zaterdag, januari 19, 2008

Spam 4: voorzitterstrijd Vlaams Belang

8 opmerkingen:

Unknown zei

”Op 30 maart breekt de revolutie uit, nemen we het stadhuis in en roepen we de onafhankelijkheid van Gent uit. Onze stad moet weer de fiere vrijstaat van weleer worden.” En voor West-Vlamingen - Gent wordt ironisch wel eens de hoofdstad van West-Vlaanderen genoemd - komt er een immigratiestop.Neen, de jongens van de Nieuw Gentse Alliantie (NGA) lachen er niet mee.

Bij de oprichters zitten Jan Beke, zoon van oud-burgemeester Frank Beke, en Mong Cocquyt, zoon van Edmond Cocquyt, deken van Gents bekendste winkelstraat de Veldstraat. ”Regionaliseren is vandaag het modewoord, maar voor ons kan het niet ver genoeg gaan. Jezelf Belg noemen, is, geef toe, nog geen klein beetje belachelijk. Als Vlaming word je al snel in de zwarte hoek geduwd. En dé Vlaamse identiteit bestaat sowieso niet. Wij zijn vooral fier om Gentenaars te zijn.”Het manifest van de NGA telt intussen een 30-tal punten. Een tsaar gaat de Gentse vrijstaat leiden en voor West-Vlamingen komt er een immigratiestop. Of een verplichte inburgeringscursus. ”Wij worden overspoeld door dat volk. Als ge in een frituur een kleine met mayonaise bestelt, verstaan ze je al niet”, foetert Arne Loccufier.De ironie en de kritiek op extreem nationalisme druipen er vanaf. ”Gij moogt dat denken, maar wij nemen onszelf erg au sérieux. En het idee van een onafhankelijk Gent is zo gek niet, want bij de Verenigde Naties zijn er 23 staten aangesloten die kleiner zijn dan Gent. As je er tenminste Zelzate en Terneuzen bij rekent, want die gebieden gaan we annexeren om een uitweg naar de zee te hebben.”

www.gentonafhankelijk.org

Anoniem zei

Tikje te ironisch om hier te komen"spamen", David.

Anoniem zei

Niet eens zo gek als je bedenkt dat het concept staat pas sinds de 18de eeuw op het voorplan is getreden. Voorheen identificeerden de mensen zich eerder als inwoners van hun woonplaats dan als inwoners van een land.

Anoniem zei

http://www.spiegel.de/international/zeitgeist/0,1518,524268,00.html

Anoniem zei

Freya krijgt wel veel steun dit weekend. Gelezen in Het Nieuwsblad: 'Ik heb de afgelopen maanden vaak aan Freya Van den Bossche gedacht omdat we gelijkaardige dingen hebben meegemaakt. Ik had echt heel hard met haar te doen. Ik heb haar zelfs een mailtje willen sturen om haar een hart onder de riem te steken. Al is dat er niet van gekomen.'

En dat komt uit de mond van .... Marie-rose Morel, jawel.
Ik stuur het u pas één dag later omdat het zo lang geduurd heeft voor ik bijkwam van het lachen.

Anoniem zei

Freya krijgt wel veel steun dit weekend. Gelezen in Het Nieuwsblad: 'Ik heb de afgelopen maanden vaak aan Freya Van den Bossche gedacht omdat we gelijkaardige dingen hebben meegemaakt. Ik had echt heel hard met haar te doen. Ik heb haar zelfs een mailtje willen sturen om haar een hart onder de riem te steken. Al is dat er niet van gekomen.'

En dat komt uit de mond van .... Marie-rose Morel, jawel.
Ik stuur het u pas één dag later omdat het zo lang geduurd heeft voor ik bijkwam van het lachen.

Anoniem zei

16.02.2008 12.07u - Gisteren melden we al dat Patrick De Witte in een onmiskenbare bui van ‘verdraagzaamheid’ 1 miljoen Vlaams Belang-kiezers brandmerkte als “kakkerlakken”. Zoals het linkse en ‘progressieve’ denkers betaamt, verzet De Witte zich in hetzelfde artikel (P-Magazine, 13.02.08) ook krampachtig tegen het opdoeken van de kunstmatige en hopeloos vastgereden Belgische staat.

“Dat flamingantisme is toch belachelijk?”, sneert De Witte. Waarom? Waarom zou het autonomiestreven van de Vlamingen minder ethisch zijn dan – om maar wat te zeggen – het onafhankelijkheidstreven van India, Angola of Rhodesië, het huidige Zimbabwe? Waarom zou de strijd voor een eigen Vlaamse staat minder rechtvaardig zijn dan dezelfde strijd van de Eskimo’s of de Papoua’s?

De Witte loopt er in een wijde boog omheen en komt aandraven met het eeuwige, goedkope argument – waar ook ‘wijze’ en grijze eminenties als een Mark Eyskens zich wel vaker op laten betrappen: “Kijk eens op de wereldkaart. De wereld is rond en dus van iedereen. (Tja…) Om België te vinden, moet je al serieus inzoomen. En dat speldenprikje willen ze nu ook nog eens in twee of in drie hakken. Zien mensen daar nu echt niet de waanzin van in?”

Wat een onzin. En dat zullen we ter attentie van Patrick De Witte en andere bange Belgen ook even met droge feiten en cijfers aantonen. Stel dat Vlaanderen en Wallonië twee soevereine staten worden, dan zou de uitgebreide Europese Unie twaalf landen kennen die kleiner zijn dan Vlaanderen, en zelfs zes die kleiner zijn dan Wallonië. Vlaanderen heeft dan recht op 15 of 16 zetels in het Europees Parlement en acht of negen stemmen in de Raad van Ministers, net minder dan Oostenrijk, maar méér dan Slowakije, Denemarken en Finland.

Vlaanderen hoeft met zijn zes miljoen inwoners en zijn internationaal georiënteerde economie echt niet onder te doen voor het rijtje van kleine, welvarende landen zoals Luxemburg (nog geen 500.000 inwoners), Ierland (3,7 miljoen inwoners), Noorwegen (4,4 miljoen), Finland (5,2 miljoen), Denemarken (5,3 miljoen), Zwitserland (7,1 miljoen), Oostenrijk (8,1 miljoen) en Zweden (8,9 miljoen). Wie durft beweren dat zes miljoen Vlamingen het economisch minder goed zouden doen dan de begin jaren negentig onafhankelijk geworden en sindsdien erg welvarende Baltische staten (Estland 1,5 miljoen inwoners, Letland 2,4 miljoen en Litouwen 3,7 miljoen)? Waarom zou Vlaanderen zich niet kunnen meten met het kleine Ierland, de ‘Celtic Tiger’ die de jongste jaren een enorme economische groei doormaakte?

We zijn graag bereid om met De Witte en co. een debat te voeren over Vlaamse onafhankelijkheid. Maar het moet wel een eerlijk debat zijn. Niet op basis van valse en belachelijke argumenten maar op basis van nuchtere feiten. Die hebben wij voor u en hem even op een rijtje gezet.

Anoniem zei

Haaaaaa haa ha ha ha ha! Soetkin Annemans, Vlaamse teef, woehaaaaaa harf! harf harf! Marie-Rose Morel, ook Vlaamse teef! Woehahaaaaaaa!

Sorry (pdw), van humor op zo'n hoog niveau moet mijn bomma ook steeds winden laten! Is dàt nu hetgeen je hebt geleerd van de BBC, waar - als ik je bijdragen in HUMO even overschouw - je TV-knop is op vastgeroest? Mooi! Mooi!

Oh ja, even ernstig, op het Kiel heeft een 16-jarige "Nieuwe Vlaming" zijn klasgenoot neergestoken. Wanneer ge je daar eens mee lachen, gieren, brullen? "Het Kiel daddis een kleurdoewes!"