zondag, december 25, 2005

Yoghurt


In lezersbrieven naar de kranten, op internetforums, in de commentaren op weblogs, aan de cafétoog, overal duikt nu al een hele tijd regelmatig de term ‘linkse verzuring’ op. Maar nooit daar waar het min of meer toepasselijk is. Met name als het over yoghurt gaat. Nee, ‘Linkse Verzuring’ is de nieuwe favoriete kreet van de poldernazi’s. Iedereen die hen durft tegen te spreken – en ze worden steeds minder tegengesproken – lijdt volgens hen aan linkse verzuring. Zoals de jonge pornokoningin uitriep toen ze voor het eerst met BobRoboballs’ MacTesticles moest werken: what a load of bollocks!‘ Wie onverdraagzaam is, is per definitie niet meer links. ‘Linkse verzuring’ klinkt overigens even tegenstrijdig als ‘rechtse solidariteit’. Dat bestaat al evenmin. Sla er de Van Dale op na. Solidariteit (de ~ (v.)): bewustzijn van samenhorigheid en bereidheid om de consequenties daarvan te dragen. Het vat niet meteen de esprit van de modale rechtse hufter samen. Bij hen is het meer ‘bewustzijn van superioriteit en bereidheid om die ten koste van alles in stand te houden’. De woorden ‘links’ en ‘verzuring’ horen dus enkel nog voor te komen in een zin die betrekking heeft op de richting waarin de yoghurt van uw keuze draait. Laten we dat afspreken, vooraleer de term ‘linkse verzuring’ gemeengoed wordt en als een giftige cobra ongemerkt in de grote wasmand van het collectief bewustzijn sluipt, waar ze een hele tijd op de bodem stil blijft liggen tot iemand een stuk érg vuile was onderaan de mand wil grijpen maar moet terugdeinzen om niet gebeten te worden.
De metafoormachine is hier aan het dampen.

36 opmerkingen:

Anoniem zei

Daarom gebruik ik liever een gewone metaforenmolen. Handgedreven, zij het wel door een speciaal getrainde metafooraap.

Echte yoghurt is niet links, en het is in het belang van àlle zuivelproducten dat de yoghurt na jaren van lacticistische dwingelandij eindelijk zelfbestuur krijgt, zodat het gedaan is met die door onze strot geduwde linksdraaiende bacterieculturen!

Anoniem zei

Effe bloedserieus blijven, misschien net buiten de context van het verzuringsitem, maar wel hondsdol bijtende kerstactualiteit, sorry beste (pdw), about:

Patrick Dewael gaat verhit en wit van woede tekeer tegen een lafhartig doorgrijnzende Filip De Man (VB), nadat laatstgenoemde reeds een afdoend antwoord had gekregen op zijn blamerende vraag aangaande het terugsturen (als menselijk kerstpakketje?) van de Nigeriaanse dompelaars die haveloos in Kallo waren aangespoeld. Dé menselijke reflex van het Belgenjaar, proficiat Patrick Dewael, nog veel succes in de liefde, en blijven doorhakken op zulk tuig.
De zure blaam van het jaar is voor platte tekstkakker Matthias Danneels van Het Nieuwsblad met zijn infaam In Memoriam ter ere (?) van Guy Mathot gisteren, verdere commentaar: zie mijn blog (sorry voor de sluikreclame, maar ik was van mijn melk, ook hier geldt: "menselijk blijven" hé gastje!).

Neverbeendead Religion zei

Poldernazis, kortweg nazis, zorgen niet zozeer voor linkse verzuring dan wel voor linkse verstikking tenzij je blessed with da neverbeendead bent uit den leftfield.
Want dat de spieren verzuren hebben we allemaal al eens voor, maar wat er zich in een gaskamer dan nog verder afspeelt.

prodigy lyrics

leftfield lyrics

Anoniem zei

Sta me toe om alvast met Bert & Henk elke verzuring te lijf te gaan...

Anoniem zei

Toch heb je van die dagen dat je de hele tijd bezig bent om nazi's tegen de vloer te meppen. En als je dan ook nog eens in het bezit bent van een stevige linkse, dan kan het wel eens voorkomen dat daar verzuring in optreed. In dat geval spreek je meestal van een verzuurde linkse, maar wat mij betreft mag je dan ook van linkse verzuring spreken. Mijn oudoom Wolfgang J. Molovich had daar geregeld last van. Maar ja, die was, naast commandant, ook nog eens bokskampioen van de Waffen-SS.

Anoniem zei

Wat ik jullie zeg, het is weer niet fraai, de blaam gaat naar deze paus (pdw): ik liet je (U!) op kerstavond een christelijke krat champagne bezorgen, kan er echt geen heilig bedankje vanaf, bijvoorbeeld langs deze weg, zomaar een ideetje hoor, en btw die nieuwe Deng bengelt zeker ergens tergend traag tussen hemel en aarde, zijn er obstakels? Sorry Max voor de Humo-r.

Lode ! zei

@ Schuppe
waw.. beestig! heb je er zo nog?

Anoniem zei

mmm, ik moet eerder aan karnemelk denken (zuurtje bek)

Neverbeendead Religion zei

Ondertussen heeft het laatste nieuws een artikel geplaatst waarin te lezen staat dat de eerste dode vlaams belanger vanuit zijn graf opgestaan is om zijn onvrede te uiten over de achteruitgang van de vlaamse traditie.
Hij stelde dat de vlaming steeds meer en meer op weg is om een minderheid te worden in zijn eigen land.Dat hij in zijn graf was gebleven als niet iemand hem daar had kunnen melden dat er al iemand van een ander land op de grond woont, waar hij vroeger woonde.Dat de oppositie, de linksen, er niet verkeerdelijk moeten van uitgaan dat een vlaams belanger zijn drang naar behoud van vlaamse traditie maar tijdelijk is. En ook niet voor de tijdelijke periode tussen nu en het moment dat de zon uitdooft en een supernova wordt die ook vlaanderen, met zijn belangrijke traditie, van de kaart zal vegen. Die liggen daar namelijk veel langer wakker van dan u op eerste zicht zou denken.

Anoniem zei

@nbd religion: waarom moest je ook weer het laatste nieuws lezen, voor de seksadvertenties? okee da's pardonabel, je bent een man.

Anoniem zei

@Schuppe : zie Lode ! Héél leuk, zo simpel dat het geniaal wordt.

Anoniem zei

Iemands links-zure eindejaarsconférence waar ik telkens reikhalzend naar uitkijk - ik vind alvast nog niks terug in de tv-blaadjes, wie helpt mij? - is die van Youp van 't Hek. Voor de gelegenheid hierbij misschien een link naar zijn kerstcolumn in NRC. Toegegeven, 't is van een iets minder simpel niveau dan Bert & Henk, het is dus aan de rechts-zuren om mijn bijdrage op dit blog te hekelen!

Anoniem zei

Youp van 't Hek, die vind ik dus bijzonder vervelend. Hoe vervelend kunt u hier lezen. Mocht u daar zin in hebben. Van 't Hek komt nog niet tot aan de enkels van Hans Teeuwen. Maar dat vind ik.

Neverbeendead Religion zei

Marlon vanco kan alvast nog eens luisteren naar de red hot chili peppers met hun sir psycho sexy en kan zich dan eens afvragen of marlon brando zich tot a streetcar named desire verhoudt zoals marlon vanco zich tot a weedcar named desire verhoudt.

Anoniem zei

Julien Put is wijlen. Een vooruitziende blogger had al een in memoriam klaar.

Anoniem zei

@nbdr: the peppers zijn niet zo mijn ding, te zagerig, pearl jam volstaat, brando's klassieker da's the forever hottest number one

voor jou ook een fijn eind, nbdr

ps: wist je dat er weer een roddel de ronde doet? de (pdw) zou aan zijn opstaand ochtenddeel ballen hebben bengelen hangen, kertsblinkballen, assorti met die boxershort, sexy?

Anoniem zei

vreet mijn kas op van spijt over bovenstaande reactie, nu heb ik het verkorven, maar werd er wel ingeluisd, altijd dat stomme naampjes droppen, jouw fout NBDR!

mbt mijn ps: ja, waar rook is, zal vuur zijn zeker, ach de gustibus, ondertussen blijft zijn Deng wel vermist

Neverbeendead Religion zei

Op de redactie van Deng loopt iemand rond met de naam Bina Burner en die zingt daar wel eens haar nummer We don't need another humo dat veel lijkt op een oud nummer. En binnenkort mag ze meezingen met de rechtvaardige rechters of moet ik zeggen de vechtvaardige herders?

Out from the wreckage
Can’t make the same mistake this time
We are the children
The fast generation
We are the ones they left behind
And I wonder when we are ever gonna change it
Living under the fear till nothing else remains

We don’t need another humo
We don’t need another same roam
All we want is life with deng inside your home
Looking for something we can rely on
There’s got to be something better out there
Love and compassion, their day is coming
All else are castles built in the air
And I wonder when we are ever gonna change it
Living under the fear till nothing else remains
All the children say

We don’t need another humo
We don’t need another same roam
All we want is life with deng inside your home

What do we do with our lives
We leave only a mark
Will our story shine like a life
Or end in the dark
Give it all or nothing

Anoniem zei

dit slaat alles, beste nbdr, jouw stem, jouw dictie, je charisma, je podiumprésence, en (euh ja) ook je sex-appeal, toegegeven, ik heb me nogmaals vergist, de laatste keer dit jaar, ich deng dat gij ne fijne man zijt jongen

ps: in de gazettenwinkel zeiden ze dat den Deng voor zaterdag is, (pdw) qu'est-ce quoi?

Patrick zei

Normaal gezien zal de nieuwe Deng pas volgende week donderdag uitkomen. Maar het wordt dan ook een gewéldig nummer. Wait and see.

Neverbeendead Religion zei

Dat vraagt om een stukje uit de nieuwe van public enemy die new whirl odor heet.
Een stukje uit de albumtitel song terwijl check what ya listenin to voor de public enemy #1 fans from day 1 is gemaakt. Dj lord is on a platter in de lyrics.

Dat maakt een mooie mix met woorden als dictie, presence, public enemy numba one, new whirl odor, enzoverder.

A neverbeendead almighty god being called the public enemy #1
One who gave his only son
Ain't that fun

So get up n get get down
God's fun son is a joke
It's joke time

Zo ga ik de instrumental get down uit new whirl odor eens herbeluisteren als goedgekozen follow up van God's fun son is a joke ipv 911 is a joke.

En day 1 is een dag waarop de band met naam Day minus infinity actief was.Over de zanger daarvan zong iemand anders
God only knows how he sounds unlike you

Anoniem zei

"God only knows" is van The Beach Boys, maar dat doet wellicht niet ter zake. Kon het echt niet laten, sorry NBDR (noemen papa en mama je ook zo, lief toch).

Precies dat de paus (pdw) niet echt in zijn hum was, zukke droge mededeling. Hebben ze hem bij zijn ballen gehald, ligt hij languit te rinkelen? Enigmatisch is hij.
Brengt den Deng opheldering?

Neverbeendead Religion zei

Na zo een tekstje vraagt papa uit papa en mama neverbeendead wat ik nu ga doen terwijl ze al eens in andere personen bydriven.
Dat deden ze al in van in het begin.Na lange tijd moet je dan niet meer op de teksten letten en kan je dan wat van hun muziek genieten.

Neverbeendead Religion zei

Tenslotte nog een tekstje voor het volgende jaar.
2006, het jaar waarin de mensen de kans krijgen om hun verstand ,om te beginnen, beter te gebruiken.
Alle mensen schrijven over zichzelf wel eens het volgende:
Mijn aanwezigheid kan zich doorheen de tijd maar in 2 verschillende periodes voordoen.
In mijn leven en in mijn dood. In het laatste geval is die aanwezigheid dan een afwezigheid.
Volledig onderzoek van mijn verleden verraadt dan de afwisseling van die periodes. Mijn aanwezigheid komt wonderwel voort uit mijn afwezigheid en mijn afwezigheid komt wonderwel voort uit mijn aanwezigheid. Een mooie afwisseling van mezelf om de eeuwige toekomst van het universum mee op te vullen.

Zo een intro publiceert dan niemand omdat men zich dan de enige met verstand waant.
Daarom doe ik dat wel eens in de plaats van de lezers.
Misschien ben ik wonderwel maar gewoon uw geweten in een rijpere versie van uzelf die al eens naar het zogezegde begin van het universum is geweest. De tijdreizende versie van uzelf uit de toekomst met acces tot elk punt tussen min en plus oneindig want de 2 helften zijn even lang en toch is de 1e al afgelegd terwijl de 2e onmogelijk is.
Zo een mysterieus geweten kan wel eens een zeer goede vriend blijken te zijn.
Nu, als je dat verstand gebruikt waarvoor het dient, kan je zo een mysterie zeer makkelijk oplossen.
Dat moet men nog wel zelf doen. Want niet alles is gratis op deze planeet. Het is dan ook niet zo dom om zich verder de enige met verstand te wanen. Dat maakt in tijd wat men wenst. En de wens om in tijd te maken wat u wenst is een zeer goede eindejaarswens van uzelf.

Anoniem zei

@nbdr

man, je bent wel genetisch bevoordeeld (papa, mama), maar toegegeven, je bent een geniale schizogastoïde

Anoniem zei

Beste aankoop van 2005: Logitech optische muis met scrollwieltje.

Met dank aan Neverbeendead Religion, zonder wie deze verrichting niet zou hebben plaatsgevonden.

Fijn jaareind!

Anoniem zei

Zielsgelukkig nieuwjaar pauselijke webmaster, incl. aan uw heilig baasje, ik bid nog tot donderdag-dengdag.
Mag ik hier effe privé met mijn besognes?
Zo ja, wel dan:
@Max J.Molovich: hé man, je blog is reeds een paar dagen onbereikbaar v/o onze webpost, aan welke stoorzender ligt dat? wij krijgen geen zicht meer op je kanjers van verhalen, kan je dit repareren of geldt er een numerus clausus? graag een levensbericht, ajuus.

MV.

Neverbeendead Religion zei

2006,je kan niet zeggen Geert Hoste staatte maar wel Geert Hoste praatte

G.H.-Ja, wa da ze ni graag horen en zien op den tv, knippen ze er uit.
Zoals het verhaal van den amerikaan van marokkaanse afkomst.
Een genie op het gebied van informatica. Zoals diene neger uit die hard die het computersysteem van het Nakatomi gebouw overneemt. Ice cube heeft nog dialoog uit diene film gesampled in zijne predator album. Who got the camera?
Maar da genie van marokkaanse afkomst was ne goeie daar in Amerika.
Omdat dien in den unif zo'n goeie resultaten had behaald, hadden de militairen hem al direkt voor henzelf laten werken. En na 5 jaar moest hij meewerken aan de oprichting van een ondergrondse basis, op bevel van nationale veiligheid, vanwaaruit het wereldoppervlak radioactief gemaakt ging worden met startegisch geplaatste atoombommen. Waarna de clappy few daar dan verder gaan feesten den helen dag, elken dag. Zo'n ondergrondse stad die in alles kan voorzien tot het moment dat het aardoppervlak terug leefbaar is. Ge kunt dat vergelijken met den biosfeer, maar dan ne grote. Da kent ge toch nen biosfeer. Marc Van Thillo, 1 van onze belgen, is daar in 2002 terug aan begonnen. Die zit mee in een internationaal team dat een gesloten systeem bouwt waarin men verder kan leven omdat daarbinnen alle dingen die men nodig heeft, gerecycleerd worden. Een kleine planeet op de planeet.
Toen dat genie ontdekte dat de amerikanen tegelijkertijd nen globale oorlog -folteren amerikanen midden oosterlingen achter de schermen en slaan ze er daar ook in de westerse wereld in oorlog te krijgen met hun medemensen uit hun multiculturele maatschappij door voor nieuws te zorgen van den terroristischen aard- en nen biosfeer in elkaar aan het steken waren, heeft die dat scenario al kunnen voorkomen, maar hij is wel mee gestorven. Dat was toen een kleine ondergrondse aardbeving. Niet van het type, zoals we die kennen.
En daardoor is de wereld al eens gered van dat scenario. De wereld die zijn leven dankt aan nen amerikaan van marokkaanse afkomst.

Maar zoiets mag je niet brengen op den tv, zelfs niet als stand up comedian.
Want dat is flauw omdat je dan iemand bent die te veel actiefilms gezien heeft waarin de goede de problemen oplost op het einde en soms daarbij sterft zoals Sigourney Weaver in Alien 3.
Mijn vrienden zeggen da mij regelmatig, Geertje, ni te veel humor gebaseerd op happy endings, daar worden de mensen zenuwachtig van als ge da mixt met de realiteit, me mensen van de realiteit. Houdt het voornamelijk bij de ontdekte tragedies en dramas van de mensen boven het salaris en onder het werkniveau van het volk. Zoals uw koningshuis stukken.
Aanstekelijke humor.
Ik zeg dan dat den biokarmaleutica er ni echt op vooruit gaat als ge u zo moet beperken. Who got the camera?

Anoniem zei

Wel godverdomme, kolère, bende klootzakken! Het moet wel de allerlaatste Humo geweest zijn die ik ooit gekocht zal hebben!

Een liefhebber van Youp van 't Hek als ik leeft in de waan dat Humo zowat het beste tv-blad is dat er bestaat, en gaat er dus van uit dat hij niet alle kleine lettertjes moet uitvlooien om uit te vogelen of en wanneer die eindejaarsconférence van die toch niet onbelangrijke cabaretier op tv verschijnt. Blijkt dat VARA zijn conférence op oudejaarsavond uitgezonden heeft, en dat Humo liever prentjes zet bij - ik som zomaar wat op - Swingpaleis, Abba's All Time Greatest Hits, Dennis the Menace Strikes Again!, 25 jaar Beatrix en Tros Muziekfeest in de ArenA.

Jawel, ik had beter de "Humo-selectie" moeten lezen, maar wie verwacht nu godverdomme dat "Het Zelfmoordcommando" wat met die oudejaarsconférence zou te maken hebben?!?

Hufters! Klootzakken!

Anoniem zei

@nbdr: je gek verhaal, ik weet het zo niet, bij Max J. Molovich rolt het gestoorder, ik verloor me onderweg in je brij, maak het ook niet te understatementig, er is een grens.

sterkte, beterschap en 2006-groeties.

Anoniem zei

Youp was geweldig. Maakt de schijtdag die 31 december elk jaar is toch de moeite. Hopelijk heeft Rafke Coppens gekeken.

Koen.

Anoniem zei

Ik heb de Koefnoen-Youp gezien (en de Koefnoen-Toon, de Koefnoen-Freek en de Koefnoen-Wim Kan). Vier voor de prijs van een.

Ander nieuws: de gangster valt niet ver van de boom. En ja hoor, hij zal de namen van de Bende van Nijvel keurig op een post-itje aan zijn bureau hebben geschreven.

Neverbeendead Religion zei

Een understatement van het gestoorde type zou te zien en te horen zijn op actua tv als filip de man in het parlement een videoscherm binnenrolt en iedereen een stemapparaatje geeft zoals in hoe?zo! zodat iedereen stemt op de 2 internetpaginas die elk 5 minuten zichtbaar zijn. 5 minuten waarin ze herhaaldelijk naar beneden gaan zoals bij een nieuwsmonitor waarvan afgelezen wordt.
Marlon vertelt u hier nog wel zelf waar zijn noodzakelijke grens gezet en gedefinieerd moet worden ivm deze gestoorde understatement.

Internetpagina 1
Internetpagina 2

Hoe?zo!
Who got the camera?

Tanguy_Veys zei

De linkse verzuring heeft een gezicht; het is kaal en heeft een eigen column.

Houden zo, anders moet ik op zoek naar een nieuw boegbeeld.

Anoniem zei

Inderdaad Tanguy,en het denkt dat de wereld door zijn bilspleet loopt.

Anoniem zei

Yep, een vintage Tanguy Veys-reactie: kleinzielig, ongeïnspireerd, flauw en stereotyp. Let op de unieke signatuur: het armoeiige taalgevoel dat Veys inblaast dat (pdw) een 'kaal gezicht' heeft, en leidt tot een compleet verkeerde inschatting van de betekenis van het woord 'boegbeeld'. Welkom terug, Tanguy. Blijven trollen!