woensdag, mei 17, 2006

LIJST

Het is de hoogste tijd voor een lijst met mensen en dingen die dezer dagen op het kampvuur van mijn humeur pissen.
Eerrst en vooral: al diegenen die de racistische moorden in Antwerpen op rekening van de game-industrie proberen te schrijven verdienen het om in een ligbad te worden gekookt. Samen met Johan Van de Lanotte. Dat er nog steeds idioten zijn die denken dat een videogame spelen tot moord kan leiden verbaast mij niet, maar wat bezielt Den Baard (© Koen Meulenaere) eigenlijk? Dat Van de Lanotte expliciet verklaart dat dit drama zeker niet in de bottines van het Belang mag worden geschoven is de stompzinnigste uitspraak sinds 'non non... pas nécessaire' toen bij de introductie van het Frans gemak iemand voorstelde om er misschien toch een pot, een bril en een closet op te monteren.
Over de link tussen tv- of videogamegeweld en echt geweld verwijs ik graag naar de grote Johnny Carson die al in de jaren zestig liet optekenen: 'Ja er is veel geweld op televisie, er is ook enorm veel geestige comedy op tv maar ik kom op straat weinig goeie komieken tegen.’ Wat Van de Lanotte betreft kan ik enkel gissen: misschien de laatste tijd iets teveel basketballen op de kanus gekregen?
Ten tweede: iedereen die het nog over '(on)verdraagzaamheid' heeft moest met spekvet worden ingesmeerd en aan een roedel hongerige hyena's worden gevoederd.
'Verdraagzaamheid' impliceert namelijk dat er iets gedoogd, ondergaan, lijdzaam verdragen moet worden. Het ter hoogte van Vlaanderen samenwonen met andere wereldburgers moet vanzelfsprekend zijn en mag nooit worden voorgesteld als een opoffering, iets wat men nu eenmaal moet 'verdragen'. Tijdens de bezetting, ja toén moesten we noodgedwongen verdraagzaam zijn, sommigen waren toen zelfs té verdraagzaam meen ik uit de geschiedenisles te hebben onthouden.
Ten derde en ten laatste: al diegenen die tegen mij aanzeiken over, en het moeilijk hebben met het feit dat ik een column voor De Standaard schrijf ambiëren een ananas in ieder neusgat én een in de reet. Het gaat hier meestal om dezelfde windbuilen die mij vroeger verweten dat ik in Deng 'enkel voor de gelovigen aan het preken was'. Het is het een of het ander, Pulitzer.

27 opmerkingen:

Anoniem zei

Die ananas, is dat met of zonder die scherpe groene bladen erop?

Anoniem zei

Heb ik dat nu goed gezien, of was het wishfull thinking? In Stekene knalt een man de eigenaar van een restaurant neer. Een paar uur later wordt die man opgepakt. Hij wordt naar de plaats van de misdaad geleid, en lijkt wel combat shoes te dragen...
(Verdere uiterlijke tekenen zijn verstopt onder een witte overall)

Anoniem zei

Anderzijds, pdw, ik denk dat we die Johnny Carson een beetje bij moeten sturen. Het is immers oneindig veel makkelijker om op straat een paar mensen neer te knallen (je gaat een winkel binnen, en met 500 euro maak je van jezelf al een ferme kerel) dan om op diezelfde plek een reputatie van goeie komiek op te bouwen.

Denk nu niet dat ik geloof in die theorie van die videospelletjes (al vind ik die spelletjes achterlijk en walgelijk), want ik vind net als jij dat Van de Lanotte nu wel héél debiele uitspraken gedaan heeft!

Anoniem zei

Pdw, ik ben zeer blij met die column in De Standaard. Hij is funny, op zijn minst. Maar nu kan je in één moeite ook wel je principiële bezwaren tegen de 'nieuwe' Humo aan de kant kan schuiven om opnieuw een wekelijkse Zappa te schrijven, toch?

Tanguy_Veys zei

Altijd leuk om te lezen dat gasten van jouw kaliber de zaak met geen zier vooruit helpen.

Afpsraak op 9 oktober?

Anoniem zei

Beste nationalistische vriend, denk je nu echt dat om het even welke reactie deze zaak zal vooruit helpen?

Een paar overroepen uitspraken relativeren lijkt mij dan een slimmere zet dan tegen een paal leunend, de trui casual om de nek geslagen, alle verantwoordelijkheid van me af te schuiven.

Or is that just me?

Anoniem zei

Hallo PDW,

Niet om iets maar nu staat er wel een link naar een haat site hierboven, zijnde de blog van VBgemeenteraadslid Tanguy Veys. Dat hij zijn mening hier mag spuien moet jij weten. Maar misschien is het wel een kwestie van Blog-hygiëne dat je de link naar zijn site verwijdert. VB-ers moeten hun plaats kennen, en dat is aan de andere kant van het cordon. En nee, ze hebben geen recht op hun mening.

Anoniem zei

meneer veys heeft het nog altijd niet door, enne een afspraak op 9 oktober, dan liever de ananas

Anoniem zei

Interessant dat de videogame-industrie niet geculpabiliseerd mag worden maar VB wel... Steek het maar op het VB en de oogkleppen kunnen terug op. Hoezo problemen tussen culturen?
Doe maar voort zoals je bezig was pdw. Blijf maar lekker kakken op VB en haar kiezers. Scoor Godwin-punten (http://en.wikipedia.org/wiki/Godwin%27s_Law) met uw gratuite verwijzingen naar de oorlog. Vanwaar de linkse obsessie met het nazisme? Conservatieve intellectuelen beginnen toch ook niet om de haverklap te emmeren over Pol Pot, Stalin of de miljoenen doden die het socialisme veroorzaakt heeft? Blijf vooral ook het cordon sanitaire voorstaan - de linkse kerk verhoede dat het VB Breendonk heropent als ze aan de macht komen.
Misschien werkt deze strategie de veertiende keer wel en wordt het dit keer geen zwarte zondag... Je weet het nooit he pdw.
Verder sluit ik me aan bij Tanguy en ik kom op 9 oktober ook wel terug langs deze log.

Anoniem zei

Interessant dat de game-industrie niet geculpabiliseerd mag worden maar VB wel.
Blijf maar lekker verder doen zoals je bezig was pdw. Steek alles maar op het VB en de oogkleppen kunnen terug op. Ondertussen nog effe wat gratuite verwijzingen naar de nazi's - lekker Godwin punten scoren zo(http://en.wikipedia.org/wiki/Godwin%27s_Law). Conservatieve intellectuelen beginnen toch ook niet om de haverklap te emmeren over Pol Pot, Stalin en de miljoenen doden uit naam van de hypocrietste ideologie van allemaal?
Blijf ook maar lekker het cordon sanitaire steunen. Wie weet werkt die strategie de veertiende keer wel.
Ik vrees er echter voor en kom u hier samen met Tanguy op 8 oktober weer uitlachten. Weet dat ge ook dit keer weer uw steentje zult hebben bijgedragen tot Zwarte Zondag.

Anoniem zei

Weet u wat, beste Veys? Zet u eens zo'n grote muil op tegen Jef Vermassen!

U voelt zich veilig, niet? U hoeft bij de tegenpartij geen ratten te vrezen die 500 euro uit hun zakken halen om uw smoelwerk eens uiteen te laten spatten!

Professor Stokbröt zei

Kom, kom, beste mensen, mijnheer Vijs provoceert op VB'se wijze en jullie trappen er met open ogen in. Laat die puist gewoon links liggen (of extreem-rechts, zo u wil).

Voor zij die houden van een portie sillyness, verwijs ik u graag door naar http://jahond.blogspot.be
Er mag al eens gelachen worden in deze droeve tijden...

Anoniem zei

Oei, arme Tanguy toch. Ik lees hier net een berichtje op Belga dat als bij u moet aankomen als een ananas, geniet ervan

Europees Hof verwerpt klacht Vlaams Belang tegen Belgische staat BRUSSEL 18/05 (BELGA) = Het Europees Hof van de Rechten van de Mens (EVRM) heeft op 5 mei de klacht die Vlaams Belang-lid Luc Lamine had ingediend tegen de Belgische staat, onontvankelijk verklaard. Lamine, hoogleraar contractrecht en (ondertussen gewezen) lid van het Vlaams Belang in Rotselaar, diende de klacht bij het EVRM in naar aanleiding van de veroordeling van de drie vzw's van het Vlaams Blok door het hof van beroep te Gent. "Het Hof heeft geoordeeld dat er geen enkele schending van de rechten en vrijheden die gegarandeerd worden door het Verdrag of de Protocollen daarbij, kon worden vastgesteld", aldus Lamine. De zaak is nu definitief gesloten.

Tanguy_Veys zei

@ kdw: Het VB heeft altijd gesteld dat die klacht bij het Europees Hof een initiatief van van Luc Lamine en niet van het VB zelf.
Lekkere ananas trouwens !

Tanguy_Veys zei

En nu we toch uit Belga citeren:

KUL-prof Luc Lamine geen VB-kandidaat meer in Rotselaar

ROTSELAAR 18/05 (BELGA) = Professor Luc Lamine van de Katholiek Universiteit Leuven is, in tegenstelling tot in 2000, bij de komende gemeenteraadsverkiezingen geen kandidaat meer voor het Vlaams Belang in Rotselaar. Zijn vrouw Maggy Weemaes, die in 2000 verkozen werd tot enig VB-raadslid, is mogelijk nog wel kandidaat, maar ambieert geen nieuw mandaat meer.
Lamine is verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht van de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de K.U.Leuven. Zijn kandidatuur voor het toenmalige Vlaams Blok lokte in 2000 heel wat deining uit. Hij is al enkele jaren in ziekteverlof. Volgens Stijn Hiers, die de VB-lijst trekt in Rotselaar, liggen gezondheidsredenen aan de basis van het feit dat Lamine geen kandidaat meer is.
Weemaes van haar kant nam eind vorig jaar ontslag uit de Rotselaarse gemeenteraad uit protest tegen de wijze waarop ze sinds 2001 behandeld werd door burgemeester Dirk Claes (CD&V). Ze ging uit protest ook even in hongerstaking. Claes ontkende de aantijgingen./.SCS

Anoniem zei

"Afspraak op 9 oktober." Zover reikt het argumentatievermogen van de gemiddelde Belanger inderdaad tegenwoordig.

Anoniem zei

Mooi stukje, (pdw)! En uiteraard zoals quasi altijd de nagel op de kop.

Dikke proficiat trouwens voor die ex-klasgenoot van die kerel die in de kranten gaan getuigen is dat die zot wel dégelijk in een extreem rechts milieu is opgevoed, en dat er met regelmaat het woord "makak" uit kwam.

Ik kreeg al het schijt hoe die kerel werd verdraaid als slachtoffer, ipv kind van extreem rechts.

Kunnen alleen maar hopen dat dit de komende verkiezingen toch énkele mensen hun verstand doet in gang schieten.

Anoniem zei

Afspraak 20 mei!

Anoniem zei

Tussen haakjes: kan iemand mij verklaren waarom iemand die zichzelf Vlaamsnationalist noemt, hier een link plaatst naar een engelstalige blog?

Anoniem zei

Tanguy Veys zijn 'selectieve' citatendrift krijgt'alweder' een deuk in het al niet fraaie minkukel-feaci . In het interview met baardmans Lamine in De Morgen van vandaag 19 mei staat er toelichting genoeg...toelichting bij alles waar de Veys(en consoorten) gewillig blind voor wil blijven, en natuurlijk ongeïnformeerden graag laat geloven.
Helaas.

Anoniem zei

Beroepstroller Tanguy Veys beklaagt zich dat (pdw) de zaken niet vooruit helpt. Is dat een deel van de VB-campagne voor de Gentse gemeenteraadsverkiezingen? Mooi hoor: iedereen is geschokt door wat veralgemeningen en zondebokkerij te weeg kunnen brengen, en Veys komt aan met 'gasten van jouw kaliber'. Ik vrees dus dat hij het niet begrepen heeft.

Ik heb mijn agenda nageslagen op 9 oktober: Ik heb behalve stemmen die dag niks te doen. Maar speciaal voor 'den Bulldozer' afkomen naar Gent? Dan moet het wel de moeite zijn. Iets beters dan een kroegentocht door de Overpoort dus. Wat stel je voor, Tanguy?

Anoniem zei

Anonymous' agenda loopt blijkbaar een dag voor: stemmen kan op 8 oktober. (toch volgns: http://www.vlaanderenkiest.be/)
Niet vergeten dus: afspraak 7 augustus!

Anoniem zei

@bart c: regeren is vooruitzien :)
Nee, ik ging er even van uit dat Veys' uitnodiging op de zondag van de verkiezingen sloeg. Maar het gaat over de dag erna. Dat is al moeilijker: in tegenstelling tot meneer Veys moet ik die dag werken. En dan bedoel ik 'werken', niet 'mij op kosten van de Vlamingen een muisarm surfen en trollen en een gezwollen lever bijeenzuipen op 'cantussen' van het studentenclubje waar ik diep in dertiger jaren nog altijd maar ondervoorzitter van ben'.

Anoniem zei

Even weer on topic: dagelijks spelen duizenden mensen over de hele wereld 'Grand theft auto' en andere spelletjes waarvan de plot neerkomt op: stuur je poppetje ergens in of uit zonder omgeknald te worden, waardoor je zelf nogal veel andere poppetjes om moet knallen'. Goed, het is simpel, maar heb je de bodycount van het gemiddelde Shakespeare-stuk al eens bekeken? Het moet slechts een kwestie van tijd zijn, voor Willy Courteaux een spoor van bloed en lijken door de Cogels-Osylei trekt, toch?
'Ja maar, dat is lang niet zo interactief en meeslepend als een videospelletje' hoor ik u piepen.
Piep naar hartelust: u hebt ongelijk. Om dat te bewijzen, vraag ik u: hoe lang heeft Bill Gates moeten zitten, toen bekend werd dat de vliegtuigkapers van de 2001-9-11-aanslagen hun nogal ongewone manoeuvres hadden ingeoefend met de Microsoft Flight Simulator? Juist. Geen seconde. Hij is niet eens ondervraagd, laat staan dat er iemand de idiotie heeft gehad om te kakelen dat MS Flight Simulators voortaan alleen maar aan meerderjarige blanke volwassenen zonder baard mocht worden verkocht. En terecht. In de woorden van de grote 20e eeuwse wijsgeer Dub War: "Watch the man, don't watch the tool". En die man, Hans Van Themsche, heeft zelf héél weinig twijfel gelaten over de redenen waarom hij die noodlottige donderdagmorgen aan zijn mini-killing spree is begonnen. Ik citeer het nog maar eens voor de volledigheid: "Ik wil afrekenen met de wetteloosheid en de normeloosheid in de samenleving. Voor ik doodga, wil ik nog zo veel mogelijk allochtonen doden". Waar lijkt dat volgens u meer op, op de gameplay van 'GTA SA' of op een toespraak van Filip 'Definitieve terugkeer van alle niet-Europese vreemdelingen naar hun land van herkomst' Dewinter?

Neverbeendead Religion zei

Weet er ondertussen al iemand waarom selahattin kocak momenteel gestopt is in zijn eigen topic in de derde laatste comment van de pagina.

asskicker zei

pdw,

maakte jij vroeger geen recensies voor videogames? Kan je misschien de draad opnieuw oppikken op deze blog? Which would be nice...

Pieterjan zei

Als in de de Game-logica verder ga, zou ik dan na het spelen van Larry en Playboy the mansion ook sneller van grond geraken?

Maar los van het hele links-rechts gezeik hierboven ga ik (on topic) even opsommen wat er zoal in het nieuws kwam

--
Omdat hij naar die muziek luisterde.
Omdat hij niet mocht roken.
Omdat hij zomaar een wapen kon kopen.
Omdat hij een skinhead was.
Omdat hij een goth was.
Omdat hij racist was.
Omdat hij hoogbegaafd was.
Omdat hij gepest werd.
Omdat hij videospelletjes speelde.

Zou het jullie ook verbazen als ze morgen beweren dat hij Poolse roots blijkt te hebben?