donderdag, februari 05, 2009

WT voor de week van 2 februari

Zowat alle krantencommentatoren schijnen het eens te zijn: Kim De Gelder heeft zich geïnspireerd op Heath Ledger z’n vertolking van The Joker uit de Batmanfilm ‘The Dark Night’. Dat wordt aangenomen omdat a) het drama in Dendermonde exact op de 1e verjaardag van de dood van Ledger gebeurde én b) Gelder een anagram is van Ledger. Als we zo gaan beginnen: Heath Ledger had ook een hoofdrol in ‘Brokeback Mountain’. De Gelder had volgens die logica evengoed kunnen proberen om een cowboy te muilen. Bobbejaan Schoepen zou enigszins van streek zijn geweest, maar er waren tenminste geen slachtoffers gevallen. En mag ik de vele commentatoren eraan herinneren dat de uitdrukking ‘stemmen in het hoofd horen’ moeiteloos kan worden ingekort tot ‘stemmen horen’. Ik citeer graag de geweldige Jimmy Carr: ‘U hoort stemmen in uw hoofd? Waar zou u ze anders moeten horen...in uw knieën?’

Volgens experten die de foto’s en televisiebeelden hebben bestudeerd, zouden niet 1,8 miljoen mensen de inauguratiespeech van Barack Obama hebben bijgewoond, maar slechts 1,3 miljoen. Het leken er alleen maar een half miljoen meer te zijn omdat Al ‘nog 1 kilootje erbij en ik heb een eigen douanedienst nodig’ Gore ook tussen het publiek stond +++ Ondertussen, in Alaska, heeft een milieubewuste kunstenaar een levensgrote ijssculptuur van de grote ecoführer Al Gore gemaakt. Geheel voorbijgaand aan de ironie die hiermee gepaard ging aangezien hiervoor een ijsschots ter grootte van Luxemburg nodig was.

Amerikaanse fysici zijn erin geslaagd een ytterbiumatoom – ja, een ytterbiumatoom, iets op tegen misschien? - een meter ver te 'teleporteren'. De techniek kan toepassingen krijgen in wat men kwantumcommunicatie noemt, een hoogst geavanceerde techniek om gecodeerd te communiceren. Dat zet allemaal op het eerste gezicht de deur open voor echte teleportatie zoals in ‘Star Trek’, maar zo ver zijn we nog lang niet. ‘Quantumcommunicate me up, Scotty!, békt ook niet zo goed.

Voor het eerst kunnen we onze serie Mensen Wier Seksleven Nog Triestiger Is Dan Dat Van U koppelen aan onze serie Bill ‘we zijn slechts een virus met schoenen’ Hicks Had Gelijk: de 24-jarige Crystal Keith uit Milwaukee vermoordde haar 1-jarig neefje Thomas door het handvat van een haarborstel in zijn keel te rammen. Dat gebeurde in een vlaag van razernij toen ze zijn luier ververste. Want, zo hield juffrouw Keith tegenover de politie vol, Thomas had het zelf gezocht, hij had haar immers liggen aankijken ‘op een manier die suggereerde dat hij seks met haar wou...’. De uitspraak sloeg iedereen met verstomming. De lokale media waren er gelukkig snel bij om duiding te verstrekken door te onderstrepen dat Crystal Keith een anagram is van ‘hysteric talk’.

Wetenschappers zeggen onweerlegbaar te kunnen aantonen dat een aanhoudend slecht dieet niet enkel nadelig voor de gezondheid is maar dat het in extreme gevallen ook het DNA kan veranderen. Een nieuw bon mot is geboren: je wordt wat je eet +++ In dezelfde studie zijn er aanwijzingen als zou vermageren goed zijn voor het geheugen. Wie zijn overgewicht kwijt is gespeeld herinnert zich naar verluidt veel meer dan vroeger. Tot de dag dat men zich herinnert hoe lekker een groot pak frieten met stoofvlees en mayonaise en een extra berenpoot kan zijn +++ Een andere studie wijst uit dat de luchtkwaliteit in Los Angeles zodanig is verbeterd, dat de levensverwachting der inwoners met vijf maanden is gestegen in vergelijking met tien jaar geleden. Logisch: nu de smog aanzienlijk is verminderd ziet men de auto waarin de drive-by schutter zit al van ver aankomen.

Volgende week:
Bert Anciaux zal door de SP-A aan de deur worden gezet, maar voor de buitenwereld zal men volhouden dat Anciaux alleen maar ‘kwantumgecommuniceerd’ werd +++

4 opmerkingen:

Neverbeendead Religion zei

Met pdw ingewijd worden in een hoogst geavanceerde techniek genaamd teleporteren.
Van a naar b via gps tracking genaamd start equals arrival is natuurlijk nog steeds wel iets dat dEUS logisch gaat coordineren.

Anoniem zei

Little arithmetics, jaja.

Anoniem zei

Benieuwd welke stemmen Ann Reymen gehoord heeft (en waar ze die gehoord heeft) toen ze haar worp Pixie Lolita noemde.

Anoniem zei

Er is m.i. wel een onderscheid te maken tussen ‘stemmen in het hoofd horen’ en ‘stemmen horen’. In het eerste geval ligt de bron 'in het hoofd', in het andere erbuiten, wat natuurlijk impliceert dat zij eveneens toegankelijk is voor anderen.
'Stemmen horen in het hoofd' is een gruwelijke ervaring waarvan ik helaas kan meespreken, zij het dat ik dit effect zelf had opgewekt via een ontieglijk hoge dosis 'spul'. De stemmen klinken zeer natuurlijk, zijn herkenbaar én dwingend!