dinsdag, januari 03, 2006

De Vloek van Vlimovost


Zopas vernomen dat Canvas vanaf volgende maandag De Vloek van Vlimovost - zeg maar 'Spike III' - opnieuw gaat uitzenden. Which is nice. Ook al is het telkens rond middernacht. Spike is de meest bevreemdende, Kijk Eens Op De Doos is de meest toegankelijke, maar De Vloek is volgens mij - en ik zou het moeten weten - de beste reeks van de drie.

Foto: Antje De Boeck op de set, wachtend om gestalte te geven aan Mona Lisa....

22 opmerkingen:

Muggenbeet zei

De "doos van antje" schijnt anders ook de moeite te zijn.

Anoniem zei

Ik weet niet in hoeverre je er IETS in te zeggen hebt beste pdw, maar aub, please, bitte op algemeen verzoek van de die-hard fans: op DVD, onmiddellijk, alle 3 de reeksen!

't is voor de mentale gezondheid van ons nageslacht... Een onverdragelijke gedachte dat er kinderen worden opgevoed zonder die reeksen te kennen!!

Neverbeendead Religion zei

Ons dengbeeldige meisje wordt een dagje ouder vertelt men op de redactie. Dat kan toch niet, dat was toch niet voorbestemd voor onze generatie.
Bewaar een foto van mij zoals men met lisa doet antwoordt antje. Naarmate de jaren zullen vorderen zal van de generatie geeist worden dat ze ook na hun dood nog werken. Enkel de mensen met een gebrek aan logisch en redelijk verstand zullen de nieuwe noodzaak een tijdje tegenwerken. Dan komt de tijd waarin de eis opgevolgd zal worden zodat men op wereldvlak tenminste nog iets zal kunnen voorstellen en dan nog wel in de eigen vorm van het niets.
Ons dengbeeldige meisje wordt een dagje ouder verzucht men op de redactie.

Anoniem zei

Methinks dat de televisionele werken van 3keys sowieso beter doen op dvd. Met de mogelijke uitzondering van 'Comedy Casino' vragen ze allemaal een inspanning van de kijkers ( marketingbuzz voor 'geen hond - op een enkele gepensioneerde drughond na misschien - begrijpt waar het over gaat'). No offence, want een tv-maker die zijn publiek overschat is erg verfrissend.

Anoniem zei

@nbdr: dit was een hardgoed tekstje, mister, daar kikkert een mens van op zoals mijn kikvors in het vervroren gras twee kontjes hoog met sprongetjes klaarkomt.

Neverbeendead Religion zei

We hadden al het marlon vanco marlon brando rijmpje achter de rug.
en nu hebben we het lion king lyin king rijmpje achter de rug.
Analyses van het dierenrijk door het mensdom
vergeten weleens de waarheid achter de mirakels en daar gaat het net om.
En wat pearl jam en de peppers betreft, toen de 1e met cypress hill te horen was in real thing en de 2e met da house of pain in it ain't a crime had coolio in fantastic voyage het over better taking a left.

De onbekende en gezegende nummers van nog niet zo heel lang geleden
Had men iemand zijn gezegende muzikale missie maar niet vermeden
Wat was er zo speciaal aan die tijd van nog niet zo heel lang geleden als men iemand zijn gezegende muzikale missie niet had vermeden?

De tekst van who got the camera eindigt met who da fuck got my nine
Zo zet ik hier eens een
sampletje van da nine

En zo hebben we nog eens een internetpagina uit de ontelbare met songlyrics en een sampletje dat zicht geeft op een verkeerde tekst in de mix.

Anoniem zei

@nbdr: een vuil naamdruipertje ben je wel, ach ieder zijn afrodisiacum

maar: dit is donderdag en geen Dengding in de gazettenwinkel, de dikketettenmadam had geen verklaring, wat nu met de onfeilbaarheid van de paus (pdw)?

Anoniem zei

@nbdr: gatver man, ik ben echt niet in mijn gat gebeten, maar waarom spuit jij altijd van die druilerijen opgesausd in vette-negers-met-gouden- kettingen-shit, da's dikke kloteklit gast, wie overpoker je daar nog mee, da motherfucka is zo versleten als de jaren negentig (een eeuw geleden), heden worden wij wakker met Anthony and the J., CocoRosie & Daniel Johnston, citeer je de ballen man, maar doe jezelf daarmee een lol, je lulletje zo dun als een opgestoken ringvingertje

avec sympha quoi,
ton marlon à toi.

ps: okee, geen kwaad woord over pearl jam (hors catégorie) en the house of pain (makkers, maten)

Anoniem zei

@nbdr & @marlon vanco...

Houdt alle twee ulder klep en wel nu!

Ik versta geen kloten van ulder gebrabbel en 't werkt serieus op mijn zenuwen.

't Kan mij nie schelen wie dat er gelijk heeft in ulder discussie, maar als ik de comments op pdw zijn site wil lezen moet ik ze godverdomme eerst van tussen ulder gezever zoeken.

Hier is een tip: het heet email, stuur ze op naar mekaar zoveel of dadde wilt en zet ze voor mij een part op ulderen eigen blog maar laat mij er alstublieft mee gerust...

Ik wil ier nie den geestigen uithangen, ik ben godverdomme pissed off! Das nu al weken dat 95% van de comments op deze blog aan jullie toegeschreven worden en niemand die er om vraagt.

Dus, pleeeeeeaaaase ... shut the fuck up!

Salut!

Anoniem zei

De nieuwe Canvas bevalt me wel, uitstekende programma's, hoewel sommige wel op een beter uur mogen worden uitgezonden. (Maandag om middernacht... willen ze dat er daar niemand naar kijkt ofzo?)

Neverbeendead Religion zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei

Wie zin heeft om te vloeken op (en te revolteren tegen) de nieuwe spelling - en wie heeft dat niet? Ik vond pdw's quote De nieuwe spelling is lullenkoek, uitgevonden door klotenzakken best aardig - die kan wat inspiratie en steun zoeken bij Vrij Nederland waar verschillende prominente reacties verzameld werden. Ook Onze Taal vindt een aantal zaken vrij lachwekkend.

Het ziet er trouwens flink naar uit dat de nieuwe spelling door de meeste Nederlanders nooit zal aangeleerd worden. De kans is zeer groot dat het zal uitdraaien op Duitse situaties, waar de laatste spellingshervorming feitelijk mislukt is (zelfs scholen onttrekken zich op grote schaal aan het nieuwe regime)!

Aan het overweldigend aantal reacties in de (Nederlandse) media te zien mogen we er vrij zeker van zijn dat het die kant uit zal gaan! Kijk maar naar artikels in De Volkskrant, Trouw, NRC Handelsblad, Elsevier, en De Telegraaf.

De Nederlandse Taalunie vindt de opstand onverstandig, maar weet eigenlijk amper hoe ze haar eigen naam moet schrijven, laat staan of ‘middeleeuwen’ voortaan met of zonder hoofdletter moet.

En het verhaaltje wordt alleen maar erger: zelfs voormalig hoofdredacteur van de Dikke Van Dale Hans Heestermans steunt het verzet!

Het ziet er dus belabberd uit voor de nieuwe spelling. Da's echt wel het minste wat je kan zeggen.

Anoniem zei

Het artikel in Vrij Nederland is inmiddels verhuisd.

Anoniem zei

Ook NRC heeft zijn artikel intussen op een ander plekje geplaatst.

Anoniem zei

what said neverbeendead religion?
waar blijft den Deng godverdomme?
het verband tussen beide niet-feiten?


maar ondertussen: kreunt mijn buurvrouw tegen de keukenmuur, ik word verwacht, het leven is prachtig

Neverbeendead Religion zei

We zullen er nog eens een x-filetje van maken. Deze zin is twee zinnen tegelijkertijd. In 3012 heeft vlaanderen er 34 nieuwe letters bij. Voornamelijk medeklinkers. Fonetisch gezien zit het multiculturele vlaanderen voor 78% juist schrijft de kommisaris van de politsie in zijn rapport. Een verrijking voor het arme vlaanderen.

De spelling en de grammatica zijn afgeleiden van de gesproken taal omdat deze het eerst aanwezig was in de evolutie van de mensheid. En er zitten subliminale boodschappen in. Vandaag de dag volgt vlaanderen massaal de gesproken interviews op de televisie. Deze zijn gebonden aan regels. De interviewer stelt vooraf een tijd in van een aantal minuten waarin ook de antwoorden kort en boeiend moeten zijn om te voldoen aan de reglementering van de kijkcijfers die bepalen hoe het leven in werkelijkheid is wanneer men het op de tv ziet.
Men zegt dat de vertragingstekens die je in de geschreven taal veelvuldig ziet ook in de gesproken taal op de tv gerespecteerd moeten worden. Men moet de komma respecteren waardoor zovelen wanneer ze lezen op subliminale wijze zichzelf niet kunnen ontdoen van het horen van comma ipv coma wanneer ze een , zien terwijl iedereen zichzelf nog steeds in audio voorleest in het hoofd wanneer men leest.

In de laatste show bijvoorbeeld kan de band nog steeds niet fast lane van da urban dance squad spelen. It's not for you bro but i'm not impressed no.

asskicker zei

Ze zouden beter eens alle afleveringen van "1000 seconden" op DVD uitbrengen. Dát was tenminste nog eens humor van academisch niveau. Het werk van pdw is deviante humor, uitwas van de overbevolking.

Anoniem zei

Antje De Boeck? Da's toch die actrice die ik enkele jaren geleden regelmatig tegenkwam in Jazzcafé De Hopper in Antwerpen? Daar zat ze dan, onze grote actrice, strontzat, kettingrokend, en vooral zwanger van haar eerste kind.
Toen ik haar -met kind- tegenkwam enkele maanden na de geboorte werd me meteen duidelijk wat de effecten zijn van drankmisbruik en sigarettenrook op een foetus: die kleine ziet eruit alsof hij/zij is weggelopen uit de cast van Star Trek.
Goed bezig, Antje!

Anoniem zei

@hilts een beetje meer respek voor Stijn Coninx graag.

Anoniem zei

Ik ben een fan van spike, maar ik zou ook nog eens graag the fast show zien op canvas. En over de spelling: het is maar een regeltje he. Laten we allemaal wat toleranter zijn

Anoniem zei

pdw,
o gij hilarisch grappige weldoender. Gij van wie zijn humor verder rijkt dan de chinese muur. Gij die ons telkens weer doet lachen dat de tranen ons uit de ogen vloeien als watervallen uit Co.
Ja gij, dankt u voor uw fantastisch programma de vloek van vlimovost! Was er maar meer van deze humor op de vrt.

ray chopstick zei

you funny man, zelfs als het lamlendig wordt (rechtvaardige rechters); zo drinkt meneer zijn koffietje in Japan dus.