vrijdag, januari 20, 2006

Goodbye Deng....?

Deng moet er - noodgedwongen - waarschijnlijk mee ophouden na 31 nummers, dat is na 2,5 jaar. Waarom? De hoofdaandeelhouder ziet het niet meer zitten, vindt dat de groei té traag gaat en trekt zich terug. Niets aan te doen. We moeten wellicht dichtvouwen. De ware redenen blijven troebel, slechts één ding is duidelijk: het enige blad dat zich écht onafhankelijk mocht noemen dreigt te verdwijnen. Laat het leedvermaak bij de rechtse wankers een ongebreidelde aanvang nemen.

Samen met Ah-nuld zeg ik 'I'll be back' maar wààr precies weet ik uiteraard nog niet. Misschien geef ik er wel helemaal de brui aan, qua in een blad publiceren. Er zijn immers geen kloekborstige, onafhankelijke, niet-voor-één-gat-te-vangen, geestige kranten/bladen/magazines meer. Misschien concentreer ik me beter vanaf nu uitsluitend op tv & radio. Weet het nog niet. Wat ik wel weet: met Deng zou de enige dissonante stem in het grote a capella dat wij kennen als de vaderlandse media verdwijnen. Which isn't nice.

UPDATE: Kennelijk wordt dit blog gelezen, want tien minuten nadat bovenstaande post werd, euh....gepost, werd er links en rechts driftig getelefoneerd en krijg ik te nu horen dat ondertussen een en ander in beweging is gezet waardoor Deng mogelijkerwijs gewoon blijft bestaan. Kruisen die vingers.


PS: Zopas ook vernomen dat Roland Lommé niet meer onder ons is. Hey (mm), he's all yours now.

41 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit is een complot van Roland Lommé zeg ik u!

Anoniem zei

Daar gaat mijn laatste Deng-collectors item. Laat het een incentive zijn om een nog betere Deng te maken, want af en toe lopen de Deng-redacteurs en columnisten er de kantjes af dat het niet meer mooi is. Hugo Borst en IJ Pfeiffer zijn trouwens waarschijnlijk erg dure vogels en wat ze brengen is zelfs voor mensen die zoals ik een beetje vertrouwd zijn met onze Hollandse vrienden het lezen amper waard. Er moet beter volk te vinden zijn om de Nederlandse markt mee aan te boren. Succes.
En veel plezier op de grote screening in the sky, Roland.

Anoniem zei

Ik was ontroerd toen ik je bericht aan de grote Marc Mijlemans las. Onlangs zijn bespreking van 'Born Sandy Devotional' nog een keer gelezen, en ook aan 'Mijl op zeven' houd ik mij nog geregeld vast.

Rick uit The Young Ones is in Norman gevaren en zegt: 'That's just typical.' We kruisen onze twintig vingers.

Tim Foncke

Anoniem zei

Ik ga proberen om niet ironisch te zijn (waarom zou ik gvd) en zeker niet klef, noch sentimenteel, maar als Deng verdwijnt, dan verliezen "we" ons allerlaatste alternatieve bastion in dit intrieste, debielige medialand.
Maar ook Mijl ging heen, zijn David McComb is al lang niet meer, zelfs Anthierens verliet ons. En Humo is voor losers (inclusief Brusselmans).
Alles uit de kast (pdw)-eerwaarde paus, uw kerk verdient een plaats in de catacomben van averechts en dwaas en dwars. Met of zonder die opgefokte Hollanders, inderdaad ze renderen niet. Maar daar ligt het niet aan, evenmin aan Roland Lommé, die ligt in vrede.
Maar wij wensen oorlog omdat er altijd een klein beetje oorlog moet zijn (om de apocalyps te vermijden). Deng moet verder ten strijde, desnoods vanuit een soort maquis. Ik sta in stand by.

Anoniem zei

Ik hoop vurig dat DENG mag blijven bestaan, en niet na MaoMagazine ook weer verdrietig van het toneel moet verdwijnen. Ik lees het al vanaf nr3 met veel plezier en was net van plan nog eens een abonnement te kopen, want ik ben DENG nog lang niet beu.
Ik hoop dat diegenen die DENG willen stopzetten a) tot inkeer komen b) een serieuze fatwa over zich heen krijgen en c) in de (mogelijk maar liever niet) allerlaatste DENG Herald stevig te kakken worden gezet!

Anoniem zei

Laat ons bidden.

Anoniem zei

Keep us posted, (pdw).

Anoniem zei

@Max J.M.: dat bidden siert je, richt je tot de juiste goden hé jongen! (weet dat er erg foute bladen zijn)

Anoniem zei

wie is de hoofdaandeelhouder ?

Anoniem zei

Het is altijd een droeve zaak als een tijdschrift er de brui aan moet geven, maar in het geval van Deng gaat het toch wel over de kroniek van een aangekondigde dood. Het blad was gewoon niet goed genoeg. Te weinig echt goeie stukken, te veel flauwekul, te grote hysterie, te veel geld voor te weinig inhoud.

Anoniem zei

Audax is/was de hoofdaandeelhouder. Geven oa ook Eos en HP uit, dacht ik.

Gezien er met Deng geen grove winst te maken valt, zal het moeten komen van een welwillende ziel in de mediawereld die veel sympathie heeft voor Deng. Of iemand die genoeg sympathie heeft om met een minieme winstmarge genoegen te nemen.

Zelfs bij het rukken hou ik voortaan mijn vingers gekruist.

Anoniem zei

Ja, Deng. Het blad dat genadeloos de manipulaties achter de Miss België-verkiezing blootlegt! Wat zouden we zonder Deng zijn?

Anoniem zei

Vanaf het eerste nummer kon het me boeien. Na enkele losse aankopen ging ik over op een abonnementsgewijze aanschaf. Het was het plastieken etuitje wat me overstag deed gaan. Maar een groot rekenwonder hoef je niet te zijn om het failliet van DENG te voorspellen. Amper reclame (wat eenieder zal toejuichen), lage kostprijs (abonnement = €49 inclusief een CD, akkoord niet aan winkelprijs...), grote (dure?) namen weten te strikken,... Ik ben één (eigenlijk twee, nog een abonnement cadeau gedaan om de CD te houden) van de abonnnees die ongetwijfeld bereid is om meer dan €49 te betalen om het nummer te laten bestaan. Of op zijn minst de Deng Herald!

Anoniem zei

'Audax' betekent dat niet 'durf', 'lef'? Dat ze dan eens een keertje hun naam gestand doen en hun luie reet uit de zetel tillen om Deng beter te verkopen.

Anoniem zei

Aangeboden: DENG Magazine nrs 2 tem 24 allemaal in perfecte staat. Aankoopprijs was 112 euro, doe zelf een bod svp. Enkel te koop als één lot. pablodiscobar69@hotmail.com

Lode ! zei

DENG MOET BLIJVEN

Anoniem zei

Okee Pieterjan, je hebt fans, je hebt die hards en je hebt hooligans, doe mij maar alle drie into Deng, maar ik distancieer me graag van de uitslovers, lijkt me geen denken aan met betrekking tot Deng. Wat jij?

Anoniem zei

deng zoog even erg als pakweg geert hoste, dat is de ware reden van het failliet

Anoniem zei

Ach Deng. Veel te dure (en maar iets betere) variant van de Humo van een paar weken geleden. Heb je als onderzoeksjournalist geen interessantere mikpunten dan Miss België? En is Annelies Verbeke nu echt een van die miskende & vergeten schrijvers die de andere bladen ons ontzeggen? Terwijl er best wel eens een kritische kanttekening geplaatst mag worden over al die over het paard getilde schrijvers, te beginnen met Tom Lanoye himself... Kortom: het kan mij geen bal schelen als Deng ermee ophoudt.

Anoniem zei

@Anonymous, met zijn "kroniek van aangekondigde dood... Te weinig echt goeie stukken, te veel flauwekul, te grote hysterie, te veel geld voor te weinig inhoud..."

-> waarom bestaat de flair, libelle, feeling en al die andere brol dan nog :)

@Anonymous, met "Veel te dure (en maar iets betere) variant van de Humo van een paar weken geleden."

-> in my opinion stond er in Humo net heel vaak een variant van wat er de week ervoor al lang in DENG stond. Besides, Humo kost je ook 8€/maand.

@Pablo Said: alleen DENG 2 heb ik niet.. als je nu eens apart verkocht :)

Anoniem zei

8 regels over iets dat je geen bal kan schelen, da's zonde :)
Verbeke is gelanceerd door Deng. Niet dat ze goed is, maar 't is eens wat anders. Geil literair Vlaanderen (=Luc Coorevits) moest anders nog tien jaar rukken op Saskia Pattyn, pardon, Chantal Decoster en dat wens je niemand toe, zeker nadat datzelfde Deng onthulde dat Amélie O. eigenlijk een vijftigjarige travestiet uit Zwankendamme is. Deng heeft trouwens de scalp van de eerste allochtone staatssecretaris, SPA-er Anissa Temsamani op zak mogen steken. Opmerkelijk voor een 'extreemlinks' blad is dat. En misschien, maar dat zal de tijd uitwijzen, ook wel zonde.
De avonturen van Marc Cools, Anke Van Dermeersch als Vlaamse variant van Hollands gangsterliefje Mabel Wisse Smit, Ludo Martens en Willy Claes als kandidaat ergste Belg, de belevenissen van Leo Delcroix... Er is geen politieke partij, op de BUB en PNP na misschien, die van Deng geen veeg uit de pan gevangen heeft. Alleen al daarom zou het een gemis zijn als Deng uit de rekken zou verdwijnen.

Anoniem zei

Neeeeeeeeeeeeeeeen. Ik was er zo gewend aan geraakt elke maand nog eens te herhalen tegen m'n moeder dat ze geen stukjes uit het pornowoordenboek mag knippen. Ook niet als ze ze grappig vond.

Deng was - in mijn ogen - een beetje aan het 'afzwakken', maar het bleef het enige tijdschrift waar ik geld aan wou uitgeven.

Anoniem zei

Na Deng komt Jiang

Anoniem zei

Hopelijk verdwijnt het voorgoed.

Anoniem zei

Nog een laatste toevoeging aan dat 'Deng is een zwakke versie van Humo' gedoe:

Bekijk de cover van Humo eens deze week. Dat is pure Deng-Herald stijl. Meer nog: "Eva Pauwels verliefd op eend" lijkt wel krak afgekeken van het Deng Herald "E.P. relatie met geit" grapje :)

Lode ! zei

@ Jabbe: da is joeng, da is.. Humo doet al metteen een gooi naar het Deng-publiek.. de lijkenpikkers

komt er nu nog een Deng? of niet?

ik heb een abonnement, maar naar goeie gewoonte valt die voor de 4e dag van de maand niet in de bus.. zal ik nog in spanning afwachten? of alvast maar wennen aan 50 paginas tv-programmas omdraaien om een volledig artikel te kunnen lezen..

DENG MOET BLIJVEN!!!

Anoniem zei

Deng en Mao waren brol. Voor Mao Magazine was dat niet erg want het was gratis brol. Voor Deng-brol diende betaald te worden.

Misschien had Deng maar eens een paar mohammed-cartoons moeten plaatsen? Muaahahahahahaha

Anoniem zei

Al een tijd niets meer gehoord over de eventuele overname van Deng. Geen nieuws is slecht nieuws, veronderstel ik?

Anoniem zei

Tja, als het zelfs aan halve prijs met de populairste politicus van Antwerpen op de poorvagina nog niet verkoopt dan is het inderdaad beter om ermee te kappen.
Wijze beslissing zou ik zo zeggen, 't was echt zond van al die bomen.

Anoniem zei

Deng heeft in de andere media nooit( veel) steun gehad, de reden hiervoor was dat men geen blad voor de mond nam, en dat is maar goed ook deng ging echt voor persvrijheid het is alleen jammer dat dit het gevolg is,
met de steun in de media ga ik gewoon naar het vooral van de reclame spot met FDW, Enkel de lokale Genste jongeren zender Urgent.fm wou deze uitzenden.

En deng moet blijven,

Anoniem zei

'De populairste politicus van Antwerpen' aanhalen als verkoopsargument voor een Vlaams tegendraads maandblad is zoiets als Hogzilla gebruiken om 'Koosjer Koken: wok en lol met Paul 'Boogie boy' Ambach of 'Halal hapjes, de ramadanrecepten van Zohra Al Faith' mee te pluggen, vind ik.

Anoniem zei

Ach, in welk een prachtige maatschappij leven wij toch, als de waarde van dingen enkel nog geschat wordt in netto winst en miljoenen Euro's. Kwaliteiten als onafhankelijk, eigenzinnig, recht voor de raap en vooral ongelooflijk hilarisch tellen blijkbaar niet meer mee. Ik ben al sinds Mao Magazine fan van PDW en zijn volgelingen en betreur het ten zeerste dat Deng nu ook al dreigt te verdwijnen.
Toegegeven, niet alle artikels waren even interessant, en soms werd er maar al te enthousiast veel spel gemaakt rond weinig belangrijke dingen (zoals de al dan niet vervalste Miss-verkiezing), maar Deng is het enige tijdschrift dat zijn lezers nog een geweten probeert te schoppen. En het enige blad dat aantoont dat er veel dingen gebeuren achter de schermen van de politieke en financiële wereld waar vooral de kleine en onmachtige consument slachtoffer van is.
Hopelijk wordt het blad (nog maar eens) van de ondergang gered door een uitgever met zijn hart, zijn verstand en zijn ballen op de juiste plaats!

Anoniem zei

Heel jammer om dit te lezen! We blijven hopen dat 'deng' blijft voortbestaan. Mao, deng, immer een leuke opkikker die een humo-maand deed opfleuren. Ik vond het wel een beetje oenig dat ik als abonnee zelf op zoek moest gaan waar mijn deng bleef. Het was dan ook een teleurstelling dit te vinden...

Vingers gekruist en laten we hopen dat die van maart wél arriveert, of dan toch op zijn minst een 'refund' van de abonnementen, met die cd's heb ik er dan ook enkele kado gedaan.

Anoniem zei

Is er zo toevallig geen nieuws voor diegenen die in hun comment hier DENG niet uitspuwen? :-)
Als ik nu eens de lotto won hé.. :)

Anoniem zei

Die Befindlichkeit des Landes

Über dem Narbengelände
das langsam verschwindet
so nur Phantomschmerz bleibt
Es dringt kaum hörbar ein fieses Lachen
aus der roten Info-Box
und in den Gräbern wird leise rotiert

Alles nur künftige Ruinen
Material für die nächste Schicht

Mela, Mela, Mela, Mela, Melancholia
Melancholia, mon cher
Mela, Mela, Mela, Mela, Melancholia
schwebt über der neuen Stadt
und über dem Land

Über den Schaltzentralen
Über dem Stoppelfeld aus Beton
Über den heimlichen Bunkeranlagen
die nicht wegzukriegen sind
Marlene go home!
auch über dem Marlene-Dietrich-Platz

die neuen Tempel haben schon Risse
künftige Ruinen
einst wächst Gras auch über diese Stadt
über ihrer letzten Schicht

Mela, Mela, Mela, Mela, Melancholia
Melancholia, mon cher
Mela, Mela, Mela, Mela, Melancholia
schwebt über der neuen Stadt
und über dem Land

Im zerschnittenen Himmel
von den Jets zur Übung zerflogen
hängt sie mit ausgebreiteten Schwingen
ohne Schlaf, und starren Blicks
in Richtung Trümmer
hinter ihr die Zukunft aufgetürmt
steigt sie langsam immer höher
übersieht letztendlich das ganze Land
Was ist die Befindlichkeit des Landes?
Was ist die Befindlichkeit des Landes?
Was ist die Befindlichkeit des Landes?
Was ist die Befindlichkeit des Landes?

Hans zei

Ik heb Deng maar één keer gekocht (voor de CD met Belgische liederkens) en het is mij slecht bevallen.

Ik vond de meeste teksten simpelweg platvloers. Waarschijnlijk staan er in elke Deng wel twee artikels die het lezen echt waard zijn, de rest zijn pogingen tot humor die mij niet kunnen deren. Het ligt waarschijnlijk aan mijn smaak.

Dus, moest Deng een jaarblad zijn, met alle goede artikels gebundeld, ik zou het elk jaar kopen. (Het zou dan wel vreselijk gedateerd zijn, maar kom.)

Anoniem zei

Deng was een verschrikkelijk slecht tijdschrift. Mijn grootste angstdroom? Als oude, kale man in marginale cafés het communisme verkondigen. Vuur in de ogen. Speeksel in de baard. En een werkloze in de broek. “Deng was een goed tijdschrift en werd kapot gemaakt door een kapitalistisch complot!”

Artikels bijeengeharkt door research in Google. Bedekte beschuldigingen en zijdelingse verdachtmakingen door zinnen die geen verband houden, na elkaar te plaatsen. Deng! Mao had tenminste nog goede cartoons.

Anoniem zei

Deng was een verschrikkelijk slecht tijdschrift. Mijn grootste angstdroom? Als oude, kale man in marginale cafés het communisme verkondigen. Vuur in de ogen. Speeksel in de baard. En een werkloze in de broek. “Deng was een goed tijdschrift en werd kapot gemaakt door een kapitalistisch complot!”

Artikels bijeengeharkt door research in Google. Bedekte beschuldigingen en zijdelingse verdachtmakingen door zinnen die geen verband houden, na elkaar te plaatsen. Deng! Mao had tenminste nog goede cartoons.

Anoniem zei

Heel erg jammer!
Hoewel ik geen abonnement had genomen omdat de cds die je erbij kreeg me echt niet konden bekoren (behalve mss die van Theo Maassen dan) maar ik heb het wel elke maand opnieuw gekocht. Heb alle nummers thuis, van de eerste tot de laatste.
De kwaliteit was over het algemeen goed, hoewel er stukken waren die me minder interesseerden. Dit echter eerder bij uitzondering.

Ik hoop dat jullie alles terug voor mekaar krijgen en dat we toch nog nieuwe edities mogen verwachten, ik zal er alvast naar uitkijken.

Good luck to everyone involved! :)

Anoniem zei

Jammer maar helaas: Na Mao nu ook Deng verloren.

Echter, dat ze mij de Eos sturen als vervangboekske, daar ga ik niet mee akkoord! Dan moeten ze mij maar de volledige winkler prins bijgeven ook (om de drie letters moet ik toch vier woorden opzoeken).

Geef ons, gedupeerde geabonneerden*, dan toch een kopie van alle Mao's ofzo... Een beetje didactisch materiaal om mijn kinderen op te voeden is zeer welkom. Eos is echter NIET welgekomen...

* @ studio vandersteen: voorstel voor de nieuwe Prutske & Piske titel: de gedupeerde geabonneerde

Anoniem zei

Chanteer de hoofdaandeelhouder!!!
Het is de enige oplossing!