vrijdag, juli 07, 2006

Tien Om Te Zien & Blokwatch: één strijd!

Ik had mezelf beloofd om me niet druk te maken over de pathetische pogingen van het Belang om de 0110-concerten weg te wuiven als een stuiptrekking van de door hen zo verfoeide 'linkse politiek correcte lobby'. Ik ga tenslotte met vakantie. Maar dat Dewinter en nu ook Van den Eynde het lef hebben om populaire entertainers als Will Tura en Helmut Lotti publiekelijk de mantel uit te vegen wegens hun deelname aan wat in wezen een muzikaal evenement met een universele boodschap van weldenkendheid en sociale vrede is, en dat die fucking poldernazis daar niet onmiddellijk genadeloos voor worden getackled door de media/de politiek/ eender wie met wat gezond verstand.... dat is ronduit beangstigend. In ieder beschaafd land zou zo'n openbare intimidatie een rel van jewelste uitlokken.
Dewinter en co gedragen zich hier immers als de dictators-in-spe die ze allemaal diep in hun donkerbruine hart zijn. Als er nog meer maskers moeten afvallen dan zullen ze extra maskers uit de carnavalwinkel moeten laten aanslepen. Ja, ik weet het: ik kan beter. Maar ik ben zodanig kwaad dat ik hierover godverdomme zelfs geen hàlve deugdelijke witz kan bedenken.
Slechts één lichtpuntje in de hele kutzooi: kennelijk zijn ze bij het Belang banger van Will Tura, Helmut Lotti, Laura Lynn en Clouseau dan van eender welke commentator, journalist, politicus of anti-fascistische beweging. Tien Om Te Zien & Blokwatch: één strijd! Wie had dat, Tiri Tumba nog aan toe!, ooit durven vermoeden. (pdw)

59 opmerkingen:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

Er heeft totnogtoe niemand gereageerd op de compleet debiele uithaal van Dewinter & C° omdat het zodanig hilarisch is dat telkens je eraan denkt, je op slag weer terechtkomt in een quasi chronische lachstuiptrekking dat je niet meer kan reageren.
By the way, ik had nooit gedacht dat Dewinter zo verdomd goed Calimero kan imiteren.

Anoniem zei

Vandaag las ik nochtans in De Standaard de gebruikelijke analyses. De Winter krijgt dus wel lik op stuk (en maar best ook).

Anoniem zei

@Björn Roose: voor een organisatie die uitsluitend de logica 'stampen naar iedereen, maar het hardst naar diegenen die niet terugstampen, en als je toch een stamp krijgt, gewoon hard huilen' hanteert, is het misschien inderdaad 'logisch' dat het VB reageert zoals het reageert. Bij de voltallige rest van de samenleving, en dan vooral voor het deel dat niet leeft op de kap van bewust dom gehouden sukkels die tegen andere sukkels worden opgezet door een aantal mensen wiens enige talent is dat ze twee stenen kunnen doen vechten, heerst een andere logica. In die wereld, die ik voor het gemak maar aan de toog van het dorpscafé situeer, wordt iemand die blijft beweren dat "iedereen die kritiek heeft bij mijn doen of laten in een extreemlinks komplot zit" in een dwangbuis afgevoerd, onder de meewarige blikken van zijn mede-stamgasten. Maar word wakker en ruik het laarzenvet: jullie tijd is voorbij.

Neverbeendead Religion zei

Aan mijn 5e comment kon je al zien dat bepaalde mensen niet moeten hebben van bepaalde muziek, er het meest bang van zijn.

Anoniem zei

welke infantiele reacties van anonymous en arnouds op Bjorn Roose possting...Maar ja,wat te verwachten van diegenen die PDW 'onwelkriekende proza als evangelie slikken.
Arme arme linkiewinkies.Afspraak op 8 october8

Anoniem zei

Amen PDW!
Ik heb alleen schrik dat het belang weer in zijn gebruikelijke calimero-rol zal zitten tijdens de festiviteiten...

Anoniem zei

Waar ik het vliegende schijt van krijg is van de reactie van Lotti en co op de aanval van het zwart blok. Op de site van Laura Lynn zeggen ze het zo: Het management én de platenfirma van Laura Lynn benadrukken dat de organisatie schriftelijk de garantie heeft gegeven dat het gaat om een concert voor verdraagzaamheid met een non-politiek karakter
Was het niet de bedoeling een kat een kat te noemen? Dat ze de kloten hebben om te zeggen dat ze geen zwartzak als fan willen. Het blok is veroordeeld voor racisme. Is het zo delicaat om hardop te zeggen dat je vindt dat een fatsoenlijk mens niet op die partij stemt?
Tura, Lynn en Lotti zijn bange en laffe kruideniers die gelijk wat zeggen om hun brol te verkopen.

Anoniem zei

@anonymous: een reactie geven op reacties op reactie, die 'infantiel' noemen, en dan zelf niet verder komen dan 'linkiewinkies' en 'afspraak op 8 octobre'? Tsss. Terug naar Verstrepen, zjust is zjust.

Het had Björn Roose overigens gesierd als hij zo eerlijk was zijn geweest te vermelden dat hij zelf bij Voorpost militeert en dat 'die partij' Vlaams Belang zijn werkgever is, waarvoor hij bij de VVBM op kosten van de belastingbetaler 'Blokwatch-watcher' speelt. Dan zou zijn post hier in het juiste licht gezien kunnen worden. Graag gedaan.

Anoniem zei

'Infantiel'? Wat is dat voor foeilelijk franskiljons bastaardwoord? U bent hier op een Vlaams blog, meneer. Of is 'kinderachtig' niet goed genoeg voor u misschien?

Taalverrader! Ge zijt al net zo erg als de infame extreemlinksen Tom Barman, Helmut Lotti e tutti quanti, die zoals Björn Roose geheel terecht opmerkt, niet in het Vlaams dùrven zingen, omdat anders duidelijk zou worden welke extreem-linkse onzin ze uitkramen! Nee, dan de steevast goed doortimmerde, op een ijzeren logica steunende, met open vizier geschrevene, een gezonde Vlaamse geest uitademende en van een sterk geestesgestel getuigende pareltjes op het blog van meneer Roose! Kom daar maar eens om, meneer Tom "Mijn zuster is mijn klok" Barman! Nog te gierig om zelf een horloge te kopen, de profiteur! Typisch links! Et tu, meneer Helmut "Ej Uhknem" Lotti! 'From Russia with love', kan de steunbetuiging aan het moorddadig regime van Stalin nog duidelijker? En dan zegt meneer nog dat hij niet aan partijpolitiek doet! Maar het geld van de Vlamingen is blijkbaar wel goed genoeg!

En die Lorelei Lynn is geen haar beter! "Je hebt me duizendmaal belogen" is een onvervalste uitval naar Filip Dewinter, die immers door de politiek correcte pers altijd van leugens beschuldigd wordt! En wat is "Arrivederci Hans" anders dan een schaamteloos staaltje leedvermaak over de rug van die arme Hans Van Themsche? Alsof die jongen het nog niet moeilijk genoeg heeft. En dat zouden wij allemaal over onze kant moeten laten gaan? Arm Vlaanderen! Aspraak op 8 oktober!

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

Ik vind dit bizonder interessante dagen! Het VB bedreigt Vlaamse zangers! Ooit Willem Vermandere, en nu ook Will Tura en Helmut Lotti!

Weet je wat ik denk? Straks blijft er niemand meer over die het VB nog niet heeft bedreigd of van "links complot" heeft beschuldigd! Who's next? De kiezers? Op z'n Wie-niet-voor-mij-stemt-is-geen-echte-Italiaan-Berlusconi's?

Anoniem zei

Tanguy Veys heeft nu zelfs zwarte lijstjes aangemaakt met bloggers die zich over dit topic uitspreken.

Reserveer voor mij alvast maar een kamertje in één of ander strafkamp.

Ik snap écht niet dat zelfs de meest doorwinterde (ha, wat een woordspeling!) blokker niet inziet wat voor fascistoïde praktijken het VB nu aan het uithalen is.

Anoniem zei

@Björn Roose: tegen het zere been?
Met die anonieme bezoekers aan je eigen blog valt het trouwens wel mee: vandaar dat je er een deel bij verzint. Zo verzin je wel meer dingen. Dat is natuurlijk je goeie recht.

De rest van je reactie is de gebruikelijke VB-compôte van zuurpruimen, galappels en bitterballen die altijd op tafel komt als het VB een woordje kritiek te horen krijgt.

Terwijl ik de gelegenheden niet meer kan tellen dat de partij, voor de rechter of elders, kritiek had: niet alleen op partijen, maar ook op bevolkingsgroepen, op maatschappelijke organisaties, ngo's, culturele initiatieven, televisiemakers, podiumkunstenaars, schrijvers, journalisten, vakbonden, en godbetert, theatervoorstellingen en priesters.

Vind je 't gek dat de mensen dat beu worden? 'Wie kaatst, kan de bal verwachten'. Sure thing, Björn. En "wacht maar tot na de verkiezingen!"? Een triestiger geval van je verstoppen achter je kiezers is niet denkbaar.

De Nederlandse dichter Heinz Polzer, aka Drs P, laat in zijn recent verschenen autobiografie 'Toenemend feestgedruis' weten dat hij 'het socialisme een misvatting' vindt.

Geen enkel lid van de SP of de PvdA is in de pen gekropen om Polzer te 'waarschuwen', of om te impliceren dat hij 'niet weet wat hij zegt', laat staan dat Wouter Bos of Jan Marijnissen opriepen geen plaatjes van de heer P. meer te kopen.

Nee. In Nederland hebben de socialisten, ook al zitten ze net zoals het VB in de oppositie, teveel stijl, fatsoen en vooral teveel werk met het verzinnen van een degelijk alternatief voor Balkenende om te schieten op alles wat beweegt.

Neem daar een voorbeeld aan, Björn Roose. Want zo niet zou je chronische oppositiepartij wel eens sneller door de mand kunnen vallen dan je denkt. De grootste partij van Vlaanderen zijn, brengt ook verantwoordelijkheden mee - ook in de oppositie. Relletjes creëren om de aandacht af te leiden van de vraag of jullie die verantwoordelijkheid kunnen en willen opnemen, zal niet eeuwig blijven lukken. De kiezer is niet dom.

Wat Barman betreft: ja, hij viseert misschien wel Vlaams Belang met zijn concerten. En wat dan nog? Ik geef 'm gelijk. Veel anderen ook. Heb je daar last van, doe dààr dan iets aan, in plaats van als een lichtgeraakte psychopaat op de boodschapper te gaan schieten. Succes jongens en meisjes.

En hou vooral verder vol dat alle mensen die in oktober voor jullie stemmen, dat eigenlijk doen omdat ze tegen Helmut Lotti, Tom Barman en de rest zijn, en niet omdat ze oplossingen van jullie verwachten.

Neverbeendead Religion zei

Even verdergaand over dEUS in mijn vorige reactie hier:
Ik ben eens benieuwd hoelang mijn reactie bij lvb zal blijven staan die je momenteel ook hier in de laatste comment op een gearchiveerde pagina kan bekijken.

Anoniem zei

Meneer Roose, toch even dit: wij ("extreem-linksen", zoals u ons zo graag noemt) stellen nogal wat prijs op onze anonimiteit, omdat wij onze geschiedenisles goed geleerd hebben. Wij zijn immers bang voor Gestapo-praktijken, en wij weten intussen dat jullie lijstjes bijhouden van iedereen die het VB ook maar een béétje in twijfel durft te trekken.

Dat doen jullie al héél lang, van làng voor Blokwatch bestaat. Daar heb IK bewijzen van! Het mag u dus niet verwonderen dat wij liever een zonnebril opzetten als we in de buurt komen van mensen die staan te brullen dat zo ons ooit wel eens de rekening zullen presenteren (Annemans durfde niet zo gek lang geleden zelfs rechters te bedreigen; Annemans heeft kloten aan zijn lijf, zoveel is duidelijk).

Uw verhaaltje over Bart Hollevoet interesseerde mij eerst geen fluit - ik dacht, waar hééft die klojo het over, en who the fuck is Bart Hollevoet? Heeft die Roose nu echt niks anders te doen? - maar intussen weet ik dat u maar wat graag de echte Bart Hollevoet uit zijn kot wil lokken om zich bloot te geven, zodat u hem beter in het visier kan nemen.

Ironisch en grappig is het ook om zien dat u vindt dat die Bart Hollevoet een onbelangrijk iemand vindt, maar er intussen toch al 2 stukjes over geschreven hebt. Doch dit geheel terzijde.

Nu weet u net als ik dat dit bericht niet voor u bestemd is, maar voor iedereen die u zou durven te verdenken van goeie bedoelingen. En wie na mijn woorden hierboven niet helemaal overtuigd is kan ik alleen maar aanraden om eens naar uw wansmakelijk blog te surfen, en de hatelijke cartoons te bekijken - da's maar een paar minuutjes werk. En het mag gezegd: het verwondert mij héél sterk dat u nog niet aangeklaagd bent wegens racisme en oproepen tot haat. Ik kan mij vergissen, maar ik vermoed dat u eerstdaags wel een deurwaarder aan de deur zal krijgen...

Als uitsmijter nog dit: waarom verhuist u eigenlijk zo dikwijls? Zijn ze u altijd al beu geweest, in de gemeente waar u woonde?

Neverbeendead Religion zei

Ondertussen kan ik de opening van mijn nieuwe gratis e-book hier al tonen.
Now why you wanna go n do that?
Het voordeel van een gratis e-book is dat je niet op de televisie aan de tafel van een of ander galadiner hoeft te zitten met mensen als dan brown of j.k. rowling.
Maar er zijn nog meerdere voordelen want no-one sings like me anymore. Daar kan DEUS in hun great american nude ook van getuigen.
Music maestro.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Neverbeendead Religion zei

Het omgekeerde niet terzake doende verhaal.
Tsunami #7.
Goed op voorhand aangekondigd aan de bevolking. Tsunami #7 is van omvang de grootste, groter dan alle al gepasseerde en treft vele europese landen waar niet meer zal kunnen geleefd worden de eerstvolgende eeuwen.
Men heeft voor elk land een evacuatie plan opgesteld zodat elk land zijn land van bestemming kent, gebaseerd op de berekende kortste evacuatie afstand om alles goed te doen verlopen.
Belgie heeft als bestemming marokko in de berekening en dat is goed nieuws want marokko heeft laten weten dat we welkom zijn en dat we met ons velen onze taal niet hoeven aan te passen omdat onze taal zo bangelaak maat is.
Maar het vb dat ondertussen de machthebber geworden is, kan dit niet toelaten.
Wij kunnen onszelf daar niet toelaten evenmin als wij hen hier niet kunnen toelaten.
Want wie met ijzeren hand en principe regeert, staat bij de bevolking bekend als de man die trotseert.

Anoniem zei

@Björn Roose: vervelend? En wat te denken van de mensen die dat allemaal moeten lézen? Maar jij hebt duidelijk niks beters te doen. Leuk voor jou.
Maar pas op! Terwijl je hier aan het tokkelen bent, is er misschien ergens anders, op een ander blog op de wereld, iemand bezig iets naars over jou of je partij te schrijven. Ongetwijfeld een linkse verzuurde communistische complotteur. En dat zie jij niet, want je bent hier je tijd aan het verschijten. En Tanguy Veys is met vakantie en Jürgen Verstrepen zit op een terras. Dus wie bewaakt het fort? Jij! En je eigen blog ligt er ook onbewaakt bij! Al maakt dat laatste niet veel uit want er komt toch geen kat. Maar je begrijpt wat ik bedoel, hoop ik? Vlaams Belang en jij liggen constant onder vuur, en worden voortdurend op de korrel genomen door hele hordes anonieme, laffe klonen van (pdw) en ander extreemlinks complotterend stalinistisch tuig! En jij zit hier! Pas op! Achter u!

Anoniem zei

U krijgt hier gewoon een koekje van eigen deeg, meneer Roose. Bevalt het u niet? Het komt nochtans recht uit uw eigen keuken. U weet dus waar u moet zijn om te klagen.

Met dat verschil dat wat hier over u wordt geschreven, gewoon waar is. Er moet dan ook niet worden gepocht met 'bewijzen' die nooit worden geleverd, laat staan dat het belachelijke verzinsel van 'tegenbewijzen' moet worden uit de kast gehaald. Als Vader Abraham overal gaat roepen dat u een smurf bent, meneer Roose, is dat dan ook een feit, alleen omdat u verzuimt mij het 'tegenbewijs' geven dat u niét blauw bent? Doe niet zo onnozel. Iemand die zo vaak klacht heeft ingediend als u, kent het principe van 'de bewijslast ligt bij de aanklager' maar al te goed.

Ik zie met vreugde hoe u zich weert als een duivel in een wijwatervat, nu u de behandeling te beurt valt die u anderen zo graag geeft. Geniet er maar van, meneer Roose. Misschien is het pas een begin. Ik ben alvast blij dat ik een plaatsje op de eerste rij heb.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

Zonder mij in deze heilloze polemiek te mengen, toch even melden dat Bart Hollevoet in OCMW Brugge vorig jaar is betrapt op het bijwerken van de Blokwatch site tijdens de werkuren.

Anoniem zei

@Björn Roose: het is dus niet waar dat u, zoals hier geschreven is over u, voor de VVBM werkt en bij Voorpost militeert?

U hebt dus, met andere woorden, helemaal niks met het VB te maken, en de 'onthullingen' over Blokwatch, Bart Hollevoet en het OCMW van Brugge zijn u zomaar, als niet in de verste verte betrokkene, in de schoot gevallen, waarop u zonder enige aanleiding besloot om ze - ik citeer - 'op uw blog te gooien'?

Als dat zo is, dan kan u ongetwijfeld met iets beters voor de dag komen dan met de ongestaafde bewering dat 'bewijzen binnen het OCMW' zouden geleverd zijn.

Dan weet u namelijk zélf ook wat die bewijzen zijn, en kan u ze hier herhalen, in plaats van er alleen maar over te praten. Voor de dag ermee, Björn. Put your money where your mouth is. Ik ben zeer benieuwd.

Anoniem zei

@Björn Roose: het internet is amper groot genoeg om de potsierlijke leugens en wanhopige kronkels die de bulk van uw ripostes vormen, te weerleggen. Daarom niet meer dan een bloemlezing. Wie kan scrollen, ziet dat er wel degelijk reacties op de post van pdw staan in deze thread, ook na uw eerste worp, die waarin u doet alsof u niks met het VB te maken hebt. Dat houdt u daarna nog een tijdje vol, terwijl algemeen bekend is dat u een betaald werknemer van de Verenging van Vlaams Blok-Mandatarissen en een lid van Voorpost bent. 'Die niets verdedigt dan zijn eigen mening'? Jaja. Uw eerste post hier bewijst al het tegendeel, meneer Roose: daarin verdedigt u niets meer of minder dan de partij die uw broodheer is. U beschuldigt anderen van leugens, terwijl u zelf de stenen uit de grond liegt: sinds wanneer is een klacht over een pamflet in de brooddoos van uw zoon een 'taalklacht'? U wil tegelijk weerleggen dat u veel klachten indient, en er prat op gaan dat u ze allemaal wint. Het is van tweeën één, meneer Roose. Zoals u niet in één post kunt schrijven 'wacht maar tot na de verkiezingen' en daarna ontkennen dat u zich verstopt achter de kiezers van een partij waar u zogezegd niks mee te maken hebt. Maar gaat u vooral verder. Ik lach graag.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

@Björn Roose: u hebt wel degelijk klacht ingediend tegen Stern Demeulenaere bij de privacycommissie. Blijf vooral liegen, het wordt steeds leuker. En als u denkt mensen het recht te kunnen ontzeggen hun identiteit te verbergen als ze met u te maken krijgen - waarschijnlijk hebben ze toch uw blog gelezen en wijselijk hun conclusie getrokken uit de manier waarop u met informatie omgaat - dan rekent u zich véél te vroeg véél te rijk. Zeker uw laatste vier, vijf zinnen, waarin u de bloglezers hier de les begint te spellen over waar ze allemaal wel of niet mogen op reageren of wat ze wel of niet mogen lezen, zijn het werk van een narcistische, megalomane of anderszijds gestoorde geest. Een die bovendien veel tijd heeft om zich tijdens de met belastinggeld betaalde werkuren in polemieken op andermans blogs te smijten. En laat dat nu net zijn, wat u die arme OCMW'er Bart Hollevoet in januari van dit jaar verweet! Komt u de pot en de ketel zelf halen, of moet ik ze brengen?
Sputter ze! En bedankt voor de bewijzen.

Citaat van Björn Roose:

'En of "onze" tijd voorbij is ('t is toch wel bijzonder ergerlijk dat net diegenen die "rechts" hokjesdenken verwijten, steeds weer over iedereen die zich rechts van hen bevindt, spreken als "jullie") zullen we wel zien op 8 oktober zeker ? Ik gok op een héél grote vooruitgang ten opzichte van de gemeenteraadsverkiezingen van 2000 en voor de federale verkiezingen van 2007 gok ik op een héél grote vooruitgang ten opzichte van de federale verkiezingen van 2004.
'

Als dat niet 'wacht maar tot na de verkiezingen is', ik zou niet weten wat dan wel.

En ook in dit commentaar verzweeg u, meneer Roose, dat u niet zomaar 'iemand die zich rechts van diegenen die rechts hokjesdenken verwijten, bevindt' bent, maar een werknemer van Vlaams Belang en een Voorpost-militant. Relevante informatie in een discussie over Vlaams Belang, maar volgens u blijkbaar niet. Ik vraag me af waarom die informatie ons per se onthouden moest blijven.

Over Voorpost gesproken: als bevoorrecht getuige en vlijtige leerling van Luc 'Kosmos' Dieudonné kan u ons vast vertellen wat er aan is van de geruchten over het Voorpost-lidmaatschap van Guido De Moor, de man die op lijn 23 stierf.
Of moeten we het ook daar doen met 'bewijzen die geleverd zijn' maar die we niet te zien krijgen?

Anoniem zei

Hollevoet stelt dat de roddels over zijn Blokwatch-engagement dateren van voor u ze op uw blog zette, meneer Roose. U leidt daaruit af dat die roddels ook kloppen. Dat slaat nergens op. Het bewijst helemaal niks, behalve dan dat u een beetje laat op de 'Blokwatch-watch'-kar bent gesprongen.
Verwijzen naar bewijzen die er zouden zijn, zonder die zelfs maar één keer te noemen, is hetzelfde als toegeven dat je geen bewijs hebt.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Neverbeendead Religion zei

Ondertussen heb ik de opening van mijn gratis e-book in een comment gezet op de myspace site van the goats waar je eens naar hun typical american kan luisteren.
Wie hun tricks of the shade album kent, weet dan ook dat ze interesse zullen hebben voor mijn comment omdat dat album een geniale muzikale reis opgevuld met zelfgemaakte comedy sketches is.

In tegensteling tot tricky, voor wie zich mijn comments over hem op deze pdw blog nog kan herinneren.
Want na mijn comment op zijn myspace, heeft hij zijn myspace weggenomen.
Via de onofficiele fansite kan je via news de dode link aanklikken.

Anoniem zei

@Björn Roose: fijnzinnig hoe u met holocaust- en shoahvergelijkingen gaat smijten, als u zich in het nauw gedreven voelt. U bent in goed gezelschap.

Mag ik, als het niet te veel van u is gevraagd, (een antwoord geven op een directe vraag is voor u immers een immense opgave, zo lezen we hier telkens weer), misschien nog van u weten wanneer, hoe en door wie de Blokwatch-medewerker in kwestie betrapt is, en hoe het komt dat, als hij zogenaamd niet meer tijdens de werkuren voor de site werkt, er de afgelopen weken een aantal persoverzichten van zijn hand op de Blokwatch-site zijn verschenen, tijdens de kantooruren?

Welke 'actie' is er bij OCMW Brugge ondernomen, en door wie? U bent overduidelijk een bevoorrechte getuige en een expert terzake. En het publiek heeft het recht het fijne van deze zaak te weten, om nog te zwijgen van de volkomen terechte juridische stappen die tegen deze medewerker kunnen worden gezet door OCMW-klanten wiens dossiers bleven liggen terwijl de man de tijd en infrastructuur van zijn werkgever misbruikte voor extreemlinkse subversie.

Ik ben verder zo vrij een contradictie in uw redenering op te merken - met permissie, uiteraard. Als u éérst van uw kloten maakt omdat iemand hier uw doopceel komt lichten, is het dan niet een klein beetje hypocriet om dat dan ook van anderen te gaan vragen? Het is het één of het ander, toch? Doet me een beetje denken aan iemand die éérst in alle hoeken en gaten zijn ongenoegen uitbrult over 'politieke concerten' en er daarna zelf eentje organiseert.

Ik kan me verder ook niet precies herinneren wanneer u daar precies éérder om gevraagd heeft, en in hoeverre het relevant is in een debat over het VB àlle antecedenten van àlle reagerenden te kennen, is me ook een raadsel. Weet u zeker dat u niet te veel naar Luc Dieudonné hebt geluisterd?

Van harte dank voor de antwoorden op mijn vragen. Ik reken er op dat u als een volleerd master of suspense het beste voor het laatste hebt bewaard en alsnog bij wijze van climax met de al lang verbeide informatie zal komen.
Nogmaals en bij voorbaat bedankt!

Anoniem zei

Klachten tegen Stern Demeulenaere en Karl Bonny? Voor schending van de privacy? En ik die dacht dat je alleen taalklachten indiende. En die allemaal won. Dat schrijf je tenminste zelf. In welke taal waren die felicitatiekaartjes dan? Swahili? 'Niets van wat hier over mij geschreven is, is waar' schrijf je hier ook nog ergens. Dat slaat blijkbaar ook en vooral op wat je zelf schrijft. Het blijft lachen met jou, Roose.

Anoniem zei

Als dit nog een tijdje doorgaat, wordt neverbeendead religion nog de interessantste commenter op dit blog.

asskicker zei

Zeg wel... tis precies een potje geblinddoekt-mekaar-aftrekken-op-het-internaat. Get a room, anomymous en Roose...

Anoniem zei

de wereld op z'n kop! en waar gaat ie naar toe als ruimdenkende mensen zich verschuilen achter een gordijn van anonimiteit terwijl de gemiddelde xenofoob dapper en trots zijn naam laat prijken boven giftige en bekrompen commentaren? bittere ironie, hoe de verwerpelijke ideeën van de 'bange blanke man' eveneens bekampt worden door een stel angsthazen. naastenliefde, verdraagzaamheid, een hart voor het multiculturele, het lijkt alsof men zich daar tegenwoordig voor hoeft te schamen!

Anoniem zei

@nik naudts: verwar angst niet met voorzichtigheid. Niet iedereen heeft zin om het lot te delen van de OCMW-medewerker uit Brugge die door Roose in 'de stront' (zijn citaat) werd getrokken. Maar er is ook goed nieuws.
Björn heeft strafstudie.

Anoniem zei

Björn Roose heeft het lastig met de simpelste dingen, lijkt het: Barman organiseert geen festival tegen het Vlaams nationalisme (er bestaat ook links Vlaams nationalisme, meneer Roose), maar wel tegen onverdraagzaamheid en racisme. Ik dacht dat dat duidelijk was: gewoon Nederlands begrijpen volstaat al. Leuk dat het VB zich daardoor geviseerd voelt, trouwens. Het getuigt van zelfkennis.

Anoniem zei

"Slechts één lichtpuntje in de hele kutzooi: kennelijk zijn ze bij het Belang banger van Will Tura, Helmut Lotti, Laura Lynn en Clouseau dan van eender welke commentator, journalist, politicus of anti-fascistische beweging."

is ook niet zo verwonderlijk, onze vlaamstalige muziekgoden weten immers wél het grote publiek te bereiken. de winter verkneukelt zich al jaren over de communicatieve onkunde van elke ruimdenkende met ietwat bekendheid of bevoegdheid. de winter's discours mag dan je reinste onzin zijn, ie weet er jammer genoeg wel heel wat mensen mee te bereiken. will tura en de winter tegenover elkaar in de politieke boksring, dat is nog niet zo'n slecht idee. de kwaliteit van het debat zou beneden alle peil zijn, over juiste informatie nog maar te zwijgen. but then again, alas, does 'jan modaal' give a fuck?

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

U mag zo hard staan roepen als u wil, beste Roose, uw bedoelingen zijn mij (en mij niet alleen) heel duidelijk. Noemt u uw praktijken liever communistisch en/of extreemlinks? Mij eender, maar mijn naam krijgt u niet!
Overigens, uw advies hoef ik niet, dank u, en nu ga ik iets zeggen uit uw eigen jargon: "Da's verspild belastinggeld."

Intussen heb ik ook geleerd dat het VB een soort van tegenconcert organiseert, met kleppers van gasten als - hou u vast - Danny Fabri, Kurt ik-kan-eigenlijk-niet-tot-10-tellen Lotti, Frank de-wandelende-zonnebankreclame, nog-slijmeriger-dan-Iglesias Galan, hare doorluchtige winderigheid Vanessa Chinitor en Salim die-ons-jammer-genoeg-nooit-verlaat Seghers. Om over wereldbekende artiesten als Wim Ravell en Frank Valentino nog te zwijgen!

Ook interessant om weten is het feit dat het VB (bij monde van Francis Van den Eynde) leugens verspreidt over de vader van de gebroeders Lotti. Die man (Luc Lotigiers) zou ooit nog VB'er geweest zijn, stelt havik Van den Eynde. De brave Lotigiers-vader is echter van Joodse afkomst en weet maar al te goed waartoe VB-gedachtengoed leidt. Om maar te zeggen: de leugens van het VB, het houdt gewoon niet op, beste Roose. U lult maar raak, en een miljoen idioten geloven u - proficiat daarvoor - maar 5 miljoen anderen geloven u nog steeds nièt!

Jawel, wij wachten hier nog steeds op uw staalharde bewijzen.

Lola zei

ondertussen doen er zodanig veel artiesten mee aan 0110 dat het stilaan interessanter wordt om in kaart te brengen wie er NIET meedoen.
Waar zijn the strangers, bvb?

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

Nou moe, 35 alinea's bombastisch gewauwel en geciteer, enkel en alleen om iets te ontkennen dat u hierboven in een post wit op zwart schreef: "Als Barman en co dus een probleem hebben met Vlaams-nationalisme, moeten ze dat gewoon zeggen."

Sterk, mijnheer Roose.

Anoniem zei

Ik wou dat PDW terug was om wat te wieden in deze eindeloze zee van verwijten... *zucht*

Anoniem zei

Ik wou dat hij terug was met een nieuw stukje blog :-)

Anoniem zei

@Greet: wieden? Waarom? Ik vind de afpelling van 'zeer verdraagzame mens' Roose zowel verhelderend als amusant. Met zo'n militanten heb je geen 'Blokwatchers' meer nodig. Blijkt die vrije meningsuiting toch nog ergens goed voor.

Dat gezegd, is het wel tijd voor een nieuwe column. Dus leg die waterpijp even opzij, (pdw), en laat wat van je horen. Of loop je alweer ijlend door een onderkomen ziekenhuisgang in Firenze? Dat komt er nu van, met zo'n weer in je bloot gat te slapen.

Anoniem zei

Zonder de bedoeling een zoveelste litanie van de heer Roose te genereren, een kleine rechtzetting bij één van zijn vele uitspraken. Holocaust en shoah zijn namelijk niet identiek hetzelfde.

'Holocaust' is de term die algemeen gebruikt wordt om de door de nazi's geplande en gedeeltelijk uitgevoerde uitroeiing van grote groepen joden, zigeuners, homoseksuelen, verstandelijk of lichamelijk gehandicapten, ongeneeslijk zieken en 'asocialen' mee aan te duiden, die het nazi-bewind en haar medestanders voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog organiseerden met de bedoeling enerzijds een gezond Europees volk te creëren en anderszijds een hele hoop ongewenste personen uit de genazificeerde samenleving te verwijderen. Deze term wordt vandaag overdrachtelijk gebruikt om ook naar andere gevallen van georganiseerde genocide te verwijzen.

'Shoah' is de term waarmee de internationale joodse gemeenschap de vervolging en gedeeltelijke vernietiging van de joden in Europa door de nazi's en hun bondgenoten aanduidt.

De termen verschillen dus op twee gebieden: vormelijk, op het vlak van het gebruik, en inhoudelijk, op de betekenis van het aangeduide begrip.

De rest van de 'polemiek', als het bovenstaande nog zo genoemd kan worden, boeit me niet. Ik vond de oude Neverbeendead Religion interessanter.

Neverbeendead Religion zei

Wie de interessantere 'oude' neverbeendead religion wenst te volgen kan zich momenteel naar zijn myspace site begeven.
Alwaar ik momenteel wacht hoe de herenigde urban dance squad gaat reageren op een comment die ik daar op 8/16/2006 5:19 AM heb gezet.
In de wetenschap dat daar maar een klein deel van de fans weet dat de tekst in die comment uit 1 van hun nummers komt.

Anoniem zei

Heeft die tsiepmuile mee zijne kleutermentaliteit ('Als gij stampt, mag ik terugstampen!') zelf geen blog om vol te zeveren? Of ist toch omdat diene van hem geen volk trekt, dat dat bloashuufd hier komt neuten? En (pdw), zegt uuk eens wa jong. Die betonpoeper heeft al genoeg beslag gemokt mee zijne bakoven.
Alleman es die bietse beuverlied.

Anoniem zei

Aan het Vb is er verdorie al meer dan genoeg aandacht besteed... DOODZWIJGEN die partij dat is het enige dat er aan kan worden gedaan, behalve als ze belachelijke uitspraken doen waarmee men hen lik op stuk kan geven (wat trouwens minstens wekelijks gebeurt maar niemand nog interesseert, jammer genoeg)! Dus doe zo verder, het leven is aan de wereldverbeteraars! De rest mag zich heel de tijd angstig voelen in het eigen Vlaanderenland: angstig voor al wat "vreemd" of "anders" is. Ik voel me al heel lang DIEP BESCHAAMD over het feit dat ik ook Zuid-Nederlands ben, want beste mensen... zoek het maar op: Vlaams bestaat eigenlijk niet, het is 'Zuid-Nederlands'! Net als Waals 'Frans' is en het is spijtig dat het FVF hier ook op inspeelt net als VB!! Blij dat ik nu in Brussel woon, gezellige stad, heel vriendelijke mensen (even vriendelijk als elders maar minder bekrompen) en last but not least: tweetalig. HEEL BELGIE MOET EIGENLIJK TWEETALIG ZIJN - dat zou al een heel grote stap vooruit zijn en hiermee viseer ik niemand. VIVE LA BRUXELLES / LEVE BRUSSEL !!

Anoniem zei

Ik ben VB-stemmer en beter nog (of erger :) ) zelfs VB-lid. En ik vond ook de reactie tegenover die artiesten benepen en beneden alle peil. De verklaring hiervoor is wellicht dat nadat je jarenlang uitgespuwd, belasterd en geboycot wordt je wel eens overgevoelig en ondoordacht reageert. Zie het een beetje als het jongetje dat altijd gepest wordt op de speelplaats en dan, verbazing allom, ook eens iets terugzegt. Altijd lachen geblazen. Volgende keer beter.