zaterdag, augustus 02, 2008

The Genius of Charles Darwin - previews

Twee fragmenten uit 'The genius of Charles Darwin', een documentaire reeks die Richard Dawkins vanaf maandag op Channel 4 presenteert....6 opmerkingen:

Neverbeendead Religion zei

-Do you know what our ancestors were like in the year minus infinity?
-Funky?
-Never heard that word, not in my dictionary.

Anoniem zei

ok, evolutie. Klaar en duidelijk een feit. Maar het DE verklaring van ons bestaan noemen? Bullshit. Het is een van de dingen die gebeuren MET de materiele wereld. Maar waarom en hoe het begonnen is? En WAT het bestaan en het menselijk "(zelf)bewustzijn" echt IS? Meneer Dawkins heeft er geen flauw benul van (zoals de rest van ons). Hij is gewoon zeer fier op zijn eigen veronderstelde intellectuele supperioriteit. Zoals Swarzenegger op zijn spieren. En hij wil ze aan iedereen tonen. Schoon hoor, maar hij verklaart niets.

Anoniem zei

waarom denken we toch altijd dat evolutie en het idee van goddelijke creatie elkaar uitsluiten? Omdat we graag ruziemaken misschien? Is er iemand die weet WAT ook maar iets IS?
OK, het veranderd, het past zich aan aan omstandigheden, het evolueert. Maar waarom en wat IS "het"? Iemand?
Of is deze blog eerder bedoeld voor nietszeggende, intelligentie slechts suggererende "humor"?

Anoniem zei

By the way, Darwin heeft nooit beweerd dat de moderne mens afstamt van de aap. Dit hebben anderen later gedaan om z'n theorie├źn in discrediet te brengen.

fooraap zei

@john: Als je de evolutie theorie voor waar aanneemt (zoals ik doe), dan kom je vlug in conflict met wat jij de goddelijke creatie noemt. Keil dan maar meteen het meeste van wat er in in het religieuze canon beschreven staat uit het raam (adam en eva, geschapen volgens god's eigen beeld, geen dino's in het oude testamenet, etc...), want dat is nog geen klein beetje in conflict. En als je dan alle stukken weggesmeten hebt die niet meer passen, kan je je ook eens goed afvragen uit welke duim de rest is gezogen.

't Is niet voor niets dat er zoveel tegenstand tegen de evolute theorie is uit religieuze hoek. Hunne winkel is in gevaar ;-)

Anoniem zei

Pat Condell's kerstboodschap: http://www.dumpert.nl/mediabase/342891/25e90b3c/nieuwe_correspondent_powned.html