woensdag, augustus 23, 2006

Gratis vidcast
Vanaf vrijdag 1 september op De Standaard Online, maar ook via ITunes: Kijk Eens Op De Podcast, een GRATIS comedy video podcast met stand up, comedy, satire en nagelnieuwe avonturen van Plantman. Wekelijks 2 minuutjes nonsens, telkens op maandag. Met de complimenten van 3keys producties en de belangeloze medewerking van velen. Geen dank.
Het ziet er ook naar uit - al is het nog niet definitief beslist - dat Canvas na De Vloek van Vlimovost nu ook Kijk Eens Op De Doos gaat heruitzenden, ook wel bekend als 'Spike II' en de populairste reeks van de drie, niet in het minst door onze kameraad Plantman.

19 opmerkingen:

Afgevaardigde 39 zei

Fuckin' finally. Is dat dan ook met Josse De Pauw die als flauwe grappenmaker telkens aangepakt wordt op verscheidene plaatsen? (Zoals een keer door Peter van den Heede als maffiafiguur). Misschien wel de beste sketches op onze Vlaamse potgrond. En het werd tijd dat dergelijke figuren die écht bestaan (want daar houden ze zich dan mee bezig: met echt bestaan) eens een spiegel voorgehouden werden. Ook de zich van geen kwaad bewuste Hitler-lookalike was geld waard! (of was dat weer Spike??). Ik sla ze door mekaar, maar ik kom juist van m'n werk waardoor ik moe en ambetant ben.

(Abstracte) Humor geput uit ergernis, niks is meer bevrijdend. Komt er nog een nieuwe reeks met PDW-stempel btw?

Anoniem zei

Vandaag (of was 't gisteren?) kreeg je in de krant ook al kudos voor je blog, P. En ik geloof niet dat het De Standaard was. Morgen kan je net zo goed, misschien zelfs door dezelfde mensen, worden afgebrand tot op je veters, maar 't is toch leuk om te lezen dat je 'trefzekere tirades' ook door ander volk worden gesmaakt dan het handjevol klaviervaardige roodgatapen hier waartoe ik mij trots mag rekenen.

Anoniem zei

jeuj! nu de dvd box nog.

Neverbeendead Religion zei

Abstracte humor verdient altijd een beetje meer uitleg.

Wat is het belang om herinnerd te worden na je dood als je dan zelf het eeuwige niets geworden bent?
Wat is herinnerd worden?
In deze welbepaalde context als persoon met een eigen visie aangehaald worden (goed of slecht). Een eigen visie die uitlegt hoe je als levend mens met de andere levende mensen moet omgaan.
De aangehaalde persoon wordt een uithangbord voor zijn of haar eigen visie waar de aanhalers zich achter voegen.
Wat is het belang om herinnerd te worden?
Voor de persoon zelf kan het belang tijdens het herinnerd worden enkel samenvallen met zijn eigen definitie. Het eeuwige niets.
Wie er geen belang aan hecht, hecht enkel belang aan zijn korter wordende, trekkende aan zichzelf, reis naar zijn nieuwe zichzelf dat het eeuwige niets is en dat is kortweg belangeloos en ontdaan van elke levenslust.
Wat is de macht van het belang?
Voor de persoon zelf kan de macht van het belang tijdens het herinnerd worden enkel samenvallen met zijn eigen definitie. Het eeuwige niets dat er niet echt mee begaan is dat het belang van de ex eigen visie verdergaat in anderen die het waarmaken in de realiteit zodat de macht terecht gekoppeld wordt aan voorgenoemd uithangbord dat elk nieuw leven als het uithangbord van de macht accepteert.

Dit is een voorbeeld van een abstracte tekst, toch voor 99, procent van de bevolking.
De tekst wordt interessanter wanneer men door de ogen kijkt van iemand die een persoon aan het beoordelen is die tracht een belang te creeren waarin hij of zij herinnerd zal worden.
Enkel om vast te stellen dat er geen macht van zo een persoon uitgaat, nodig om deze slecht draaiende planeet een andere spin mee te geven.
De humor, die waar je zalig mee kan lachen, blijkt dan een spot op iedereen alsook de eigen persoon te zijn. Men moet zich maar niet op een slecht draaiende planeet bevinden waar je geen andere spin aan kan geven, waar je maar aan deelneemt als reiziger in je belangeloze machtloze korter wordende en trekkende aan jezelf trip naar je nieuwe jezelf.
De slecht draaiende planeet is immers bevolkt met mensen die liever mogelijkerwijze hard sterven door aan te sluiten bij de tirannie, ze te worden, dan met het harde leven onder de tirannie verder te gaan in de belangeloze machtloze korter wordende trip naar volledig onbegaan waar ook het herinnerd worden als een tiran onder valt.
Correcter noemt men dat dan de illusie van humor (de gevolgen buiten beschouwing gelaten).

De illusie van de humor:
Ofwel laat men de gevolgen buiten beschouwing naar een persoon toe omdat we het belang van de symphatie ook in totaliteit beanalyseerd hebben ofwel stelt men de persoon even op de hoogte van het feit dat hij of zij een illusie aan het verkondigen is.

Met een beetje meer uitleg kan je al eens wat andere dingen buiten beschouwing laten.

Anoniem zei

Miljaar zeg, zo'n uitleg. In plaats van gewoon te lachen.

Neverbeendead Religion zei

Van abstracte humor even over naar de beste humor.
Humor die maar 0, procent van de bevolking begrijpt.
Zoals in van clipje 1 naar clipje 2.
Long time coming.

Neverbeendead Religion zei

Het zou pdw niet verbazen lezen we in deze link van een belgisch archief in een august comment over een gentenaar.
Het doet enkel maar denken aan een vergeten young gods nummertje dat ik hier eens had geplaatst.
Daarom breng ik hier eens een link van een vergeten comment over mijn eerste comment in deze topic.
Long time coming.

Neverbeendead Religion zei

Tenslotte voor diegenen die geen verband zien in mijn laatste comment.
In het nummer august van de gentenaar vind je al een deel als je dat tot aan het einde hebt beluisterd.

Anoniem zei

wow een heruitzending van de triestigste serie sinds de geboorte van geert hoste, daar zitten we met zen allen op te wachten

Anoniem zei

pdw=homo zonder enig gevoel voor humor

Anoniem zei

moet dat niet zijn:
pdw=humor, zonder enig gevoel voor homo's?

Anoniem zei

Bart C, staat dat voor de Focus Knack jazzrecensent die zo vervelend is dat een mens er spontaan een rectale verzakking van krijgt?

No offense, (pdw), maar ik vind die reeksen ook niet zo geweldig, op enkele geniale invallen na.

Anoniem zei

Bestaat er een medische term voor de pathologische drang zichzelf te ergeren?

Eigenlijk snap ik die bruinhemden niet die graag deze site bezoeken. Ikzelf hou me helemaal niet bezig met het bekijken van VB-sites, of de schrijfsels van Bjorn Haarroos of Tanguy Losse Vijs, en soortgelijk krapuul dat meent één miljoen zure zeverende zeikerds te vertegenwoordigen. Ik heb al te weinig tijd om alle aangename websites te bekijken, waarom zou ik websites opzoeken waaraan ik me zou ergeren?
De bruinhemden en hun hersenloze volgelingen zitten blijkbaar anders in elkaar. Ze komen naar deze en andere sympathieke sites zoals blokwatch, lezen alles wat erop staat, ergeren zich geel en zwart, lezen vervolgens de reacties, worden nog bozer, en schrijven dan nog scheldproza om hun ergernis te uitten.
Begrijpen zal ik het nooit doen, maar ik vind het wel bijzonder amusant. Het geeft een geweldige energiestoot te weten dat je met gewoon wat tekstjes te posten op zo'n blog hun door het plafond kunt jagen.
Beste (pdw) en gelijkgezinden, laten we er nog een lap op geven! Als we nog effe doorgaan kunnen die één miljoen zageventen zich misschien wel effectief dood ergeren. Hetgeen meteen heel wat plaats zou maken in dit land voor vluchtelingen die hier wel écht graag willen wonen.
En aan die VB-stemmers nog deze raad: Als je niet tegen leven kunt, stop er dan mee!

bigstickle zei

Ik vraag me eigenlijk af of het nog mogelijk is dat er eens niet gesproken wordt over bruinhemden of linkse ratten... maar dat er daadwerkelijk een contributie wordt gemaakt tot het onderwerp dat door (pdw) zonet besproken werd.

Zelfs als (pdw) iets zou schrijven over kiwifrisco's zouden ze der nog in slagen het VB erbij te betrekken...

Dus, (pdw) komt er nen dvd-box uit met Spike, KEODD en Vlimovost? En indien ja, wanneer en waar?

Dus (bis), ik ben al ettelijke jaren op zoek naar opnames van de rechtvaardige rechters van in den tijd op de radio (de die onder wynendaele als opperrechter en eerste reeks met Jo Van Damme)

Wie kan mij helpen, er kan zeker over nen prijs gepraat worden.

laat hier iets weten en stuur een mailtje naar sarjarunkkaaja@gmail.com

Anoniem zei

Wacht maar tot na de kiwifrisco-oogst in oktober!

Anoniem zei

Waar ik vooral naar uitkijk, is naar nieuwe opnames van Comedy Casino. Kan ik mijn jetons van 't Kuipke eindelijk inwisselen.

Anoniem zei

Was de geboorte van Geert Hoste een serie? Wow. Zo zie je maar weer: een mens is nooit te oud om te leren. Naar ik van anonymous begreep, was het geen goeie serie, 'De Geboorte van Geert Hoste'. Kan iemand dat beamen? Kan ik ergens nog afleveringen bekijken, de titel intrigeert me namelijk nogal.

Anoniem zei

Het was een zware bevalling en het is er daarna niet leuker op geworden. Er zijn niet minder dan 2 series over gemaakt: "24 hours in labour" en "Host".

Neverbeendead Religion zei

Long time coming voor de minute hand pendulum time thieves.
Flaccostreet bureaucrats.
Note:Ceci n'est pas un free record shop.