zei

Van oude wijven verdwijnt een ochtenderectie doorgaans snel.

Anoniem zei

Namens het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen nog bedankt voor het borstbeeld van Ghysen. We hebben er een aparte zaal aan gewijd: de iguanodons waren er een beetje bang van.

bigstickle zei

:-)

Daar breng je me op een idee "anonymous" ... een borstbeeld.

Misschien moet ik de romeinse kunst eens onder de loep nemen, op zoek naar nog meer bewijzen.

Heb in ieder geval al een knoert van een mysterie uit de wereld geholpen.

http://joswaserbij.blogspot.com/

Heipa!

Anoniem zei

News from planet nerd: Jürgen Verstrepen wijdt zijn blog tegenwoordig geheel aan bekvechten met al dan niet ingebeelde vijanden. Het ethertje is nu ook lichamelijk ziek, maar zelfs dat brengt hem niet tot inzichten: in een blogpost getiteld 'en voor alle vijanden: ik heb nog wat virus over' briest en blaast het Verstreepte weer alle kanten tegelijk op. Ik heb op de lagere school nog iemand gekend die zich voortdurend persoonlijk aangevallen voelde en net zo woedend en spastisch om zich heen mepte als Jürgen nu. Was wel lachen, een tijdje toch. Toen we acht werden was de lol er grotendeels af. Hetzelfde geldt voor Jürgen: that joke isn't funny anymore. En een buikgriepvirus maakt weinig uit voor mensen die toch al - terecht - het schijt aan je hebben.

Anoniem zei

Ik voel het aan mijn gewijde water, dit wordt een exquis eindejaar, fijn toch, schrikkelijk excl. Max J.M., hij verliest zijn amerikaansig wildverhaal ter prairie, schone waanzin en verdwazing. Lees hem en vergeef hem. Arme man, hij verdient een drachtige merrie.

Anoniem zei

Que?

Anoniem zei

hoi Max, je te quoi, maw moordend mooie woorden, je verhaal man, de max!

Anoniem zei

Hebben die bouwvakkers ook een transistorradio bij, pdw? En staat hij op Donna? Om de vliegende spetters van te krijgen, niet? Vooral die 4 hitjes die ze elke dag een keer of 8 draaien, met "Love Generation" op kop.

Toen ze bij mij bezig waren, zat er eentje om de 5 minuten "OOOOOOOh, chihuahua" te gillen. De eerste 2 keren vind je dat lollig, maar na een keer of 500 heb je er mooi genoeg van!

O ja, hou je gespanten in de gaten, kerel! Bij mij had er een van die gasten mijn balken voor de helft doorgezaagd om daar met een buis van de afvoer van het bad te kunnen passeren! "Bwaaaaah, die balken zijn sterk hoor!" was zijn verdediging!

Anoniem zei

Lachen! Zeer verfrissend, zo'n zelfrelativerend postje. Je lijkt plots een stuk sympathieker! Cheers, P.a

Anoniem zei

hé gasten, Max J.M. did it again, in pure (pdw)-stijl, had ie niet mogen doen, maar is wel een goed verhaal, evenwel niet uitstekend, toegegeven: ik ben ook wat jaloers, mijn verloofde is snor op Ysebald en ik mot de hoppel op met Arinja, tja.

Anoniem zei

komaan hé gasten, schiet eens op (iets), het is kerstmis hoor, laat het een beetje vonken, vuurwerk begot, dat geldt ook voor (pdw), dezer dagen wordt er toch niet verbouwd, schrijven mijne man!

Anoniem zei

News from planet nerd, deel II:

Blokwatch ligt plat.
Waarom is nog onduidelijk. Heeft de immer enthousiaste Marc Spruyt tijdens een wild redactiefeestje per ongeluk een kabel uitgetrapt? Is de server bezweken onder de ladingen fanmail van VB-aanhangers? Of heeft de partij van de vrije meningsuiting eindelijk haar slag thuis gehaald zodat Saey, Coeman en co verplicht zijn de lay out van hun site - een kopie van de VB-site - aan te passen? Misschien wordt de DDOS-aanval op de site die extreemrechts ontmaskert, een jaarlijkse traditie ten huize Verreyt? Of zijn de antifascistische feestneuzen domweg vergeten de registratie van hun domeinnaam te verlengen?
Allemaal vragen die voorlopig onbeantwoord blijven, maar ik vermoed dat dat niet lang zo zal blijven. Keep watching this space, tot nader order kan wie tuk is op onthullend nieuws over bruin Vlaanderen hier zijn pap koelen.

Een zalige Kerst en een blije jaarwisseling voor iedereen, en dat 2006 tsunami-, aardbeving- , terreur-, pandemie-, racisme- en boxershortvervormende-ochtenderecties-binnen-bouwvakkersgezichtsveldloos voorbij mag kabbelen.

Anoniem zei

UPDATE:
Zo te zien is alles weer in orde. Een delirium van mijn kant wellicht: gisteren zag ik in de supermarkt ook al Bert Anciaux lopen met blauwe verf in zijn haar. De hoogste tijd voor mijn winterslaap.

Anoniem zei

Alles in orde? Ik vrees van niet man, ik heb vanavond Bertje en zijn Damienneke te gast, inderdaad allebei met blauw haar, waar is het probleem? Dat van mij en la Lore is rood, samen geeft dat paars. So what?

Anoniem zei

Dikke hommeles en ambras, feestje is ontaard, die paal begaf het onder Damienne's zwoele kunsten, wij zitten met de brokken, wie gaat dat betalen? Bert is stomdronken, die zal zijn black-out inroepen, ik mijn seksverzekering. La Lore is alleen de nacht in, ziedend.
Ik overleg met Damienne, zij zit zielig grienend in haar gympakje, echt geen zicht, ik troost haar niettemin.