woensdag, januari 07, 2009

Week Tartaar voor de week van 5 januari

Mijn beste wensen voor het nieuwe jaar. En denk eraan, alles is en blijft relatief. Kijk maar naar China, het land waar een hond ook wel bekend staat onder zijn pseudoniem ‘wandelbuffet’, daar hanteren ze een andere tijdrekening. Het Jaar van de Rat loopt er bijna op zijn einde en weldra vieren onze Chinese kameraden de intrede van het Jaar van de Os. Van de Os! Zo ziet u maar: bij ons wordt hij regelmatig beschimpt, maar in China is Bart De Wever razend populair.

Tips om in deze tijden van crisis op kleine dingen te besparen: het is absoluut niet nodig om een nieuwe kalender aan te schaffen, een kalender van 1903, 1914, 1925, 1931, 1942, 1959, 1970, 1981, 1987 of 1998 kan dienst doen als 2009-kalender. Er zijn tenslotte maar 14 verschillende kalendermogelijkheden. 1 januari kan immers maar op zeven verschillende dagen vallen, men hoeft enkel rekening te houden met schrikkeljaren. En een nieuw adressenboekje kopen is ook niet nodig: neem gewoon een telefoonboek plus een zwarte stift en schrap vervolgens de namen van alle mensen die u niet kent.

Très funny nieuwe trend die ons komt aangewaaid vanuit Nederland: ‘Hacking Ikea’, zeg maar het transformeren en aanpassen van standaard Ikea-producten om er iets geheel anders van te maken. Op platform21.nl vindt u tips en voorbeelden, zoals de Ikea-vibrator. Daarvoor heeft u enkel de Ikea melkklopper, enkele ‘Alkalisk’ batterijen en de plastic dop van de ‘Omsorg’ schoenspanner nodig. Of wat dacht u van de Gynea: de gyneacologische stoel die u in een wip in mekaar kunt schroeven met de onderdelen van twee ‘Snille’-bureaustoelen?

Ik wist van niets, maar in de medische gemeenschap bestaat er blijkbaar zoiets als de ‘verrassingsvraag’, zoals in ‘zou ik verrast zijn mocht deze patiënt binnen het jaar overlijden?’. Volgens de Clinical Journal of the American Society of Nephrology – wij hebben een abonnement – kan de verrassingsvraag helpen om daadwerkelijk de overlevingskansen van doodzieke patiënten te berekenen. Het blad heeft namelijk een studie gedaan waarbij aan 147 artsen werd gevraagd om mensen met ernstige nierziekten in ‘ja’ en ‘nee’-groepen te verdelen. ‘Nee’ betekende: ik zal niet verrast zijn mocht deze patiënt binnen het jaar sterven. Uit de studie bleek dat de ‘nee’-groep’ inderdaad meer mensen telde die binnen het jaar zijn overleden. Ok heren, heel interessant, maar nu weer aan het werk. Dat middel tegen kanker komt er niet zomaar.

Israëlische archeologen hebben 250 gouden munten uit de 7e eeuw gevonden en een team archeologen van de universiteit van Oxford zeggen een prehistorisch spinnenweb te hebben ontdekt. Ik weet welhaast zeker dat er onder u mensen zijn die nu verwachten dat de eerstvolgende zin iets wordt als ‘kennelijk heeft Jos Ghysen zijn kelder laten opruimen’.

Wellicht slecht nieuws voor de geiten- en ezelpopulatie in Afghanistan: volgens sommige bronnen zou de CIA, in haar strijd tegen de Taliban, sinds kort Afghaanse krijgsheren omkopen met Viagra. Bonus voor de CIA: onder zo’n tabbaard is meteen te zien wie er aan hun kant staat en wie niet.

In onze reeks Hoe Zijn Ze Daar Eigenlijk Achter Gekomen?: de Japanse Dienst Gezinsplanning bracht zonet een rapport uit waarin staat dat kinderen die ’s ochtends het ontbijt overslaan later sneller hun maagdelijkheid verliezen dan kinderen die wél regelmatig ontbijten. Ik heb ‘em nog steeds niet gevonden, maar hier moét gewoon ergens een witz in schuil gaan met gebruikmaking van de uitdrukking ‘eating pussy’.

Mensen Wier Seksleven Nog Triestiger Is Dan Dat Van U: de 68-jarige Jose Raul Moreno-Lopez uit Florida werd betrapt toen hij aan de rand van een parking een struik een beurt aan het geven was, aldus een geheel nieuwe betekenis gevend aan de uitdrukking ‘een ouwe bok lust nog wel een groen blaadje’.

Volgende Week:

Aimé zal worden gespot op de parking van de nieuwe Ikea-vestiging in Gent, terwijl hij een melkklopper, een ‘Omsorg’ schoenspanner en twee ‘Snille’ bureaustoelen in zijn kofferbak laadt +++

3 opmerkingen:

bigstickle zei

Jos Ghysen blijft een bron van humor en het is met veel plezier dat ik dan ook de terugkeer van de "Jos was er bij" blog aankondig.

http://joswaserbij.blogspot.com/

Groet

Anoniem zei

als die sarjadinges mag spammen dan ik ook.

Anoniem zei

Alles is en blijft relatief? Lijkt wel een absolute waarheid waar ik in kan geloven.

Read it and weep, you Abrahamic bastards.

Gelezen op spandoeken van enkele deugnieten op een betoging tegen Israël: "Where is zyklon when you need it?"; "Allah is niet groot, Allah is dood", "The nazi's, totalitarian? What about Christians and Muslims then?"


PS: Een vruchtbaar nieuwjaar!